Έρωτας Φυγάς (9/10): Ο Φάνης βάζει μπροστά το σχέδιο καταστροφής Ιάσονα και Μάρκου

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς (9/10): Ο Φάνης βάζει μπροστά το σχέδιο καταστροφής Ιάσονα και Μάρκου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο αποψινό 9/10 επεισόδιο της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς. Ο ερχομός του Φάνη ταράζει τη Νότα, η οποία βάζει στόχο να τον ξεσκεπάσει.

Οι σημερινές 9/10 εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Επεισόδιο 22

«Ο ερχομός του Φάνη ταράζει τη Νότα, η οποία βάζει στόχο να τον ξεσκεπάσει. «Είμαι σίγουρη ότι αυτός δεν έχει έρθει εδώ για καλό και θα το μάθω», μονολογεί. Παράλληλα, στο Κιάρι, η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος προσέχοντας όσο μπορούν, αποφασίζουν να συναντηθούν. «Πάμε να φύγουμε από εδώ και να κάνουμε μια νέα αρχή», της λέει ο Μάρκος κι εκείνη συμφωνεί και όλα αυτά την ώρα που ο Ιάσονας κάνει ένα πολύ ακριβό δώρο στην αγαπημένη του Ουρανία. «Αυτό για όλα όσα μου έχεις προσφέρει τόσα χρόνια. Για την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου», της λέει.

Την ίδια ώρα η Μαργέτα έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες δυσκολίες που έχουν στο επίκεντρό τους την πολιτική της δραστηριότητα, ενώ Ευγενία είναι μια ανάσα μακριά από το να πιάσει τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα στα πράσα. Ομως ευτυχώς γι’ αυτούς δεν θα τα καταφέρει.

Δείτε όλα τα επεισόδια της εβδομάδας, πριν προβληθούν μέσα από τη συχνότητα του OPEN!

Νεκρή η Μαργέτα!

Ο Στέφανος κάνει για δεύτερη φορά πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Μαργέτα και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει εμπόδιο στον ανεκπλήρωτο έρωτά τους. Ομως η μοίρα έχει αλλά γραμμένα και αντί για γάμο, οι προσκεκλημένοι θα βρεθούν… σε κηδεία. Αποκλειστικά όλο το ρεπορτάζ της σειράς, Έρωτας Φυγάς.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλλη/TiVi Σήριαλ

Η Μαργέτα νιώθει πλέον ότι η ζωή αρχίζει να της χαμογελά αφού με την Αλεξάνδρα είναι σαν πραγματική μάνα και κόρη κι έχει στο πλευρό της τον γιο της Ιάσονα, τα εγγόνια της, αλλά κυρίως τον άνθρωπο με τον οποίο είναι ερωτευμένη από κοριτσάκι, τον Στέφανο. Αν και οι δυο τους πέρασαν πολλές δοκιμασίες και η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα, δεν ήταν δυνατόν να σβήσει. Ετσι ο Στέφανος, παραμερίζοντας το παρελθόν, επανέρχεται για μια ακόμη φορά και της κάνει πρόταση γάμου: «Μαργέτα, ξέρεις ότι πάντοτε στην καρδιά μου είχα εσένα. Ο,τι κι αν έγινε ας το αφήσουμε πίσω. Τι λες να ολοκληρώσουμε αυτό που την πρώτη φορά αφήσαμε στη μέση; Θέλεις ακόμα να γίνεις γυναίκα μου;», τη ρωτάει. «Είναι το μόνο που θέλω», του απαντάει εκείνη και πέφτει την αγκαλιά του. Το ζευγάρι είναι πολύ ευτυχισμένο και την επόμενη μέρα ανακοινώνει τα ευχάριστα στους οικείους του. Αυτή τη φορά δεν έχουν αντίρρηση γι’ αυτόν τον γάμο και οι προετοιμασίες αρχίζουν. Ολοι εκτός από τη Νότα.

Έρωτας Φυγάς Αλεξάνδρα θάνατος

Δείτε επίσης: Σπαραγμός στον Έρωτα Φυγά - Το μωρό της Αλεξάνδρας αυτοπυροβολείται

Η Νότα «σκυλιάζει» με τα νέα του γάμου

Η Νότα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη Μεσσήνη και κατάλαβε το οικονομικό εύρος του Στέφανου, βάλθηκε να γίνει κυρία Παράσχου. Ομως δεν υπολόγισε ότι ο έρωτάς του για τη Μαργέτα θα είναι τόσο δυνατός και πως αυτή η γυναίκα θα σταθεί το μέγιστο εμπόδιο στα σχέδιά της. «Από πού κι ως πού να παντρεύονται; Αυτοί κανονικά δεν έπρεπε να μιλιούνται με όλα όσα έχουν συμβεί», λέει στην ανιψιά της την Ευγενία. «Και τι σε νοιάζει εσένα;», τη ρωτάει εκείνη. «Εμένα; Τίποτα. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να παίρνει μια γυναίκα που έχει προκαλέσει τόσο κακό στον ίδιο του τον γιο», λέει με τη σειρά της. Στο μεταξύ η Μαργέτα έχει προσλάβει έναν ντετέκτιβ προκειμένου να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τη Νότα.

Η Μαργέτα μαθαίνει το παρελθόν της Νότας

Ο ερευνητής τηλεφωνεί στη Μαργέτα γιατί έχει πολλά ευρήματα για το παρελθόν της Νότας. «Η κυρία αυτή έχει κάνει δύο γάμους κι έχει μένει δύο φορές χήρα. Μάλιστα ο αδελφός τού ενός συζύγου κυνήγησε την υπόθεση. Θα σας στείλω τον φάκελο με τις λεπτομέρειες», της αναφέρει. Οντως η Μαργέτα λαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχει βρει ο ντετέκτιβ και πλέον είναι πεπεισμένη ότι αυτή η γυναίκα είναι άκρως επικίνδυνη και πως δεν θα σταματήσει πουθενά αν δεν πετύχει τον στόχο της.

Η κατηγορία

Η Μαργέτα τηλεφωνεί στη Νότα και της ζητάει να συναντηθούν γιατί οι δυο τους έχουν να πουν πολλά. «Τι έχουμε να πούμε λοιπόν και με έφερες εδώ στην ερημιά άρον-άρον;», τη ρωτάει με ειρωνεία. «Ξέρεις έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για σένα. Υπάρχουν σε αυτόν τον φάκελο», της λέει η Μαργέτα. «Και τι έχεις μάθει δηλαδή;». «Οτι έχεις κάνει δύο γάμους και οι δύο σύζυγοί σου πέθαναν και μάλλον όχι από φυσικά αίτια», της εξηγεί. «Τι υπονοείς; Οτι είμαι φόνισσα;», ρωτάει θιγμένη η Νότα. «Ο αδελφός τού ενός συζύγου σου ποτέ δεν πίστεψε ότι ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια και σε πήγε στα δικαστήρια», της αναφέρει, όμως η Νότα της απαντάει με βλοσυρό βλέμμα: «Δεν αποδείχθηκε τίποτα». «Οπως και για την Αλεξάνδρα που αποπειράθηκες να τη σκοτώσεις. Αυτό το θυμάσαι;», είναι τα λόγια της Μαργέτας. Η Νότα γίνεται έξαλλη. «Πρόσεχε τα λόγια σου», της φωνάζει.

Η τραγική σκηνή του φόνου

Η Νότα νιώθει να απειλείται καθώς η Μαργέτα πλέον ξέρει πολλά και νιώθει στριμωγμένη. «Μάζεψέ τα και φύγε από τη Μεσσήνη όσο είναι νωρίς για σένα», της λέει η Μαργέτα. «Αλλιώς τι θα μου κάνεις;», τη ρωτάει η Νότα. «Αλλιώς θα παραδώσω τον φάκελο στην εισαγγελέα», της απαντάει. Η Νότα κάνει να φύγει και όπως έχει γυρίσει την πλάτη της, ανοίγει την τσάντα της και βγάζει ένα μαχαίρι. Το μπήγει στο σώμα της Μαργέτας και την αφήνει αιμόφυρτη κάτω. Αφού τη σκοτώνει ,της κλέβει τα χρυσαφικά για να φανεί ως ληστεία και πετάει το μαχαίρι (η ίδια η οποία πήγε να σκοτώσει την Αλεξάνδρα).

Έρωτας Φυγάς Νότα

Οδύνη στην κηδεία της Μαργέτας

Ολοι έχουν αναστατωθεί αφού ψάχνουν τη Μαργέτα παντού και δεν τη βρίσκουν πουθενά. Ο Στέφανος πάει να τρελαθεί, το ίδιο ο Ιάσονας και η Αλεξάνδρα. Οι έρευνες δεν δείχνουν να αποφέρουν αποτελέσματα. Τελικά τη νεκρή γυναίκα βρίσκει ο γιος της Ιάσονας που δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει και είναι σε κατάσταση σοκ. Ολο το Κιάρι ντύνεται στα μαύρα. Η Γεωργία, που είχε σαν μάνα της τη Μαργέτα, είναι απαρηγόρητη, το ίδιο και η Αλεξάνδρα αφού πλέον οι δύο γυναίκες είχαν έρθει πολύ κοντά. Ο Στέφανος είναι καταρρακωμένος καθώς αυτή τη φορά έχασε τον έρωτα της ζωής του για πάντα και τίποτα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω. Η κηδεία γίνεται και το πέπλο του πένθους είναι βαρύ. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αντί να έχουν χαρές, αφού η Μαργέτα ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Στέφανο, έχουν κηδεία.

Η Ουρανία κατηγορούμενη

Στην κηδεία πηγαίνουν όχι μόνο η Ευγενία αλλά και η Νότα που κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι απόλυτα ψύχραιμη και προσπαθεί να παρηγορήσει τον Στέφανο για το κακό που τον βρήκε. Βέβαια, επειδή το σατανικό μυαλό της δεν σταματάει να καταστρώνει σχέδια, βαθιά μέσα της χαίρεται που πλέον ο δρόμος μένει ανοιχτός για να καταφέρει αυτό που ήθελε πάντα, να πάρει εκείνη για άντρα της τον Στέφανο και να βάλει χέρι στην περιουσία του. Αλλωστε η μοναδική της αντίπαλος έχει εξουδετερωθεί. Ωστόσο η Ευγενία έχει αρχίσει να την υποψιάζεται καθώς συνδέει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την αντίρρηση της θείας της για τον γάμο του Στέφανου. «Εχεις εσύ καμία ανάμειξη σε όλο αυτό;», τη ρωτάει ευθέως. «Πώς είναι δυνατόν να λες κάτι τέτοιο; Πραγματικά αυτό όχι μόνο με προσβάλλει αλλά με κάνει έξω φρενών αφού η ίδια μου η ανιψιά με κατηγορεί», της λέει κάνοντας τη θιγμένη. Αργότερα, όταν θα βρει την ευκαιρία η Νότα θα υφάνει νέο σχέδιο και για τον φόνο της Μαργέτας θα βρεθεί κατηγορούμενη η Ουρανία. Αλλωστε ήταν γνωστό ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν την καλύτερη σχέση και η πιθανότητα αυτή φαντάζει πολύ πειστική.