Σασμός: «Θα πάω και θα παραδοθώ» - Περνούν χειροπέδες στην εγκυμονούσα Βασιλική; Τρόμος για τον Μαθιό

Οι εβδομαδιαίες (4-7/12) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Θα πάω και θα παραδοθώ» - Περνούν χειροπέδες στην εγκυμονούσα Βασιλική; Τρόμος για τον Μαθιό

Η Αργυρώ μαθαίνει μια αλήθεια για την οικογένεια Σταματάκη από τον Αντρέα και όλα δείχνουν πως η σχέση της με τον άνδρα που αγαπάει, θα κλονιστεί. Ο Παύλος μαθαίνει τις κινήσεις της Εύας και την απειλεί, ενώ οι συγγενείς του Λάζαρου λίγο μετά την κηδεία του σχεδιάζουν την εκδίκηση τους. Αυτά και πολλά ακόμη θα συμβούν στα νέα επεισόδια του Σασμού.

Οι εβδομαδιαίες (4-7/12) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 4/12 Επεισόδιο 40

Η Εύα κάνει όλο και περισσότερο υποχείριό της τον Αντρέα. Ο Βαγγέλης την προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει η τακτική της, αυτή ωστόσο δε φαίνεται να σταματά πουθενά. «Ξέρω πολύ καλά τι κάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για μένα. Θέλω να τον έχω από κοντά μέχρι να πετύχω τον σκοπό μου. Ο Αντρέας μου δίνει τις πληροφορίες που θέλω να συλλέξω για τον θάνατο του αδελφού μου. Οταν πλέον δεν θα τον έχω ανάγκη, θα βρω μια δικαιολογία και δεν θα με ξαναδεί», του λέει και του συνιστά να μην την έχει έγνοια. Στο μεταξύ, η Καλλιόπη επιβεβαιώνει ότι ο άντρας που τη βρήκε δεν είναι ο αληθινός Κωστάκης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την απαλλαγή του Παύλου από τις υποψίες. «Εγνοια σου Αντώνη και ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω αν φανεί και επίσημα πως ο Παύλος είναι αθώος. Δεν περιμένω να μου πεις εσύ. Αρκεί όμως να αποδειχτεί. Μέχρι τότε άσε με να κρατήσω τις αποστάσεις μου από εκείνον», λέει στον διοικητή που την έχει επισκεφτεί με τον Γιώργο για να της μιλήσουν για τον Κωστάκη.

Λίγο αργότερα οι δυο τελευταίοι ξεκινούν τις έρευνες για τον θάνατο του Λάζαρου, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τη Βασιλική. «Θα πάω και θα παραδοθώ, Καλλιόπη, αν στο επίκεντρο μπει πάλι ο Μαθιός μου. Δεν θα τον αφήσω να πληρώσει τα κρίματά μου. Εγώ ήμουν στο κρησφύγετο, εγώ πρέπει να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης. Δεν θα αντέξω να τον δω πάλι στη φυλακή, να το ξέρεις», θα της πει με τρόμο και η πεθερά της θα την καθησυχάσει. «Ησύχασε νύφη μου και κανένας δεν θα χρειαστεί να πάει στην φυλακή. Εγνοια σου και έχω φροντίσει να έχει άλλοθι ο γιος μου».

Η Στέλλα και η Μαρίνα συμβουλεύουν τον Αστέρη να κάνει ένα βήμα προς την οικογένειά του, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που την αναστατώνει. Ο Αντρέας από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα της πει, ότι θέλει να της αποκαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για την οικογένεια του άνδρα που θέλει να παντρευτεί, και εκείνη θα τρέξει. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πάει το μυαλό της σε αυτό που θα ακούσει. «Ηρθα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Τι είναι τόσο βιαστικό που δεν μπορούσε να περιμένει Αντρέα», θα τον ρωτήσει η Αργυρώ και αυτό που θα ακούσει θα την σοκάρει. «Ηθελα απλά να ξέρω αν γνωρίζεις οτι ο αδελφός του άνδρα σου έχει σκοτώσει τον ξάδελφο του για να παντρευτεί τη γυναίκα του». «Τι είναι αυτά που λες; Βρήκες και άλλο τρόπο για να δηλητηριάσεις τη σχέση μου; Που θα φτάσεις τελικά;», θα τον ρωτήσει η Αργυρώ έξαλλη και εκείνος θα της εξηγήσει δίχως ίχνος φόβου ή ντροπής πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή γιατί ήθελε να του πάρει την γυναίκα. Η Αργυρώ θα φύγει την ίδια στιγμή από το σπίτι του ταραγμένη όσο ποτέ.

Τρίτη 5/12 Επεισόδιο 41

Ο θάνατος του Λάζαρου αρχίζει να διαδίδεται στο χωριό προκαλώντας αγωνία για την επόμενη μέρα που ξημερώνει. Ο Αντώνης με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του προσπαθεί να βρει τον πραγματικό ένοχο. Η Καλλιόπη με τη σειρά της, δέχεται επισκέψεις που θα την φέρουν σε αμηχανία για τον φόνο του Λάζαρου, ενώ την ίδια στιγμή η σχέση της Αργυρώς με του Αστέρη ετοιμάζεται να δοκιμαστεί με τον χειρότερο τρόπο αφού εκείνος αναγκάζεται να παραδεχτεί την ενοχή του αδελφού του απέναντι στον θάνατο του Στεφανή.

Δείτε επίσης: Το ''στραβοπάτημα'' του Γιώργου μετά τον χωρισμό με τη Θεοδώρα - Έρχεται μεγάλη συμφορά!

Τετάρτη 6/12 Επεισόδιο 42

Ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος είναι σίγουροι πως τον Λάζαρο τον σκότωσε ο Μαθιός και ετοιμάζονται να οργανώσουν αντίποινα μαζί με τους συγγενείς του Λάζαρου που ζητάνε την τιμωρία του φονιά, παρότι η αστυνομία δεν έχει καταλήξει αν πρόκειται για φόνο ή ατύχημα. Στο μεταξύ, η ευχάριστη είδηση για την εγκυμοσύνη της Βασιλικής, σκιάζεται από αυτό το γεγονός και η Βασιλική για να γλιτώσει τον Μαθιό, σκέφτεται σοβαρά να παραδοθεί. Μόνο που ο Μαθιός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη γυναίκα του στην κατάσταση της να περάσει την κακή αυτή εμπειρία.

Πέμπτη 7/12 Επεισόδιο 43

Παράλληλα, η Εύα είναι αποφασισμένη να καθαρίσει το όνομα του αδερφού της, απειλεί να δώσει τα στοιχεία που καίνε τον Μαθιό για τον θάνατο του Στεφανή και έρχεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Παύλο που την απειλεί με τη σειρά του, ότι θα αποκαλύψει σε όλους την πραγματική της ταυτότητα. «Λάθος ανθρώπους έχεις βάλει στο στόχαστρο σου και μάλιστα χωρίς λόγο. Δεν ξέρω τι σου λέει ο Αντρέας και σου έχει φουσκώσει τα μυαλά πάντως, ο Μαθιός είναι σωστός απέναντι σε όλους. Ο αδελφός σου είναι αυτός που είχε κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Κρήτη και καλό θα ήταν να ρωτούσες για εκείνον. Αν συνεχίσεις να κατηγορείς τον Μαθιό, εγώ θα είμαι εκείνος που θα φροντίσει να μάθει όλη η Ανω Ποριά από που κρατάει η σκούφια σου και ξέρεις ότι εγώ δεν αστειεύομαι. Πρόσεχε λοιπόν την πορεία σου», θα της τονίσει και θα φύγει. Ο Αστέρης ανακοινώνει στο Μαθιό ότι η Αργυρώ του ζήτησε να τον καταδώσει στην αστυνομία και τρομοκρατείται. Η Στέλλα και η Θοδώρα θα έχουν μία απρόσμενη συνάντηση σε έξοδό τους, που θα τις αναστατώσει και ειδικά την τελευταία θα την βάλει σε δεύτερες σκέψεις.

Η σχέση της Αργυρώς και του Αστέρη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, λόγω της κάλυψης που πιστεύει ότι παρείχε στον Μαθιό για τον φόνο του Στεφανή. «Είναι δολοφόνος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον καλύπτεις, τόσους μήνες. Δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις γίνει συνένοχος του; Ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λες, αν η Βασιλική περνούσε άσχημα μαζί του, η αστυνομία ήταν εκείνη που έπρεπε να επιληφθεί του θέματος και όχι ο ίδιος», θα του πει. «Προσπάθησε να με καταλάβεις. Δεν τον συγχωρώ γι' αυτό που έχει κάνει, απλά τον έχω καταλάβει. Τόσους μήνες τον είχα σε απόσταση και τώρα καταλαβαίνεις τον λόγο. Και εγώ μάλλον το ίδιο θα έκανα Αργυρώ μου, αν ήξερα πως η ζωή σου κρέμεται από μια κλωστή. Δεν θα σε άφηνα να πονάς. Δεν είναι δολοφόνος ο αδελφός μου», της λέει. Στο τέλος της τονίζει πως αν δεν ήταν ο Μαθιός, η Βασιλική τώρα θα ήταν νεκρή καθώς είχε αποφασίσει να βάλει ένα τέλος στην ζωή της. Λίγες ώρες αργότερα, η κηδεία του Λάζαρου δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην Ανω Ποριά.

Η περιπέτεια της Ευας!

Ο Μύρωνας με τον Γιώργο θα βγουν μια βόλτα, ύστερα από επιμονή του πρώτου, στην προσπάθειά του να τον δει να ξεπερνάει την Θοδώρα. Ομως, θα «πέσουν» πάνω στην Εύα τη στιγμή που ένας τσαντάκιας θα την πλησιάσει και θα της κλέψει την τσάντα. Οι δυο άντρες θα κινηθούν προς το μέρος της κοπέλας, χωρίς να ξέρουν φυσικά ποιο είναι το θύμα και όσο ο Μύρωνας θα τρέχει πίσω από τον άγνωστο άνδρα για να τον συλλάβει, η Εύα θα δεχτεί τη φροντίδα του Γιώργου. Θα τη σηκώσει και στη συνέχεια θα τη ρωτήσει αν θέλει να πάνε στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν πως είναι πράγματι καλά. Η Εύα θα γοητευτεί σαφώς από την περιποίησή του και την επιμονή του να τη συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο που μένει και θα αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις για εκείνον. Μάλιστα για να τον ευχαριστήσει, θα εμφανιστεί απροειδοποίητα λίγες ημέρες αργότερα στο τμήμα και θα του προτείνει να βγουν για ένα ποτό προκειμένου να τον ευχαριστήσει. Παρόλο όμως που εκείνος τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή της, η Εύα δεν θα σταματήσει να τον περιτριγυρίζει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.