Σασμός: «Εγώ τον σκότωσα, εγώ πυροβόλησα τον Στεφανή!» - Ο Μαθιός αφήνει έγκυο την Βασιλική και παραδίνεται!

«Θα πονέσω αλλά ξέρω πως μόνο έτσι θα ησυχάσει η ψυχή σου»

Instagram/@sasmos_alphatv_official
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς Σασμός! Οι τύψεις αλλά και η απομάκρυνση του Αστέρη από το πλευρό του, θα είναι οι δύο βασικές αφορμές που θα κάνουν τον Μαθιό να πάει στον Αντώνη Φραγκιαδάκη και να ομολογήσει πως εκείνος σκότωσε τον Στεφανή, τον πρώην άντρα της Βασιλικής.

Ο Αντρέας δεν θα αργήσει να μάθει πως ο Μαθιός είναι δολοφόνος. Σίγουρος πως κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Λάζαρου, θα μιλήσει γι’ αυτό στην Εύα και εκείνη θα του επιβεβαιώσει πως ο Σταματάκης έχει βάψει τα χέρια του με αίμα και στο παρελθόν σκοτώνοντας τον ξάδελφό του, Στεφανή. Η απρόσμενη είδηση που θα φτάσει στα αυτιά του Αντρέα, θα τον κάνει να πάρει δραστικές αποφάσεις για το μέλλον εκείνου. Στο μεταξύ, όπως θα δούμε στα ερχόμενα επεισόδια, το τελευταίο διάστημα ο Μαθιός και ο Αστέρης θα έχουν απομακρυνθεί και αυτό γιατί ο Αστέρης θα μάθει για τη δολοφονία του Στεφανή και τη συγκάλυψη από την Καλλιόπη και τη Βασιλική. Εξαλλος όπως θα είναι, θα αποφασίσει πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την οικογένειά του, ενώ θα πει στη Στέλλα να κινήσει διαδικασίες για να χωρίσουν ακόμα και την κοινή τους περιουσία.

Δείτε επίσης: Τραγική εξέλιξη στον Σασμό: Μετά την αποβολή της Θοδώρας ο Γιώργος κάνει σχέση με την Στέλλα!

Ο πόνος του Μαθιού θα είναι μεγάλος και δεν θα διστάσει να ρωτήσει τον αδελφό του τι θα ήταν αυτό που θα τον ευχαριστούσε και θα τον έκανε να τον κοιτάξει και πάλι στα μάτια. «Το να πας να παραδοθείς, Μαθιό. Ο,τι κι αν συνέβαινε, δεν ήταν δική σου δουλειά να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Δεν γεννήθηκες δολοφόνος εσύ. Επρεπε να μιλήσεις στην αστυνομία. Αν θες να λεγόμαστε αδέλφια ξανά, θα πρέπει να πας και να πεις όλη την αλήθεια».

Ο Μαθιός θα δείξει να το σκέφτεται, η Καλλιόπη θα του πει να μην το κάνει, όμως εκείνος αργά ή γρήγορα θα καταλάβει πως αυτό είναι το χρέος του. Σε αυτό θα καταλήξει και έπειτα από μια κουβέντα με τον Μανόλη, όπου ο τελευταίος θα του πει πως πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε. «Θα το διορθώσω, Αστέρη. Θα κάνω αυτό που πρέπει. Από την αρχή αυτό είχα σκοπό να κάνω, αλλά εδά έχω το μεγαλύτερο κίνητρο. Να με δεις ξανά σαν αδελφό σου. Γιατί μέχρι τότε η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα», θα του πει και θα συνεχίσει: «Σου το ορκίζομαι στην ψυχή του πατέρα μας. Χωρίς εσένα δεν είμαι τίποτα εγώ. Σου το λέω και σε κοιτώ στα μάτια. Τούτο μόνο κράτα».

Η απόφαση του Μαθιού που του αλλάζει τη ζωή

Ο Αντρέας με ένα τόσο δυνατό χαρτί στο χέρι, το παρελθόν του Μαθιού, σκέφτεται τι μπορεί να κάνει για να τον έχει στο χέρι. Αφενός θέλει να είναι εκείνος που θα αποδώσει δικαιοσύνη για την ψυχή της μητέρας του, αφετέρου θέλει να ξέρει ότι όλη η Ανω Ποριά θα μάθει για τα κρίματα του γιου της Καλλιόπης. Ετσι λοιπόν, δεν θα χάσει την ευκαιρία να τον ενημερώσει πως ξέρει. «Θα έρθει η ώρα Σταματάκη και σύντομα, που όλη η φαμελιά σου θα πληρώσει για ό,τι έκανε στο παρελθόν στους Βρουλάκηδες», θα του μηνύσει αρχικά και ο Μαθιός έχοντας μάθει τον λόγο που έχει μένος με την οικογένειά του, δεν θα θελήσει να δώσει συνέχεια. Μόνο θα του πει: «Ξέρω τι έχεις περάσει Βρουλάκη και δεν θα δώσω συνέχεια, ούτε θα βάψω ξανά τα χέρια μου με αίμα. Ο,τι γίνηκε ήταν στο παρελθόν και θέλω να σταματήσει εδώ η διχόνοια μεταξύ των οικογενειών μας».

Ομως ο Αντρέας που είναι αποφασισμένος για όλα, θα του θυμίσει τη δολοφονία του Στεφανή, αφήνοντάς τον σε σοκ. Του λέει ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πληρώσει για όλα και φεύγει. Επειτα από αυτό, ο Μαθιός Σταματάκης ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Η Βασιλική δεν θέλει να τον χάσει από το πλευρό της, ύστερα μάλιστα από την ευχάριστη είδηση της εγκυμοσύνης της, αλλά την ίδια στιγμή θα είναι περήφανη για την απόφαση που θα πάρει ο άντρας της ζωής της. «Θα πονέσω αλλά ξέρω πως μόνο έτσι θα ησυχάσει η ψυχή σου. Να δεις τον Αστέρη ξανά να σε φωνάζει αδελφό του. Μη νοιάζεσαι για μένα και το μωρό μας. Ολα θα πάνε καλά. Θα έχω την Καλλιόπη στήριγμα», θα του πει τελικά και εκείνος θα βρεθεί ώρες αργότερα στο γραφείο του Αντώνη Φραγκιαδάκη για να αποκαλύψει τη αλήθεια που κρύβει τρία χρόνια. «Εγώ τον σκότωσα, Αντώνη. Εγώ πυροβόλησα τον Στεφανή τον Σταματάκη. Ηρθα να παραδοθώ», αφήνοντας τον άντρα απέναντί του άναυδο!

Η επιστροφή της Θοδώρας και η στάση της Αργυρώς

Δείτε επίσης: Σασμός: «Έχω πεθάνει μέσα μου!» - Οι δυο πιο τραγικές σκηνές της χρονιάς, πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Η Θοδώρα μετά την αποβολή του παιδιού της θα φύγει για την Αθήνα, αποφασίζοντας έτσι να χωρίσει τον άντρα που αγάπησε για να μην του κάνει και άλλο κακό. Ομως θα επιστρέψει ξανά και παρόλο που δεν θα θέλει να δώσει συνέχεια στη σχέση της μαζί του, θα προσπαθήσει να πλησιάσει ξανά τη Μαρίνα και την Αργυρώ. Για εκείνη θα είναι σημαντικό να νιώσει ότι τη συγχώρεσαν για το κακό που τους έκανε πριν δύο χρόνια.

Ομως απέναντί της, όταν συναντήσει την Αργυρώ, θα βρει έναν τοίχο. «Πώς μπορούσες να μας κοιτάς στα μάτια, να πηγαίνεις με τη μάνα μου να διαλέξετε το νυφικό σου, να θέλεις να σε παντρέψει η γυναίκα που της στέρησες τον γιο; Ντρέπομαι για λογαριασμό σου, αυτό έχω να πω εγώ. Εξαιτίας σου έφυγε ο Πετρής μας κι εσύ συνέχισες τη ζωή σου κανονικά, σαν να μην έγινε τίποτα. Και με τον Γιώργο που έμπλεξες, τα ίδια έπαθε κι αυτός, τον τσάκισες. Ο,τι και να αγγίξεις το καταστρέφεις», θα της πει και η Θοδώρα συντετριμμένη θα φύγει από μπροστά της.

Ο Μαθιός μαθαίνει για το μένος του Αντρέα στην οικογένειά τους

Ο μεγάλος γιος της Καλλιόπης επιμένει και τελικά μαθαίνει τον λόγο που ο Αντρέας θέλει να εκδικηθεί τόσο πολύ την οικογένειά τους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το ότι η μητέρα του Αντρέα, η Μαρία, ήταν ερωτευμένη με τον Ρούσσο Σταματάκη, όμως οι δικοί της την προξένεψαν με έναν Βρουλάκη. Μετά τον γάμο τους, εκείνη συνέχισε να τον κυνηγάει και ο Ρούσσος που τη λυπόταν να τρέχει συνέχεια πίσω του, αποφάσισε να βρει μια νύφη από τα Ανώγεια για να σταματήσουν οι σχέσεις τους. Οταν όμως η Μαρία έμαθε για το λογόστεμμα, έχασε τα λογικά της, δεν λυπήθηκε τα παιδιά της, τον Αντρέα που ήταν 7 ετών και τον Τηλέμαχο που ήταν μωρό στην αγκαλιά της, πήγε στα κτήματα των Σταματάκηδων, πήρε δηλητήριο και άφησε εκεί την τελευταία της πνοή. Ο Μαθιός θα συγκλονιστεί και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει αλλιώς το μένος του άντρα.

Ο Λάζαρος πεθαίνει μόνος του

Η Καλλιόπη συμμαχεί με τη Βασιλική για να σκοτώσουν τον Λάζαρο, όμως τελικά καμία από τις δύο δεν φταίει για τον θάνατό του. Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του Νικηφόρου θα φτάσει στο κρησφύγετο που κρύβεται εκείνος με όπλο στα χέρια για να τον κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, όμως ο Λάζαρος θα καταφέρει να της το πάρει και να την απειλήσει. Τελικά, από λάθος του θα παραπατήσει, θα πέσει πίσω και το κεφάλι του θα καρφωθεί σε μια μυτερή κόγχη. Ο δολοφόνος του Νικηφόρου θα πέσει κάτω δημιουργώντας μια λίμνη από αίμα και οι δύο γυναίκες θα πάρουν το όπλο και θα εξαφανιστούν. Οχι όμως και τη σφαίρα από το όπλο που θα εκπυρσοκροτήσει. Η ταραχή της Βασιλικής θα είναι μεγάλη και θα χρειαστούν ώρες για να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και το περιοδικό Tv24