Σασμός: «Ευθυνόφοβος και δειλός πάνω απ' όλα ο Μαθιός! Ε φτάνει πια...» - Έξαλλοι στο twitter οι τηλεθεατές του ALPHA

Αποθέωση για τον Αστέρη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Σασμός
Facebook / Σασμός

Στον Σασμό η Αργυρώ έχει μάθει τα πάντα για την δολοφονία του Στεφανή από τον Μαθιό και αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση της με τον Αστέρη, καθώς εκείνη τον πιέζει να καταδώσει τον αδερφό του στην αστυνομία. Ο ίδιος δεν είναι καθόλου έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο γι' αυτό και συναντήθηκε με τον Μαθιό και του δήλωσε πως θα ήταν καλό να ομολογήσει μόνος του την αλήθεια.

Οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη σκηνή αυτή χειροκρότησαν τον Αστέρη που μίλησε στα ίσα στον αδερφό του και, από την άλλη πλευρά, τα έβαλαν με τον Μαθιό, ο οποίος όλο λέει πως θα παραδοθεί, αλλά τελικά δεν το κάνει ποτέ, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται δειλός.

Δείτε επίσης: Τελικά παντρεύονται κρυφά από όλους - «Νιώθω λίγο σα να έχουμε κλεφτεί»

Οι αντιδράσεις στο twitter για τη συνάντηση Μαθιού - Αστέρη στον Σασμό

Οι 5 δυνατές σκηνές που θα δούμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο!

Σταματάκηδες, Βρουλάκηδες και λοιποί συγγενείς θα ξεκουραστούν ενόψει γιορτών, προκειμένου να επανέλθουν δριμύτεροι τη νέα χρονιά. Ωστόσο, το TiVi Σίριαλ, σας αποκαλύπτει τις πιο δυνατές σκηνές του Σασμού μέχρι το φινάλε της σεζόν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου!

Όλοι λένε στον Αντρέα πως υπάρχει ένα μυστικό που αν το μάθει θα του αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Σταματάκηδες, αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να του εξηγήσει τι είναι αυτό. Εκείνος, φανερά ζορισμένος, θα απευθυνθεί στον Παύλο που ξέρει ότι δεν θα του φέρει αντίρρηση και θα του πει την αλήθεια. «Οταν πέθανε η μητέρα σου, ο Ρούσσος προσπάθησε να διορθώσει το κρίμα που είχε πάρει και έτσι αποφάσισε να αφήσει πίσω του για εσάς, τα κοπέλια της, κάτι σαν… αποζημίωση. Σας έχει αφήσει ένα κτήμα. Εκείνο που διάλεξε να φύγει η μάνα σας». Στην πραγματικότητα ο ξάδελφός του, όπως θα τονίσει λίγο αργότερα στη γιαγιά Ειρήνη και τον παπα-Μιχάλη, του αποκάλυψε το πιο ανώδυνο από όλα τα μυστικά που κρύβουν από εκείνον και τον αδελφό του. Ο Αντρέας έξαλλος θα του μηνύσει πως αυτό το χωράφι που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Καλλιόπης θα γίνει δικό του, ακόμα κι αν χρειαστεί να χυθεί αίμα.

«Για τον τόπο που έφυγε η ψυχή της μάνας μου μιλάμε. Αν είναι δικός μου, Παύλο, θα τον πάρω και θα χτίσω μια εκκλησιά για την Παναγία, που είχε το όνομά της. Δεν θα αφήσω τους Σταματάκηδες να τον ξεπουλήσουνε. Πράγμα δικό μου δεν θα πάρουν πλέον, αρκετά πήρανε, από εδώ και στο εξής θα τους τα πάρω όλα», θα του πει και ο Παύλος θα αρχίσει να αγχώνεται. «Μαθαίνω πως εκτός από τα παλικάρια μας που βάλατε στο χώμα, έχετε βάλει χέρι και στη γη μας», θα πει στην Καλλιόπη λίγες ημέρες μετά και εκείνη θα τα χάσει.

«Ζήτα τον λόγο σε εκείνους που τα κανονίσανε, Βρουλάκη», θα του απαντήσει, αλλά ο Αντρέας θα είναι απόλυτος στις κουβέντες του. «Εκείνοι το βάλανε στα πόδια, σαν τους λαγούς. Και άφησαν εσένα γενικό δερβέναγα. Από εσένα θα διεκδικήσω το χωράφι που μου ανήκει, καπετάνισσα. Και θα το πάρω, να είσαι σίγουρη», θα της τονίσει. Η Καλλιόπη δεν θα του απαντήσει και θα συνεχίσει τον δρόμο της. Απλά θα αποφασίσει από μέσα της πως εκείνος δεν θα πάρει τίποτα.

Η Αργυρώ πάει στην Αθήνα

φιναλε σασμος

Η «καπετάνισσα» δεν θα είναι η μόνη που θα πάρει αποφάσεις για τη ζωή της. Η νύφη της, Αργυρώ, μην αντέχοντας άλλο να είναι σε απόσταση με τον άντρα της, αφού εκείνος δεν κρατά απόσταση από την οικογένειά του, θα αποφασίσει να φύγει από την Κρήτη και μάλιστα χωρίς να το πει στον Αστέρη που την επισκέπτεται. «Αγάπη μου, γιατί μου το κάνεις αυτό; Γιατί δεν με καταλαβαίνεις; Σε αγαπάω πιο πολύ και από τη ζωή μου. Πώς μπορείς να μου ζητάς να εγκαταλείψω την οικογένειά μου; Μόνο εσάς έχω», θα της πει και η Αργυρώ θα πέσει απλά στην αγκαλιά του. «Κάνε μου έρωτα, Αστέρη. Σαν να είναι η τελευταία μας φορά», θα τονίσει με απόγνωση.

Το ζευγάρι θα περάσει μια νύχτα πάθους αλλά η καλή τους διάθεση δεν θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα που ο Αστέρης θα ξυπνήσει, θα διαπιστώσει πως η γυναίκα της ζωής του, όχι απλά λείπει αλλά έχει πάρει και το παιδί μαζί της. Θα φωνάξει το όνομά της και δεν θα πάρει απάντηση στο άδειο σπίτι. Τυχαία θα προσέξει στον ανοιχτό υπολογιστή την τελευταία σελίδα που άνοιξε η Αργυρώ. Θα είναι η ηλεκτρονική αγορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από την Κρήτη για τον Πειραιά. Θα μπει στο αυτοκίνητο και θα τρέξει να τη βρει. Οταν όμως φτάσει στο λιμάνι, το καράβι θα έχει ήδη ξεκινήσει. «Γιατί, Αργυρώ; Γιατί μου το έκανες αυτό;». Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ θα κρατά σφιχτά τον γιο της και θα εύχεται από μέσα της να έχουν καλό ταξίδι. Στην Αθήνα θα τους υποδεχτεί η ξαδέλφη της Αγγέλα...

Οταν η Στέλλα γνώρισε τον Χρήστο

Σασμός τελευταίο επεισόδιο

Η Στέλλα οδηγεί αφηρημένα, λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό και στην προσπάθειά της να το διαβάσει, πέφτει στο μπροστινό αυτοκίνητο. Βγαίνει έξω και ο οδηγός του μπροστινού οχήματος είναι έξαλλος. «Αν είστε αφηρημένη, να μην οδηγείτε. Τι σας φταίνε οι άλλοι; Κοίτα να δεις, πιάνουν ένα τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος...», θα της πει και εκείνη θα απολογηθεί και θα του προτείνει να του κάνει δήλωση ή ακόμα και να φωνάξει την Τροχαία. «Αλλη όρεξη δεν είχα. Ακόμα δεν πάτησα το πόδι μου στην Κρήτη», θα πει εκείνος. Νευριασμένη θα ξεκινήσει για το γραφείο του Αντώνη, στον οποίο και θα μιλήσει για τον... «γρουσούζη» που συνάντησε. Κανείς από τους δύο δεν θα μπορεί να φανταστεί πως θα συναντηθούν ξανά και μάλιστα στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας. Ο άντρας που «συνάντησε» θα ανακαλύψει πως λέγεται Χρήστος Γιακωβάκης και είναι ο νέος εισαγγελέας της Κρήτης που θα βάλει άπαντες στο στόχαστρό του. Και κυρίως εκείνη, αφού θα βρει επιλήψιμες όλες τις κινήσεις της και κυρίως τη συνήθειά της να υπερασπίζεται στο δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση την οικογένεια Σταματάκη. Παρά την κακή αρχή που θα κάνουν, οι δυο τους σε βάθος χρόνου θα ερωτευτούν.

Δείτε επίσης: Σασμός - αποκλειστικό: Ο Αντρέας συλλαμβάνεται για απόπειρα δολοφονίας

Ο Μανόλης σώζει τον Μαθιό

Σαν κεραυνός θα χτυπήσει τον Μανόλη το γεγονός πως ο θάνατος του Λάζαρου, χρονικά έχει τοποθετηθεί μεταξύ 10 και 12 τα μεσάνυχτα. Αμέσως θα θυμηθεί πως σε εκείνο το διάστημα βρισκόταν έξω από το σπίτι του Μαθιού και τον είδε να «συνομιλεί» με τον πατέρα του. Χωρίς να χάσει καιρό, το νεαρό αγόρι θα τρέξει στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς με σκοπό να καταθέσει υπέρ του πατέρα του κολλητού του. «Το βράδυ που πέθανε ο Λάζαρος, ο Μαθιός ήταν σπίτι του. Στον κήπο του σπιτιού του για την ακρίβεια. Και δεν το κούνησε από εκεί», θα πει στον Αντώνη, που είναι σίγουρος πως ο άντρας της Βασιλικής ομολόγησε απλά για να προστατεύσει κάποιον. Και θα συνεχίσει: «Το ξέρω, γιατί ήμουν απέξω για ώρες. Στις 12.30 μπήκε στο σπίτι κι εγώ γύρισα στο δικό μου». Ο Αντώνης θα κάνει δεκτή την κατάθεσή του και λίγο αργότερα θα αφήσει ελεύθερο τον μεγάλο γιο της Καλλιόπης, παρόλο που δεν θα του αποκαλύπτει με τίποτα ποιον θέλει να καλύψει. Παρ’ όλα αυτά, το μυαλό του αστυνόμου κάπου θα πηγαίνει...

Η Εύα φιλάει τον Γιώργο

Με κάποια άσχετη πρόφαση, η Εύα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και ζητά από τον Γιώργο να βγουν, ενώ του αποκαλύπτει πόσο συμπαθής τής είναι. Εκείνος, που θα έχει πειστεί για τις φιλικές της προθέσεις, θα της προτείνει να πάνε μια πρωινή βόλτα στην πόλη του Ρεθύμνου και εκείνη δεν θα μπορεί να κρύψει τη χαρά της. Εκεί θα δοθεί το πρώτο τους φιλί προς έκπληξη του αστυνόμου, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη Θοδώρα. Η αφορμή γι’ αυτή τη κίνηση της κοπέλας θα έχει όμως βάση. Αυτή είναι η κουβέντα που είχε λίγες ώρες πριν με τη Θοδώρα, η οποία και τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι ξανά καλά αν δει τον Γιώργο να συνεχίζει τη ζωή του με μια άλλη γυναίκα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Θοδώρα θα χαρεί όταν μάθει πως εκείνη και ο πρώην αγαπημένος της έχουν αρχίσει να έρχονται κοντά.

Αστέρης και Μαθιός... αγαπημένοι ξανά

Αστέρης και Μαθιός... αγαπημένοι ξανά Σασμός

Οταν ο Αστέρης έμαθε πως ο αδελφός του έχει διαπράξει φόνο, του «έκλεισε» την πόρτα και του είπε ότι θα τον αποκαλέσει ξανά αδελφό του αν πάει να παραδοθεί. Ο Μαθιός του υποσχέθηκε πως θα το κάνει και αμέσως η καρδιά του μικρού αδελφού Σταματάκη άρχισε να μαλακώνει. Οταν μάλιστα ο πρώτος του ζήτησε να προσέχει τη γυναίκα του ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, τότε ο Αστέρης κατάλαβε πως ο αδελφός του κάθε άλλο παρά δολοφόνος είναι. Ετσι, όχι μόνο θα βρεθεί ξανά στο πλευρό της οικογένειας και θα τους στηρίξει ακόμα και όταν η Αργυρώ αποφασίσει να σταθεί εναντίον όλων, αλλά και θα αποκαλέσει ξανά τον Μαθιό αδελφό του!