Σασμός: «Πως μετά από όλα αυτά εμείς θα είμαστε δύο φίλοι; Θα σε παρακαλούσα να μη σε δω ξανά μπροστά μου» - Τη διώχνει, φλερτάρει με άλλη κι εκείνη σπαρταράει στο κλάμα

Οι εβδομαδιαίες (18-21/12) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Πως μετά από όλα αυτά εμείς θα είμαστε δύο φίλοι; Θα σε παρακαλούσα να μη σε δω ξανά μπροστά μου» - Τη διώχνει, φλερτάρει με άλλη κι εκείνη σπαρταράει στο κλάμα

Η σχέση του Αστέρη και της Αργυρώς παραμένει τεταμένη, τη στιγμή που ο Μαθιός πηγαίνει και παραδίνεται. Ο Αντρέας δεν ακούει τις συμβουλές της Εύας και ετοιμάζει με τον Τηλέμαχο και τον Γιάννο το χτύπημα στον γιο της «καπετάνισσας». Δύσκολες ώρες για τους πρωταγωνιστές του Σασμού, αυτή την εβδομάδα στο φινάλε της σεζόν.

Οι εβδομαδιαίες (18-21/12) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 18/12 Επεισόδιο 49

Ο θάνατος του Λάζαρου καθώς και η επίθεση στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής κάνουν όλο το χωριό να βρίσκεται σε επιφυλακή για ένα πιθανό επόμενο χτύπημα της βεντέτας. Και δεν έχουν άδικο, αφού ο Αντρέας συνεχίζει τα σκοτεινά του σχέδια και προσπαθεί μέσα σε αυτά να βάλει και την Εύα. «Τι εννοείς να τον βγάλουμε από τη μέση, Αντρέα;», θα του πει όταν της προτείνει εκείνος να σκοτώσουν τον Μαθιό Σταματάκη και θα συνεχίσει: «Εγώ ήθελα απλά να μάθω τι έχει κάνει στη ζωή του, αν συνδέεται με το δικό μου πρόσωπο και να πάρω εκδίκηση». Ο Αντρέας αντιδρά και διχάζεται για το τι κρύβει τελικά η κοπέλα αυτή πίσω από το γλυκό της πρόσωπο. «Τι είσαι εσύ; Μου λες; Ολο μου μιλάς με μισόλογα, ενώ εγώ από την πρώτη στιγμή σου έχω φανερώσει το πραγματικό μου πρόσωπο. Δεν φαντάζομαι να είσαι μυστικός πράκτορας;», τη ρωτά και εκείνη για να κερδίσει χρόνο και να μην μπει στη διαδικασία να του αποκαλύψει παραπάνω πράγματα που μπορεί να της κοστίσουν, παραδέχεται… «Ναι, είμαι μυστικός πράκτορας. Οπότε περιμένω να το σεβαστείς και να σιωπήσεις. Μην κάνεις τίποτα αν δεν σου πω εγώ ή δεν το συζητήσουμε πρώτα», του λέει και φεύγει.

Στο μεταξύ, η Αργυρώ έρχεται για ακόμα μια φορά αντιμέτωπη με μια αποκάλυψη, χάνοντας κάθε ιδέα για τον δικό της άνθρωπο. «Προτιμάς να είσαι με την πλευρά ενός δολοφόνου αντί για την οικογένειά σου;», θα ρωτήσει τον Αστέρη και η απάντηση δεν θα της αρέσει. «Δεν είναι δολοφόνος, Αργυρώ. Είναι ο αδελφός μου που έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τη γυναίκα που αγαπάει και το παιδί της. Κι εγώ στη θέση του μάλλον το ίδιο θα είχα κάνει για σένα αν σε έβλεπα να βασανίζεσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν σου άξιζε», της τονίζει και εκείνη του λέει πως μάλλον ήρθε η ώρα να χωρίσουν αφού η σχέση τους δεν έχει καμία αξία για εκείνον. «Μάλλον ήρθε η ώρα να φύγω από αυτό το σπίτι. Θα έρθω κάποια άλλη στιγμή που δεν είσαι εδώ για να μαζέψω τα πράγματά μου», την ενημερώνει και εκείνη αναλύεται σε κλάματα.

Ο Μαθιός, πιο αποφασισμένος από ποτέ, κάνει αυτό που νομίζει σωστό για την οικογένειά του και όσο η Βασιλική ανησυχεί και η Καλλιόπη τον ψάχνει προσπαθώντας να την καθησυχάσει, ο Αντρέας μαθαίνει κάτι που θα βγάλει από μέσα του τον χειρότερό του εαυτό. Και αυτό είναι η ομολογία του Μαθιού στον Αντώνη για τον θάνατο του Λάζαρου. «Εγώ ήμουν εκείνο το βράδυ στο κρησφύγετο, Αντώνη. Κανένας άλλος. Δεν τον σκότωσα όμως. Ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα. Εγώ είμαι όμως ο άνθρωπος που ψάχνεις», λέει στον διοικητή της Ανω Ποριάς που καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή ότι κάποιον καλύπτει. Η σύλληψή του πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στην Ανω Ποριά. Η Βασιλική ταράζεται τόσο που λέει στην πεθερά της ότι θα πάει να ομολογήσει, αλλά η τελευταία την συγκρατεί. «Ασε, νύφη μου, τον άντρα σου να κάνει αυτό που θεωρεί εκείνος σωστό. Αυτός είναι ο άντρας της οικογένειας και αυτός πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Ασε και θα δούμε τι θα γίνει αφού ούτε το δικό του DNA θα βρουν εκειά που κρυβόταν ο δολοφόνος του Νικηφόρου μας», της απαντά, ενώ η Βασιλική της λέει πως θέλει να πάει να τον δει.

Η Αργυρώ βλέπει τον Αστέρη να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από κοντά της και αυτό τη βυθίζει ακόμα περισσότερο στην απόγνωση. Σε μια τυχαία συνάντησή τους θα του προτείνει να φύγουν μακριά, όμως εκείνος θα απαντήσει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να φύγει και να μη στηρίξει τον αδελφό του.

Η Εύα προειδοποιεί ξανά τον Αντρέα να μην πειράξει τον Μαθιό και εκείνος για να την αποφύγει θα της πει ότι δεν θα κάνει τίποτα. Στην πραγματικότητα όμως σχεδιάζει με τον Τηλέμαχο την εκτέλεσή του με τουφέκι, κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές. Δεν θα είναι αυτός όμως που θα φέρει εις πέρας το χτύπημα στον Σταματάκη, αλλά ο Γιάννος Μουντάκης. Συγγενής του Λάζαρου που έχει πάρει όρκο να σκοτώσει τον δολοφόνο εκείνου.

Η Βασιλική επισκέπτεται τον άντρα της στο κρατητήριο και προσπαθεί να του δώσει κουράγιο. Δυστυχώς όμως και για τους δύο, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στον Γιώργο. Για την ακρίβεια, όταν του πει: «Μαθιό μου, εγώ έπρεπε να ήμουν εδώ και όχι εσύ. Είναι βαρύ για εμένα να σε βλέπω εδώ μέσα για κάτι που δεν έκανες», δεν θα μπορεί να φανταστεί ότι τους ακούει ο αστυνόμος, όμως ο Μαθιός που θα καταλάβει την παρουσία κάποιου, θα τον παραπλανήσει με τις κουβέντες του. «Μα δεν έκανες εσύ τίποτα, καρδιά μου. Εσύ απλά ήθελες αυτός ο άνθρωπος να πληρώσει για τον θάνατο του γιου μας. Δεν με ώθησες όμως εσύ να πάω στο σημείο που κρυβόταν», θα πει και ο Γιώργος θα μπερδευτεί.

Τρίτη 19/12 Επεισόδιο 50

Η Βασιλική συγκρούεται κατά μέτωπο με την Αργυρώ, που επιμένει στο τελεσίγραφό της στον Αστέρη και η Ντίνα λέει στον Γιώργο ότι η Εύα και ο Αντρέας έχουν σχέση, ενώ εκείνη εξομολογείται στον Βαγγέλη πως σκοπεύει να μπει εμπόδιο στα σχέδια του Αντρέα για τον Μαθιό. Ο Παύλος, σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει το αίμα, αποφασίζει να πει στον ξάδελφό του την αλήθεια για το παρελθόν σχετικά με ένα κτήμα που άφησε ο Ρούσσος Σταματάκης σε εκείνον μετά τον θάνατο της μητέρας του, Μαρίας. Ενώ η Καλλιόπη πάει να βρει την Αργυρώ, ο Αστέρης παίρνει τελικά την απόφασή του.

Τετάρτη 20/12 Επεισόδιο 51

Ωρες αργότερα, ο Αντώνης προσπαθεί να φτάσει στην αλήθεια για τον θάνατο του Λάζαρου αλλά δεν τα καταφέρνει αφού δεν έχει επαρκή στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η αποκάλυψη του Παύλου στον Αντρέα για τη μητέρα του, τον εξαγριώνει ακόμη περισσότερο, θέτοντας το σχέδιο της εξόντωσης του Μαθιού σε πλήρη εφαρμογή. Ο Γιώργος διώχνει τη Θοδώρα και αποφασίζει να δώσει μία ευκαιρία στην προσέγγιση της Εύας. Για την ακρίβεια, λέει στην πρώην αγαπημένη του. «Τι περιμένεις Θοδώρα; Πως μετά από όλα αυτά εμείς θα είμαστε δύο φίλοι; Δεν γίνεται να γίνουμε φίλοι. Δεν γίνεται να τα λέμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Θα σε παρακαλούσα να μη σε δω ξανά μπροστά μου», θα της πει βαθιά πληγωμένος αφήνοντάς τη να κλαίει.

Ενας απρόσμενος μάρτυρας θα φτάσει στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς, για να προσφέρει στο Μαθιό άλλοθι για τη νύχτα του φόνου, ανοίγοντας ξανά τον κύκλο των υπόπτων. Ο Μανόλης στέκεται απέναντι από τον Αντώνη και του αποκαλύπτει πως την ώρα που τοποθετείται χρονικά ο θάνατος του Λάζαρου, εκείνος ήταν έξω από το σπίτι του Μαθιού και τον έβλεπε να «μιλά» με τον πατέρα του, Βασίλη.

Δείτε επίσης: Ανατροπή με το τέλος του Σασμού - Η απόφαση του ALPHA!

Πέμπτη 21/12 Επεισόδιο 52

Η Αργυρώ είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα τη σχέση της με τον Αστέρη και αυτό πονάει πολύ τη Μαρίνα, που αναγνωρίζει πόσο πολύ αγαπιούνται οι δύο νέοι. Η γυναίκα λοιπόν αποφασίζει να της μιλήσει αλλά αντιμετωπίζει έναν «τοίχο» μπροστά της. Η Αργυρώ δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει κουβέντα από τη μητέρα της καθώς αισθάνεται πληγωμένη από τη συμπεριφορά του άντρα που λέει ότι την αγαπάει. Ομως η μητέρα της προσπαθεί. «Μην τον βάλεις να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα και την οικογένειά του, κορίτσι μου. Είναι διαφορετική η αγάπη που σας έχει. Αυτή τη στιγμή πρέπει και σε εκείνους να συμπαρασταθεί, ακόμα κι αν αυτό σε πονάει. Ομως δεν καταλαβαίνω την άρνησή σου. Τι είναι αυτό το τόσο σοβαρό που σε κάνει να μη θέλεις να έχει καμία επαφή με την Καλλιόπη και τον Μαθιό;», θα τη ρωτάει, αλλά εκείνη δεν είναι έτοιμη να της μιλήσει.

Δείτε επίσης: Εκτός Σασμού ο Βασίλης Μπισμπίκης - Η συζήτηση με την παραγωγή και η απόφαση του να αποχωρήσει