Έρωτας Φυγάς: «Για μένα έχεις πεθάνει» - Σβήνει το καντήλι της Αλεξάνδρας στο νοσοκομείο των φυλακών;

Οι εβδομαδιαίες (24-29/9) εξελίξεις της σειράς του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: «Για μένα έχεις πεθάνει» - Σβήνει το καντήλι της Αλεξάνδρας στο νοσοκομείο των φυλακών;

Την Κυριακή 24/9 ο Έρωτας Φυγάς έρχεται με δύο ολοκαίνουρια επεισόδια, ξεκινώντας την εβδομάδα με αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν στους πρωταγωνιστές της σειράς. Ο Μάρκος θέλει να το σκάσει με την Αλεξάνδρα, όμως εκείνη θα καταλήξει να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο των φυλακών...

Οι εβδομαδιαίες (24-29/9) εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Κυριακή 24/9 Επεισόδιο 8 & 9

Η Αθηνά πεθαίνει και τους βυθίζει όλους στο πένθος. Αφήνει από ένα γράμμα στον καθένα για να τους αποχαιρετίσει. Ο Μιχάλης βρίσκει τα χάπια της κάτω από το μαξιλάρι και καταλαβαίνει ότι η γιαγιά δρομολόγησε τον θάνατο της. Ο Στέφανος ειδοποιείται από τη Ρηνιώ και σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Μαργέτα που είναι απαρηγόρητη. «Μανούλα μου. Τι θα κάνω χωρίς εσένα;», είναι τα λόγια που λέει μέσα στα αναφιλητά της. Την ίδια στιγμή, ο Μάρκος δωροδοκεί τον φύλακα των φυλακών για να αφήσει την Αλεξάνδρα να βγει εκτός φυλακής για λίγο, ώστε να αποχαιρετίσει τη γιαγιά της, ενώ η Ευγενία, που αναρρώνει από την απόπειρα αυτοκτονίας, έχει πάρει απόφαση να φύγει οριστικά με το παιδί της για την Αθήνα.

Ο Μάρκος, λίγο πριν επιστρέψει την Αλεξάνδρα στη φυλακή, κάνει μια πρόταση στην αγαπημένη του: «Ελα να το σκάσουμε μαζί. Θα ζήσουμε κυνηγημένοι αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ο ένας τον άλλον για πάντα», της λέει. Εκείνη του κόβει τα φτερά και τον επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. «Εχουμε πληγώσει πολλούς ανθρώπους για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Και ούτε μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας. Αυτό θα ήταν πολύ σκληρό για όλους», του απαντάει κι επιλέγει να επιστρέψει στη φυλακή. Ο Μάρκος βουλιάζει στην απελπισία του, ώσπου ο Στέφανος τον ενημερώνει για την απόφαση της Ευγενίας να φύγει για πάντα με το παιδί. Ο Μάρκος την προλαβαίνει στον σταθμό και της ζητά να μείνει. «Μην το κάνεις για μένα. Κάντο για τον γιο μας. Για να έχει και τους δύο γονείς του», της λέει.

Μάρκος κι Ευγενία επιστρέφουν στο σπίτι του Στέφανου και ο Μάρκος καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να συνυπάρξει με την Ευγενία για χάρη του γιου τους. Στο μεταξύ η οικογένεια Δεμερτζή προσπαθεί ακόμα να συμφιλιωθεί με την απώλεια της γιαγιάς Αθηνάς. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, οι επενδυτές από την Αθήνα βάζουν σε εφαρμογή τα δολοφονικά τους σχέδια εναντίον όσων τους στάθηκαν εμπόδιο στις επιχειρηματικές τους βλέψεις, με πρώτο στόχο τον Στέφανο. Ο Ιάσονας πάλι συνεχίζει να στερεί από την Αλεξάνδρα τα παιδιά της. «Δεν θα τα ξαναδείς. Πάρ’ το απόφαση», ισχυρίζεται και η κοπέλα βρίσκεται σε απόγνωση. Η Μαργέτα του ζητά επίμονα να μάθει πού τα έχει πάει. «Μην επιμένεις. Δεν πρόκειται να σου πω», της λέει και αρνείται πεισματικά να της το αποκαλύψει. Την ίδια στιγμή, η μικρή Μαρίνα εξαφανίζεται και σημαίνει συναγερμός στο αρχοντικό των Δεμερτζήδων.

Δευτέρα 25/9 Επεισόδιο 10

Η εξαφάνιση της Μαρίνας έχει συγκλονίσει όλο το Κιάρι που βρίσκεται επί ποδός ώστε να εντοπίσει το χαμένο κορίτσι. Την ώρα που η Γεωργία πεθαίνει από την αγωνία της σχετικά με τη Μαρίνα, η Ευγενία συνεχίζει να παρεξηγεί κάθε κίνηση του Μάρκου και η Νότα προσπαθεί να την ηρεμήσει. «Κοίτα τον εαυτό σου και το παιδί σου. Πρέπει να προσέχεις. Δώσε λίγο χρόνο στον Μάρκο», την παρακαλάει. Στο μεταξύ η Αλεξάνδρα ξεκινά να διδάσκει γραφή και ανάγνωση στις συγκρατούμενές της αλλά οι αιφνίδιοι πόνοι που αισθάνεται ανατρέπουν τα σχέδιά της.

Τρίτη 26/9 Επεισόδιο 11

Η Αλεξάνδρα νοσηλεύεται με οξεία δηλητηρίαση, σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό που διαδίδεται είναι πως ο Ιάσονας έβαλε να δηλητηριάσουν τη γυναίκα του. Ωστόσο κι άλλες κρατούμενες αρχίζουν να έχουν ανάλογα συμπτώματα. Παράλληλα ο Μιχάλης αποδεικνύει ότι πίσω από την καταγγελία εναντίον της Νάντιας είναι η Ελπίδα και γίνεται έξαλλος, ενώ το κλίμα μεταξύ Στέφανου και Μαργέτας αρχίζει κάπως να θερμαίνεται.

Ο Νικόλας με τη σειρά του εξομολογείται στην Αννα πως τη σκέφτεται και η Ευγενία με ενοχές λέει στη Νότα πως εύχεται να πεθάνει η Αλεξάνδρα. «Αυτή φταίει για όλα. Εξαιτίας της έχουν συμβεί όλα αυτά. Εχει καταστρέψει τη ζωή μου», λέει με μίσος. Τότε η Νότα μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο νοσηλείας της Αλεξάνδρας, αποφασισμένη να δώσει η ίδια ένα τέλος στη ζωή της Αλεξάνδρας.

Τετάρτη 27/9 Επεισόδιο 12

Η Αλεξάνδρα που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με οξεία δηλητηρίαση, δέχεται δολοφονική επίθεση με θανατηφόρα ένεση από τη Νότα, αλλά καταφέρνει να την εξουδετερώσει με μια νυχιά στο πρόσωπο. Την ίδια ώρα ο Ιάσονας, καλείται για κατάθεση ως ύποπτος για τη δηλητηρίαση και ανακαλύπτει ότι η Μαργέτα στέλνει στη φυλακή πακέτα με φαγητό στην Αλεξάνδρα.

Αυτό είναι και η αφορμή για να επέλθει οριστική ρήξη μεταξύ τους. «Αυτή η γυναίκα πήγε να με σκοτώσει κι εσύ την υπερασπίζεσαι και τη φροντίζεις. Δεν είσαι μάνα μου εσύ. Δεν θέλω να σε ξαναδώ. Για μένα έχεις πεθάνει», της φωνάζει. Ταυτόχρονα, ο Στρατής, με αφορμή τη θυματοποίηση που δέχεται η κόρη τους, Μαρίνα, προτείνει στη Γεωργία να φύγουν μετανάστες στην Αμερική. Στο μεταξύ οι τύποι που θέλουν να αγοράσουν γη στο Κιάρι, σχεδιάζουν να καταφέρουν τη Μαργέτα να ασχοληθεί με την πολιτική για να την παγιδεύουν και να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Δείτε επίσης: Μάρκος και Αλεξάνδρα απειλούν να σκοτώσουν την Μαργέτα

Πέμπτη 28/9 Επεισόδιο 13

Οι ισχυρισμοί της Αλεξάνδρας περί απόπειρας δολοφονίας εναντίον της από τη Νότα ανάβει φωτιές σε πολλούς που αρχίζουν να αναρωτιούνται για το τι μπορεί να κρύβεται πραγματικά πίσω από το πρόσωπο της προστατευτικής θείας της Ευγενίας. Η ίδια προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τα ίχνη της, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες που φέρνουν ακόμη περισσότερες αμφιβολίες, ειδικά στον Μάρκο. Παράλληλα οι οικοπεδοφάγοι από την Αθήνα βιάζονται να αποκτήσουν γη και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Αλκιβιάδης, εντεταλμένος από τον Στέφανο, κάνει μια γενναία προσφορά στον Ιάσoνα για την αγορά των κτημάτων τους και έτσι μπαίνει στο στόχαστρο των Αθηναίων. Ο Στέφανος προειδοποιεί τον Ιάσονα για τον κίνδυνο που παραμονεύει πουλώντας τα κτήματα στους οικοπεδοφάγους, όμως αυτός δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Στόχος του Ιάσονα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να φύγει μακριά από το Κιάρι. Η Μαργέτα με τη βοήθεια του Στέφανου προσπαθεί να τον σταματήσει. Η πρώτη μεγάλη ήττα των Αθηναίων οικοπεδοφάγων είναι γεγονός και οι ίδιοι στρέφουν τα βέλη τους προς νέα κατεύθυνση.

Παρασκευή 29/9 Επεισόδιο 14

Η Αλεξάνδρα αποφυλακίζεται προσωρινά μετά την κατάθεση του Ιάσονα και το μαρτύριό της ξεκινά, με τα παιδιά της ακόμα κρυμμένα στο σπίτι της μυστηριώδους γυναίκας που ο Ιάσονας συναντά. «Θέλω να δω τα παιδιά μου», τον παρακαλάει, αλλά εκείνος είναι αμετάπειστος και κρατά πολύ σκληρή στάση απέναντί της. Η Νότα με τη σειρά της καταστρώνει ένα σχέδιο φέρνοντας την Ευγενία στα άκρα ενάντια στην Αλεξάνδρα, μη γνωρίζοντας όμως ότι η Μαργέτα έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το ποιόν της.