«Όχι τώρα που είναι έγκυος» - Έρχεται νέος ηχηρός χωρισμός στον Σασμό

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Όχι τώρα που είναι έγκυος» - Έρχεται νέος ηχηρός χωρισμός στον Σασμό

Οι σχέσεις όλων περνούν κρίση όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, Σασμός, με σημαντικότερη εκείνη της Αργυρώς και του Αστέρη, που δεν μοιάζει να έχει γυρισμό. Και ενώ ο Αντώνης ψάχνει να βρει τον πραγματικό ένοχο για τον θάνατο του Λάζαρου, ο Μαθιός παραδίνεται για να γλιτώσει τη γυναίκα του.

Όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς Σασμός

Κυριακή 10/11 Επεισόδιο 44

Η ένταση ανάμεσα στον Αστέρη και την Αργυρώ κλιμακώνεται. Εκείνη επιμένει πως δεν πρέπει να καλύπτει τον αδελφό του, πως πρέπει να τον παραδώσει στην αστυνομία γιατί δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας δολοφόνο, όμως ο Αστέρης αντιδρά. «Μη μου ζητάς να το κάνω αυτό, όχι τώρα που η Βασιλική είναι έγκυος. Τώρα ειδικά τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Δεν τους υπερασπίζομαι. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να κάνω πέρα την οικογένειά μου, όμως ο αδελφός μου δεν είναι δολοφόνος. Αναγκάστηκε να το κάνει για να σώσει τη Βασιλική. Λυπάμαι αν δεν μπορείς να το δεις, όμως μη μου ζητάς να διαλέξω ανάμεσα σε εκείνους και σε εσάς. Με έχουν ανάγκη», της εξηγεί, αλλά εκείνη δείχνει να μην καταλαβαίνεις τις προθέσεις του.

Δείτε επίσης: Σε σχέση Σαμαρά & Δαδακαρίδης στον Σασμό - Πως η άσχημη γνωριμία τους θα γίνει έρωτας

Οι Μουντάκηδες ετοιμάζουν, σε συνεργασία με τον Αντρέα και τον Τηλέμαχο, τα αντίποινα για τον θάνατο του Λάζαρου, ενώ η Εύα παρακαλάει τον Αντρέα να προσέξει τις κινήσεις του πριν κάνει οτιδήποτε. Η Θοδώρα προβληματίζεται για τη νέα σχέση του Γιώργου, μοιράζεται όμως τις υποψίες της με τον λάθος άνθρωπο. Και ο άνθρωπος αυτός είναι η Εύα, στην οποία ομολογεί: «Δεν θέλω να του καταστρέψω τη ζωή. Αρκετά υπέφερε με εμένα στο πλάι του. Είναι καιρός να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του. Μόνο έτσι θα ηρεμήσω κι εγώ και θα προχωρήσω». Η Εύα θα τη ρωτήσει αν είναι σίγουρη για την απόφαση που έχει πάρει και πόσο θα πονέσει όταν τον δει τελικά με άλλη γυναίκα, αλλά η Θοδώρα φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της.
Η νύχτα πέφτει στην Ανω Ποριά και μια δυνατή έκρηξη έρχεται να συνταράξει το χωριό και τη ζωή των κατοίκων του, που δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Δευτέρα 11/12 Επεισόδιο 45

Η έκρηξη στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής αναστατώνει τον Αντώνη που εντείνει τις έρευνες. Η Ντίνα κλονίζεται που ήταν παρούσα και δεν κατάλαβε τίποτα, ενώ το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στη Βασιλική και το παιδί που κουβαλάει. Μάλιστα, θα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν πως όλα βαίνουν καλώς μετά το ισχυρό σοκ του χτυπήματος.

Ο Μαθιός θα μείνει πίσω να μετράει τα αποτελέσματα του χτυπήματος, με τον Αντώνη να τον συμβουλεύει να προσέχει. «Αυτό ήταν απλά μια προειδοποίηση, Μαθιό. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Είσαι ο στόχος τους και πρέπει να προσέχεις. Μην ανησυχείς για τη Βασιλική. Εσένα έχουν βάλει στο μάτι. Θα αυξήσω την προστασία σου αλλά θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις στο εξής άσκοπες μετακινήσεις», θα του πει. Η Εύα, από την άλλη, αποφασίζει να μάθει οριστικά αν ο Μαθιός ευθύνεται για τον θάνατο του αδελφού της. Ο Τάσος, που τη βλέπει με τον Βαγγέλη, το μεταφέρει στον Παύλο και εκείνος γίνεται έξαλλος καθώς πιστεύει ότι η Εύα έχει βαλθεί να τον χωρίσει από την Ντίνα.

Στο μεταξύ η Βασιλική, που βλέπει τον χρόνο της να φτάνει στο τέλος, παίρνει την απόφαση να μιλήσει στον Αντώνη, όμως η Καλλιόπη προσπαθεί να τη σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα. «Καλλιόπη, σου το είπα ξανά πως δεν θα αντέξω να μπει ο Μαθιός στη φυλακή για κάτι που έκανα εγώ. Δεν θα αντέξω και αυτό το χτύπημα της μοίρας μετά τον χαμό του γιου μου. Ασε με να κάνω αυτό που πρέπει», θα επιμείνει, αλλά η πεθερά της δεν θα την αφήσει. «Νύφη μου, άσε τον άντρα σου να κάνει αυτό που πρέπει. Αυτός είναι ο άντρας του σπιτιού και αυτός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις», της τονίζει και τη σταματάει.

Ομως ο πραγματικός σεισμός έρχεται από την Αργυρώ, που ζητά από τον Αστέρη αυτό που κανείς δεν θέλει να ξαναγίνει. Να χωρίσουν. Καμία από τις κουβέντες του Αστέρη δεν πιάνουν τόπο και πλέον αναλαμβάνει η Μαρίνα να μιλήσει στην κόρη της. «Κορίτσι μου, είναι πολύ σκληρό αυτό που του κάνεις. Ο Αστέρης σάς λατρεύει, δεν μπορείς να τον βάλεις σε αυτή τη διαδικασία. Μην του το ζητάς», θα της πει μεταξύ άλλων και η Αργυρώ θα αντιδράσει, αλλά όταν τη ρωτήσει τι σημαντικό έχει συμβεί που την έχει κάνει να τον βάλει να διαλέξει, η κόρη της δεν θα ξέρει τι να πει.

Δείτε επίσης: Φινάλε στις 21/12 - Οι 5 δυνατές σκηνές που θα δούμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο!

Τρίτη 12/12 Επεισόδιο 46

Η πρόθεση του Αντώνη να λάβει αποτυπώματα από τη Βασιλική για τη δολοφονία του Λάζαρου πανικοβάλλει τον Μαθιό, που βλέπει τον κλοιό γύρω τους να στενεύει. Το χάσμα ανάμεσα στην Αργυρώ και τον Αστέρη διευρύνεται και η πρότασή της να μείνουν χώρια δυναμιτίζει την κατάσταση ανάμεσά τους ακόμη περισσότερο. Ο Αντρέας σχεδιάζει το τελικό χτύπημα ενάντια στο Μαθιό. Ο Αντώνης και η Μαρίνα προσπαθούν να πείσουν την Αργυρώ να τα βρει με τον Αστέρη, οι προσπάθειές τους όμως πέφτουν στο κενό. Ο Μαθιός, πάνω στην απελπισία του, θα προβεί σε μια κίνηση που θα αιφνιδιάσει τους πάντες.

Το χάσμα μεταξύ Αστέρη και Αργυρώς είναι αγεφύρωτο. Ο Παύλος δίνει τελεσίγραφο στην Εύα λέγοντας της... «Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις αλλά φαίνεται πως μόνο με τους λάθος άντρες ξέρεις να μπλέκεις. Ασε τον Βαγγέλη στην ησυχία του γιατί θα έχεις να κάνεις μαζί μου. Ξεχνάς πως ο Βαγγέλης και η Ντίνα είναι μαζί και έχουν μια υπέροχη σχέση; Γιατί θέλεις να διαλύσεις τις σχέσεις των ανθρώπων γύρω σου;», θα τη ρωτήσει και στο τέλος θα της μηνύσει πως αν δεν φύγει από το χωριό, θα φροντίσει να μάθουν όλοι την πραγματική της ταυτότητα. Στο τέλος της ημέρας, ο Μαθιός Σταματάκης παίρνει μια γενναία απόφαση. Εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς και παραδίδεται για τον φόνο του Λάζαρου, αποκαλύπτοντας όλα τα στοιχεία που του έδωσε η Καλλιόπη για εκείνη τη βραδιά.

Τετάρτη 13/12 Επεισόδιο 47

Ο Μαθιός αποχαιρετά Αστέρη, Καλλιόπη και Βασιλική. Μη θέλοντας να θέσει την εγκυμονούσα γυναίκα του σε κίνδυνο, αποφασίζει να παραδοθεί για τον θάνατο του Λάζαρου, μόνο που κανείς δεν ξέρει γι’ αυτό. Ούτε ο αδελφός του ούτε η μητέρα του ούτε καν η γυναίκα της ζωής του. Ετσι μπαίνει στη διαδικασία να τους χαιρετίσει με τον δικό του τρόπο, χωρίς όμως να τους λέει το προφανές. «Ο,τι και να γίνει θέλω να μου υποσχεθείς πως θα προσέχεις τον εαυτό σου και το μωρό μας. Η μάνα μου είναι εδώ και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς», θα πει αρχικά στη Βασιλική, η οποία θα αγχωθεί με τα λόγια του, ενώ λίγο αργότερα θα μιλήσει και με τον αδελφό του. «Μη με συγχωρέσεις, αδελφέ μου. Αλλωστε έφταιξα και πρέπει να πληρώσω. Απλά υποσχέσου μου ότι δεν θα αφήσεις ποτέ μόνη τη Βασιλική», θα του πει βάζοντάς τον σε σκέψεις. Οταν εκείνος τον ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει, δεν θα του αποκαλύψει. Με τον τρόπο του θα αποχαιρετίσει και τη μητέρα του, μόνο που εκείνη κατά βάθος θα ξέρει πως ο μεγάλος γιος της θα κάνει αυτό που του υποδεικνύει η συνείδησή του.