Έρωτας Φυγάς (13/10): "Θρίλερ" για Μάρκο και Αλεξάνδρα - Δυστυχώς...

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς (13/10):

Η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος αποφασίζουν να κάνουν τη μεγάλη τους έξοδο στο σημερινό 13/10 επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς Έρωτας Φυγάς, που προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του OPEN.

Οι σημερινές 13/10 εξελίξεις της καθημερινής σειράς του ALPHA, Έρωτας Φυγάς

Επεισόδιο 26

Σύμμαχος στην προετοιμασία αυτής της απόπειρας, η γυναίκα που στο παρελθόν δεν θα πίστευε ποτέ η Αλεξάνδρα ότι θα τη βοηθούσε. «Δεν το πιστεύω ότι το κάνεις αυτό», της λέει η Αλεξάνδρα. «Αρκετό κακό σου έκανα. Τώρα ήρθε η ώρα, όσο μπορώ να επανορθώσω και θέλω να κάνω το σωστό. Σου αξίζει να ευτυχήσεις με τον άνθρωπο που αγαπάς κι ελπίζω κάποτε να με συγχωρήσεις», είναι τα λόγια της πεθεράς της που την αγκαλιάζει.

Στο μεταξύ η προεκλογική πορεία της Μαργέτας βαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η βοήθεια της Αννας αλλά και η υποστήριξη του Στέφανου, που την εκθειάζει στην εφημερίδα του, δείχνει ότι η νίκη θα είναι δική της. Ο κίνδυνος όμως καραδοκεί, μιας και τα συμφέροντα της πολιτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους με όσους εποφθαλμιούν την περιοχή. Πλέον, όσοι βρίσκονται στον περίγυρο της Μαργέτας κινδυνεύουν θανάσιμα.

Αποκλειστικό: Νεκρή η Μαργέτα! Η τραγική σκηνή του φόνου και καρέ καρέ η κηδεία

Όσα θα παρακολουθήσουμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Την ώρα που ο Μάρκος ανακοινώνει στον Ιάσονα ότι θα διεκδικήσει τον γιο του, οι κομματάρχες και οι οικοπεδοφάγοι σχεδιάζουν να βγάλουν τη Μαργέτα από τη μέση, ενώ η Ελπίδα χάνει τον κόσμο όταν πληροφορείται για το σοβαρό ατύχημα της κόρης της.

Ο Ιάσονας εμποδίζει την Αλεξάνδρα να το σκάσει με τον Μάρκο και τα παιδιά. «Αν νομίζεις ότι μπορείς να φύγεις από εδώ έτσι απλά είσαι πολύ γελασμένη. Δεν βρέθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα με κοροϊδέψει», της λέει οργισμένος και τυφλωμένος από την προδοσία αποφασίζει να την τιμωρήσει. Ο Μάρκος καταλαβαίνει πως το σχέδιό τους απέτυχε και υποπτεύεται πως πίσω από όλα κρύβεται η Μαργέτα.

Επιστρέφοντας καταρρακωμένος στο σπίτι, μαζί με τον γιο του, βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με την Ευγενία. «Δεν φτάνει που πήγες να φύγεις με αυτήν, απήγαγες και το παιδί μας», τον κατηγορεί και ρίχνει όλο το μένος της πάνω του. Η Αλεξάνδρα κρατείται με τη βία από τον Ιάσονα και βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της Ουρανίας. «Δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι από εμένα. Καταλαβαίνω πώς νιώθεις και πόσο σκληρό είναι αυτό που περνάς. Μπορείς όμως να υπολογίζεις σε εμένα. Δεν θέλω το κακό σου και αυτό που κάνει ο Ιάσονας είναι απάνθρωπο», της λέει.

Αργότερα καθώς ο Ιάσονας φέρεται άσχημα στη γυναίκα του, η Ουρανία επεμβαίνει: «Αν όπως λες αυτό το σπίτι είναι δικό μου, τότε δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές. Δεν το επιτρέπω! Σύνελθε και θα μιλήσουμε σαν άνθρωποι, αλλά μην ξεχάσεις ποτέ πως και ο πατέρας σου ήταν παντρεμένος με τη Μαργέτα, αλλά αγαπούσε εμένα», του υπενθυμίζει. Στο μεταξύ οι πολιτικάντηδες και οι οικοπεδοφάγοι, έχοντας χάσει τα ίχνη του Μάρκου και της Αλεξάνδρας, ρίχνουν αλλού τα βέλη τους. Το σχέδιό τους τίθεται σε εφαρμογή, απειλώντας όχι μόνο περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ψυχές. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που θα σταθεί εμπόδιο σε αυτούς τους αδίστακτους καιροσκόπους.

Ο Μάρκος είναι διψασμένος για εκδίκηση και η ζωή της Μαργέτας κρέμεται από μια κλωστή. Ετσι υπό την απειλή όπλου την αρπάζει και την πάει σε μια καλύβα: «Σε πίστεψα, αλλά εσύ μας πρόδωσες! Δεν καταλαβαίνω, γιατί μισείς τόσο πολύ την Αλεξάνδρα;», τη ρωτάει αλλά η γυναίκα αρνείται πως μίλησε στον γιο της ή σε κάποιον άλλον. «Δεν ήμουν εγώ. Πράγματι ήθελα να σας βοηθήσω. Δεν σας είπα ψέματα. Δεν ξέρω τι έγινε ή ποιος άλλος έμαθε το σχέδιό σας», του απολογείται.

Ομως εκείνος είναι αποφασισμένος να τη σκοτώσει και έτσι την κλειδώνει και βάζει φωτιά. Πυρκαγιά ξεσπάει στο Κιάρι κι ενώ εργάτες και Ιάσονας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την κατευνάσουν, η Μαργέτα στη φλεγόμενη καλύβα είναι αποφασισμένη να πληρώσει για τις αμαρτίες του παρελθόντος. «Εφταιξα και θα πληρώσω. Ετσι όρισε η μοίρα κι έτσι πρέπει», συλλογίζεται. Ομως ο Μάρκος την τελευταία στιγμή τη σώζει και της λέει: «Δεν είμαι σαν εσάς εγώ». Στο σημείο φτάνει και ο Στέφανος που τον έχει ενημερώσει η Ρηνιώ ότι θα γίνει κάτι κακό ανάμεσά τους. «Πώς μπόρεσες να κάνεις κάτι τέτοιο; Εχεις χάσει κάθε έλεγχο», του φωνάζει έξαλλος.

Ο Ιάσονας επιστρέφει τα παιδιά στο Κιάρι. Μέσα σε όλα, η Αλεξάνδρα μαθαίνει πως ο Μάρκος πήγε να κάψει τη Μαργέτα ζωντανή για να πάρει εκδίκηση: «Αν τελικά φύγουμε μαζί, μετά από αυτό που έκανες δεν μπορώ να σου εμπιστευτώ τα παιδιά μου», είναι τα λόγια της κι έχει δεύτερες σκέψεις. Εκείνος της δίνει μικρή διορία ν’ αποφασίσει. «Ή τώρα ή ποτέ. Ή φεύγουμε μαζί ή μένουμε εδώ εσύ με τον Ιάσονα κι εγώ με την Ευγενία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», της εξηγεί.

Παράλληλα, οι κομματάρχες με τους οικοπεδοφάγους σχεδιάζουν την άμεση δολοφονία της Μαργέτας! «Πρέπει να τη βγάλουμε από τη μέση. Πλέον όχι μόνο δεν μας είναι χρήσιμη αλλά είναι και επικίνδυνη για τους στόχους μας και τα σχέδιά μας», είναι τα λόγια τους. Μέσα σε όλα αυτά, η Ρηνιώ καταλαβαίνει τη συναισθηματική απομάκρυνση του Νικόλα από εκείνη. «Συμβαίνει κάτι; Τον τελευταίο καιρό μου φαίνεσαι κάπως πιο απόμακρος», του λέει, αλλά εκείνος τη διαβεβαιώνει πως όλα είναι καλά και πως τον προβληματίζουν θέματα της δουλειάς. Την ίδια στιγμή ο Φάνης έρχεται πιο κοντά με την Ευγενία, η οποία κάτι αρχίζει να νιώθει γι’ αυτόν με μεγαλύτερη συμπάθεια. Επιπλέον, ο Κοντογιάννης εμφανίζεται και λέει στους επίδοξους δολοφόνους της Μαργέτας πως εκείνος έχει τη λύση για το πρόβλημά τους. «Οχι, κύριοι. Η Μαργέτα δεν είναι ο σωστός στόχος γιατί είναι πολύ δημοφιλής και όλοι θα αρχίσουν να ψάχνουν τι συνέβη και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Αν όμως βλάψουμε κάποιο άλλο πιο κοντινό της πρόσωπο, τότε θα φοβηθεί και θα αποσύρει την υποψηφιότητα», τους αναφέρει.

Η μεγάλη βραδιά της ομιλίας της Μαργέτας πλησιάζει και η αγωνία όλων βρίσκεται στα ύψη, αφού οι απειλές για τη ζωή της δεν έχουν σταματήσει λεπτό. «Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να το κάνεις;», τη ρωτάει ο Στέφανος. «Δεν πρόκειται να υποκύψω. Αν το κάνω θα είναι χειρότερα. Θα δρουν ανενόχλητοι για να πετύχουν αυτό που θέλουν», του απαντάει. Ομως υπολογίζει χωρίς τους αδίστακτους δολοφόνους που έχει βάλει στόχο την Αννα. Παράλληλα, η επιστροφή ενός εξαφανισμένου προσώπου θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει νέες ανησυχίες, την ώρα που μια κίνηση του Ιάσονα θα εξαγριώσει τον Μάρκο περισσότερο απ’ ό,τι υπολόγιζε.

Η Ευγενία με τη σειρά της δέχεται ένα οδυνηρό πλήγμα από τον σύζυγό της, αφού της λέει πλέον ανοιχτά πως ξέρει ότι ο Γιωργάκης είναι δικό του παιδί και θα το διεκδικήσει, ενώ ταυτόχρονα η Νότα κάνει μια τρομερή ανακάλυψη σε σχέση με τον Φάνη. Μέσα σε όλα, ο Ιάσονας πληροφορείται ένα θλιβερό νέο, ενώ η Αλεξάνδρα κινδυνεύει να της ξαναπάρουν τον Γιωργάκη για μια ακόμη φορά. Μόνο που τώρα δεν θα έχει απέναντί της τον Ιάσονα, αλλά τον ίδιο τον Μάρκο.

Ο Γιωργάκης τραυματίζεται και αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε όλους. Ταυτόχρονα, η Αννα δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι διάδρομοι των νοσοκομείων σε Μεσσήνη και Καλαμάτα πλημμυρίζουν από αγωνία, ενοχές και ανταλλαγή ευθυνών. «Δεν φαντάστηκα ότι τελικά θα έκαναν πράξη τις απειλές τους. Επρεπε να τους ακούσω. Τώρα μπορεί να είναι αργά. Την πλήρωσε ένα αθώο κορίτσι», λέει η Μαργέτα όλο τύψεις και ο Στέφανος την παρηγορεί. «Δεν μπορούσες να ξέρεις», της λέει.

Οι σχέσεις όλων δοκιμάζονται, με την Αλεξάνδρα να κρατά επιθετική στάση απέναντι στον Ιάσονα και τον Μάρκο που τσακώνονται για τον Γιωργάκη. Ο Μάρκος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την πατρότητά του και ο πόλεμος με τον Δεμερτζή οξύνεται. «Είναι γιος μου. Είναι δικό μου παιδί και θα το πάρω», του φωνάζει. «Ο Γιωργάκης είναι ένας Δεμερτζής και δεν πρόκειται να φύγει από το Κιάρι. Είναι εκεί που του αξίζει», του αντεπιτίθεται ο Ιάσονας. Στο μεταξύ η Ελπίδα χάνει τον κόσμο όταν πληροφορείται για το σοβαρό ατύχημα της κόρης της. Υποψιάζεται ότι ο Κοντογιάννης κρύβεται πίσω από αυτό. «Αν το έχει κάνει αυτός θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια», φωνάζει.

Η Μαργέτα πάλι κατηγορεί τον εαυτό της για τον τραυματισμό της Αννας και καταλήγει συνειδητά στην απόσυρση της υποψηφιότητάς της στις επερχόμενες εκλογές. Η απόφασή της δεν βρίσκει σύμφωνους τους χορηγούς της, οι οποίοι προσπαθούν να τη μεταπείσουν με κάθε μέσο. Εκείνη όμως δείχνει να είναι αμετάπειστη.