Το προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία την πρώτη νύχτα του γάμου παγιδεύει τον μεθυσμένο Γιωργίκη - Τι θα συμβεί με το ματωμένο σεντόνι

Οι εβδομαδιαίες (24/26-1) εξελίξεις για τη σειρά του Alpha

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία την πρώτη νύχτα του γάμου παγιδεύει τον μεθυσμένο Γιωργίκη - Τι θα συμβεί με το ματωμένο σεντόνι

Οι εβδομαδιαίες (24/26-1) εξελίξεις για Το Προξενιό της Ιουλίας θα είναι πολύ κομβικές για τη συνέχεια της σειράς. Η πολυπόθητη μέρα του γάμου φτάνει και το αρχοντικό του Προβιού είναι γεμάτο γέλια και χαρές. Τραγικές φιγούρες θα είναι η Ιουλία που ακολουθεί σιωπηλή τη μοίρα της, αλλά και ο Γρηγόρης που αδυνατεί να πιστέψει ότι όλα τελείωσαν μεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: Αποκάλυψη σοκ - Ρήγας και Γρηγόρης είναι αδέρφια

Οι εβδομαδιαίες (24/26-1) εξελίξεις για τη σειρά Το προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 23/1- Επεισόδιο 38

Οι ετοιμασίες για τον γάμο της Ιουλίας με τον Γιωργίκη έχουν μπει στην τελική ευθεία και για τις δύο οικογένειες, όταν η Φιλιώ βλέπει τον Γρηγόρη μεθυσμένο έξω από το σπίτι της νύφης. «Τι κάνεις εδώ; Αν σε δουν, μόνο κακό μπορείς να κάνεις στην Ιουλία. Πλέον έχει πάρει την απόφασή της και τίποτα δεν θα αλλάξει», του λέει. «Χάθηκαν όλα κι αυτό πονάει πολύ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω. Πώς μπόρεσε; Μόνο εσύ είσαι εδώ για μένα», της απαντάει αυτός. Η παρέμβασή της σώζει την κατάσταση, αλλά δίνει ελπίδες και στην ίδια ότι μπορεί να υπάρχει μια ελπίδα για τους δυο τους.

Στο σπίτι Ραζίνη, η Κυριακούλα, ανήσυχη μήπως ο Γρηγόρης προσπαθήσει να σταματήσει τον γάμο της Ιουλίας, ζητάει από τον Ζαφείρη να μην αφήσει τον γιο της από τα μάτια του. «Γίνε η σκιά του μη μας βρουν τα χειρότερα. Αυτός από τον καημό του δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει», τον ορμηνεύει.«Μείνε ήσυχη, κυρά. Ασ’ το πάνω μου. Θα γίνω η σκιά του», την καθησυχάζει εκείνος.

Ο Στασινόπουλος παίρνει τα μέτρα του, για να μην έχουν κάποιο απρόοπτο στον γάμο και βάζει τους χωροφύλακές του να κρατούν την τάξη, ενώ η Στάσα, από τη δική της πλευρά, ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για να στεριώσει ο γάμος της κόρης της με τον Γιωργίκη. «Θα κάνεις ό,τι σου λέω και όλα θα πάνε καλά. Την πρώτη νύχτα του γάμου αυτός θα είναι σίγουρα ζαλισμένος από το ποτό. Αυτή θα είναι η ευκαιρία σου να τον κάνεις να πιστέψει ότι το παιδί είναι δικό του», συμβουλεύει την Ιουλία, που φοβάται μήπως δεν τα καταφέρει κι εκείνος καταλάβει τίποτα. Η πολυπόθητη μέρα του γάμου επιτέλους φτάνει.

Ο Γιωργίκης είναι μέσα στην καλή χαρά, τρισευτυχισμένος που θα κάνει μια τέτοια κοπέλα γυναίκα του. Ο Χρήστος συμμερίζεται τη χαρά του, αν και νιώθει κάπως περίεργα που θα μπει ένα νέο πρόσωπο στο σπίτι τους. Η Χάδω με τη σειρά της θα ήθελε όσο τίποτα να μην πετύχει το προξενιό. Ομως τώρα όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Οσο για την Ιουλία, η αγωνία της κορυφώνεται. Ενα απρόσμενο τυχαίο γεγονός στο σπίτι της τρομάζει εκείνη και τους καλεσμένους που το εκλαμβάνουν ως κακό οιωνό, ενώ την ίδια ώρα ο Γρηγόρης παίρνει μια σκληρή απόφαση και παίρνοντας το όπλο του, καταφέρνει να ξεφύγει από τον Ζαφείρη.

Το προξενιό της Ιουλίας - Το ματωμένο σεντόνι

Τετάρτη 24/1 - Επεισόδιο 39

Την μέρα του γάμου, κι ενώ οι χαρές και τα τραγούδια δίνουν και παίρνουν, ο Γρηγόρης τραγική φιγούρα, βρίσκεται έξω από το σπίτι της Ιουλίας στον Τύρναβο, για ν’ αντικρίσει με τα μάτια του την πραγματικότητα, που θα τον βοηθήσει να προχωρήσει μπροστά. Κι ενώ η Στάσα παίρνει τα μέτρα της, ώστε να βοηθήσει την κόρη της να αντιμετωπίσει τη δύσκολη πρώτη νύχτα του γάμου, ο Ζαφείρης αναλαμβάνει να κάνει τον Γρηγόρη να ξεχαστεί αφεντικό. Δεν ήταν γραφτό να είστε μαζί. Κοίτα τώρα τη ζωή σου και μη στενοχωρείς τη μάνα σου», του λέει.

Η Κυριακούλα πάλι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς φοβάται μήπως ο γιος της κάνει καμιά τρέλα. Την ίδια ώρα, στον γάμο που γίνεται στο αρχοντικό Προβιού, όλοι είναι χαρούμενοι εκτός από την Ιουλία. «Χαμογέλα λίγο», της μουρμουρίζει η μάνα της. Εκείνη όμως έχει αλλού το μυαλό της αφού μετά το παραδοσιακό γλέντι, πρέπει να αντιμετωπίσει τη στιγμή που την τρομοκρατεί περισσότερο. Ο χορός με τον γαμπρό θα σηματοδοτήσει το μέλλον τόσο το δικό της όσο και του Γρηγόρη.

Πέμπτη 25/1 - Επεισόδιο 40

Την πρώτη νύχτα του γάμου, όταν οι καλεσμένοι φεύγουν, το ζευγάρι μένει μόνο και η νύφη οπλίζεται με θάρρος για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του νέου της ρόλου. Θα ήθελε να εξαφανιστεί, αλλά πλέον όλα έχουν τελειώσει. Το πρώτο βράδυ με τον σύζυγό της δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που η Ιουλία είχε ονειρευτεί, καθώς προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τα συζυγικά της καθήκοντα, αναγκάζεται να ακολουθήσει τις οδηγίες και τις συμβουλές που της έδωσε η μητέρα της.

Όμως όλα πάνε κατ’ ευχή. Στο αρχοντικό Προβιού, η επόμενη μέρα θα τους βρει όλους να προσπαθούν να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα και την Ιουλία να είναι ανακουφισμένη μεν, αλλά ανήσυχη για τη συνέχεια, καθώς η Χάδω είναι απότομη και προσβλητική, παρά το γεγονός πως το ματωμένο σεντόνι που μαζεύουν την επόμενη μέρα από την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, δίνει τις εγγυήσεις που χρειάζονται όλοι για την αγνότητα της νύφης.