Το Προξενιό της Ιουλίας (11/10): «Μπορεί να κινδυνεύει! Χρήστο;» - Στιγμές αγωνίας στο αποψινό επεισόδιο

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας (11/10): «Μπορεί να κινδυνεύει! Χρήστο;» - Στιγμές αγωνίας στο αποψινό επεισόδιο

Το Προξενιό της Ιουλίας επιστρέφει σήμερα Τετάρτη 11/10 μέσα από τη συχνότητα του ALPHA με νέο καταιγιστικό επεισόδιο (δείτε πως τα πήγε σε νούμερα τηλεθέασης). Το γεγονός ότι ο Στράτος παραδόθηκε δεν δίνει λύση στην υπόθεση του φόνου. Και οι δύο οικογένειες περνούν δύσκολες στιγμές.

Οι σημερινές 11/10 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Tο Προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 04

Η παράδοση του Στράτου Ραζίνη στη χωροφυλακή, ανατρέπει τα δεδομένα για τον Γρηγόρη και την Ιουλία. Οι δύο νέοι μπορεί να πίστεψαν ότι ίσως θα μπορούσαν να είναι μαζί, αλλά το χάσμα μεταξύ των οικογενειών τους γίνεται πια αγεφύρωτο. Το μέλλον τους προμηνύεται δυσοίωνο, αλλά ακόμα δεν μπορούν να φανταστούν πόσο εφιαλτική θα γίνει η ζωή τους.

Η Κυριακούλα με τη σειρά της νιώθει το μίσος να φουντώνει γι’ αυτό που τους συμβαίνει καθώς το θεωρεί άδικο. «Τώρα εσύ είσαι ο αφέντης αυτού του σπιτιού και πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες του πατέρα σου», λέει στον γιο της. Ωστόσο το γεγονός ότι ο Στράτος παραδόθηκε, δεν δίνει λύση στην υπόθεση του φόνου, γιατί παρόλο που ο Ραζίνης μοιάζει να είναι ο ιδανικός ένοχος, εκκρεμεί να βρεθούν το κίνητρο και το όπλο του εγκλήματος. «Δεν ευσταθεί κατηγορία», λέει ο Στασινόπουλος.

Η ιστορία της σειράς

Η νέα μεγάλη παραγωγή του "Alpha" αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, και είναι μία διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Σ. Πολίτη. Η ιστορία εξελίσσεται στο Θεσσαλικό κάμπο κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1950, και το επίκεντρό της είναι ένα προξενιό. Είναι ένα προξενιό, το οποίο αποσκοπεί στην απόκρυψη μυστικών, το οποίο όμως θα καταλήξει να δημιουργήσει καινούργια. Όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα...

Η πρωταγωνίστρια Ιουλία Σκούταρη αγαπάει και ερωτεύεται τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρά όμως τα δυνατά τους συναισθήματα, αυτή η σχέση είναι καταδικασμένη σε θάνατο, μάλιστα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από μία παλιά έχθρα ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Έτσι, η Ιουλία μετά από προξενιό αναγκάζεται να παντρευτεί έναν κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της άνδρα, το Γιωργίκη Προβιό, ο οποίος είναι μεν πλούσιος, αλλά δεν τον αγαπά δε. Και ακόμη δε γνωρίζει τις δυσκολίες που φέρει η παραμονή της στο αρχοντικό του Προβιού. Ο Γρηγόρης. παράλληλα, αν και δεν μπορεί να δεχθεί τη ζωή χωρίς την αγαπημένη του, αναγκάζεται να συνεχίσει παρακάτω.

Όμως, ολόκληρη ιστορία πυροδοτείτε από ένα έγκλημα και κλείνει με ένα έγκλημα. Η κεντρική ηρωίδα καταλήγει να υπομένει ένα βαρύ παιχνίδι της μοίρας, το οποίο μοιάζει με κατάρα από την ίδια της την οικογένεια. Είναι αθώα ή ένοχη για όλα αυτά; Αν εκείνη είναι η αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα; Την πλοκή ολοκληρώνεται με εμμονές και προκαταλήψεις, προδοσίες απιστίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένους ψυχισμούς, που υπάρχουν μέσα στη σιωπή και τα κλειστά στόματα, όλα αυτά συνθέτουν ολόκληρο το πλαίσιο δράσης της ελληνικής επαρχίας του 1950.