Ο παράδεισος των κυριών (2/11): Η νέα ζωή της Πολυξένης μετά το χωρισμό από τον Άγη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο παράδεισος των κυριών (2/11):  Η νέα ζωή της Πολυξένης μετά το χωρισμό από τον Άγη

Η συνάντηση του Σίμου με τον Αποστολή βαίνει άκαρπη, ωστόσο πολλά φαίνεται πως θα αλλάξουν από εδώ και στο εξής. Ειδικά στην ζωή της Πολυξένης, αφού μετά το χωρισμό της από τον Άγη, που την παράτησε και έγινε μοναχός, θα δουλεύει ως ιερόδουλη. Οι σημερινές 2/11 εξελίξεις της σειράς, Ο παράδεισος των κυριών.

Οι 2/11 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Ο παράδεισος των κυριών

Επεισόδιο 29

Στο μεταξύ η Σύρμω γίνεται έξαλλη με την κόρη της τη Ζαχαρούλα, γιατί ξεκινάει τα πάρε-δώσε με κάποιον άντρα ο οποίος είναι παντρεμένος… Ο Ντίνος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει το παιδί της Μιράντας, μιλάει με τη Λιζέτα, η οποία δέχεται να τον βοηθήσει καταθέτοντας όσα ξέρει για τη Βικτώρια και τις παράνομες υιοθεσίες. Ο Σίμος μαθαίνει πως η μητέρα του είναι μπλεγμένη σε ιστορίες που δεν θα έπρεπε να έχει ανακατευτεί σχετικά με το σπίτι και τις συναντήσεις της με τον Αποστόλη.

Ο Σίμος δεν είναι γιος της Δωροθέας

Ο Σίμος είναι ένας ευγενικός νέος, ένα καλό παιδί με αγγελικό πρόσωπο. Είναι ή έτσι δείχνει; Τίποτα πάνω του δεν είναι όπως φαίνεται. Ο Σίμος είναι μπλεγμένος στο σατανικό σχέδιο της Βικτώριας που είχε σαν αποτέλεσμα να καεί ο «Παράδεισος».

Την ίδια όμως ανίερη συμμαχία έχει συνάψει και με τη μάνα του, τη Δωροθέα (Ειρήνη Δράκου), η οποία επίσης έχει τα δικά της σκοτεινά σχέδια σχετικά με την περιουσία της Ολγας, με την οποία όπως θα δούμε θα μένουν και μαζί στο ίδιο σπίτι. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι ο πατέρας του Σίμου, ο Χρήστος Πολύζος( Γιάννης Νταλιάνης). Ο Χρήστος είναι ένας αδίστακτος επιχειρηματίας, ακόμα πιο σκληρός και από τον ανελέητο Αποστόλη. Οχι μόνο δεν σταματάει πουθενά, αλλά δεν έχει θέμα να τα βάλει ακόμα και με τον νόμο, καθώς διαθέτει γνωριμίες και έχει διασυνδέσεις με υψηλά πρόσωπα, επιχειρηματικά και πολιτικά. Μάλιστα όλη μαζί η οικογένεια μένει με την Ολγα και τον Πάρη.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Σίμος δεν είναι δικό τους παιδί. Η Δωροθέα και ο Χρήστος, οι οποίοι μάλιστα είναι χωρισμένοι, έχουν υιοθετήσει τον Σίμο, φυσικά από το ίδρυμα της Βικτώριας με τη βοήθειά της. Το θέμα όμως είναι ότι πρόκειται για μια από τις πολλές παράνομες υιοθεσίες που έχει κάνει ή ο Σίμος είναι γιος κάποιου κοντινού του ανθρώπου;

Μέσα στις στροφές ενός βαλς, στις φιγούρες της γιάνκα, στους στροβιλισμούς του χορού, στους ρυθμούς του «Life in mono», οι πρωταγωνιστές του «Παραδείσου» είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Το θαυμάσιο τρέιλερ που παρακολουθήσαμε για τον β΄ κύκλο της σειράς, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττάνια» και τα γυρίσματα κράτησαν πάνω από 12 ώρες.

Οπως είδαμε οι πρωταγωνιστές, σ’ έναν συμβολικό χορό, φορούν «τα καλά τους» και χάνονται σε στροφές και σε αγγίγματα, σε συναντήσεις που άλλοτε επιδιώκουν και άλλοτε προσπαθούν να τις αποφύγουν. Νέα πρόσωπα εμφανίζονται και πολλά ερωτηματικά γεννιούνται. Μέσα από κινήσεις, δράσεις και βλέμματα διαμορφώνονται οι δεσμοί, οι συγκρούσεις, οι έρωτες, υπογραμμίζονται κρυφά μυστικά και πάθη και διαφαίνονται οι σχέσεις των πρωταγωνιστών.

Οι κυρίες μέσα στα κομψά φορέματά τους, με τα εντυπωσιακά χτενίσματα και τα υπέροχα αξεσουάρ και οι άντρες με το στυλ της εποχής, μάς ταξιδεύουν στη δεκαετία του ’60. Τα φορέματα είναι δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια. Ο «νοσταλγός του παρελθόντος» που αναβιώνει την αστική εικόνα της Αθήνας των 60’s μέσα από τις δημιουργίες του, εμπνεύστηκε από τη σειρά και επιμελήθηκε το fashion direction.