Έρωτας Φυγάς: Δύο άντρες μέσα στη νύχτα κουβαλούν ένα πτώμα - «Καταστράφηκα»

Οι εβδομαδιαίες (18-22/12) εξελίξεις της σειρά του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: Δύο άντρες μέσα στη νύχτα κουβαλούν ένα πτώμα - «Καταστράφηκα»

Η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος είναι πλέον ελεύθεροι να ζήσουν τον ερωτά τους στο νέο τους σπιτικό, όταν ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα ηθικό δίλημμα. Τεράστια ανατροπή στον Έρωτα Φυγά πριν το φινάλε της σεζόν.

Οι εβδομαδιαίες (18-22/12) εξελίξεις της σειρά του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 18/12 Επεισόδιο 71

Μάρκος και Αλεξάνδρα ζούνε ελεύθεροι πια τον έρωτά τους, αγνοώντας -όσο μπορούν- τα επικριτικά βλέμματα του κόσμου. «Ασ’ τους να λένε. Κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Σημασία έχει ότι επιτέλους είμαστε μαζί», λέει στην αγαπημένη του ο Μάρκος. Παρόμοια κατακραυγή συνοδεύει και την απόφαση του Ιάσονα να δώσει διαζύγιο στην Αλεξάνδρα για να ακολουθήσει τον εραστή της. Η στάση του βρίσκει αντίθετους κάποιους εργάτες που επικαλούμενοι τις ηθικές αρχές τους, εγκαταλείπουν το Κιάρι. Ο Ιάσονας περνά δυσκολότερες στιγμές όταν φτάνει στα χέρια του ένας απρόσμενος φάκελος. Το περιεχόμενό του δεν του αφήνει πλέον κανένα περιθώριο ελπίδας. «Αυτό ήταν. Καταστράφηκα. Τα έχασα όλα», λέει κεραυνοβολημένος. Στην Αθήνα, η Μαργέτα προσπαθεί μαζί με τον Θύμιο να βρει μια λύση για να κρατήσει κλειστό το στόμα του εκβιαστή της. «Πρέπει να βρούμε τα χρήματα που μας ζητάει και να ελπίσουμε ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του», τού αναφέρει. Ο Μάρκος στο μεταξύ αναθέτει στον Φάνη να παρακολουθήσει τη Νότα, η οποία προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της. Η ίδια επισκέπτεται την Ελπίδα στο νοσοκομείο και την απειλεί πως αν καταθέσει εις βάρος της Ευγενίας, δεν θα διστάσει να ξαναβάψει τα χέρια της με αίμα. Η Ελπίδα ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η γυναίκα είναι τρελή και δεν αστειεύεται και την κυριεύει φόβος.

Τρίτη 19/12 Επεισόδιο 72

Ο Ιάσονας έχει χάσει όλη του την περιουσία και νιώθει ότι πλέον βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Παράλληλα η Φωτεινή είναι νεκρή και ο Κοντογιάννης αρχίζει να χάνει τα λογικά του από την απώλειά της. «Εγώ φταίω για όλα. Οπου πάω σκορπάει το κακό. Εσύ ήσουν πάντοτε καλή. Τι έκανα ο άθλιος; Πώς σου το έκανα αυτό;», λέει μέσα στα αναφιλητά του. Η Αλεξάνδρα με τη σειρά της ετοιμάζει τα πράγματά της για να εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι με τον Μάρκο και κατ’ εντολή του Ιάσονα που της έδωσε διαζύγιο. Μάλιστα οι εργάτες του αρχοντικού τη βοηθάνε να στήσει το νέο της σπιτικό. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η επιστροφή της Ευγενίας από τη φυλακή θα τους στερήσει τον Στεφανάκο από το νέο τους σπίτι. «Ο γιος μου θα μείνει μαζί μου. Με τη μητέρα του. Δεν έχει να πάει πουθενά», τους λέει. Ο Στέφανος πάλι δίνει διορία στη Νότα να ξεκουμπιστεί από το Κιάρι, αλλιώς θα φροντίσει ο ίδιος να την εξαφανίσει. «Να φύγεις και να μη σε ξαναδώ στα μάτια μου, γιατί διαφορετικά να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε λυπηθώ», της ξεκαθαρίζει. Αργότερα ο Κοντογιάννης αποκαλύπτει στον Στέφανο ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Μαργέτας για να τον παγιδεύσει.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! «Μητέρα;» - Η Μαργέτα επιστρέφει ζωντανή και διαλύει τους πάντες

Τετάρτη 20/12 Επεισόδιο 73

Μετά τις απειλές από Μάρκο και Στέφανο, η Νότα με την Ευγενία ετοιμάζουν καινούριο σχέδιο δράσης. «Δεν θα μας διώξουν όποτε θέλουν αυτοί. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φύγουμε έτσι απλά επειδή αυτοί δεν μας θέλουν στα πόδια τους. Τουλάχιστον όχι χωρίς το ανάλογο τίμημα», λέει η Νότα. Παράλληλα, η πολυπόθητη μέρα που Μάρκος και Αλεξάνδρα θα κοιμηθούν κάτω από την ίδια στέγη, φτάνει. «Δεν πιστεύω ότι τελικά τα καταφέραμε. Θα είμαστε για πάντα μαζί. Ολα φαίνονται σαν να ήταν κακό όνειρο», λέει όλο χαρά η Αλεξάνδρα. Ο Ιάσονας με τη σειρά του, για να μη χάσει το Κιάρι, παίρνει απόφαση να δεχτεί τη χρηματική προσφορά του Στέφανου. Νιώθει ότι αυτός είναι ξεπεσμός και ποτέ δεν φανταζόταν να φτάσει σε αυτό το σημείο, να εκλιπαρεί τον πρώην θανάσιμο εχθρό του, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ετσι, αφήνει πίσω τον εγωισμό του και πηγαίνει να τον βρει: «Οπως ξέρεις, έχω έρθει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Δεν είναι εύκολο αυτό που θα πω, αλλά αυτή τη στιγμή η μόνη διέξοδος που έχω είναι να δεχτώ τη βοήθεια που μου πρόσφερες», του λέει. Ωστόσο ο Στέφανος πια έχει άλλες προτεραιότητες και δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή προέχει να πληρώσει τους εκβιαστές της Μαργέτας, γεγονός που δεν μπορεί να αποκαλύψει.

Στο μεταξύ η Μαργέτα, ενώ καταφέρνει να βρει τις λίρες που ζήτησε η Χαριτίνη, έχει να αντιμετωπίσει μια νέα, άγνωστη για τις προθέσεις της απειλή.

Πέμπτη 21/12 Επεισόδιο 74

Στο Κιάρι, μια μεγάλη αποκάλυψη έρχεται να συνταράξει για άλλη μια φορά τη ζωή του Ιάσονα: Η επίσκεψη του δικηγόρου τής Μαργέτας θα αναστατώσει όχι μόνο εκείνον, αλλά και την Αλεξάνδρα που έχει κληθεί για το άνοιγμα της διαθήκης της πεθεράς της, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με ένα φρικτό δίλημμα. Κι αυτό γιατί η διαθήκη της Μαργέτας είναι ξεκάθαρη. Τα αφήνει όλα στη νύφη της, ενώ δεν έχει συμπεριλάβει τον γιο της. Ο Ιάσονας, που ούτως η άλλως πια δεν έχει τίποτα, τώρα πια χάνει και την τελευταία του ελπίδα για να επανακάμψει και καταρρέει. Η Αλεξάνδρα αισθάνεται πολύ άβολα και άσχημα με την όλη κατάσταση. «Γιατί να το κάνει αυτό;», ρωτάει αργότερα τον Μάρκο. Εκείνος είναι πεπεισμένος για την απάντηση: «Η Μαργέτα σου άφησε όλη της την περιουσία για να σε κρατήσει για πάντα στο Κιάρι», είναι τα λόγια του. Τώρα το ζευγάρι αναρωτιέται τι να κάνει. Από τη μια είναι η πρώτη φορά που είναι ελεύθερο να ζήσει τον έρωτά του χωρίς εμπόδια, όμως από την άλλη η Αλεξάνδρα νιώθει ότι αν το κάνει θα έχει αδικήσει τον Ιάσονα, αφού ουσιαστικά η περιουσία είναι δική του και δεν της ανήκει.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο θάνατος ενός σημαντικού προσώπου ενώνει ακόμη περισσότερο τη Χαρά και τον Μίλτο, ενώ η Μυρτώ συνειδητοποιεί ότι ήταν λάθος που έμενε σε έναν γάμο με κάποιον που την απατούσε. Μέσα σε όλα, ένα τρομακτικό γεγονός λαμβάνει χώρα έξω από το σπίτι της Κηφισιάς και δύο άντρες μέσα στη νύχτα κουβαλούν ένα πτώμα.

Παρασκευή 22/12 Επεισόδιο 75

Νικόλας και Ρηνιώ αρραβωνιάζονται, με τους φίλους, τους γνωστούς και τους συγγενείς τους να χαίρονται με τη σειρά τους, αλλά εκείνος καταλήγει να σκέφτεται την Αννα. Η ίδια είναι επίσης θλιμμένη, λόγω του αρραβώνα. Την ίδια στιγμή η μητέρα του Μίλτου τού δηλώνει πως, αν τη θέλει στη ζωή του, δεν πρέπει να ξαναδεί τη Χαρά. «Αποφάσισε ποια από τις δύο μας θέλεις να έχεις στο πλευρό σου. Αυτή η γυναίκα είναι εντελώς ακατάλληλη για σένα, κι επειδή σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνη, η μόνη λύση είναι να διαλέξεις», του ξεκαθαρίζει. Ο Φάνης πάλι κάνει σαμποτάζ σε μια μηχανή του Ιάσονα, ενώ ο Σωκράτης, με ωμή βία, προσπαθεί ν’ αναγκάσει τη Νάντια να φύγει μαζί του για πάντα. Τότε εμφανίζεται ο Μιχάλης, αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Δείτε επίσης: Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Έρωτας Φυγάς