Η γη της ελιάς: Ο χυδαίος λόγος που ο Τάσος κάνει πρόταση γάμου στην Αρετή - Η εγκυμοσύνη και η νέα παράνομη σχέση

Οι εβδομαδιαίες (22/26-1) εξελίξεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Ο χυδαίος λόγος που ο Τάσος κάνει πρόταση γάμου στην Αρετή - Η εγκυμοσύνη και η νέα παράνομη σχέση

Από την ερχόμενη εβδομάδα (22/26-1) οι εξελίξεις στη Γη της Ελιάς θα είναι κρίσιμες. Πιο αναλυτικά, ο Αποστόλης θα μαρτυρήσει στον Λυκούργο ότι είδε τον Χρήστο με την Αριάδνη να φιλιούνται. Την ίδια στιγμή η Αθηνά με τον Τζον, παρότι δέχονται πόλεμο από τη μικρή Φιλιώ, προχωρούν τη σχέση τους, ενώ ο Στάθης για να προφυλάξει την Ιουλία από τον θυμό της Αρετής, βάζει τον Πότη να πάρει πίσω την πληροφορία που της έδωσε ότι είναι έγκυος.

Οι εξελίξεις για τη Γη της Ελιάς την εβδομάδα (22/26-1)

Δευτέρα 22/1 - Επεισόδιο 81

Ο Φίλιππος βρίζει την Αρετή και η Βασιλική του ζητάει τον λόγο που μίλησε άσχημα στη μάνα της, ενώ και η Χάιδω τον επιπλήττει για την αγενή του στάση. Ωστόσο ο Φίλιππος φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του καθώς ζηλεύει την παρέα που κάνει ο Μιλτιάδης με τη γυναίκα του και μάλιστα ανησυχεί μήπως τη χάσει. Την ίδια ώρα και ο Παρασκευάς πολιορκεί εκ νέου την Ειρήνη κι αυτή φυσικά κολακεύεται και ταυτόχρονα φροντίζει να το μάθει η Θεοδώρα.

Η Αφροδίτη παρατηρεί ότι η Αριάδνη είναι κάπως απόμακρη, φέρνοντας τον Χρήστο σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς τον ρωτάει τι μπορεί να έχει. Την ίδια στιγμή ο Ορέστης και η Αριάδνη αντιλαμβάνονται ότι ο Πότης προσπαθεί να τους κάνει προξενιό και αποφασίσουν να του κάνουν πλάκα.

Στο μεταξύ η Φιλιώ έχει αρχίσει να ενοχλείται από την παρουσία του Τζον, γιατί νιώθει ότι χάνει την αποκλειστικότητα της Αθηνάς, αλλά αυτό δεν τους πτοεί και μέρα με την μέρα έρχονται όλο και πιο κοντά:

«Τι να κάνω μ’ αυτό το παιδί; Μα είναι παράλογο να ζηλεύει», λέει η Αθηνά, αλλά ο Τζον την καθησυχάζει: «Μην ανησυχείς, πολύ γρήγορα θα το δεχτεί. Εχω τον τρόπο μου να το καταφέρω. Μην ξεχνάς ότι έχω κι εγώ μια κόρη. Μπορεί να είναι 22 χρονών, αλλά τα έχω περάσει και ξέρω τι πρέπει να κάνω», της λέει.

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς: Ο θάνατος που χωρίζει Χρήστο και Αριάδνη

Τρίτη 23/1 - Επεισόδιο 82

Την επομένη ο Ισίδωρος καλεί την Αθηνά και τον Τζον για φαγητό και όλοι αντιλαμβάνονται πως κάτι συμβαίνει ανάμεσά τους, καθώς τα βλέμματά τους είναι έντονα. Στο μεταξύ η Αριάδνη κάνει μια τελευταία προσπάθεια να πλησιάσει τον Χρήστο, αλλά αυτός της το ξεκόβει οριστικά: «Μην το κάνεις αυτό. Δεν βλέπεις ότι προσπαθώ να σε αποφύγω;».

Την ίδια ώρα, ο Τάσος ο φούρναρης μιλάει με έναν έμπιστο φίλο του και του αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που είναι μαζί με την Αρετή: Να κάνω την γυναίκα μου να ζηλέψει θέλω και να γυρίσει πίσω. Τίποτε άλλο», του ομολογεί.

Η ανωτέρα διοίκηση καλεί τη Δήμητρα κι εκείνη ανησυχεί πως θα την επιπλήξουν για τη σχέση της με τον Κουράκο: «Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό», λέει στον Γιώργη, αλλά την ίδια ανησυχία μοιράζεται και ο αστυνόμος: «Κι εγώ αυτό πιστεύω ότι θέλουν να σου τα σούρουν. Ελπίζω να μείνουν μόνο εκεί και να μην προχωρήσουν σε καμιά μετάθεση», λέει. Την ίδια στιγμή, ο Στάθης αποκαλύπτει στη Βασιλική: Πρέπει να σου πω κάτι τώρα για να μην μου κρατάς μούτρα μετά ότι δεν σου το είπα. Η Ιουλία είναι έγκυος, περιμένει το παιδί μου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;», τη ρωτάει, ελπίζοντας πως η αντίδρασή της θα είναι καλή.

Δείτε επίσης: Οριστικό τέλος για τον Φίλιππο - «Αποφασίσαμε από κοινού με την παραγωγή...»

Τετάρτη 24/1 - Επεισόδιο 83

Ο Αποστόλης βασανίζεται για το αν πρέπει να μιλήσει για όσα έχει δει. Ομως, μετά από πολλή σκέψη, τελικά μιλά στον Λυκούργο για την παράνομη σχέση του Χρήστου με την Αριάδνη: «Τους είδα με τα ίδια μου τα μάτια να φιλιούνται έξω από την ταβέρνα», του λέει κι αυτός γίνεται έξαλλος: «Κοίταξε, Αποστόλη, θα σε παρακαλέσω να μείνει μεταξύ μας. Θα το χειριστώ εγώ αυτό το ζήτημα», του τονίζει.

Ο Λυκούργος στην αρχή δεν θέλει να το πιστέψει αλλά μετά πείθεται και καλεί τον Χρήστο, ο οποίος, μετά από πιέσεις, το παραδέχεται: «Εντάξει, θείε, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι ερωτευμένος με την Αριάδνη. Δεν θέλω όμως να κοροϊδεύω την Αφροδίτη. Την αγαπάω και είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Θα της ζητήσω να χωρίσουμε», του ανακοινώνει και ο Λυκούργος τρελαίνεται.

Η Δήμητρα επιστρέφει από την ανωτέρα διοίκηση και αποκαλύπτει στον Γιώργη ότι της ανέθεσαν να μπει σε μια ομάδα της δίωξης ναρκωτικών για μια επικίνδυνη αποστολή.

Πέμπτη 25/1 - Επεισόδιο 84

Ο Κουράκος αντιδρά έντονα με την απόφαση της Δήμητρας να δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη τη μυστική επικίνδυνη αποστολή που της ανέθεσαν οι ανώτεροί της: «Πας καλά, γιατί δέχτηκες; Το καταλαβαίνεις ότι μπορεί να κινδυνέψει ακόμα και η ζωή σου;», της επισημαίνει. «Αυτή είναι η δουλειά μου, το ξέρεις, και σου έχω πει ότι την έχω πάνω απ’ όλα», του απαντάει και ο καβγάς δεν αργεί να φουντώσει. Λίγο αργότερα η Δήμητρα, μεταμφιεσμένη με κοντό πορτοκαλί μαλλί και μπλε μάτια, ξεκινάει τη μυστική της αποστολή ως σεκιούριτι στο σπίτι ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Ο Στάθης κάνει μια σοβαρή κουβέντα στη Βασιλική, που εκφράζει παράπονα για τη στάση του από τότε που μπήκε στη ζωή του η Αριάδνη: «Δεν μου δίνεις καμία σημασία, είναι σαν μην υπάρχω», παραπονιέται. Την ίδια ώρα η Αθηνά κάνει το τραπέζι στον Τζον και ξαφνικά εμφανίζεται ο Λυκούργος που θέλει να φάει κρυφά από τη Χάιδω, ενώ ο Φίλιππος συναντά τον Μιλτιάδη και τον ρωτάει ευθέως: «Δεν μου λες, τρέχει κάτι με σένα και τη Βασιλική;». Την ίδια ώρα η Ειρήνη βάζει τον Παρασκευά στο σπίτι της, αλλά ο Δημοσθένης γυρίζει απροειδοποίητα και τρέχει για να τον κρύψει. Στο μεταξύ ο Στάθης πηγαίνει την Αριάδνη στο ιατρείο για εξετάσεις αίματος και η ατμόσφαιρα ανάμεσα σ’ εκείνη και την Αφροδίτη γίνεται πολύ αμήχανη. Παράλληλα, ο Ισίδωρος επιτρέπει στην Αμαλία να γυρίσει στο σπίτι, αλλά υπό όρους: «Διανύουμε μια δοκιμαστική περίοδο και θα δούμε», της τονίζει.

Την ίδια ώρα ο Τάσος κάνει πρόταση γάμου στην Αρετή κι εκείνη με μεγάλο ενθουσιασμό το ανακοινώνει στη Βασιλική: «Θα τον παντρευτώ και θα κάνω τον Στάθη τον Καπερνάρο να σκάσει από το κακό του», ισχυρίζεται, αλλά η Βασιλική έχει αμφιβολίες και τις εκφράζει: «Σιγά μη σκάσει. Λάθος σκέφτεσαι και μην το κάνεις», της επισημαίνει. Ο Αποστόλης και η Αναστασία τα ξαναβρίσκουν και συμφωνούν να παντρευτούν σε δύο χρόνια, ενώ όσο περνούν οι μέρες, ο Φίλιππος αισθάνεται όλο και πιο άσχημα για τον χωρισμό του με τη Βασιλική, αλλά κανείς τους δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω. Ο Δημοσθένης πιέζει για μια ακόμη φορά την Ασπασία να μην προχωρήσει με το διαζύγιο και την απειλεί ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου θα ακουστούν όλα. Η Ασπασία όμως δεν δείχνει να τον φοβάται: «Δεν με ενδιαφέρει, ας τα μάθουν όλοι», του λέει. Ο Πότης ξεφουρνίζει στην Αρετή την εγκυμοσύνη της Ιουλίας.

Παρασκευή 26/1 - Επεισόδιο 85

Ο Πότης ξεφουρνίζει στην Αρετή την εγκυμοσύνη της Ιουλίας και η Αρετή γίνεται πυρ και μανία και απειλεί θεούς και δαίμονες. Ο Στάθης, προκειμένου να ηρεμήσει την Ιουλία που έχει ταραχτεί με όσα έχει ακούσει, αναγκάζει τον Πότη να τα αλλάξει. «Κοίτα, θα πας στην Αρετή και θα ανακαλέσεις όσα της είπες. Δεν με ενδιαφέρει πώς. Τώρα τσακίσου», του φωνάζει. Η παρακολούθηση στο σπίτι του εμπόρου ναρκωτικών, του Ρουσσέα, συνεχίζεται και η Δήμητρα καταφέρνει να μπει μέσα και να ψάξει για αποδείξεις και ναρκωτικά. Την ίδια στιγμή η Αμαλία επιστρέφει στο σπίτι, αλλά ο Ισίδωρος διατηρεί ακόμα τις επιφυλάξεις του απέναντί της, ενώ το ειδύλλιο του Τζον και της Αθηνάς εξελίσσεται, αλλά η Φιλιώ συνεχίζει να βάζει εμπόδια. Η Αριάδνη και η Μαρίνα αρχίζουν να γίνονται φίλες, αλλά η Αριάδνη δεν βρίσκει ακόμα το θάρρος να της εξομολογηθεί την παράνομη σχέση της με τον Χρήστο.