Σασμός: «Θέλω να τον σκοτώσεις! Ορκίσου ότι θα το κάνεις» - Η Βασιλική ζητά από τον Μαθιό να γίνει ξανά φονιάς

Αποκλειστικό! Δείχνει το σκληρό πρόσωπο της σε όλους

Σασμός: «Θέλω να τον σκοτώσεις! Ορκίσου ότι θα το κάνεις» - Η Βασιλική ζητά από τον Μαθιό να γίνει ξανά φονιάς

Στα επόμενα επεισόδια του Σασμού, ο Νικηφόρος θα πέσει νεκρός έξω από το µαγαζί του Παντελή. Το γεγονός που όπλισε το χέρι του είναι ότι άκουσε την Καλλιόπη να εξοµολογείται στον παπα-Μιχάλη πως ο Παύλος Βρουλάκης έδωσε εντολή θανάτου για τον παππού του, Βασίλη Σταµατάκη. Ο νεαρός, αγριεµένος από καιρό και θέλοντας να τιµήσει το αίµα της οικογένειάς του, θα θελήσει να τα βάλει µε τον Παύλο και µάλιστα να τον πυροβολήσει µπροστά στους θαµώνες του καφενείου.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ευτυχώς για τον Παύλο, η σφαίρα θα τον βρει ξυστά, όµως ο Λάζαρος, ο ξάδελφος της Μαρίνας, για να τον ακινητοποιήσει θα τον πυροβολήσει και η σφαίρα του θα είναι η µοιραία (δείτε εδώ αναλυτικά το αποκλειστικό). Από εκείνη τη στιγµή η Βασιλική δεν θα πάψει να κατηγορεί την πεθερά της για τον χαµό του 20χρονου αγοριού της. «Βασιλική µου, µην την κατηγορείς. Και εκείνη πονάει όπως κι εµείς. Δεν τον είδε τον Νικηφόρο όταν µιλούσε στον παπά», θα της πει ο Μαθιός αλλά γνώµη δεν θα της αλλάζει.

Η Βασιλική µέσα της έχει πεθάνει: «Εκείνη φταίει. Δηλητηρίαζε την ψυχή του, αυτό έκανε πάντα και πήρε στον λαιµό της το αθώο µου παιδί. Της αξίζει να πάθει το ίδιο, Μαθιό», θα του απαντήσει µεταξύ άλλων, µόνο που εκείνος θα νιώθει πως µιλάει η πίκρα της γυναίκας του και πως στην πραγµατικότητα οι σχέσεις τους θα φτιάξουν. Η Βασιλική όµως θα δείξει πως εννοεί µία προς µία τις κουβέντες της. Παράλληλα ζητάει από τον Μαθιό να σκοτώσει τον Λάζαρο. «Σου ζητώ να γίνεις και πάλι φονιάς. Τώρα καταλαβαίνω γιατί σκότωσες τον Στεφανή! Ετσι θέλω να σκοτώσεις και τον Λάζαρο! Ορκίσου ότι θα το κάνεις», του λέει και τον αφήνει άναυδο.

Δείτε επίσης στο σημερινό 27/9 επεισόδιο: O Αντρέας καταστρώνει τα σατανικά σχέδια του για να διαλύσει την συμμαχία ανάμεσα σε Βρουλάκηδες & Σταματάκηδες

Η Βασιλική στον Σασμό ορμάει στην Καλλιόπη

Σασμός Νικηφόρος Βασιλική

Στην κηδεία, η Βασιλική θα κρατήσει, προς έκπληξη όλων, απόσταση από την Καλλιόπη, ενώ µερικές µέρες αργότερα, θα ξεκαθαρίσει αµέσως την κατάσταση µεταξύ τους: «Ακόµα µε κατηγορείς; Ακόµα µε θεωρείς ένοχη για τον Νικηφόρο µας;», θα τη ρωτήσει και η νύφη της θα είναι απόλυτη: «Αυτή η στιγµή είναι για µένα και τον γιο µου. Φύγε. Δεν σε θέλω εδώ», θα της πει αλλά η Καλλιόπη στην προσπάθειά της να ελαφρύνει την καρδιά της, θα τονίσει: «Ηταν εγγονός µου». Οµως η Βασιλική, που δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει, θα ξεσπάσει: «Δεν σε θέλω εδώ. Ούτε στο σπίτι µου ούτε στη ζωή µου! Δεν σε θέλω πουθενά».

Οι κουβέντες αυτές θα πέσουν σαν κεραυνός πάνω στην «καπετάνισσα» που θα ξεσπαθώσει. «Αυτό είναι το ευχαριστώ ύστερα από τόσα χρόνια που σε είχα σαν κόρη µου;», θα της πει και η απάντηση της Βασιλικής θα είναι άµεση: «Κι έπρεπε να ξεπληρώσω την καλοσύνη σου µε τη ζωή του µονάκριβού µου; Αν δεν µείνεις µακριά µας, θα πω στον Αστέρη πως ήξερες ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή και θα χάσεις κι εσύ τον γιο σου». Η Καλλιόπη θα φύγει χωρίς να πει τίποτα, φοβούµενη µήπως πάνω στον πόνο της κάνει πράξη τα λόγια της και πει στον Αστέρη την αλήθεια.

Ο Αντρέας κρύβει το φονιά του Νικηφόρου

Το νήµα της ζωής του Νικηφόρου κόβεται άδοξα και ο Λάζαρος που τον πυροβόλησε για να προστατεύσει τον Παύλο, τρέχει να σωθεί. Αντρέας και Τηλέµαχος συµµαχούν προκειµένου να τον φυγαδεύσουν και τελικά τα καταφέρνουν. Μια σπηλιά στο βουνό θα γίνει η κρυψώνα του και ο Αντρέας θα επικοινωνεί µαζί του µε καρτοκινητό. Οταν ο Λάζαρος αποφασίσει να παραδοθεί, ο Αντρέας που έχει στο µυαλό του να συνεχίσει τη βεντέτα, θα του το απαγορεύσει µε τη δικαιολογία πως οι Σταµατάκηδες θα βάλουν τους δικούς τους να τον σκοτώσουν στη φυλακή.

Αντώνης, Παύλος και Γιώργος θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Αντρέα να τους υποδείξει πού κρύβεται ο φονιάς αλλά εκείνος θα λέει πως δεν γνωρίζει. Στην πραγµατικότητα θα οργανώνει σχέδιο να τον φυγαδεύσει µε την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη µε σκοπό να κάνουν εκεί µαζί µια νέα αρχή.