Σασμός: «Το μυστικό σου θα το θάψουμε μαζί με τον νεκρό» - Συμφορά! Πυροβολούν τον Μαθιό έξω από το κρατητήριο

Οι εβδομαδιαίες (15-18/1) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Το μυστικό σου θα το θάψουμε μαζί με τον νεκρό» - Συμφορά! Πυροβολούν τον Μαθιό έξω από το κρατητήριο

Ο Σασμός επιστρέφει στις οθόνες μας από τη Δευτέρα 15/1 με ολοκαίνουρια επεισόδια στα οποία θα γίνει μεγάλος χαμός! Ο Αστέρης φτάνει στην Αθήνα και προσπαθεί να εξηγήσει τις προθέσεις του στην Αργυρώ, που φαίνεται να τον καταλαβαίνει τελικά. Ο Χρήστος κάνει δύσκολη τη ζωή όλων, κυρίως όμως των Αντρέα και Τηλέμαχου. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα δούμε...

Οι εβδομαδιαίες (15-18/1) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 15/1 Επεισόδιο 53

Η Αργυρώ είναι πλέον στην Αθήνα, στο σπίτι της ξαδέλφης της Αγγέλας και παλεύει με τον εαυτό της για τις αποφάσεις που πήρε, να βρεθεί μακριά από τον Αστέρη και την οικογένειά της. «Μήπως θα έπρεπε να του μιλήσεις, να ξέρει τουλάχιστον πού είσαι; Είναι χαρά μου που σας έχω εδώ αλλά πρέπει να ξέρει, Αργυρώ. Μην ξεχνάς πως δεν είσαι μόνη σου, έχεις μαζί και το παιδί του. Θα ανησυχεί», θα της πει η Αγγέλα αλλά η Αργυρώ θα την ενημερώσει ότι δεν θέλει να ξέρει κανείς όχι μόνο πού βρίσκεται αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της. «Σε παρακαλώ, Αγγέλα, αν κάποιος επικοινωνήσει μαζί σου μην πεις ότι είμαι στην Αθήνα. Θέλω να πάρω τον χρόνο μου και να σκεφτώ, να πάρω τις αποφάσεις μου και αυτό δεν θα γίνει αν βρεθεί εδώ ο Αστέρης». Η κοπέλα της υπόσχεται να μη μιλήσει σε κανέναν.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο, πρόθυμο να βάλει τέλος στο μαρτύριό της. Ο Αντώνης βρίσκεται απέναντι σε εκείνη και τον Μαθιό, έχοντας μάθει πως εκείνη ήταν στο κρησφύγετο την μέρα που ο Λάζαρος πέθανε αλλά είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει. «Ποιος άλλος γνωρίζει την αλήθεια;», θα τη ρωτήσει ο διοικητής της Ανω Ποριάς και ο Μαθιός θα του απαντήσει: «Η μάνα μου και ο αδελφός μου». Τότε ο Αντώνης θα πει: «Μυστικό που το ξέρουν πάνω από δύο, παύει να είναι μυστικό. Μα σε τούτη την περίπτωση μιλάμε για οικογένεια και ειδικά στη δική σας οικογένεια σας μετράω σαν έναν. Ο,τι σας πω εδώ, πρέπει να μείνει επτασφράγιστο μυστικό, αλλιώς θα κινδυνέψουμε όλοι. Το μυστικό σου θα το θάψουμε μαζί με τον νεκρό». Οταν ο Μαθιός και η Βασιλική τον ρωτήσουν τι θα πρέπει να κάνουν, θα πει το εξής: «Εκείνη τη νύχτα κάποιος επισκέφθηκε τον Λάζαρο. Μα δεν ήταν κανένας από την οικογένεια Σταματάκη. Συνεννοηθήκαμε;».

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! Θανάσιμος κίνδυνος για την Βασιλική και το αγέννητο παιδί της μετά την εξαφάνιση του Αντρέα

Κι ενώ η Θοδώρα νομίζει ότι η Εύα είναι ζευγάρι με τον Αντρέα, εκείνη νιώθει όλο και πιο έντονα συναισθήματα για τον Γιώργο και του το δείχνει. Παράλληλα, η Στέλλα αντιμετωπίζει προβλήματα στη δουλειά της, τα οποία προκύπτουν από την επαφή της με τον νέο εισαγγελέα που φαίνεται να έχει ψάξει για τα καλά τους φακέλους και τις υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί. Μιλάει με τον Τάσο και εκείνος με τη σειρά του τη συμβουλεύει να μην κάνει βιαστικές κινήσεις αλλά να φανεί με τον τρόπο της αντάξια των προσδοκιών του.

Η Μαρίνα ενημερώνει τον Αστέρη για το πού βρίσκεται η κόρη της και εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο, φεύγει για την Αθήνα. Παράλληλα, ο Αντρέας μαζί με τον αδελφό του Τηλέμαχο και τους Μουντάκηδες οργανώνουν το μεγάλο χτύπημα στον Μαθιό, την ώρα που ο τελευταίος βγαίνει από το κρατητήριο.

Τρίτη 16/1 Εεπεισόδιο 54

Ο Γιάννος πυροβολεί τον μεγάλο γιο της Καλλιόπης από απόσταση αλλά ένας δυνατός θόρυβος κάνει την Ντίνα να μπει μπροστά του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει εκείνη η σφαίρα. «Ενα ασθενοφόρο γρήγορα. Χτυπήθηκε η αστυνόμος Πουλαντζά», θα φωνάξει ο Αντώνης και όλοι θα τρέξουν γύρω της. Ο Δημήτρης Μαραθάκης θα πράξει τα δέοντα και λίγη ώρα αργότερα θα καταλάβουν πως η Ντίνα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, το χωριό θα βρεθεί σε αναστάτωση μετά το χτύπημα και όλοι θα θεωρήσουν πως η οικογένεια Σταματάκη θα απαντήσει. Ο Αντώνης είναι εξαγριωμένος και αποφασισμένος να βρει τους υπεύθυνους. Ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος προσάγονται στο τμήμα και από εκεί στην εισαγγελία, όπου θα διαπιστώσουν ότι ο νέος εισαγγελέας δεν αστειεύεται.

Η Τζένη μαθαίνει λεπτομέρειες από τον Μανόλη για την πιθανή σχέση Γιώργου-Εύας, τις οποίες μοιράζεται με τη Θοδώρα, η οποία μένει άφωνη. Ο Μαθιός επιστρέφει στο σπίτι, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Σύντομα θα έχει μια απρόσμενη επίσκεψη. Ο Αστέρης φτάνει στο σπίτι της Αγγέλας και ζητά να δει την Αργυρώ, ωστόσο εκείνη είναι ανένδοτη. Ο ίδιος δεν πρόκειται να υποχωρήσει και το ζευγάρι θα κληθεί να λύσει τις διαφορές του μια και καλή. «Εμείς οι δύο είμαστε ένα. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Δεν μπορώ να δεχτώ πως όλα αυτά που γίνονται και αφορούν τρίτους μάς έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Θέλω μόνο να με καταλάβεις κι εσύ. Δεν μπορώ να αφήσω μόνη την οικογένειά μου τώρα».

Η Αργυρώ φαίνεται να αρχίζει να καταλαβαίνει, ενώ όταν μαθαίνει και για το χτύπημα στον Μαθιό, κλονίζεται. Η συζήτησή του θα τους οδηγήσει σε μια απρόσμενη απόφαση που θα αφορά την πρόταση του Αστέρη να παντρευτούν κρυφά από όλους στην Αθήνα. Η Αργυρώ όμως θα τον σταματήσει θυμίζοντάς του τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την τελευταία φορά που προσπάθησαν να παντρευτούν χωρίς να το ξέρει η μητέρα του. Στη συνέχεια όμως δεν θα διστάσει να του πει και πώς ονειρεύεται τον γάμο τους, όταν εκείνος με το καλό γίνει.

Τετάρτη 17/1 Επεισόδιο 55

Πολλά μίλια μακριά, στην Κρήτη, η επίσκεψη της Εύας και η κουβέντα της με τον Μαθιό αναστατώνει τους Σταματάκηδες. Εκείνη, ωστόσο, φαίνεται να έχει διαφορετικές προθέσεις. Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος δίνει εντολή να κρατηθούν ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος, την ίδια ώρα που ο Αντώνης προσπαθεί να τους συνδέσει με την επίθεση. Τα δύο αδέλφια έχουν θορυβηθεί για τα καλά, με τον Τηλέμαχο να θέλει να κάνει πίσω. «Το στόμα σου θα το κρατήσεις κλειστό ό,τι κι αν γίνει. Και μπροστά να φέρουν τον Μηνά ή τον Γιάννο, εσύ θα τα αρνηθείς όλα. Πρόσεχε τις κουβέντες σου, δεν θα είμαι σε όλες τις καταθέσεις σου να σε σώνω. Αν σπάσεις εσύ, καήκαμε. Θα πάμε μέσα για πολλά χρόνια. Εχω κάμει φυλακή και πίστεψέ με, δεν θέλεις να το ζήσεις αυτό. Δεν θα το αντέξεις», του λέει ο Αντρέας κι εκείνος κατεβάζει το κεφάλι.

Η Θοδώρα ενημερώνει τον Παύλο για τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ Γιώργου και Εύας, την ώρα που η Ντίνα αναρρώνει, υπό τη φροντίδα του Βαγγέλη. Η Μαρίνα απαιτεί να μάθει ποιο είναι το μυστικό που κρύβει η οικογένειά της από τον Αντρέα, για ακόμη μια φορά ωστόσο δεν παίρνει σαφή απάντηση.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό - Ο όρκος της Καλλιόπης στον νεκρό της άντρα

Πέμπτη 18/1 Επεισόδιο 56

Ο Χρήστος είναι αποφασισμένος να κάνει δύσκολη τη ζωή όλων, ενώ η Αργυρώ με τον Αστέρη απολαμβάνουν, ενωμένοι πια, λίγες στιγμές χαλάρωσης στην Αθήνα, αλλά τους ταράζει για τα καλά ένα τηλεφώνημα που δέχονται. Ο Αντώνης προσπαθεί να βγάλει άκρη με τον Αντρέα και τον Τηλέμαχο, που είναι έτοιμος να λυγίσει, όταν ο Γιώργος μαθαίνει κάτι που δεν περίμενε να ακούσει. Η Βασιλική δεν μπορεί να πείσει τον Μαθιό να μείνει σπίτι και πάνε μαζί στο «σταματόδεντρο», όπου τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή.

Σύσσωμη η Ανω Ποριά θα περάσει από το δωμάτιο της Ντίνας για να τη δει έπειτα από το χτύπημα του Γιάννου, ενώ ο Βαγγέλης δεν θα λείψει ούτε για ένα λεπτό από το πλευρό της. Ο Μαθιός και η Βασιλική θα είναι από τους πρώτους που θα χτυπήσουν την πόρτα του δωματίου της και μάλιστα η Βασιλική θα την ευχαριστήσει χίλιες φορές που έσωσε τον άντρα της. Λίγη ώρα αργότερα τα περαστικά της θα μεταφέρει και η Θοδώρα, η οποία θα της πει ότι τρόμαξε πολύ όταν έμαθε για το χτύπημά της. Μεταξύ άλλων όμως θα τη ρωτήσει και για την σχέση που έχει αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ του Γιώργου και της Εύας.

Πριν ακόμα προλάβει η Ντίνα να απαντήσει, τη συζήτησή τους θα διακόψει ο Γιώργος που θα βρεθεί ξανά απέναντι από τη γυναίκα που δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να αγαπά. «Συγγνώμη που διακόπτω, απλά ήθελα να δω αν είσαι καλά, Ντίνα. Βρήκα μια ώρα κενό και πετάχτηκα να σε δω. Λείπεις σε όλους μας», θα πει και η Θοδώρα θα λυγίσει που τον βλέπει ξανά. «Ετσι κι αλλιώς εγώ θα έφευγα», θα πει και θα κλείσει την πόρτα πίσω της. Η Ντίνα με τον Γιώργο θα κάνουν μια μεγάλη συζήτηση και μάλιστα θα συμβουλέψει τον συνάδελφό της να συνεχίσει να αδιαφορεί για εκείνη, αφού «πιάνει», καθώς η Θοδώρα έχει αρχίσει να ανησυχεί για τις κινήσεις εκείνου.