Φόνοι στο Καμπαναριό (22/12): Θέλουν νεκρή την Ηγουμένη Μαρία - Όσα θα δούμε στο προτελευταίο επεισόδιο

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φόνοι στο Καμπαναριό (22/12): Θέλουν νεκρή την Ηγουμένη Μαρία - Όσα θα δούμε στο προτελευταίο επεισόδιο

Οι Φόνοι στο Καμπαναριό επιστρέφουν σήμερα Παρασκευή 22/12 με νέο επεισόδιο μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Η νέα κωμική σειρά του σταθμού που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ειδικά από την εκκλησία (δείτε εδώ ανακοινώσεις) φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και οι εξελίξεις αναμένονται ανατρεπτικές.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Φόνοι στο Καμπαναριό

Επεισόδιο 11

Μια απειλή από το παρελθόν τρομοκρατεί την ηγουμένη Μαρία με αποτέλεσμα να το σκάσει μες στη νύχτα και να εξαφανιστεί. Η αδελφή Αρσινόη βρίσκεται σε απελπισία, καθώς από τη μία ψάχνει μάταια την ηγουμένη και από την άλλη καλείται να σώσει τη Χρυσοβαλάντω από τα χέρια του Καραΐσκου που την έχει απαγάγει. Σοφιανός και Τσακαλάκης, έχοντας μάθει για την κλοπή της εικόνας και έχοντας πληροφορηθεί από τον πατέρα Φανούριο για τη μυστηριώδη σχέση που κάποια μοναχή είχε με τον Πέτρο Αγγέλου, ψάχνουν κι εκείνοι την ηγουμένη για απαντήσεις.

Στα χνάρια της ηγουμένης βρίσκεται και ο Δημήτρης Καλογήρου, που θέλει οπωσδήποτε την ηγουμένη νεκρή. Στο ρόλο της Λέλας, η Τραϊάνα Ανανία. Στο ρόλο της Ιωάννας, η Βάλια Παπακωνσταντίνου. Στο ρόλο της Μερόπης η Πόπη Χριστοδούλου. Στο ρόλο του Δημήτρη, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Στο ρόλο της Κλαίρης, η Καίτη Ιμπροχώρη.

Αυτό είναι το τέλος της σειράς που θα προβληθεί αύριο 23/12 στον ALPHA

Η... «θεϊκή» κωμωδία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού σημειώνοντας έτσι υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, δίνει τέλος στην αγωνία όλων. Στο τελευταίο επεισόδιο που θα προβληθεί στις 23 του μήνα, δύο μόνον ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, θα αποκαλυφθεί τελικά το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον φόνο και την κλοπή της εικόνας της Αγίας Θεοδούλη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου στο περιοδικό TiVi Σίριαλ, όλοι πλέον φαίνεται να ζητούν απαντήσεις από την ηγουμένη για τον φόνο. Μόνο εκείνη γνωρίζει τελικά για τη σχέση που είχε μια μοναχή με τον Πέτρο Αγγέλου, όμως ούτε στον Σοφιανό και τον Τσακαλάκη θα δώσει τα στοιχεία που χρειάζονται, ούτε όμως και στον πατέρα Φανούριο που έχει ξεκινήσει να την κοιτάζει επικριτικά.

Οι παραπάνω όμως δεν είναι η μοναδική έγνοια της Μαρίας αφού ο Δημήτρης Καλογήρου (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) έχει δηλώσει πως θέλει την ηγουμένη νεκρή. «Ή τώρα ή ποτέ», θα πει στους γύρω του και θα συνεχίσει: «Από τη στιγμή που εκείνη ξεκίνησε την έρευνα, όλο το σχέδιό μας πήγε στράφι. Εστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να το σώσουμε. Να βγάλουμε την ηγουμένη από τη μέση πάση θυσία». Το μάτι του Δημήτρη γυαλίζει και οι βοηθοί του καταλαβαίνουν πως πρέπει να κάνουν πράξη τις διαταγές του το συντομότερο.

Φόνοι στο καμπαναριό δολοφόνος

Οι μοναχές έχουν πλέον μάθει τα δυσάρεστα νέα για την ηγουμένη Μαρία. Η αδελφή Αρσινόη αποφασίζει να πει πια στις υπόλοιπες μοναχές τα πάντα για τις κρυφές έρευνες της ηγουμένης που την οδήγησαν στην καταστροφή. «Ζητώ την εχεμύθειά σας. Η ηγουμένη μας βρίσκεται σε κίνδυνο και θέλω όλες να είμαστε πολύ προσεκτικές στο τι λέμε και πού. Θα αποδειχτεί η αλήθεια σύντομα, αλλά ως τότε σας παρακαλώ μη δεχτείτε να μιλήσετε σε κανέναν», τους εξηγεί όσο ο Σοφιανός και ο Τσακαλάκης προσπαθούν να «ξεσκεπάσουν» τον Δημήτρη, που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Στο μεταξύ ο Καραΐσκος δείχνει να τους έχει ξεφύγει, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την ολοκλήρωση της έρευνάς τους. Λίγο αργότερα όμως όλα θα αλλάξουν και το μοναστήρι θα βυθιστεί σε ένα ατελείωτο πένθος. Οι αδελφές Αγαθονίκη, Ουρανία, η δόκιμη Χρυσοβαλάντω αλλά και ο πατήρ Φανούριος θα αρχίσουν να πενθούν αφού το αποτέλεσμα τους φέρνει προ τετελεσμένου. Μια από όλες, επηρεασμένη από την τραγική κατάληξη, επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα και ομολογεί τον φόνο του Πέτρου Αγγέλου. Ποια είναι;