Η Μάγισσα: «Καλά ο Ροϊλός πιο μάναρος από ποτέ...πέφτω πάτωμα» - Χαμός στο twitter για Αναστάση και Τρίγγου

Πρώτο trend η νέα σειρά του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Καλά ο Ροϊλός πιο μάναρος από ποτέ...πέφτω πάτωμα» - Χαμός στο twitter για Αναστάση και Τρίγγου

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου η Μάγισσα έκανε πρεμιέρα στο κανάλι του ΑΝΤ1 και στο twitter έγινε τεράστιος χαμός. Πρόκειται για μία σειρά φαντασίας, η οποία παρουσιάζει κάτι εντελώς καινούριο στην Ελλάδα. Η πλοκή, λοιπόν, φαίνεται πως έχει καταφέρει να συνεπάρει από τα πρώτα λεπτά τους τηλεθεατές.

Βέβαια, και οι ηθοποιοί που έχουν επιλεχθεί παίζουν τεράστιο ρόλο. Τις εντυπώσεις έχουν κλέψει από τη μία πλευρά η Έλλη Τρίγγου και από την άλλη ο Αναστάσης Ροϊλός, για τον οποίο το γυναικείο κοινό "λιώνει" και "πέφτει στα πατώματα" (δείτε εδώ πόσο κόστισε η παραγωγή του σίριαλ).

οι πρώτες αντιδράσεις στο twitter για τη Μάγισσα στον ΑΝΤ1

Τα υπόλοιπα 3 επεισόδια της εβδομάδας

Τρίτη 26/9 Επεισόδιο 2

Οι δυο πατριές συγκλονίζονται μετά τον χαμό του βρέφους και η Θεοφανώ κρατείται φυλακισμένη καθώς είναι η πρώτη ύποπτη. Η Μεταξία είναι βέβαιη πως εκείνη ευθύνεται για το κακό που τους βρήκε, αλλά ο Μάρκος τάσσεται υπέρ της Θεοφανώς: «Αποκλείεται να το έκανε εκείνη», λέει. Ολοι πιστεύουν πως οι πραγματικοί ένοχοι για τον χαμό του μωρού είναι οι Μπραϊτάνοι, μια οικογένεια που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε γδικιωμό με τους Λασκαραίους. Η συμφωνία ανακωχής σπάει και η απάντηση των Λασκαραίων θα είναι πολύ σκληρή: «Εχουμε πόλεμο ξανά», λέει ο Μιχαήλ και δίνει εντολή να τα διαλύσουν όλα στην αντίπαλη οικογένεια. Στο μεταξύ, ο Αντρέι, για να γλιτώσει τη ζωή του, αποκαλύπτει στον Θράσο και στον Μόφορη το όνομα του Μανιάτη που θέλει να επισκεφθεί, αλλά οι δύο πειρατές έχουν πάρει την απόφασή τους.

Τετάρτη 27/9 Επεισόδιο 3

Μία βδομάδα μετά, ο πόλεμος ανάμεσα σε Λασκαραίους και Μπραϊτάνους φτάνει στο τέλος του και κάποιοι μετρούν τις πληγές τους. Ο Σπήλιος βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται και η σχέση του με τον Μιχαήλ κινδυνεύει με ρήξη. «Ανάθεμα τη στιγμή που έμπλεξα μαζί τους», λέει στη Γερακίνα και εκείνη τον προτρέπει: «Ωραία, ξέμπλεξε τότε». Τα πράγματα για τη Θεοφανώ παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, καθώς ο Μάρκος δίνει εντολή να την ελευθερώσουν, κάτι που δυσαρεστεί τη Μεταξία, η οποία πιστεύει ακράδαντα στην ενοχή της: «Αυτή σκότωσε το παιδί μου», λέει σε όλους. Την ίδια ώρα, ο Θράσος κι ο Μόφορης βρίσκονται στα ίχνη του Αντρέι, που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Η Θεοφανώ εξομολογείται στον Φρίξο για τα οράματα που βλέπει και του ζητά βοήθεια: «Δεν το αντέχω άλλο! Είναι βάσανο», του λέει, ενώ το παρελθόν της Θεοφανώς συνεχίζει να στοιχειώνει τη μοναχή Αγάθη.

Πέμπτη 28/9 Επεισόδιο 4

Με την προτροπή της Γερακίνας, ο Σπήλιος θα μπει σ’ επικίνδυνα μονοπάτια, για να εξυπηρετήσει ακόμα μια φορά το προσωπικό του συμφέρον. Ο Μάρκος πείθει τη Θεοφανώ να τον οδηγήσει στη γυναίκα που ήταν με τον Πανάγο το βράδυ που χάθηκε το βρέφος, βάζοντας τη Θεοφανώ σε μεγάλους μπελάδες καθώς η συνάντησή της με τη μυστηριώδη γυναίκα, μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους. Την ίδια ώρα, ο Μιχαήλ παλεύει με τις τύψεις του καθώς μοιράζει την καρδιά του ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Ο Σπήλιος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα στη ρήξη του με τον Μιχαήλ. Ο Μιχαήλ αποφασίζει να δώσει περισσότερες ευθύνες στον Τζανή και τον βάζει δίπλα στον Μάρκο. Ενα όραμα της Θεοφανώς θα προκαλέσει καινούριες αναταράξεις στον πύργο…

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΩΝ ΛΑΣΚΑΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΑΡΗΔΩΝ

«Η μάγισσα» ξεκινάει το τηλεοπτικό της ταξίδι έχοντας στο πηδάλιο τους Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη στο σενάριο και τον Λευτέρη Χαρίτο στη σκηνοθεσία. Ωστόσο, εκτός από την καθεαυτή ιστορία, την παράσταση κλέβει η ίδια η εικόνα καθώς η πιο ακριβή παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης, κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε στο μέγιστο έμφαση στη σκηνογραφία προκειμένου να αποτυπωθεί με πιστότητα η εποχή. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στη Μάνη, τα Τρίκαλα και στην Αττική και κυρίως στα Σπάτα, στο Μουσείο Νάσιουτζικ.

Εκεί έχει στηθεί ο μικρόκοσμος των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, των δύο αντίπαλων πατριών που από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα μας διηγηθούν περισσότερα για την ιστορία τους. Ο χώρος στο κτήμα Νάσιουτζικ άκρως επιβλητικός, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της σειράς και η ανακατασκευή του κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ. Πύργοι και χτίσματα που δεν προϋπήρχαν, όπως το σιδεράδικο, ο στάβλος, το πέτρινο πηγάδι, οι πολεμίστρες.