Η Μάγισσα: «Πλαγιάζαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια πίσω από την πλάτη μου» - Η Δαμιανή τα ''ξερνάει'' όλα για την Αναστασία & τον Μιχαήλ

Οι εβδομαδιαίες (23-25/10) εξελίξεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Πλαγιάζαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια πίσω από την πλάτη μου» - Η Δαμιανή τα ''ξερνάει'' όλα για την Αναστασία & τον Μιχαήλ

Η Μάγισσα επιστρέφει τη Δευτέρα (23/10) με τρία νέα επεισόδια, που θα καθηλώσουν το κοινό. Ο Τζανής αποφασίζει να δεχτεί τον γάμο του με την Κερασίνα και η Μεταξία καταρρακώνεται και αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Στο μεταξύ, η Θεοφανώ ανακαλύπτει τον φονιά του μωρού και πρέπει τώρα να βρει έναν τρόπο να τον ξεσκεπάσει.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Κίνδυνος να έχει την ίδια μοίρα με το μωρό η Θεοφανώ - Θέλει να την σκοτώσει ο...

Οι εβδομαδιαίες (23-25/10) εξελίξεις για τη Μάγισσα

Δευτέρα (23/10) - Επεισόδιο 14

Ο Μάρκος μαθαίνει τον πραγματικό λόγο που η Δαμιανή έδιωξε την Αναστασία απ’ τον πύργο και καταρρακώνεται. Την ίδια ώρα, σε μια κρυφή τους συνάντηση, ο Τζανής έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με τη Μεταξία καθώς μαθαίνει πως αποκάλυψε στη Γερακίνα για την παράνομη σχέση τους. «Περίμενα χρόνια να πάρω τη θέση που μου αξίζει! Αν είναι η θυσία να παντρευτώ με την κόρη του Δραγουμάνου, τότε θα το κάνω», της ξεκαθαρίζει και εκείνη καταρρακώνεται. «Καλά μου είπε η μητέρα μου να μείνω μακριά σου! Οτι είσαι ανώριμος, ότι πρέπει να σώσω τον γάμο μου με τον Μάρκο και να είμαι σωστή σύζυγος απέναντί του», του λέει και ο Τζανής βγαίνει εκτός εαυτού: «Ξέρει και η μητέρα σου για εμάς τους δυο; Για ποιο λόγο της το είπες;», τη ρωτάει και εκείνη του λέει: «Δεν το είπα, το κατάλαβε και δεν μπορούσα να της ξεφύγω».

Στον Πύργο των Λασκαραίων, η Θεοφανώ εκμυστηρεύεται στη Σιμώνη αυτό που της συμβαίνει: «Βλέπω κάποια πράγματα, σαν οράματα, που δεν μπορώ να το εξηγήσω, ούτε γιατί μου συμβαίνει ούτε πως μου συμβαίνει! Μόνο ο κύρης το ξέρει, κανένας άλλος! Φοβάμαι να μιλήσω μη με περάσουν για 'μάγισσα'», της λέει και εκείνη τής προτείνει ένα σχέδιο για να κάνει το χάρισμα της Θεοφανώς σύμμαχό της. Ο Μάρκος παίρνει μια απόφαση που θα συγκλονίσει την Αναστασία, ενώ την ίδια ώρα, ο Αντρέι βλέπει στο πρόσωπο του Μανόλη, τον σωστό άνθρωπο που θ’ αφυπνίσει αυτούς που πρέπει για να τον βοηθήσουν να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Τρίτη (24/10) - Επεισόδιο 15

Ο Αντρέι αποκαλύπτει στον Ρασοφόρο και τον Μανόλη την αποστολή του: «Εχω έρθει με μια κρυφή αποστολή να βοηθήσω στον ξεσηκωμό των Ρωμιών απέναντι στον οθωμανικό ζυγό! Ψάχνω συμμάχους για να βγάλω την αποστολή εις πέρας», τους λέει με σκοπό να συμμετέχουν και οι ίδιοι. Εκείνοι το σκέφτονται και είναι ιδιαίτερα θερμοί στο να δεχτούν, μόνο που οι πράξεις του Μανόλη βάζουν σε κίνδυνο αυτή την αποστολή. Το σχέδιο του Τζανή για να γλυτώσουν τα κουρσέματα των Γερακάρηδων ικανοποιεί πολλούς, αλλά τον οδηγεί σε ρήξη με τον Μάρκο: «Διαφωνώ με την ιδέα αυτή! Με τους Γερακάρηδες έχουμε γίνει συγγενείς, η Μεταξία είναι γυναίκα μου, πώς μπορείς να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο;

Θέλεις να μας βάλεις ξανά σε μπελάδες μαζί τους;», του λέει και ο Τζανής του απαντάει: «Μήπως σε ενοχλεί που η ιδέα δεν είναι δική σου», και πάνε να τσακωθούν μέχρι που επεμβαίνει ο Μιχαήλ: «Σταματήστε πια να κάνετε σαν τα κοκόρια και να τσακώνεστε! Εγώ θα αποφασίσω για το σωστό». Η Θεοφανώ με τον Φρίξο συγκρούονται εξαιτίας της Σιμώνης και του τρόπου που διάλεξε να τη βοηθήσει με το χάρισμά της. Οι αρραβώνες του Τζανή με την Κερασίνα γιορτάζονται με επισημότητα, ενώ δυο ψαράδες ανακαλύπτουν ένα πτώμα που θα φέρει καινούριες καταιγίδες.

Η συνάντηση του Αντρέι με τον μυστηριώδη Ρασοφόρο στέφεται ξανά με αποτυχία, ενώ ο Φρίξος προειδοποιεί την Αγάθη για την επιρροή που ασκεί η Σιμώνη στη Θεοφανώ και η μοναχή αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ο Σπήλιος αναθέτει στον Θράσο να παρακολουθεί τον Μισέλ, πιστεύοντας πως ο Γάλλος ανακάλυψε πού κρύβεται ο θησαυρός. Ο Μιχαήλ είναι σίγουρος πως το καράβι του κουρσεύτηκε απ’ τον Σπήλιο, ενώ η Μεταξία αποφασίζει να εκδικηθεί ύπουλα τον Τζανή.

Τετάρτη (25/10) - Επεισόδιο 16

Ενα νέο όραµα της Θεοφανώς θα της δείξει αυτό που τόσο λαχταρά ο Μιχαήλ: Τον δολοφόνο του µωρού! Οµως τρέµει από τον φόβο της και δεν το λέει τολµάει να το πει ούτε στον ίδιο της τον εαυτό! Από την άλλη, όµως, θέλει να µιλήσει κάπου γι’ αυτό καθώς όσο περνάει ο καιρός τόσο µεγαλύτερες συµφορές έρχονται στον πύργο των Λασκαραίων. Το όραµα που είδε την οδηγεί στον Βρώτσο, αλλά κανείς δεν θα πιστέψει ότι λέει την αλήθεια, γι’ αυτό και αποφασίζει µαζί µε τη βοήθεια του Φρίξου, του µοναδικού ανθρώπου που εµπιστεύεται, να στήνουν ένα σχέδιο για να τον ξεσκεπάσουν. Μόνο που η Πολυξένη, που µαζί µε τη Δαµιανή σκότωσαν το µωρό, µπαίνει εµπόδιο στα σχέδιά τους.