Η Μάγισσα: Τα ουρλιαχτά της ακούγονται σε όλη την Μάνη - «Αυτή σκότωσε το παιδί μου»

Όσα θα συμβούν στα πρώτα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1

Η Μάγισσα: Τα ουρλιαχτά της ακούγονται σε όλη την Μάνη - «Αυτή σκότωσε το παιδί μου»

Στη νέα σειρά του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα (δείτε το trailer), ο χαμός του βρέφους που ένωσε δύο αντίπαλες οικογένειες, γίνεται η αφορμή για να ξεσπάσει νέος πόλεμος στη Μάνη, ενώ η υπηρέτρια της οικογένειας Λάσκαρη, Θεοφανώ, φυλακίζεται ως η υπεύθυνη για τον χαμό και τον θάνατο του μωρού. Ομως, κάποιος στην οικογένεια θέλει να τη σώσει από αυτές τις κατηγορίες.

Μάνη 1817. Η Θεοφανώ υπηρετεί με αφοσίωση την οικογένεια του καπεταναίου Μιχαήλ Λάσκαρη. Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει, στον πύργο της, το σαράντισμα του νεότερου μέλους της. Οι ετοιμασίες γίνονται με κάθε επισημότητα, ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και η οικογένεια της νύφης. Ο πατέρας της, Σπήλιος Γερακάρης, συμφώνησε σ’ αυτόν τον γάμο σε μια προσπάθεια ένωσης των πατριών, παρά τις άλυτες διαφορές που ακόμα ταλανίζουν τις σχέσεις τους.

Ο Αντρέι Σιντόροφ, Ελληνας από την Οδησσό, ταξιδεύει με ένα τουρκικό πλοίο, κουβαλώντας ένα μεγάλο μυστικό. Οταν το καράβι κουρσευτεί από τους πειρατές του Σπήλιου, τα πάντα θ’ ανατραπούν στη ζωή του Αντρέι. Το ίδιο βράδυ, το μωρό εξαφανίζεται. Η Δαμιανή είναι σε σοκ: «Κάποιος πήρε το παιδί από την κούνια του» και αμέσως σημάνει συναγερμός, ενώ ο Μιχαήλ αρνείται να πιστέψει πως κάποιος μπήκε σπίτι τους. Στο πόδι για την ανεύρεση του παιδιού βρίσκονται και ο Σπήλιος με τη Γερακίνα, η οποία επιμένει να λέει στη Δαμιανή: «Η δούλα σου το έχει κάνει». Η Θεοφανώ καθοδηγούμενη από ένα όραμα ψάχνει να το βρει και το βρίσκει τελικά νεκρό!

Δείτε επίσης: Η ακριβότερη παραγωγή της τηλεόρασης σε εικόνες - Πόσο κόστισε στον ΑΝΤ1

Λασκαρη

Νέος πόλεμος ξεσπάει από τα πρώτα επεισόδια στην Μάγισσα του ΑΝΤ1

Οι δυο πατριές συγκλονίζονται μετά τον χαμό του βρέφους και η Θεοφανώ κρατείται φυλακισμένη καθώς είναι η πρώτη ύποπτη. Η Μεταξία είναι βέβαιη πως εκείνη ευθύνεται για το κακό που τους βρήκε, αλλά ο Μάρκος τάσσεται υπέρ της Θεοφανώς: «Αποκλείεται να το έκανε εκείνη», λέει. Ολοι πιστεύουν πως οι πραγματικοί ένοχοι για τον χαμό του μωρού είναι οι Μπραϊτάνοι, μια οικογένεια που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε γδικιωμό με τους Λασκαραίους. Η συμφωνία ανακωχής σπάει και η απάντηση των Λασκαραίων θα είναι πολύ σκληρή: «Εχουμε πόλεμο ξανά», λέει ο Μιχαήλ και δίνει εντολή να τα διαλύσουν όλα στην αντίπαλη οικογένεια. Στο μεταξύ, ο Αντρέι, για να γλιτώσει τη ζωή του, αποκαλύπτει στον Θράσο και στον Μόφορη το όνομα του Μανιάτη που θέλει να επισκεφθεί, αλλά οι δύο πειρατές έχουν πάρει την απόφασή τους. Μία βδομάδα μετά, ο πόλεμος ανάμεσα σε Λασκαραίους και Μπραϊτάνους φτάνει στο τέλος του και κάποιοι μετρούν τις πληγές τους.

Δείτε επίσης τα ονόματα των δυο οικογενειών!

Ο Αντρέι σε κίνδυνο

Ο Σπήλιος βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται και η σχέση του με τον Μιχαήλ κινδυνεύει με ρήξη. «Ανάθεμα τη στιγμή που έμπλεξα μαζί τους», λέει στη Γερακίνα και εκείνη τον προτρέπει: «Ωραία, ξέμπλεξε τότε». Τα πράγματα για τη Θεοφανώ παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, καθώς ο Μάρκος δίνει εντολή να την ελευθερώσουν, κάτι που δυσαρεστεί τη Μεταξία, η οποία πιστεύει ακράδαντα στην ενοχή της: «Αυτή σκότωσε το παιδί μου», λέει σε όλους.

Την ίδια ώρα, ο Θράσος κι ο Μόφορης βρίσκονται στα ίχνη του Αντρέι, που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Η Θεοφανώ εξομολογείται στον Φρίξο για τα οράματα που βλέπει και του ζητά βοήθεια: «Δεν το αντέχω άλλο! Είναι βάσανο», του λέει, ενώ το παρελθόν της Θεοφανώς συνεχίζει να στοιχειώνει τη μοναχή Αγάθη. Με την προτροπή της Γερακίνας, ο Σπήλιος θα μπει σ’ επικίνδυνα μονοπάτια, για να εξυπηρετήσει ακόμα μια φορά το προσωπικό του συμφέρον. Ο Μάρκος πείθει τη Θεοφανώ να τον οδηγήσει στη γυναίκα που ήταν με τον Πανάγο το βράδυ που χάθηκε το βρέφος, βάζοντας τη Θεοφανώ σε μεγάλους μπελάδες καθώς η συνάντησή της με τη μυστηριώδη γυναίκα, μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους.

Την ίδια ώρα, ο Μιχαήλ παλεύει με τις τύψεις του καθώς μοιράζει την καρδιά του ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Ο Σπήλιος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα στη ρήξη του με τον Μιχαήλ. Ο Μιχαήλ αποφασίζει να δώσει περισσότερες ευθύνες στον Τζανή και τον βάζει δίπλα στον Μάρκο. Ενα όραμα της Θεοφανώς θα προκαλέσει καινούριες αναταράξεις στον πύργο…

Γερακαρης

Στον πύργο των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων

«Η μάγισσα» ξεκινάει το τηλεοπτικό της ταξίδι έχοντας στο πηδάλιο τους Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη στο σενάριο και τον Λευτέρη Χαρίτο στη σκηνοθεσία. Ωστόσο, εκτός από την καθεαυτή ιστορία, την παράσταση κλέβει η ίδια η εικόνα καθώς η πιο ακριβή παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης, κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε στο μέγιστο έμφαση στη σκηνογραφία προκειμένου να αποτυπωθεί με πιστότητα η εποχή.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στη Μάνη, τα Τρίκαλα και στην Αττική και κυρίως στα Σπάτα, στο Μουσείο Νάσιουτζικ. Εκεί έχει στηθεί ο μικρόκοσμος των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, των δύο αντίπαλων πατριών που από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα μας διηγηθούν περισσότερα για την ιστορία τους. Ο χώρος στο κτήμα Νάσιουτζικ άκρως επιβλητικός, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της σειράς και η ανακατασκευή του κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ. Πύργοι και χτίσματα που δεν προϋπήρχαν, όπως το σιδεράδικο, ο στάβλος, το πέτρινο πηγάδι, οι πολεμίστρες.