«Λίγο πριν μπούμε στην δεύτερη εβδομάδα προβολής, θέλουμε...» - Η ανακοίνωση των σεναριογράφων της σειράς, Μάγισσα

Τι συνέβη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Λίγο πριν μπούμε στην δεύτερη εβδομάδα προβολής, θέλουμε...» - Η ανακοίνωση των σεναριογράφων της σειράς, Μάγισσα

Η Μάγισσα είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα (δείτε εδώ πόσο κοστίζει) και πολλοί περίμεναν πως θα "χτυπήσει" κόκκινο σε τηλεθέαση. Ωστόσο, ο Σασμός αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος (δείτε την τηλεθέαση που κάνουν απέναντι).

Έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 την Δευτέρα 25/9 με πρωταγωνιστές κορυφαίους ηθοποιούς και ένα σενάριο που δεν έχουμε ξαναδεί, ειδικά όσον αφορά την εποχή που διαδραματίζονται όλα.

Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας που βρίσκεται στον αέρα λοιπόν, οι δημοσιογράφοι από κοινού, έκαναν μια ανάρτηση στα social media, για να ευχαριστήσουν τους τηλεθεατές για την στήριξη που έχουν δείξει, αλλά και να κάνουν γνωστό πως όλα τα επεισόδια μπορούν να τα παρακολουθήσουν από την αρχή στο web tv του ΑΝΤ1.

Αναλυτικά η ανάρτηση των σεναριογράφων της σειράς, Μάγισσα

«Λίγο πριν μπούμε στην δεύτερη εβδομάδα προβολής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αγκαλιάσατε τη νέα μας σειρά. Μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς και αγωνίας, νιώθουμε ευγνώμονες για την αποδοχή και τα μηνύματα που μπήκατε στον κόπο να μας στείλετε. Το ταξίδι της Μάγισσας συνεχίζεται και ελπίζουμε να το βρείτε συναρπαστικό.

Απόψε στις 23.30 θα προβληθεί η επανάληψη του 4ου επεισοδίου, ενώ αύριο στις 21.00 το νέο μας επεισόδιο. Για όσους δεν μπορούν να συντονιστούν στην ώρα προβολής τα επεισόδια προβάλλονται ελεύθερα στο web του Αντ1», έγραψαν.

Όσα θα παρακολουθήσουμε στα επεισόδια της δεύτερης εβδομάδας

Δευτέρα 2/10 Επεισόδιο 5

Η Θεοφανώ βλέπει ξανά ένα όραμα και μπροστά βρίσκονται ο Μάρκος και ο Μιχαήλ που σοκάρονται όταν τη βλέπουν. «Τι ήταν αυτό;», τη ρωτάει ο Μιχαήλ όταν συνέρχεται και εκείνη αναγκάζεται να αποκαλύψει το μυστικό της σε πατέρα και γιο: «Βλέπω οράματα που προβλέπουν το μέλλον! Ετσι είδα και το μωρό... Δεν ξέρω γιατί μου συμβαίνει αυτό, τρομάζω». Ο Μιχαήλ όμως βλέπει ευκαιρία σ’ αυτό και αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το χάρισμά της για να φτάσουν στον δολοφόνο του μωρού: «Θα με βοηθήσεις και θα βρεις τον δολοφόνο του εγγονού μου», της λέει. Την ίδια ώρα, ο Αντρέι έχει βρει καταφύγιο στον πύργο των Λασκαραίων. Η παραμονή του εκεί τον βάζει στα ενδότερα της οικογένειας αλλά και της μυστηριώδους υπόθεσης του βρέφους: «Δεν μπορεί ένα μωρό να εξαφανίζεται ξαφνικά μέσα από ένα τέτοιο φρούριο», λέει και βάζει σκοπό να μάθει την αλήθεια. Την ίδια ώρα, ο Πετρούνης Γερακάρης εξομολογείται στον παπα-Νικόδημο την κρυφή του επιθυμία: «Δεν θέλω να ακολουθήσω την παράδοση της οικογένειάς μου! Εγώ θέλω να ακολουθήσω τα βήματα του Κυρίου, θα με βοηθήσεις;», τον παρακαλά κι εκείνος προσπαθεί να τον αποτρέψει: «Τρελάθηκες παιδί μου, τι σκέψεις είναι αυτές; Κοίτα να τις βγάλει από το μυαλό σου», τον συμβουλεύει και στην οικογένεια των Γερακάρηδων προμηνύεται κατακλυσμός. Ο Τζανής επιστρέφει από το ταξίδι του, αλλά μια απόφαση του Μιχαήλ θα τον φέρει στα όριά του. Την ίδια ώρα, η Μεταξία που έχει καταλάβει τα συναισθήματα του Μάρκου για εκείνη, έχει βαλθεί να κάνει τη ζωή της Θεοφανώς μαρτύριο. Η φλόγα ενός καταδικασμένου έρωτα φαίνεται πως αρχίζει να φουντώνει ξανά, ανάμεσα στον Μιχαήλ και την Αναστασία.

Δείτε επίσης: Η ακριβότερη παραγωγή της τηλεόρασης σε εικόνες - Πόσο κόστισε στον ΑΝΤ1

Τρίτη 3/10 Επεισόδιο 6

Ο Αντρέι που θέλει πάση θυσία για τους δικούς του σκοπούς να λύσει το μυστήριο με την εξαφάνιση και τη δολοφονία του βρέφους, καταφέρνει να βρει ένα σημαντικό στοιχείο, που θα αποκαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο του μωρού. Πάει στο γραφείο του Μιχαήλ: «Ο δολοφόνος του μωρού βρίσκεται ανάμεσά σας», του λέει και του δείχνει το στοιχείο που βρήκε και που αποδεικνύει ότι ο προδότης ήταν κάποιος που κυκλοφορούσε μέσα στον πύργο, προκαλώντας έτσι την ανησυχία όλη της οικογένειας. «Ο προδότης θα πεθάνει! Βρείτε τον», δίνει εντολή στους άντρες του.

Η Θεοφανώ νιώθει τύψεις για όσα προκάλεσε με τα λόγια της και ξεσπάει στον Μάρκο: «Δεν έπρεπε ο πατέρας σου να μάθει την αλήθεια», του λέει, ενώ την ίδια ώρα ο παπα-Νικόδημος μιλάει στον Σπήλιο για τις κρυφές σκέψεις του Πετρούνη και τον αναγκάζει να λάβει μέτρα με τη βοήθεια του Θράσου: «Θα αναλάβεις να τον κάνεις άντρα επιτέλους! Θα τον έχεις μαζί σου στα ταξίδια και θα τον σκληραγωγήσεις, είτε το θέλει είτε όχι! Τέρμα η ιστορία με τη θρησκεία, θα γίνει ένας από εμάς». Ο Μάρκος είναι δυσαρεστημένος που ο πατέρας του έδειξε εύνοια στον Τζανή, ενώ η Μεταξία δείχνει την οργή της στη Θεοφανώ που αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Τετάρτη 4/10 Επεισόδιο 7

Ο Κανέλλος πέφτει στα χέρια του Θράσου και του Μόφορη, οι οποίοι και τον αναγκάζουν να δεχτεί να συνεργαστεί μαζί τους. Για να τα φέρει εις πέρας ζητά τη βοήθεια του Αντρέι: «Πρέπει να με βοηθήσεις, αλλιώς χάθηκα», του λέει. Την ίδια ώρα ο Μιχαήλ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, βλέπει παντού εχθρούς, ακόμα και στους πιο έμπιστους ανθρώπους του: «Κάποιος έχει βάλει στο μάτι την οικογένειά μου», λέει στον αδελφό του. Η σχέση της Θεοφανώς με τον Μάρκο βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Ο Τζανής κατεβαίνει στην αγορά για την είσπραξη φόρων και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, όμως η τιμωρία του δεν θ’ αργήσει να έρθει. Ο Αντρέι θ’ ανακαλύψει ένα μυστικό που θα τον συγκλονίσει. Η Θεοφανώ με τον Φρίξο επισκέπτονται ένα μέρος που μπορεί να δώσει απαντήσεις για το «χάρισμά» της, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει. Ο πύργος των Λασκαραίων βάφεται ξανά με αίμα…