Σασμός (1/10): «Νικηφόρε επιτέλους...» - Θα παραδοθεί στην αστυνομία;

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (1/10): «Νικηφόρε επιτέλους...» - Θα παραδοθεί στην αστυνομία;

Απόψε 1/10 θα παρακολουθήσουμε νέο καταιγιστικό επεισόδιο της σειράς, Σασμός, μέσα από τη συχνότητα του ALPHA (δείτε όλα τα νέα επεισόδια). Ο Αντρέας βάζει μπροστά τα σχέδια του για βεντέτα, την ώρα που η σχέση Μαθιού και Νικηφόρου βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Οι σημερινές 1/10 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 5

Παρόλο που ο Μαθιός φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο με την υγεία του και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, γνωρίζοντας πλέον πως ο Νικηφόρος είναι γιος του, τα σύννεφα πάνω από την οικογένεια των Σταματάκηδων δεν λένε να εξαφανιστούν. Συγκεκριμένα, ο Αστέρης ζητά εξαγριωμένος εξηγήσεις από την Καλλιόπη και τον Νικηφόρο γι’ αυτό που άκουσε αφήνοντάς τους εμβρόντητους.

Την ίδια στιγμή ο Αντρέας Βρουλάκης μαθαίνει όλη την αλήθεια για τη σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ και απογοητεύεται. «Αλλιώς είχα αφήσει εγώ τα πράγματα μεταξύ της οικογένειάς μας και των Σταματάκηδων και αλλιώς τα βρίσκω. Δεν σεβαστήκατε ούτε τους νεκρούς μας, το αίμα τους που χύθηκε σε αυτή τη γη», θα πει μεταξύ άλλων στον Παύλο, ο οποίος θα τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να κάνει σασμό και έξαλλος καθώς θα είναι θα πάει να βρει τη Μαρίνα και τη γιαγιά Ειρήνη για να τους μιλήσει.

Ακόμα ένας τσακωμός θα λάβει χώρα ανησυχώντας την Αργυρώ. που θα ακούσει τη συζήτηση για την έκβαση που θα έχει η σχέση της με τον Αστέρη. «Δεν έχει έρθει για καλό αυτός, μαμά. Δεν θα δεχτεί ποτέ να γίνει η ανιψιά του γυναίκα ενός Σταματάκη», θα δηλώσει στη Μαρίνα και εκείνη θα την καθησυχάσει πως ο Παύλος θα τον ηρεμήσει με τον καιρό και θα του δείξει ποιο είναι το σωστό για το χωριό.

Η Στέλλα θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Βαγγέλη στη φυλακή, εκείνος ωστόσο δεν τη βοηθά με τη στάση του. «Ο Ευθύμης ήταν το αφεντικό μου και ξέρω πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι για να με βλάψει. Είναι αθώος και ίσως σε λίγο καιρό θα πρέπει να μου ζητήσεις συγγνώμη που θέλεις να ομολογήσω κάτι που δεν έκανε. Οσο για το πού είναι, μόνο εκείνος ξέρει. Δεν μου τα έλεγε όλα, Στέλλα», ισχυρίζεται. Η δικηγόρος της Ανω Ποριάς θα μιλήσει λίγο αργότερα με την Ντίνα και θα της πει ότι η υπόθεσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχει αποφασίσει να κρατήσει το στόμα του σφραγισμένο σε ό,τι αφορά τις δουλειές του Φαρμάκη.

Η επίσκεψη του Αντώνη ταράζει τη Βασιλική, που βλέπει τον κλοιό γύρω από το παιδί της να στενεύει σχετικά με τον πυροβολισμό του στο μαντρί εναντίον του Μαθιού. Η Καλλιόπη αναλαμβάνει να λύσει και αυτό το πρόβλημα, λέγοντας στον διοικητή της Ανω Ποριάς πως ήταν ατύχημα. Για την ακρίβεια, παραδέχτηκε πως ο Νικηφόρος βρήκε το όπλο του Μαθιού στο μαντρί που είχε πάει για τριφύλλι, που ήταν οπλισμένο, και άμαθος καθώς ήταν με τα όπλα, έριξε εναντίον του γιου τής «καπετάνισσας» κατά λάθος. Η εκδοχή της θα επιβεβαιωθεί τόσο από τον Μαθιό όσο και από τον Νικηφόρο.

Στο μεταξύ, η Θοδώρα πηγαίνει στο ξενοδοχείο για να φτιάξει τα νύχια μιας πελάτισσας και μοιραία θα έρθει σε επαφή με την Εύα Αβραμίδη, με την οποία και θα ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική σχέση. Η Αιμιλία μη έχοντας άλλο χρόνο στη διάθεσή της, κλείνει τις υποθέσεις της για να αναχωρήσει για την Αθήνα, γεγονός που προκαλεί θλίψη και στενοχώρια στους δύο άντρες της ζωής της, τον Δημήτρη και τον Παύλο. «Δεν πηγαίνω στην άλλη άκρη του κόσμου. Στην Αθήνα θα είμαι και θα μιλάμε συνέχεια», θα τολμήσει να πει στον Δημήτρη και εκείνος με τη σειρά του θα της τονίσει πως τα επαγγελματικά της καθήκοντα δεν θα της επιτρέπουν να παίρνει το αεροπλάνο συνέχεια για την Κρήτη.

Δείτε επίσης: Καρέ καρέ η κηδεία του Νικηφόρου! «Γιέ μου, αγόρι μου!»