Το Ναυάγιο (17/10): «Είναι ζωντανός! Ζει ακόμα» - Ανατροπή με τους νεκρούς από το βουλιαγμένο Φοίνιξ

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο (17/10): «Είναι ζωντανός! Ζει ακόμα» - Ανατροπή με τους νεκρούς από το βουλιαγμένο Φοίνιξ

Το βράδυ της Δευτέρας (16/10) προβλήθηκε ένα νέο και πραγματικό σοκαριστικό επεισόδιο για τη νέα σειρά του Mega, Το Ναυάγιο, καθώς το Φοίνιξ βούλιαξε με αποτέλεσμα να γίνονται φανεροί οι πρώτοι νεκροί από αυτήν την τραγωδία (δείτε εδώ τα σχόλια στο twitter).

Δείτε εδώ ποιοι θα είναι οι νεκροί!

Οι σημερινές (17/10) εξελίξεις για το Ναυάγιο

Ο Ιπποκράτης φτάνει στο σημείο του ναυαγίου και βλέπει παντού γύρω του πτώματα και επιβάτες που παλεύουν για τις ζωές τους. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ βουτάει στη θάλασσα να σώσει όποιον βλέπει μπροστά του και πρώτη σώζει την Ειρήνη που βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση (με την οποία μάλιστα θα κάνουν σχέση). Λίγο αργότερα συνέρχεται στην αγκαλιά του και δεν σταματάει να ζητάει τον Απόστολο. Ο Πέτρος ανασύρεται επίσης μισοπεθαμένος και πηγαίνει στο νοσοκομείο μαζί με ελάχιστους ακόμα επιζώντες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Αργεί να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται.

Παράλληλα, τα νέα για το ναυάγιο φτάνουν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο χωριό του Πέτρου. Ο παπα-Γρηγόρης και η Λαμπρινή δεν σταματούν να προσεύχονται για την τύχη του γιου τους. Και η οικογένεια της Ειρήνης όμως στα Κύθηρα μαθαίνει τα νέα και κλονίζεται. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η εγκυμονούσα Στέλλα, η οποία μη έχοντας νέα από τον Κυριάκο, αρχίζει να θρηνεί. Στο λιμεναρχείο της Σούδας, οι συγγενείς των επιβατών περιμένουν με αγωνία να ακούσουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων. Στο νοσοκομείο που θα βρεθεί και η Ειρήνη, ο Αγγελος θα την ενημερώσει για κάτι τραγικό που θα της αλλάξει τη ζωή. Μια νοσοκόμα βρίσκει πάνω στον Πέτρο την άδεια οδήγησης του Αντώνη. Ενας μαχητικός δημοσιογράφος, ο Γιώργης, αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ για το ναυάγιο χωρίς να ξέρει ότι είχε κάποιον δικό του πάνω στο πλοίο.

Ενημερώνουν τον πλοιοκτήτη ότι το «Φοίνιξ» βυθίστηκε αλλά ακόμα και τότε θεωρεί πως απλά κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Αμέσως εκείνος τηλεφωνεί στον Μιλτιάδη Παντελίδη, δικηγόρο της εταιρείας του και καρδιακό του φίλο, και τον ενημερώνει. Ο δεύτερος, που καταλαβαίνει ότι ο πελάτης του κινδυνεύει με φυλάκιση πολλών ετών, του λέει πως θα βρει τρόπο να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, όμως δεν υπολογίζει στην έρευνα ενός δημοσιογράφου που θα σταθεί απέναντί τους στο δικαστήριο.

Τετάρτη 18/10 Επεισόδιο 10.

Οι επιζώντες του ναυαγίου διαπιστώνουν ότι η ζωή τους, μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δεν θα είναι ποτέ ίδια. Η Λίνα νοσηλεύεται αναίσθητη και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όταν συνέρχεται, μαθαίνει κάτι που θα ανατρέψει όσα ήξερε. Ο Ιπποκράτης συμπαραστέκεται στην Ειρήνη και τη φροντίζει. Ένα τηλεφώνημα συγκλονίζει τη Στέλλα. Μαθαίνει ότι ο Κυριάκος ήταν στο μοιραίο ναυάγιο και τρέχει έντρομη στο νοσοκομείο να μάθει νέα του. Ο Μάκης επανενώνεται με την οικογένειά του, ενώ ο παπά-Γρηγόρης πληροφορείται την κλοπή της πολύτιμης εικόνας από την εκκλησία του. Συντετριμμένος, ο Γιώργης επισκέπτεται τη σορό της Ασημίνας και αποφασίζει να ερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας και να συμβάλει στην τιμωρία των υπευθύνων που προκάλεσαν τον θάνατο της αγαπημένης του.