Γη της ελιάς: «Μαζέψου ή χωρίζουμε!» - Το τελεσίγραφο του Ισίδωρου στην Αμαλία

«Τώρα μιλάω εγώ!»

Γη της ελιάς: «Μαζέψου ή χωρίζουμε!» - Το τελεσίγραφο του Ισίδωρου στην Αμαλία

Όπως πρώτοι είχαμε γράψει, στην σειρά του Mega, Γη της ελιάς, ο Ισίδωρος Βρεττάκος αφήνει την Αμαλία και χωρίς να την ενημερώσει φεύγει στο Λονδίνο για να περάσει εκεί τις γιορτές με την κόρη του την Αντιγόνη. Τα πράγματα όμως δεν πάνε καθόλου καλά και η επιστροφή του κρύβει εκπλήξεις σχετικά με τον γάμο του.

Γη της ελιάς: Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια του 2024

Από την Μαρία Μεταξητινού και το Tv24

Η Αμαλία παρότι την έχει προειδοποιήσει ο Ισίδωρος, δεν λέει να συνέλθει. Ισως από τη μεγαλομανία, ίσως από την ανάγκη της να γίνει αρεστή και απαραίτητη, πέφτει από το ένα σφάλμα στο άλλο.

Όσο καιρό ο Ισίδωρος έλειπε, η Αμαλία από πίσω συνέχιζε να κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα. Ολο το διάστημα που ο Ισίδωρος ήταν μακριά, η Αμαλία τα έκανε όλα μπάχαλο και κυρίως με τη μικρή Αγγελική. Παρότι τόσο ο Μάνος όσο και η Μαρίνα τής έκαναν ένα σωρό παρατηρήσεις, η Αμαλία συνέχιζε να επηρεάζει τη μικρή πίσω από την πλάτη τους. Οπως θα δούμε, η συμπεριφορά της είναι αποτέλεσμα της αίσθησης ότι απειλείται.

Η Αμαλία από την Γη της ελιάς

Δείτε επίσης: Η Γη της Ελιάς: Οι έκτακτες αλλαγές στο σενάριο λόγω της εγκυμοσύνης της Αντιγόνης Κουλουκάκου

Πιστεύει ότι όλοι έχουν στραφεί εναντίον της και αυτή η πίεση που νιώθει τη σπρώχνει να κάνει συνέχεια λάθη. Μέχρι που κόμπος φτάνει στο χτένι. Ο Ισίδωρος μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του, μαθαίνει από όλους τα νέα της κατορθώματα και αποφασίζει να κάνει μια τελευταία κίνηση. Μέσα του ξέρει ότι έχει κάνει λάθος, όμως η υπερηφάνεια του δεν τον αφήνει να το παραδεχτεί πουθενά ότι η επιλογή του να παντρευτεί την Αμαλία ήταν λάθος, παρά μόνο στον εαυτό του.

Ετσι αποφασίζει επιτέλους να βάλει τα πράγματα στη θέση τους πριν είναι αργά και πριν την αφήσει να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση μέσα στην οικογένειά του. Στην αρχή είναι απόμακρος και με τον τρόπο του της δείχνει ότι κάτι συμβαίνει και τελικά της λέει: «Αμαλία, πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά». Χωρίς πολλές περιστροφές, ο Ισίδωρος τη βάζει κάτω: «Εμαθα ότι όσο έλειπα εδώ μέσα έγινε χαμός εξαιτίας σου», της λέει και όταν η Αμαλία πάει να του δικαιολογηθεί, ο Ισίδωρος την κόβει αυστηρά:

«Τώρα μιλάω εγώ. Καταλαβαίνεις ότι τα περιθώρια μαζί σου έχουν στενέψει επικίνδυνα. Αυτά που έγιναν δεν μ’ αρέσουν καθόλου. Και για να μη σου πω να φύγεις με συνοπτικές διαδικασίες, σου λέω μόνο να συμμαζευτείς. Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Ή μαζέψου ή χωρίζουμε», της ξεκαθαρίζει και την αφήνει άναυδη.

Η Αμαλία μετά από αυτό το τελεσίγραφο αρχίζει να αλλάζει στάση. Αραγε θα μπορέσει να συμμορφωθεί με όσα της είπε ο Ισίδωρος ή μετά από καιρό θα αρχίσει να κάνει πάλι τα ίδια;