Famagusta: Το τραγούδι της σειράς με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη

Το "δώρο των Θεών του Ολύμπου" στη νέα σειρά του "Mega"

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το τραγούδι της νέας δραματικής σειράς "Famagusta", που θα προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό του "Mega", ερμηνεύει η μεγάλη τραγουδίστρια, Μαρία Φαραντούρη (δείτε εδώ φωτογραφίες από τη σειρά).

Το τραγούδι του "Famagusta" που ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη

Η νέα δραματική σειρά του "Mega" ήδη από το τρέιλερ της έχει υποσχεθεί συγκλονιστικές και άκρως συγκινητικές στιγμές. Είναι μία παραγωγή της αγαπημένης τριάδας, του Ανδρέα Γεωργίου, της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου, οπότε ήδη η σειρά προσχεδιάζει να αποτελέσει μία ακόμα επιτυχία τους. Σε αυτή την πορεία έρχεται να βάλει το δικό της λιθαράκι και η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Το "Famagusta" είναι μία μεγάλη παραγωγή του "Mega" στις αρχές του 2024. Η σειρά αποτελεί προϊόν εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, και τα οποία αφορούν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μάλιστα, η χρονική επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού τότε συμπληρώνονται 50 χρόνια από εκείνη την ιστορική στιγμή, που το νησί κόπηκε στα δύο. Η σειρά κάνει ταξιδεύει μέσα στην Κύπρο, το Λονδίνο και την Αθήνα. Το νήμα ξετυλίγεται μέσα από την ιστορία ενός Άγγλου μαχητικού δημοσιογράφου, ο οποίος ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, για τα 50 χρόνια της εισβολής. Όμως, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του θα μάθει, πως τον ταραγμένο Ιούλιο του 1974, ο ίδιος αποχωρίστηκε από την πραγματική του οικογένεια, αλλά και τη βιολογική του μητέρα, η οποία όμως ποτέ δεν τον ξέχασε.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο θα έρεει να συμβάλει η μεγάλη ερμηνεύτρια, η οποία είχε προσδιοριστεί από την "Guardian" ως "δώρο των Θεών του Ολύμπου". Το πρωτότυπο τραγούδι της σειράς θα προσθέσει μία επιπρόσθετη φορτισμένη ατμόσφαιρα και θα ξυπνήσει αναμνήσεις. Το άσμα θα εμπεριέχει συμβολισμούς και θα αποπνέει μία άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Η Μαρία Φαραντούρη, η οποία ήταν για πολλά χρόνια στο πλάι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αποδέχτηκε με έντονο ενθουσιασμό και χαρά τη ν πρόταση της παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά, που θα χαρίσει τη φωνή της σε τίτλους αρχής τηλεοπτικής σειράς. Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα θέλουν την ερμηνεύτρια να μπαίνει στο στούντιο, για να ηχογραφήσει το τραγούδι με τίτλο «Δεν ξεχνώ», σε στίχους της Ελένης Ζιώγα και μουσική του Χρίστου Στυλιανού, ο οποίος επιμελείται και όλη τη μουσική της σειράς.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό τρέιλερ της σειράς "Famagusta":