Σασμός - νέα επεισόδια: Επιστρέφει ο πατέρας του Αντρέα!

Η Καλλιόπη και ο παππάς τον φέρνουν στην Κρήτη!

Instagram/@sasmos_alphatv_official
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Όταν η Μαρία, η μητέρα του Αντρέα και του Τηλέμαχου, αυτοκτόνησε σε ένα από τα κτήματα της οικογένειας Σταματάκη, ο Ρούσσος με τον οποίο και είχε σχέση, έφυγε μακριά. Έφτιαξε τη ζωή του στη Σουηδία, όμως δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα πατήσει το πόδι του και πάλι στην Ανω Ποριά και το περιοδικό TiVi Σίριαλ θα μας μεταφέρει αποκλειστικά όλα όσα θα συμβούν στην συνέχεια της σειράς Σασμός!

Ο Ρούσσος Σταματάκης, αδελφός του Βασίλη, ήταν ερωτευμένος με τη Μαρία. Οι δυο τους, παρόλο που είχαν σχέση, δεν κατάφεραν να την επισημοποιήσουν και έτσι όταν η οικογένεια εκείνου τον λογόδωσε με μια άλλη γυναίκα, η Μαρία πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει, μη μπορώντας να ζήσει μακριά του. Ο Ρούσσος έφυγε μακριά, συγκεκριμένα στη Σουηδία για να μη ζήσει τα αντίποινα της οικογένειάς της, ωστόσο από τότε ο Αντρέας, σχεδόν επτά χρονών παιδί, της υποσχέθηκε πως θα πάρει εκδίκηση για εκείνη. Τα χρόνια πέρασαν και ο μεγάλος της γιος επέστρεψε στην Ανω Ποριά με σκοπό να δει τους Σταματάκηδες να πέφτουν στο χώμα ένας-ένας.

Δείτε επίσης: Σασμός: Το πρόσωπό του θα παραμορφωθεί από... - Με έναν φόνο ξεκινούν τα νέα επεισόδια

Και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μισό της σεζόν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει. Εβαλε έναν ξένο να υποδυθεί τον συγκρατούμενο του Βασίλη και να πει στην Καλλιόπη ότι ο Παύλος φταίει για τον θάνατο του άντρα της, έβαλε βόμβα στο σπίτι του ξάδελφου του, την ώρα που ήταν και εκείνος μέσα, κατηγορώντας τον Μαθιό, λίγο αργότερα ανατίναξε το σπίτι του τελευταίου και της Βασιλικής, ενώ όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, μαζί με την οικογένεια του Λάζαρου θα οργανώσουν το μεγάλο χτύπημα στον Μαθιό.

Θα τον πυροβολήσουν με τουφέκι την ώρα που εκείνος θα φεύγει από το αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς. Ολα αυτά όμως γιατί αγνοεί μια μεγάλη αλήθεια που έχει να κάνει με την καταγωγή του. Μια αλήθεια που μόνο η γιαγιά Ειρήνη, ο Παύλος, η Καλλιόπη και ο παπα-Μιχάλης γνωρίζουν. Μια αλήθεια που θα ανέτρεπε όλα τα σχέδιά του αν τη γνώριζε από την αρχή. «Φοβάμαι ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», θα πει στα επεισόδια του δεύτερου μισού της σεζόν η γιαγιά στον παπά και θα συνεχίσει:

«Θα τρελαθεί ο Αντρέας αν μάθει τι πραγματικά είχε συμβεί τότε και γιατί η μάνα του άφησε την τελευταία της πνοή σε κτήμα Σταματάκη. Δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα, παπά μου». Ο παπάς όμως, που είναι σίγουρος ότι τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν χειρότερα, θα της μηνύσει: «Μίλιε, χριστιανή. Εσύ κρατάς στα χέρια σου την ηρεμία του χωριού. Οφείλει να ξέρει ο Αντρέας, να ηρεμήσει», θα της απαντήσει εκείνος. Εκείνη όμως τελικά θα προτιμήσει τη σιωπή…

Σασμός: Η Καλλιόπη έρχεται σε επαφή με τον Ρούσσο

Η Καλλιόπη από τον Σασμό
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Στο μεταξύ, με αφορμή το ότι ο Αντρέας μαθαίνει πως το κτήμα στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η μητέρα του, του ανήκει, η Καλλιόπη αποφασίζει να μιλήσει με τον Ρούσσο για να τον ενημερώσει. Ομως τα νέα που θα μάθει δεν θα είναι πολύ καλά. Η γυναίκα του, Μαριέττα, θα είναι άρρωστη βαριά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να του πει ότι ένας από τους δυο του γιους, ο Αντρέας, διεκδικεί εκείνο το κτήμα. Το μόνο που θα καταφέρει να του πει είναι: «Να γιαγείρεις στον τόπο σου, Ρούσσο μου. Η οικογένειά σου είναι εδώ και σε περιμένει. Μη μείνεις μόνος σου στη Σουηδία και μαραζώνεις».

Λίγο αργότερα όμως την ίδια κίνηση θα κάνει και ο παπάς του χωριού. «Ιντα κάμεις, μωρέ Ρούσσο; Πόσα χρόνια επεράσανε; Πολλά έχουν γίνει, Ρούσσο μου, μα δεν μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο. Εμαθα για τη Μαριέττα, γι’ αυτό σε κάλεσα. Κατέω πως είναι δύσκολες τούτεσας οι ώρες, μα ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος. Αμα μείνεις αμονάχος σου εκειά στην ξενιτιά, ποιος θα σε φροντίζει; Επαέ έχεις τη φαμελιά σου, την Καλλιόπη, τα ανίψια σου. Θα είναι σπουδαίο για τα κοπέλια να σ’ έχουνε δίπλα τους, να μάθουν την ιστορία σας», θα του πει και ο Ρούσσος όντως θα κάνει το βήμα να επιστρέψει.

Μόνο που τότε ο Αντρέας θα έχει φύγει μακριά και αυτό γιατί θα έχει μάθει πως το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι Σταματάκη και όχι Βρουλάκη. Ο ερχομός του όμως θα γίνει για καλό. Μυστικά που χρόνια ήταν κρυμμένα σε διπλοκλειδωμένα μπαούλα, θα βγουν στην επιφάνεια και θα παρασύρουν τους πάντες στο πέρασμά τους...

Το όνειρο της γιαγιάς Ειρήνης

Ξέρει και η ίδια τις καταστροφές που έχει προκαλέσει στο χωριό τους με την άφιξή του, αλλά την ίδια στιγμή δεν του κρατάει κακία καθώς γνωρίζει καλύτερα από όλους τα άσχημα παιδικά χρόνια που είχε, από τη στιγμή που η Μαρία πέθανε. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα διστάσει να του ζητήσει στα επόμενα επεισόδια της σειράς να φύγει από την Άνω Ποριά για να βρουν ξανά όλοι την ησυχία τους. Ο Αντρέας θα την αποχαιρετίσει με δάκρυα στα μάτια, όμως λίγα μερόνυχτα αργότερα εκείνη θα ανησυχήσει καθώς θα δει στον ύπνο της τον εαυτό της μαζί με τη Σταματάκαινα, με την τελευταία να την κατηγορεί για την απόφασή της να μην πει στον Αντρέα την αλήθεια για την πραγματική του ταυτότητα. Η γιαγιά θα ξυπνήσει έντρομη, έχοντας στο μυαλό της ότι ο ανιψιός της είναι νεκρός και το γεγονός πως δεν θα μπορεί να τον βρει θα κάνει την υποψία της βεβαιότητα.

Όλοι ψάχνουν τον Αντρέα

Ο Αντρέας από τον Σασμό
Instagram/@sasmos_alphatv_official

Όπως έχουμε τονίσει ξανά μέσα από τις σελίδες του περιοδικού μας, η Καλλιόπη θα είναι εκείνη που θα πει στον Αντρέα την αλήθεια για το ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας και εκείνος λίγο αργότερα θα χαθεί από προσώπου γης. Η «καπετάνισσα» μόνο στους δικούς της θα παραδεχτεί ότι ήταν η τελευταία που τον είδε ζωντανό, όμως ταυτόχρονα θα τους διαβεβαιώσει πως παρά το μένος που έχει απέναντί του, δεν πείραξε ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά του. Η Εύα θα τον καλεί συνέχεια στο τηλέφωνο, ο Τηλέμαχος επίσης έχοντας ανησυχήσει, ενώ εκείνος που επίσης θα αγχωθεί για τη ζωή του ξαδέλφου του θα είναι ο Παύλος. Δεν θα αργήσει η εξαφάνιση του άντρα να φτάσει στα αυτιά του Αντώνη, που θα προσπαθήσει να τον εντοπίσει μέσω της υπηρεσίας του.

Βασιλική και Αργυρώ τα βρίσκουν ξανά

Δείτε επίσης: Σασμός: Το σοκαριστικό trailer για τα επεισόδια που έρχονται το 2024

Συνάδελφοι και φίλες αχώριστες, ειδικά από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν πως είναι ερωτευμένες με δύο αδέλφια. Η αγάπη όμως που έτρεφε η μια για την άλλη κατέρρευσε όταν η Αργυρώ έμαθε για τον πραγματικό δολοφόνο του Στεφανή. Από εκείνη τη στιγμή στάθηκε ενάντια στο Σταματακέικο και διαχώρισε τη στάση της από τους... «δολοφόνους» όπως και τους χαρακτήρισε. Στα επεισόδια που β΄ μισού, που θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου, η σχέση τους δεν θα έχει φτιάξει, όμως η ένταση δεν θα κρατήσει για πολύ. Και οι δύο γυναίκες θα βάλουν «νερό στο κρασί τους» και θα προσπαθήσουν να τα βρουν για το καλό των οικογενειών τους. Η Αργυρώ θα ζητήσει από τη Βασιλική συγγνώμη με τον τρόπο της και η τελευταία θα προσπαθήσει για χάρη του Μαθιού και του αγέννητου παιδιού της να τη συγχωρέσει.