Το προξενιό της Ιουλίας: «Κάνε το για να συγχωρεθεί η ψυχή του πατέρα σου! Μην κρύβεις το φονιά» - Η Ιουλία ετοιμάζεται να ''σπάσει'' τι σιωπή της;

Οι εβδομαδιαίες (22-23/11) εξελίξεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: «Κάνε το για να συγχωρεθεί η ψυχή του πατέρα σου! Μην κρύβεις το φονιά» - Η Ιουλία ετοιμάζεται να ''σπάσει'' τι σιωπή της;

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις για τη σειρά το ''Προξενιό της Ιουλίας'' αναμένεται να είναι συγκλονιστικές, καθώς όσο η Κυριακούλα και η Κατερίνη κανονίζουν ένα τραπέζι προκειμένου να προχωρήσει το προξενιό του Γρηγόρη και της Φιλιώς, η Στάσα πιέζει την Ιουλία να καταδώσει τον φονιά του πατέρα της.

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας - αποκλειστικό: Μετά από έναν εφιάλτη κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Οι εβδομαδιαίες (22-23/11) εξελίξεις στη σειρά ''Το προξενιό της Ιουλίας''

Τετάρτη (22/11) - Επεισόδιο 21

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, η Ιουλία, πολύ πιεσμένη και σε απόγνωση, αναζητά διεξόδους διαφυγής, ενώ ο Γρηγόρης από την πλευρά του, δεν αποδέχεται τον χωρισμό τους και αποφασισμένος να την κερδίσει, εντείνει τις προσπάθειές του με κάθε μέσο. Στο μεταξύ, η Κυριακούλα που υποπτεύεται πως κάτι τρέχει ανάμεσα στην Αλεξάνδρα και τον Ατζαλίνα, τη σπρώχνει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, κάτι που την οδηγεί σε αποκαλύψεις απέναντι στον νεαρό δικηγόρο. Η Στεφανία πάλι, που επιμένει πως πρέπει να πουν στον Χρήστο κάποιες αλήθειες για το παρελθόν, έρχεται σε έντονη σύγκρουση με τη Χάδω και με τον Γιωργίκη. «Το παιδί υποφέρει. Βλέπει εφιάλτες και νομίζει ότι φταίει αυτό για τον θάνατο της μάνας του. Δεν πρέπει να βασανίζεται άλλο. Αρκετά έχει περάσει», τους επισημαίνει αλλά βρίσκει απέναντί της τοίχο.

Ο Στασινόπουλος συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τον Φώτη, μάρτυρα-κλειδί για τη δολοφονία Σκούταρη, η Κατερίνη και η Κυριακούλα κανονίζουν να κάνουν ένα τραπέζι στο σπίτι των Ραζίνηδων, για να μονοιάσουν ο Στράτος και ο Κωστής και για να προχωρήσει το προξενιό της Φιλιώς με τον Γρηγόρη. Παράλληλα, η Στάσα περιμένει πως μετά τις αποκαλύψεις, η Ιουλία θα καταδώσει τον Στράτο, όμως εκείνη βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο δίλημμα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Αλεξάνδρα μετά τη συνάντηση με τον Δημητρό, επιστρέφει αναστατωμένη στον Τύρναβο, με την Κυριακούλα να τη συμβουλεύει να γυρίσει άμεσα πίσω στη ζωή της στην Αθήνα. «Ηρθε η ώρα να φύγεις. Αρκετά έκανες για μας. Μη μας πιάσουν ξανά στο στόμα τους. Εδώ ο κόσμος μιλάει και είναι σκληρός», της λέει.

Η υγεία της Στάσας κλονίζεται ανακαλύπτοντας ότι συνεχίζεται η επικοινωνία Γρηγόρη-Ιουλίας, γεγονός που τελικά τις φέρνει πιο κοντά, κάτι που εκμεταλλεύεται η Στάσα για να πιέσει την κόρη της να μιλήσει για τον φόνο. «Κάνε το για να συγχωρεθεί η ψυχή του πατέρα σου. Του το χρωστάς και το χρωστάς και στην οικογένειά σου. Πες όλα όσα ξέρεις. Μην κρύβεις τον φονιά», της λέει.

Πέμπτη (23/11) - Επεισόδιο 22

Στο αρχοντικό Προβιού, ο Χρήστος εξακολουθεί να ρωτά τον Γιωργίκη για το παρελθόν, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση, ενώ η Χάδω μαλώνει με τη Στεφανία, με τον καβγά τους να καταλήγει σ’ ένα βίαιο ξέσπασμα της Χάδως. Κι ενώ η χωροφυλακή είναι κοντά στα χνάρια του Φώτη, οι οικογένειες Ραζίνη-Στασινόπουλου συναντιούνται σε οικογενειακό τραπέζι. Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης, ο Δημητρός που θέλει να μιλήσει στην Αλεξάνδρα, πηγαίνει σπίτι της και τυχαία γίνεται μάρτυρας μιας πολύ σοβαρής εξέλιξης που αφορά στον φόνο. Η αποκάλυψη του μυστικού της Ιουλίας στη μητέρα της προκαλεί την έκρηξη της Στάσας, η οποία εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία, την πιέζει για άλλη μια φορά να μιλήσει για τον φόνο. «Ξέρεις τέτοιο

πράγμα και δεν έχεις βγάλει λέξη τόσο καιρό με τόσα κακά που μας έχουν βρει; Και καλύπτεις ποιον, τον δολοφόνο του πατέρα σου; Πήγαινε τώρα στον Στασινόπουλο να τα πεις όλα. Να τιμωρηθεί το κάθαρμα», φωνάζει. Εν τω μεταξύ, η συνάντηση στο σπίτι των Ραζίνηδων συνεχίζεται χωρίς τον Στασινόπουλο, ο οποίος αποχωρεί για υπηρεσιακό θέμα, προκαλώντας την ανησυχία του Στράτου. Η Φιλιώ μάταια προσπαθεί ν’ αποσπάσει την προσοχή του Γρηγόρη.

Μετά την αποχώρησή τους από το σπίτι των Ραζίνηδων, ο Δημητρός που βρίσκεται έξω από το σπίτι πλησιάζει την Αλεξάνδρα και της αποκαλύπτει μια άσχημη εξέλιξη στο θέμα της δολοφονίας. Εκείνη ενημερώνει την οικογένειά της, προκαλώντας ανησυχία. Στο αρχοντικό Προβιού, ο Γιωργίκης με τη Στεφανία αποφασίζουν να αφήσουν πίσω το παρελθόν για το καλό του Χρήστου. Αυτό όμως της φέρνει στον νου μια ανάμνηση που υπήρξε μοιραία στη ζωή της. Τότε που όταν ήταν παιδιά, ο Γιωργίκης έκοψε επίτηδες το σχοινί από την κούνια κι εκείνη έπεσε με αποτέλεσμα να μείνει για πάντα σακάτισσα. Αργότερα ο Γιωργίκης παρατηρεί τον κοιμισμένο Χρήστο, που ξυπνάει τρομαγμένος από έναν εφιάλτη, την ώρα που ο Στασινόπουλος μαθαίνει ότι ο κρατούμενός του είναι αποφασισμένος να μιλήσει.