Το προξενιό της Ιουλίας (12/10): «Θα μπορούσε να είναι κόρη σου» - Ο Γιωργίκης κάνει τα πάντα για να κάνει δική του την Ιουλία

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας (12/10): «Θα μπορούσε να είναι κόρη σου» - Ο Γιωργίκης κάνει τα πάντα για να κάνει δική του την Ιουλία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις απόψε 12/10 στο ολοκαίνουριο επεισόδιο της νέας δραματικής σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας. Η παρουσία της Αλεξάνδρας μετά από χρόνια και οι δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια Σκούταρη φέρνουν τα πάνω κάτω.

Οι σημερινές 12/10 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 05

Η παρουσία της Αλεξάνδρας που επιστρέφει μετά από χρόνια για να βοηθήσει την οικογένειά της, δημιουργεί ακόμα περισσότερη ένταση στην οικογένεια Ραζίνη. Η κοπέλα δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αρραβώνας της από προξενιό που της είχαν κανονίσει οι γονείς της κι έφυγε για την Αθήνα, όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος. Οι γονείς της ποτέ δεν της το συγχώρησαν αφού θεώρησαν τη στάση της μεγάλη προσβολή. Παράλληλα οι δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένεια Σκούταρη, φέρνουν τον Γιωργίκη Προβιό κοντά στη Στάσα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει την Ιουλία. «Ο,τι χρειαστείς από εμένα, Στάσα, μη διστάσεις να το ζητήσεις», της λέει. Ομως ο σκοπός του είναι άλλος.

Αυτό το νεαρό κορίτσι τού έχει προκαλέσει για τα καλά το ενδιαφέρον και έχει βάλει στο μυαλό του να το κάνει δικό του. Την ίδια στιγμή όμως, στο αρχοντικό του στη Λάρισα, ο γιος του Χρήστος, που ταλαιπωρείται πολύ καιρό από βίαια, τρομακτικά και ανεξήγητα όνειρα, περνάει μια κρίση που συνδέεται με την πρόωρη απώλεια της μητέρας του, κατάσταση που τον οδηγεί συχνά σε ακραίες συμπεριφορές. Σε μια εποχή έντασης και πιέσεων όμως, δεν είναι ο μόνος που θα οδηγηθεί εκτός ορίων.

Δείτε επίσης: «Στο τσακ πρόλαβαν να φύγουν πριν την καταστροφή στην Λάρισα» - Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή οι συντελεστές της σειράς

Όσα θα δούμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Το προξενιό του Προβιού, που η Κερασίνα πάει στη Στάσα, θα δημιουργήσει τέτοιο πανικό στην Ιουλία που θα τη φέρει για μια ακόμα φορά αντιμέτωπη με τον θάνατο. Στο νοσοκομείο η κοπέλα μαθαίνοντας τ’ αποτελέσματα των εξετάσεών της, βρίσκεται σε πανικό.

Ο Γιωργίκης, αποφασισμένος να προχωρήσει στη ζωή του με τη νεαρή και όμορφη Ιουλία, παίρνει την πρωτοβουλία και της στέλνει με την Κερασίνα προξενιό. Εξαλλη μ’ αυτή του την απόφαση, η αδελφή του Χάδω επισκέπτεται τον κουμπάρο και στενό του φίλο, Κωστή Στασινόπουλο. «Πρέπει να τον σταματήσεις. Ρεζίλι θα γίνουμε. Εσένα μπορεί να σε ακούσει και να τον συνετίσεις. Είναι δυνατόν να θέλει να παντρευτεί μια κοπέλα που είναι 20 χρονών; Πού ακούστηκε! Αυτή θα μπορούσε να είναι κόρη του. Μίλα του σε παρακαλώ», είναι τα λόγια της.

Την ίδια στιγμή, στο αρχοντικό, από μια παρεξήγηση, ο Χρήστος και η Στεφανία πιστεύουν ότι το προξενιό ο Γιωργίκης το στέλνει για τον γιο του και όχι για τον εαυτό του. «Αντε, βρε. Με το καλό τα στέφανα. Και είναι και ωραία κοπέλα», τον πειράζει. Και ενώ η Στάσα με την Ιουλία επισκέπτονται το σπίτι που σκοπεύουν να μείνουν στη Λάρισα για να δουν τι επισκευές θα χρειαστούν, ο Γρηγόρης θα βρει την ευκαιρία να συναντήσει ξανά την Ιουλία, δίνοντας νέους όρκους αγάπης. «Δεν μπορούσα να μη βρω τρόπο να σε δω. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα. Ελα να φύγουμε μαζί. Ας τα αφήσουμε όλα και όλους πίσω μας. Δεν φταίμε εμείς για όσα έγιναν. Με την πρώτη ευκαιρία να φύγουμε μαζί για την Αθήνα», προσπαθεί να την πείσει. Ομως αγνοούν και οι δύο το προξενιό του Προβιού που η Κερασίνα πάει στη Στάσα και το οποίο θα δημιουργήσει τέτοιο πανικό στην Ιουλία που θα τη φέρει για μια ακόμα φορά αντιμέτωπη με τον θάνατο.

Οι ενοχές του Γιωργίκη για το ατύχημα της Ιουλίας, τον κάνουν να έρθει ακόμα πιο κοντά στην οικογένεια Σκούταρη, προσφέροντας κάθε βοήθεια που μπορεί. «Στάσα, ξέρεις ότι μπορείς να υπολογίζεις πάντα σε εμένα», λέει στη μητέρα της. Η κρίσιμη κατάσταση της Ιουλίας όμως κινητοποιεί και τον Γρηγόρη, που κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσει να τη βρει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και να δει αν είναι καλά. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί μέχρι και τον Ζήση, που αναλαμβάνει χρέη «ταχυδρόμου» για το ζευγάρι. Την ίδια ώρα, στα κρατητήρια της χωροφυλακής ο Στράτος αρνείται να ομολογήσει την ενοχή του. «Πρώτα θα μου εξασφαλίσεις και θα με διαβεβαιώσεις πώς θα με βοηθήσεις να πέσω “στα μαλακά”», λέει του Στασινόπουλου. Την ίδια ώρα, η Στάσα βλέποντας τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τον έρωτα της Ιουλίας για τον Γρηγόρη Ραζίνη, της μιλάει για το προξενιό που έστειλε ο Γιωργίκης Προβιός. Η Ιουλία το αρνείται, όμως ένα αναπάντεχο νέο θα τη φέρει στο μεγαλύτερο αδιέξοδο που έχει βρεθεί ως τώρα στη ζωή της. Είναι έγκυος.

Η Ιουλία μαθαίνοντας τ’ αποτελέσματα των εξετάσεών της στο νοσοκομείο βρίσκεται σε πανικό, καθώς δεν μπορεί να τα μοιραστεί με κανέναν. Πώς να ξεστομίσει κάτι τέτοιο και σε ποιον; Και ενώ ο Γρηγόρης καταφέρνει και τρυπώνει κρυφά στο νοσοκομείο για να τη δει, ο Στασινόπουλος τους πιάνει επ’ αυτοφώρω και τον απειλεί να μείνει μακριά της. «Μη σε ξαναδώ μαζί της γιατί θα έχεις να κάνεις με εμένα. Ο πατέρας σου από εμένα περιμένει», του λέει κι εκείνος συμμορφώνεται. Η Ιουλία, αποκομμένη από τον αγαπημένο της, αρνείται να δεχτεί ακόμα και την επίσκεψη του Γιωργίκη Προβιού, που της φέρνει τριαντάφυλλα από τον κήπο του αρχοντικού, κάτι που κάνει έξαλλο τον Χρήστο, ο οποίος τα φροντίζει.

Ο Στράτος, μετά και την άρνηση του Στασινόπουλου να τον βοηθήσει όπως του υποσχέθηκε, αναθέτει μια κρίσιμη αποστολή στον Γρηγόρη που πολιορκείται τόσο από τη χωροφυλακή, όσο και από τον δικηγόρο Ατζαλίνα να αποκαλύψει αν γνωρίζει κάτι για το όπλο του φονικού. Η Στάσα στην προσπάθειά της να πείσει την Ιουλία να δεχτεί το προξενιό του Προβιού, θ’ αποκαλύψει κατά λάθος μια πτυχή της ζωής της που αγνοούσαν όλοι μέχρι τότε. Και καθώς η στιγμή της κατάθεσης έχει φτάσει, ο Στράτος κάνει μια θεαματική ανατροπή, που θα τους αφήσει όλους άφωνους.