Παγιδευμένοι: «Το μαχαίρι είναι όπλο του φόνου;» - Θανάσιμος κίνδυνος για την Άννα

Οι εβδομαδιαίες (9-10/10) εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι: «Το μαχαίρι είναι όπλο του φόνου;» - Θανάσιμος κίνδυνος για την Άννα

Δύο νέα επεισόδια έρχονται αυτή την εβδομάδα για τη σειρά του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι. Σε αυτά ο Δημήτρης και ο Ανδρέας προχωράνε την επιχείρηση χωρίς η Άννα να γνωρίζει τίποτα, αλλά τελικά το σχέδιό τους δεν θα προχωρήσει αφού ο Σταύρος μαθαίνει για το σημείωμα του δολοφόνου.

Οι εβδομαδιαίες (9-10/10) εξελίξεις των Παγιδευμένων

Δευτέρα 9/10 Επεισόδιο 03

Ο Δημήτρης κρύβει από την Αννα το σημείωμα που βρήκε στο αυτοκίνητό του. Η απαίτηση του δολοφόνου να πάει η γυναίκα του το μαχαίρι στο ξενοδοχείο τον έχει ταράξει. Ο μόνος που θα μάθει γι’ αυτό είναι ο Ανδρέας. «Δεν πρέπει κανείς άλλος να γνωρίζει γι’ αυτό. Πρέπει οι δυο μας να βρούμε τον δολοφόνο χωρίς την ανάμειξη της Αννας. Δεν θέλω να κινδυνεύσει και ξέρεις

πόσο παρορμητική είναι», του εξηγεί κι εκείνος συμφωνεί. Ετσι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν μια επιχείρηση για να πιάσουν τον φονιά μόνοι τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στο μεταξύ ο Αλέκος, θέλοντας να πάρει τη ζωή του πίσω, θα κάνει μια αναπάντεχη επίσκεψη στην Υβόννη.

Η Υβόννη, έχοντας αφήσει πίσω το παρελθόν, νιώθει και πάλι ελεύθερη. Μένει σε ένα ωραίο σπίτι στα προάστια της πόλης και χαίρεται κάθε στιγμή μακριά του. Οταν ανοίγει την πόρτα και βλέπει τον Αλέκο μπροστά της, τρομοκρατείται. Κλείνει γρήγορα αλλά εκείνος δεν το βάζει κάτω. «Υβόννη, δεν ήθελα να σε τρομάξω. Σε παρακαλώ άνοιξέ μου. Εχεις δίκιο. Ηρθα απροειδοποίητα αλλά αν σου το έλεγα δεν θα ήθελες να με δεις. Σε παρακαλώ. Δεν θα σε τρομάξω. Δεν ήρθα για κακό. Δεν είμαι καλά. Σε εκλιπαρώ. Ρίχνω στα πόδια σου την τιμή μου, την περηφάνια μου και την αξιοπρέπειά μου. Ανοιξέ μου». Εκείνη διστάζει αλλά τελικά του ανοίγει. «Ωραίο διαμέρισμα. Θα μπορούσε να είναι η φωλιά μας», της λέει. «Τι θέλεις;», τον ρωτάει εκείνη με απάθεια. Εκείνος της ζητάει έναν καφέ. Στο μεταξύ ο νέος διοικητής της ασφάλειας Πειραιά, Κυριάκος Παπαδημητρίου, ανακαλύπτει το μυστικό του Δημήτρη και του Ανδρέα για το σημείωμα το λέει στον Σταύρο.

Τρίτη 10/10 Επεισόδιο 04

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας προχωράνε την επιχείρηση με ένα παράτολμό σχέδιο, χωρίς η Αννα να γνωρίζει τίποτα, ενώ ο Θοδωρής δίνει στον Παναγιώτη μια πληροφορία που θα αλλάξει την τροπή της ιστορίας. Την ίδια ώρα ο Σταύρος είναι έξαλλος με τον Δημήτρη και τον Ανδρέα που του έκρυψαν την ύπαρξη του σημειώματος του δολοφόνου και βρίσκει την Αννα. «Αυτό ήρθε στον Δημήτρη. Ισως γιατί ο επιζών είναι γιος της πελάτισσάς σου», της λέει. «Το μαχαίρι είναι όπλο του φόνου;», τον ρωτάει εκείνη. Ο εισαγγελέας διστάζει να της απαντήσει. «Και οι δύο ξέρουμε ότι δεν ήρθες για να μου δώσεις εξηγήσεις. Αν θέλεις να σε βοηθήσω πρέπει να μου δώσεις πληροφορίες», του αναφέρει. Πράγματι ο Σταύρος της λέει όλα όσα ξέρει. «Θα χάσουμε τη μοναδική ευκαιρία να πιάσουμε τον δολοφόνο. Προφανώς το μαχαίρι είναι σημαντικό γι’ αυτόν. Είναι έξυπνος αλλά με ένα λάθος του ίσως τον παγιδεύσουμε. Θα βοηθήσεις;», τη ρωτάει. Εκείνη δέχεται.

Ο Αλέκος νομίζει ότι έχει βρει τρόπο να ανακτήσει έδαφος, αλλά βρίσκεται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, την Αννα, που έχει ενημερωθεί για την επίσκεψή του από την πανικοβλημένη Υβόννη. Μπαίνει μαινόμενη στο σπίτι. «Πού είναι;». «Στο μπάνιο», της λέει. Του χτυπάει την πόρτα αλλά ο Αλέκος παίρνει το αφρόλουτρό του και το ευχαριστιέται δεόντως. Κάνει πως δεν ακούει. «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο εύκολα ξεχνάς. Τόσα κάναμε για να τον ξεφορτωθούμε», φωνάζει η Αννα στην Υβόννη. «Δεν ήξερα τι να κάνω. Με ικέτευσε. Πανικοβλήθηκα όταν τον είδα». «Σε απείλησε;», τη ρωτάει αλλά η απάντηση είναι αρνητική. Οταν ο Αλέκος βγαίνει από το μπάνιο κλειδώνεται στο δωμάτιο της Υβόννης. Η Αννα του φωνάζει: «Αν δεν φύγεις θα καλέσω την αστυνομία». Εκείνος πράγματι φεύγει αλλά από το δωμάτιο της Υβόννης έχει πάρει ένα κλειδί.

Δείτε επίσης: «Ήταν δύσκολο το γύρισμα στο ψυγείο του νεκροτομείου» - Η Μαριλένα Ράδου μιλά για το τέλος της στη σειρά Παγιδευμένοι

Ο Σταύρος δεν θα διακινδυνεύσει ν’ αφήσει τον δολοφόνο της αδελφής του να ξεφύγει και για εκείνον η συμμετοχή της Αννας είναι μονόδρομος. «Η Αννα θα βοηθήσει στην επιχείρηση. Ας προχωρήσουμε», ανακοινώνει στον Δημήτρη και τον Ανδρέα. «Σου είπα να μην μπλέκουμε την οικογένεια», του λέει ο Δημήτρης. «Και η Κατερίνα οικογένεια ήταν και η Αννα συμφωνεί», του απαντάει. Ο Δημήτρης γυρίζει στη γυναίκα του και της λέει: «Υποσχέσου μου ότι θα ακολουθείς τις οδηγίες». «Το υπόσχομαι», τον διαβεβαιώνει εκείνη. Η επιχείρηση αρχίζει και η Αννα μπαίνει στο ξενοδοχείο που είναι γεμάτο μυστικούς αστυνομικούς. Παίρνει τα κλειδιά του δωματίου. Δημήτρης, Σταύρος και Ανδρέας την παρακολουθούν μέσα σε ένα βαν από τις κάμερες. Ο Δημήτρης δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω της. Η καρδιά του πάει να σπάσει. Η Αννα μπαίνει στο δωμάτιο κι εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνει: «Αν θέλεις να με συναντήσεις έλα στο υπόγειο πάρκινγκ από το ασανσέρ υπηρεσίας μόνη σου χωρίς την αστυνομία», της λέει μια αλλοιωμένη φωνή. Η Αννα για μια ακόμη φορά παραβαίνει τις οδηγίες. Η επιχείρηση ξεκινάει… όμως τίποτα δεν θα πάει όπως το είχαν σχεδιάσει και η Αννα κινδυνεύει θανάσιμα (δείτε εδώ αν θα τα καταφέρει).