Γη της Ελιάς: «Ο άντρας σου έχει ερωμένη και μάλιστα την έχει αφήσει έγκυο», «Η μάνα μου με έχει κάνει με άλλον!» - Τρεις χωρισμοί "σκάνδαλο" στη Μάνη

Οι εβδομαδιαίες (3-8/12) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Ο άντρας σου έχει ερωμένη και μάλιστα την έχει αφήσει έγκυο», «Η μάνα μου με έχει κάνει με άλλον!» - Τρεις χωρισμοί

Η Χάιδω δεν μπορεί να διαχειριστεί τον χωρισμό της, ενώ η Ασπασία μαθαίνει τα πάντα από την ίδια τη Ξένια και ζητάει διαζύγιο. Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος λέει την αλήθεια στον Ορέστη για εκείνον και τη Δήμητρα και πιάνονται στα χέρια, ενώ η Αμαλία καταφέρνει να εξοργίσει τον Μάνο και τη Μαρίνα. Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα συμβούν στους πρωταγωνιστές την ερχόμενη εβδομάδα στη σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς.

Οι εβδομαδιαίες (3-8/12) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 3/12 Επεισόδιο 59

Η Ιουλία μιλάει με τον Στάθη για την κατάστασή της και του εξηγεί: «Στάθη θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω καμία απαίτηση από σένα σε σχέση με την εγκυμοσύνη», γεγονός που τον κάνει έξαλλο: «Πας καλά Ιουλία; Κοίτα μην τολμήσεις άλλη φορά να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, θα σκοτωθούμε». Στο μεταξύ, ο Μάνος και ο Ισίδωρος προσπαθούν να συμβιβάσουν την κατάσταση ανάμεσα στη Μαρίνα και την Αμαλία, αλλά οι δύο γυναίκες παραμένουν ψυχραμένες. Την ίδια ώρα, η Λουκία δείχνει ξεκάθαρα στον Λυκούργο πως ενδιαφέρεται για εκείνον και η Χάιδω ζηλεύει πάρα πολύ.

Ο Κουράκος πιο ερωτευμένος από ποτέ, ζητάει από τη Δήμητρα: «Θέλω να σταματήσουμε να κρυβόμαστε. Να γράψουμε όλους στα παλιά μας τα παπούτσια και να μείνουμε μαζί στο ίδιο σπίτι», της λέει και περιμένει με αγωνία την απάντησή της. Στο μεταξύ, μια νέα επαγγελματική πρόταση έρχεται να ταράξει τη ζωή της Βασιλικής, ενώ ο Φίλιππος μετράει αντίστροφα μέχρι την απόλυσή του από τον στρατό. Παράλληλα, ο Δημοσθένης πασχίζει να μάθει ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον Ισίδωρο και την Ελένη Καραλή -τη γυναίκα που αναφέρεται στη διαθήκη-, ενώ η Ασπασία παίρνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, όπου την ενημερώνουν: «Ο άντρας σου έχει ερωμένη και μάλιστα την έχει αφήσει έγκυο», της λένε και η γυναίκα παθαίνει σοκ.

Δευτέρα 4/12 Επεισόδιο 60

Η Αμαλία ακούει ένα περίεργο τηλεφώνημα του Ισίδωρου και αμέσως της μπαίνουν ιδέες και ψάχνει το κινητό του. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης αποφεύγει τεχνηέντως τις κατηγορίες της Ασπασίας για την Ξένια: «Για κάνε μου την χάρη και άσε τις παλαβομάρες, Ασπασία, μην γίνει της τρελής εδώ μέσα», της λέει. Την ίδια ώρα, η μικρή Αγγελική απαιτεί να αποκτήσει αδελφάκι και η Μαρίνα γίνεται έξαλλη με τον Μάνο: «Καλά βάζεις το παιδί μπροστά και το δασκαλεύεις; δεν ντρέπεσαι;», του λέει. Ο Ορέστης αισθάνεται αδιαθεσία και η Δήμητρα τον πηγαίνει αμέσως στο ιατρείο, την ώρα που η Χάιδω μαθαίνει ότι ο Λυκούργος με τη Λουκία βγήκαν για φαγητό. Την επόμενη μέρα που συναντά την «αντίζηλό» της στον δρόμο εκείνη της αφήνει υπονοούμενα.

Ολοι στην οικογένεια Στεφανέα μαθαίνουν ότι ο Φίλιππος έριξε μπουνιά στον Λοχία και φοβούνται για τα επακόλουθα: «Τι πήγε κι έκανε λίγο πριν απολυθεί;», λέει η Βασιλική και ζητάει τη βοήθεια του Λυκούργου, αλλά δυστυχώς εκείνος φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς όλες οι προσπάθειες του να τον απαλλάξει από τη φυλακή στον στρατό, πέφτουν στο κενό.

Δείτε επίσης: «Δεν θέλω να σας δώσω πολλές ελπίδες» - Μπαίνει στην εντατική με ρήξη ανευρύσματος

Τρίτη 5/12 Επεισόδιο 61

Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος προσπαθεί, αλλά δεν φαίνεται να καταφέρνει να πείσει την Αριάδνη να δεχτεί την Ιουλία: «Σας παρακαλώ δεν θέλω ν' ακούσω τίποτα παραπάνω. Ισως δεν είμαι έτοιμη ακόμα», του λέει. Ο Ισίδωρος κάνει πίσω και της δίνει όμως το δαχτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων , ενώ της εξηγεί: «Αυτό το δαχτυλίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογένειά μας. Θέλω να το φοράς γιατί είσαι μια Βρεττάκου», της λέει. Η Ξένια παίρνει τηλέφωνο ανώνυμα την Ασπασία και πλέον της αποκαλύπτει η ίδια τη σχέση του Δημοσθένη μαζί της: «Εγώ είμαι η γυναίκα που θα φέρει στον κόσμο τον γιο του», της λέει μεταξύ άλλων.

Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο σχολείο της μικρής Αγγελικής, ο Μάνος και η Μαρίνα τη μαλώνουν, αλλά μαθαίνουν ότι έχει βάλει το χέρι της η Αμαλία η οποία την ξεσηκώνει. Ετσι, ο Μάνος αποφασίζει να μιλήσει στη γυναίκα του πατέρα του: «Νομίζω ότι αυτή τη φορά το παρατράβηξες. Δεν θα το ξαναπώ, την ευθύνη και την διαπαιδαγώγηση της Αγγελικής την έχουμε αποκλειστικά εμείς. Η Μαρίνα κι εγώ», της λέει και για πρώτη φορά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί της. Παράλληλα η Χάιδω μιλάει με τον Λυκούργο και του κάνει παράπονα για τη Λουκία.

Δείτε επίσης: «Θέλω λεφτά για να μην σε ξεφτιλίσω στη Μάνη» - Ο Δημοσθένης μαθαίνει για τη διαθήκη του Ισίδωρου και τον εκβιάζει

Τετάρτη 6/12 Επεισόδιο 62

Η Ασπασία πηγαίνει στην Καλαμάτα, βρίσκει την Ξένια και μόλις αντιλαμβάνεται το σχέδιο του Δημοσθένη σοκάρεται: «Θέλει να με πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Θέλει να με πληγώσει. Είναι αδίστακτος», λέει κλαίγοντας. Οταν γυρίζει στο σπίτι του αποκαλύπτει τα πάντα και ταυτόχρονα του ξεκαθαρίζει: «Κοίτα βγάλτο από το μυαλό σου, ότι θα δεχτώ κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να μεγαλώσω το παιδί της αγαπητικιάς σου, που να χτυπιέσαι κάτω», του λέει και σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι.

Στο μεταξύ, η Ειρήνη τα έχει χάσει: «Δεν την παλεύω μαζί σας. Μια είσαστε μέσα στα μέλια και μια σκοτώνεστε. Πάτε καλά;», λέει και η Ασπασία προκειμένου, να της εξηγήσει τα ανεξήγητα, αναγκάζεται να της πει τη μισή αλήθεια και εννοείται ότι δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο αληθινός πατέρα. Την ίδια ώρα, η Ιουλία νιώθει πως η Αριάδνη έρχεται σιγά-σιγά κοντά στην οικογένεια, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη για να κρύψει την εγκυμοσύνη της. Ο Κουράκος μην αντέχοντας πια αυτή την κατάσταση, μιλάει ανοιχτά στον Ορέστη για τη σχέση του με τη Δήμητρα: «Ορέστη δεν αισθάνομαι καλά εδώ και πολύ καιρό. Η Δήμητρα κι εγώ είμαστε μαζί», του λέει και ο Ορέστης φυσικά του μιλάει άσχημα με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια.

Πέμπτη 7/12 Επεισόδιο 63

Η Αννα δέχεται μια πολύ ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση να πάει να τραγουδάει σε νυχτερινό κέντρο, αλλά αυτή η ιδέα δεν αρέσει καθόλου στον Πότη: «Τι λες κορωνίτσα μου; ούτε να το σκέφτεσαι», της λέει. Ωστόσο, η Αννα σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση να γίνει τραγουδίστρια στο μπουζουξίδικο και ο Πότης με τον Αποστόλη προσπαθούν με κάθε τρόπο να την αποτρέψουν. Η Ειρήνη μαλώνει άσχημα με την Ασπασία μετά την αποκάλυψη της αλήθειας και παίρνει το μέρος του Δημοσθένη: «Καλά σου κάνει και απορώ πως το δέχτηκε», της λέει. Παράλληλα η σχέση του Κουράκου και της Δήμητρας σιγά-σιγά αποκαλύπτεται, ενώ ο Χρήστος ενδίδει στο πάθος του για την Αριάδνη και απιστεί, όμως οι τύψεις δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Την ίδια στιγμή, η Ιουλία αποκαλύπτει στον Μάνο και τον Ισίδωρο ότι είναι έγκυος: «Είμαι έγκυος από τον Στάθη, αλλά μέχρι να γεννήσω θα φύγω από εδώ», τους λέει. Τα νέα φτάνουν και στα αυτιά της Αριάδνης και η αντίδρασή της είναι εκρηκτική. Στο μεταξύ, ο Παρασκευάς χωρίζει τη Θεοδώρα και η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να την παρηγορήσει. Λίγο αργότερα η Ασπασία αποφασισμένη πηγαίνει στον Λυκούργο: «Θέλω να αναλάβεις να μου βγάλεις το διαζύγιο με τον Δημοσθένη, σε παρακαλώ», του λέει, ενώ πετυχαίνοντας τη Δήμητρα στον δρόμο την κάνει να νιώσει πολύ άσχημα που τόσο καιρό κοροϊδεύει τον Ορέστη. Σε μια στιγμή παροξυσμού, η Αριάδνη πηγαίνει στο σπίτι της Ιουλίας και της μιλάει πολύ σκληρά.

Παρασκευή 8/12 Επεισόδιο 64

Η Ειρήνη αποκαλύπτει στον Φίλιππο και τη Βασιλική ότι δεν είναι παιδί του Δημοσθένη: «Λοιπόν κάθεστε; Ο Δημοσθένης δεν είναι ο πραγματικός μου πατέρας. Η μάνα μου με έχει κάνει με άλλον! Χαμός έχει γίνει στο σπίτι. Δεν σας λέω τίποτα. Η μάνα μου έφυγε και ζητάει διαζύγιο», τους λέει και ο Φίλιππος είναι έτοιμος να της πει πως είναι ετεροθαλή αδέλφια.

Αργότερα, ο Φίλιππος μαθαίνει ότι η αδελφή του «τραβιέται» με τον Παρασκευά γεγονός που τον εξοργίζει καθώς ο επιστήθιος φίλος του τού είχε κρύψει την επανασύνδεση. Την ίδια στιγμή, η Αννα δέχεται την πρόταση συνεργασίας στο μπουζουξίδικο και ο Πότης διαλύεται ψυχολογικά. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο: «Ακου, πες της ότι δεν θα της δώσω το διαζύγιο στον αιώνα τον άπαντα και κοίτα αν με προκαλέσει και επιμένει, θα ακουστούν πράγματα στο δικαστήριο που δεν τη συμφέρουν καθόλου». Σε μια προσπάθεια να λήξει η παρεξήγησή τους, η Αμαλία επισκέπτεται την Αθηνά και της κάνει ένα όμορφο δώρο.