Αλέξανδρος Μαρτίδης: «Θα κάνουν κρυφή σχέση» - Αποκλειστικό spoil για την σειρά Γη της Ελιάς

«Θα ήταν πολύ ωραία αυτή η εξέλιξη αλλά...»

Αλέξανδρος Μαρτίδης: «Θα κάνουν κρυφή σχέση» - Αποκλειστικό spoil για την σειρά Γη της Ελιάς

Κάθε χρόνο ο διοικητής της Αρεόπολης, Γιώργης Κουράκος, στη Μάνη (του Αντρέα Γεωργίου), μας γνωρίζει και μια νέα αγαπημένη, παρ’ όλα αυτά όμως, ο Αλέξανδρος Μαρτίδης που τον υποδύεται στην Γη της Ελιάς δεν θα είχε τελικά πρόβλημα ο ήρωάς του να παραμείνει μόνος στο τέλος.

Ο ηθοποιός σε ένα διάλειμμα από τα απαιτητικά γυρίσματα της σειράς, μας μίλησε για τον τηλεοπτικό έρωτα που βιώνει στο πλευρό της συναδέλφου του, Δήμητρας.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Όλα όσα αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Μαρτίδης

Δεν νομίζω πως θα μας απογοητεύσει (και) φέτος η Βάνα Δημητρίου, η σεναριογράφος της σειράς, σε ό,τι αφορά στον Γιώργη Κουράκο...

«Σε αυτό οι απόψεις διίστανται. Σε κάποιους αρέσει η εξέλιξη του ήρωά μου και σε άλλους όχι. Οπως και να έχει εγώ γοητεύομαι κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου τα κείμενά της».

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται πάντως. Δεν γίνεται να μην είχε καταλάβει το κοινό από την πρώτη γνωριμία του Γιώργη με τη Δήμητρα, πως θα υπάρξει κάποιου είδους συνέχεια.

«Δεν γνωρίζω αν θα είναι οι δυο τους μαζί και επίσημα στο μέλλον. Δεδομένο είναι ωστόσο πως θα υπάρξει κάτι δυνατό και επεισοδιακό μεταξύ τους».

Διαβάστε επίσης: Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Ιουλία υπέγραψε την υιοθεσία της κόρης της!

Μήπως η μοίρα τούς θέλει μαζί; Και οι δύο είναι πληγωμένοι και προδομένοι...

«Η Δήμητρα ξέρει πολύ καλά τι της συμβαίνει. Οπως είδαμε, έχει βγάλει και το δαχτυλίδι του Κίμωνα, αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της, με την Ασπασία έχει μια όμορφη σχέση, όμως το γεγονός ότι ο Ορέστης έχει την καρδιά τού πρώην αγαπημένου της, είναι βαρύ. Είναι ανατριχιαστικό ακόμα και να το σκεφτεί κανείς, οπότε καταλαβαίνω πώς μπορεί να νιώθει. Αντίθετα, ο Γιώργης ένιωσε προδομένος για το μυστικό που του έκρυψε η Ευτυχία».

Είναι ερωτευμένος ο Γιώργης με τη Δήμητρα;

«Ερωτευμένος δεν είναι αλλά ότι τη γουστάρει πολύ είναι ξεκάθαρο αυτό και θα φανεί ακόμα περισσότερο στα επόμενα επεισόδια. Ως Αλέξανδρος δεν ξέρω στη θέση του ήρωά μου πώς θα δρούσα. Νομίζω πως ακόμα θα μάζευα τα κομμάτια μου, θα προσπαθούσα να συνέλθω. Αλλά από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις. Ο Γιώργης πόνεσε, έκλαψε και τελικά σήκωσε κεφάλι. Ειδικά από το σημείο που κατάλαβε πως η γυναίκα με την οποία ήθελε να κάνει οικογένεια, έλεγε ψέματα. Μπορεί να πέρασε το σοκ του και να τη φυγάδευσε, πράγμα που δείχνει ότι την αγαπάει ακόμα, αλλά πήρε δύναμη και δείχνει ότι τώρα θέλει να συνεχίσει, άσχετα από τη συνέχεια που θα έχει η όποια σχέση του με τη Δήμητρα. Το θέμα από εδώ και πέρα είναι ο Ορέστης».

Ο οποίος τυχαίνει να είναι και φίλος του.

Αλέξανδρος Μαρτίδης: «Θα κάνουν κρυφή σχέση» - Αποκλειστικό spoil για την σειρά Γη της Ελιάς

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία».

Από τη συμπεριφορά του Κουράκου, τρία χρόνια τώρα, καταλαβαίνω πως μάλλον εκείνος θα μιλήσει στον Ορέστη.

«Ετσι μπορεί να γίνει. Και η αλήθεια είναι ότι ρωτάω συνέχεια τη Βάνα που αγαπάω πολύ, να μου πει τι θα γίνει αλλά μου απαντάει πως θα δω, μου δίνει θάρρος γιατί εμείς οι ηθοποιοί έχουμε ένα είδος ανασφάλειας, και το βάζω σε εισαγωγικά αυτό, σε ό,τι αφορά στους χαρακτήρες και το πώς θα εξελιχθούν δραματουργικά αλλά, δόξα τον Θεό, έχουμε μια ομάδα που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον».

Και όταν ο Ορέστης μάθει;

«Πρώτα απ’ όλα θα ψυλλιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά με τον φίλο του, γιατί θα του κάνει προτάσεις να βρεθούν και ο Γιώργης θα το αποφεύγει επειδή δεν μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια».

Και οι δύο άντρες τη θέλουν εξίσου πολύ. Υπάρχει περίπτωση να πιαστούν στα χέρια;

«Το έχω φανταστεί ότι μπορεί να γίνει, αλλά από την άλλη ο Γιώργης δεν νομίζω ότι θα έκανε κακό στον Ορέστη. Δεν θα τον χτυπούσε».

Παρά τα παραπάνω, Γιώργης και Δήμητρα θα συνεχίσουν να είναι μαζί;

«Θα υπάρξει κρυφή σχέση μεταξύ τους. Και θα την κρατήσουν σε αυτό το επίπεδο, μακριά από τα φώτα, λόγω της σχέσης τους στο τμήμα αλλά και λόγω του χωριού. Δεν θα θέλουν να προκαλέσουν. Η επαγγελματική τους σχέση πάντως θα επηρεαστεί. Οσο επαγγελματίας και αν είσαι, όταν έχεις έναν άνθρωπο μέσα στη δουλειά σου που γουστάρεις και τον ποθείς, είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς από το συναίσθημα, γεγονός που θα σε κρατάει πίσω».

Το κεφάλαιο Ευτυχία έχει κλείσει; Αποκλείεται να γυρίσει και να ταράξει τον Γιώργη;

«Θα ήταν πολύ ωραία αυτή η εξέλιξη αλλά πραγματικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ακόμα πιο γοητευτικό θα ήταν να γίνει γνωστό στους ανωτέρους του ότι ο διοικητής της Αρεόπολης έχει φυγαδεύσει την κοπέλα του ενώ ξέρει ότι έχει διαπράξει φόνο. Αυτό θα ήταν τεράστια ανατροπή».

Αρα ουσιαστικά δεν έχουν χωρίσει επίσημα.

«Απλά την έδιωξε. Ομως, από την άλλη, αν υπήρχε ακόμα κάτι μεταξύ τους δεν θα κρατούσαν επαφή, δεν θα μιλούσαν στο τηλέφωνο;».

Πάντως, αυτή την τρίτη σεζόν θεωρούμε ότι θα τακτοποιηθεί στα προσωπικά του ο Γιώργης!

«Θα θέλατε να παντρευτεί ο Κουράκος; Δεν θα με ενοχλούσε αυτός ο ήρωας να μείνει τελικά μπακούρι. Και στη σχέση του με την Ιουλία υπήρχαν δυσκολίες, και με την Ευτυχία επίσης αλλά και σε αυτή τη σεζόν με τη Δήμητρα αν θα είναι μαζί, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Οπότε... Δραματουργικά πάντως, όταν κάτι είναι εύκολο δεν έχει ενδιαφέρον. Πάντως δεν θέλω να σκέφτομαι πώς θα εξελιχθεί αυτός ο ήρωας. Αυτό είναι που γουστάρω, το γεγονός ότι δεν ξέρω τι θα γίνει. Περιμένω πώς και πώς να έρθουν τα νέα επεισόδια».

Τουλάχιστον στα επαγγελματικά θα γνωρίσει κάποιου είδους δόξα; Μην ξεχνάμε ότι έχον γίνει επιθέσεις στους Στεφαναίους, ενώ η Χάιδω έχει κάνει δύο φόνους! Θα κάνει κάτι ο διοικητής της Αερόπολης για όλα αυτά;

«Προφανώς και θα ασχοληθεί με αυτά που ανέφερες αλλά και με τόσα όλα. Ολα περνούν από τα χέρια του. Πρακτικά όμως σε αποστολές πάνε οι κατώτεροί του γιατί είναι προϊστάμενος, όμως θα ανοίξουν πολλές ιστορίες. Εμπρησμοί, κλοπές, θα έχει χίλια δυο πράγματα να διαλευκάνει».

Εχει γίνει γνωστό πως ο Γιώργης ξέρει κάτι για το παρελθόν του Ορέστη. Συγκεκριμένα γνωρίζει πως ήταν κρυφός αστυνομικός...

«Ισχύει αυτό. Και ο λόγος που τα παράτησε ήταν η μεταμόσχευση που έκανε».

Μήπως αυτό μπορεί να γίνει η αφορμή για να έρθουν ξανά οι δύο φίλοι κοντά;

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Ορέστης θα στηρίξει τον Κουράκο ό,τι κι αν γίνει. Και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά του».

Θεατρικά θα κάνεις κάτι;

«Αρχικά θα είμαι στη “Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Ντίκενς, ενώ έχω και άλλες προτάσεις για Ιανουάριο. Θα δείξει...».