Γη της ελιάς: Ο θάνατος που φέρνει τα πάνω κάτω στα νέα επεισόδια

Η μεγάλη κληρονομιά

Γη της ελιάς: Ο θάνατος που φέρνει τα πάνω κάτω στα νέα επεισόδια

H παράνομη σχέση της Αριάδνης με τον Χρήστο συνεχίζεται, με τον Χρήστο να παίρνει την απόφαση να χωρίσει την Αφροδίτη, ένα απρόσμενο όμως γεγονός θα αλλάξει τα πράγματα και η Αριάδνη θα βρεθεί στη θέση που άλλοτε ήταν η Ιουλία. Μια θέση που θα γίνει η αφορμή μάνα και κόρη να έρθουν κοντά! Το περιοδικό TiVi Σίριαλ έχει όλο το ρεπορτάζ για το τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς Γη της ελιάς και το μοιράζεται μαζί μας αποκλειστικά!

Η Αφροδίτη παρατηρεί ότι η Αριάδνη είναι κάπως απόμακρη, φέρνοντας τον Χρήστο σε πολύ δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις της. Την ίδια στιγμή ο Ορέστης και η Αριάδνη αντιλαμβάνονται ότι ο Πότης προσπαθεί να τους κάνει προξενιό και αποφασίσουν να του κάνουν πλάκα. Λίγο αργότερα η Αριάδνη, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, κάνει μια τελευταία προσπάθεια να πλησιάσει τον Χρήστο, αλλά αυτός της το ξεκόβει οριστικά: «Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί», της ξεκαθαρίζει.

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς: Κάνει έκτρωση και μαθαίνει την απιστία του - 4 χωρισμοί και ένα παιδί στα νέα επεισόδια

Στο μεταξύ, ο Αποστόλης που τους έχει δει να φιλιούνται, βασανίζεται για το αν πρέπει να μιλήσει. Ομως μετά από πολλή σκέψη, τελικά μιλά στον Λυκούργο για την παράνομη σχέση του Χρήστου με την Αριάδνη: «Τους είδα με τα ίδια μου τα μάτια να φιλιούνται έξω από την ταβέρνα», του λέει κι αυτός γίνεται έξαλλος: «Κοίταξε, Αποστόλη, θα σε παρακαλέσω να μείνει μεταξύ μας. Θα το χειριστώ εγώ αυτό το ζήτημα», του τονίζει.

Η Αριάνδη και η Ιουλία από τη Γη της ελιάς

Ο Λυκούργος στην αρχή δεν θέλει να το πιστέψει αλλά μετά πείθεται και καλεί τον Χρήστο, ο οποίος μετά από πιέσεις το παραδέχεται: «Εντάξει, θείε, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι ερωτευμένος με την Αριάδνη. Δεν θέλω όμως να κοροϊδεύω την Αφροδίτη. Την αγαπάω και είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Θα της ζητήσω να χωρίσουμε», τον πληροφορεί και ο Λυκούργος τρελαίνεται. Την ίδια ώρα ο Στάθης πηγαίνει την Αριάδνη στο ιατρείο για εξετάσεις αίματος και η ατμόσφαιρα ανάμεσα σ’ εκείνη και την Αφροδίτη γίνεται πολύ αμήχανη. Στο μεταξύ η Αριάδνη και η Μαρίνα αρχίζουν να γίνονται φίλες, αλλά η Αριάδνη δεν βρίσκει ακόμα το θάρρος να της εξομολογηθεί την παράνομη σχέση της με τον Χρήστο.

Γη της ελιάς: Ο θάνατος που φέρνει τα πάνω-κάτω

Ο Χρήστος ετοιμάζεται να χωρίσει την Αφροδίτη. Τη στιγμή όμως που πάει να της το πει, χτυπάει το τηλέφωνο και της ανακοινώνουν ότι η γιαγιά Ευτέρπη που η Αφροδίτη περιέθαλπε, της διάβαζε και της έκανε παρέα, πέθανε. Η κοπέλα στο άκουσμα αυτής της δυσάρεστης είδησης καταρρέει. Ο Χρήστος φυσικά δεν της λέει τίποτα εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι αποφασισμένος να το κάνει τις επόμενες μέρες. Ο Κωνσταντίνος, μετά την κηδεία της γιαγιάς Ευτέρπης, καλεί την Αφροδίτη και της ανακοινώνει ότι της έχει αφήσει μια μεγάλη κληρονομία.

Η Αφροδίτη ταράζεται και δεν θέλει να τη δεχτεί: «Δεν γίνεται, αυτά τα λεφτά θα μου κάψουν τα χέρια. Είναι σαν να έκανα ό,τι έκανα για την κυρία Ευτέρπη μόνο και μόνο για την περιουσία της. Δεν τα θέλω», λέει. Ο κοπέλα δεν δέχεται με τίποτα να πάρει έστω και ένα μέρος από την κληρονομιά: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα δώσω σε ένα φτωχό παιδί», συμπληρώνει. Και όντως βρίσκεται ένα παιδί από το ίδρυμα στο οποίο θα μπορούσε να δώσει την περιουσία, αλλά όπως την ενημερώνει ο Κωνσταντίνος, αυτό δεν μπορεί να γίνει: «Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να υιοθετήσεις αυτό το παιδί και να του περάσεις εσύ την περιουσία», της λέει.

Ο Χρήστος παρακολουθώντας όλες αυτές τις κινήσεις της Αφροδίτης και μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο ψυχής που δείχνει, υποχωρεί δεν λέει τίποτα για χωρισμούς στην Αφροδίτη, ενώ αντίθετα αδειάζει την Αριάδνη: «Εμείς τελειώσαμε. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω την Αφροδίτη ποτέ», της ξεκαθαρίζει.

Η Αριάδνη πέφτει στα πατώματα, κλαίει και νιώθει άδεια. Τα βήματά της και τα συναισθήματά της την οδηγούν μέχρι την πόρτα της Ιουλίας. Η Ιουλία δέχεται την κόρη της και μαζί τη σπαρακτική της συγγνώμη: «Μαμά, συγχώρεσέ με!», της λέει και καθώς της ανοίγει την καρδιά της και της λέει όλα όσα έχουν συμβεί, οι δύο γυναίκες βλέπουν πως η μοίρα έπαιξε και στις δύο το ίδιο παιχνίδι.

Από την Μαρία Μεταξητινού