Σασμός: «Μαύρες μέρες τυλιγμένες στο σκοτάδι!» - Η σπαρακτική σκηνή που η Βασιλική σκοτώνει τον Λάζαρο

«Ο φονιάς του παιδιού μας θα πληρώσει γι’ αυτό που έκανε. Με το αίμα του»,

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@sasmos_alphatv_official
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στην σειρά του ALPHA, Σασμός! Η ευτυχία της Βασιλικής του Μαθιού και του Νικηφόρου δεν θα κρατήσει για πολύ αφού ο Λάζαρος θα κόψει στα δύο το νήμα της ζωής του τελευταίου, στην προσπάθειά του να σώσει τον Παύλο από την επίθεση του νεαρού με όπλο (δείτε εδώ το μοιρολόι της Καλλιόπης στην κηδεία του Νικηφόρου). Ο χρόνος θα σταματήσει και η ζωή της Βασιλικής θα αλλάξει μέσα σε μια στιγμή, στο παγωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου θα κλείσει τα μάτια του ο μονάκριβός της. Της στέρησαν ό,τι πιο πολύτιμο είχε, τον μόνο λόγο για τον οποίο αισθανόταν περήφανη στη ζωή της και πλέον είναι αποφασισμένη εκείνος που της πήρε τη ζωή μέσα από τα χέρια να πληρώσει με τον ίδιο τρόπο, με το ίδιο του το αίμα. Αυτό λοιπόν είναι το σχέδιό της και χωρίς να χάσει χρόνο θα το ανακοινώσει στον Μαθιό.

«Απομείναμε μόνοι μας, πια. Οι δυο μας», θα της πει με βαριά καρδιά ο άντρας που σκότωσε για χάρη της πριν λίγα χρόνια και εκείνη χωρίς να χάσει χρόνο θα του πει:

«Εσύ κι εγώ είμαστε ακόμα οικογένεια. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίρνουμε τις αποφάσεις μαζί. Πρέπει να ξεκινήσουμε Μαθιό, από τώρα κιόλας, έχουμε να πάρουμε μια απόφαση», θα του εξηγήσει αλλά το μυαλό του δεν θα πάει σε αυτό που θέλει να του πει. «Για ποιο πράγμα να πάρουμε απόφαση;», θα τη ρωτήσει ανυποψίαστος. «Πως ο φονιάς του παιδιού μας θα πληρώσει γι’ αυτό που έκανε. Με το αίμα του», θα τονίσει και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Μαθιός θα καταλάβει πως η γυναίκα του ζητά εκδίκηση.

«Μου ζητάς να κάνω έγκλημα; Εσύ μέχρι χθες...», της λέει και εκείνη τον κόβει. «Το χθες πέρασε, Μαθιό. Και όλες οι μέρες από εδώ και μπρος θα είναι αλλιώς. Μαύρες μέρες τυλιγμένες στο σκοτάδι. Και για να μπει μια στάλα ήλιος, πρέπει αυτός που μας έκανε το κακό να πληρώσει με τη ζωή του. Δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο». Το βλέμμα της έχει σκληρύνει και ο άντρας της δεν μπορεί να την αναγνωρίσει. «Μου ζητάς να γίνω φονιάς;», θα τη ρωτήσει και η Βασιλική θα του απαντήσει ότι αυτό ακριβώς του ζητάει. «Τώρα καταλαβαίνω πως ένιωσες που πήρες τη ζωή του Στεφανή. Έτσι θα πάρεις και του Λάζαρου».

Σασμός: Η Βασιλική φονιάς

Σύμφωνα με το περιοδικό MyTv, ωστόσο, η Βασιλική μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα σκληρό πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε. Τις επόμενες μέρες, ο Λάζαρος είναι κρυμμένος προκειμένου να αποφύγει τόσο τη σύλληψη όσο και τα αντίποινα των Σταματάκηδων, οι οποίοι τον ψάχνουν.

Η Βασιλική, όμως, είναι εκείνη που μαθαίνει πού κρύβεται και χωρίς δεύτερη σκέψη πηγαίνει να τον συναντήσει αποφασισμένη για όλα. Πράγματι, η γυναίκα, θολωμένη από τον πόνο για τον χαμό του Νικηφόρου, βάφει τα χέρια της με αίμα. Ο Λάζαρος πεθαίνει και η Βασιλική βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Η εγκυμοσύνη

Ωστόσο, πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό Tv24 ένα άλλο νέο έρχεται για να της ανατρέψει τη ζωή. Η γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Περιμένει ένα μωρό, το οποίο έρχεται για να της δώσει ελπίδα για το μέλλον και έναν λόγο για να συνεχίσει να ζει.

Πιο συγκεκριμένα, όλα θα ξεκινήσουν όταν η Καλλιόπη πάει στο ξενοδοχείο όπου και εργάζεται η νύφη της να της μιλήσει για το σχέδιο που έχει στο μυαλό της. Ο Νικολής και ο Δημητρός, θα έχουν μόλις ανακαλύψει την κρυψώνα του Λάζαρου και το μόνο που θα μένει είναι οι δυο γυναίκες να οργανώσουν έτσι τα πράγματα ώστε οι υποψίες για τον θάνατο του άνδρα, να μην πέσουν πάνω σε κανέναν Σταματάκη και ειδικότερα πάνω στον Μαθιό. Ενώ λοιπόν εκείνη ξεκινάει να της μιλάει, η Βασιλική χάνει το χρώμα της, θολώνει, και το σχέδιο της Καλλιόπης φτάνει στα αυτιά της συγκεχυμένο. Μόνο σκόρπιες λέξεις θα είναι σε θέση να συγκρατήσει.

Πριν προλάβει η πεθερά της να αντιδράσει, η γυναίκα τελικά θα λιποθυμήσει μπροστά στα μάτια της και θα σωριαστεί στο πάτωμα. Οι φωνές της Καλλιόπης θα ακουστούν σε όλο το κτίριο τη στιγμή που θα είναι πάνω της και θα προσπαθεί να την συνεφέρει. «Βασιλική, Βασιλική.. γρήγορα ένα γιατρό. Βοήθεια χάνω την νύφη μου» θα φωνάζει η «καπετάνισσα» κάνοντας άπαντες να τρέξουν κοντά στις δυο γυναίκες.

«Ιντα ναι γιατρέ. Ιντα έχει η νύφη μου;» θα ρωτήσει η Καλλιόπη τον γιατρό που θα δώσει τις πρώτες βοήθειες και εκείνος θα της πει οτι η πίεση της είναι πολύ χαμηλή. Θα την βάλουν να καθίσει αναπαυτικά, θα της δώσουν νερό, όμως ο γιατρός θα την συμβουλέψει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η Βασιλική όμως θα έχει διαφορετική άποψη, την οποία και θα εκφράσει στον άνδρα της λίγο αργότερα.

«Είμαι μια χαρά Μαθιό μου. Δεν έπρεπε να σε ανησυχήσει η μάνα σου. Απλά δεν είχα φάει καλά. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Δεν θέλω να με έχεις άγχος» θα του πει αλλά εκείνος θα συνεχίσει να ανησυχεί. Για να τον ηρεμήσει θα του υποσχεθεί πως θα πάει για εξετάσεις δυο μέρες μετά. Κανείς όμως δεν θα είναι σε θέση να πιστέψει το αποτέλεσμα των αιματολογικών της εξετάσεων. «Κυρία Σταματάκη είστε έγκυος, συγχαρητήρια» θα της πει η μικροβιολόγος όμως η Βασιλική δεν θα μπορεί να διαχειριστεί το χαρμόσυνο νέο.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εγώ μόλις έχασα το γιο μου, τον Νικηφόρο μου» θα απαντήσει και η κοπέλα απέναντι της θα της πει οτι είναι πολύ τυχερή τότε που θα φέρει στον κόσμο ακόμα ένα παιδί. Μαθιός και Καλλιόπη θα ξετρελαθούν από την χαρά τους και θα θεωρήσουν πως αυτό το μωρό θα φέρει την αλλαγή στην οικογένεια τους που δεν έχει σταματήσει να αποκτά νέες πληγές.