«Το δικαίωμα στον έρωτα των ΑΜΕΑ κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα» - "Λύγισε" το twitter με το χθεσινό 6/11 επεισόδιο της σειράς, Ο Γιατρός

Δεκάδες τα σχόλια!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Το δικαίωμα στον έρωτα των ΑΜΕΑ κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα» -

Γροθιά στο στομάχι ήταν το χθεσινό 6/11 επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΙ, Ο Γιατρός. Η Στέλλα - την οποία υποδύθηκε η Λωξάντρα Λούκας - έχει σύνδρομο Down και εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Η Στέλλα όπως αποδείχθηκε είναι δίδυμη αδερφή του Μιχάλη - που υποδύεται ο Θάνος Λέκκας - ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ γιατί δεν γνώριζε τίποτα κανείς. Λίγο αργότερα η Στέλλα αποκαλύπτει στον αδερφό της ότι διατηρεί σχέση με ένα αγόρι από τη δομή στην οποία φιλοξενείται και πως σκοπεύουν σύντομα να παντρευτούν (δείτε βίντεο).

Το επεισόδιο λοιπόν, ήταν πολύ βαριά συναισθηματικό με τους χρήστες του twitter να συγκινούνται και να αποθεώνουν την ηθοποιό Λωξάντρα Λούκας.

Τα σχόλια στο twitter για το χθεσινό 6/11 επεισόδιο του Γιατρού

Ποια είναι η Λωξάντρα Λούκας

Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθέτησε η Ελένη Ευθυμίου.

Η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο τελευταίο επεισόδιο για το 2021 στους «Πρωταγωνιστές» του Alpha προκειμένου να συνομιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και άλλες 10 δυναμικές γυναίκες. Ειδικότερα, δίνοντας ένα ισχυρό μάθημα ζωής, η Λωξάντρα Λούκας τόνισε με μεγάλο χαμόγελο στον δημοσιογράφο πως «ναι είμαι στο Εθνικό και ναι, είμαι ηθοποιός».

«Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε» πρόσθεσε τρυφερά για να παρουσιάσει στη συνέχεια τον στίχο που αναφέρει η ίδια στην παράσταση: «Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα».