Παγιδευμένοι: Η Άννα μαθαίνει όλη την αλήθεια για το έγκλημα της οικογένειάς της - Εμφανίζεται ο εξώγαμος γιος του Αλέκου

Οι εβδομαδιαίες (22/23-1) εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι: Η Άννα μαθαίνει όλη την αλήθεια για το έγκλημα της οικογένειάς της - Εμφανίζεται ο εξώγαμος γιος του Αλέκου

Οι εβδομαδιαίες (22/23-1) για τη σειρά Παγιδευμένοι αναμένεται να ''κόψουν'' την ανάσα του τηλεοπτικού κοινού. Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας ανακαλύπτουν ότι οι συγγενείς τους έχουν σχέση με τη δολοφονία του Άκη και τους ανακρίνουν, ενώ η Άννα που έχει μάθει την αλήθεια, αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους.

Οι εβδομαδιαίες (22/23-1) εξελίξεις της σειράς Παγιδευμένοι

Δευτέρα 22/1 - Επεισόδιο 27

Η ξαφνική εμφάνιση της Νεφέλης και η κατάθεσή της πριν μιλήσει με τους υπόλοιπους, δημιουργεί κενά στην υπόθεση του Ακη. Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας αρχίζουν πλέον να βεβαιώνονται ότι κάτι τους κρύβουν οι δικοί τους άνθρωποι. «Τι σχέση μπορεί να έχουν με τη δολοφονία; Τι κρύβουν; Ή καλύτερα ποιον;», αναρωτιούνται. Στο μεταξύ η διαρροή στον κίτρινο Τύπο της σχέσης του Σταύρου και της Αγγελικής τούς έχει φέρει σε αδιέξοδο. Η Αγγελική αποφεύγει τον Σταύρο όπου κι αν τον δει μέσα στην εισαγγελία. Εκείνος όμως τη βρίσκει: «Τι θα γίνει; Θα κρυβόμαστε; Είναι κακό που ερωτευτήκαμε; Υπάρχουν τέτοιοι νόμοι που να μας το απαγορεύουν;», τη ρωτάει. «Δεν το μετανιώνω, το ξέρεις, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί στον ίδιο χώρο», είναι η απάντησή της. Ο Ανδρέας με τη σειρά του εντοπίζει το σήμα των κινητών των παιδιών και συνειδητοποιεί ότι δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας του Ακη.

Η Υβόννη επισκέπτεται τον Αλέκο στο νέο του γραφείο, αλλά δεν είναι μόνη καθώς εμφανίζεται ένας νεαρός (Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος). «Ενοχλώ;», ρωτάει. «Οχι, σε περιμέναμε», του απαντάει η γυναίκα και τον παροτρύνει να περάσει. «Ποιος είσαι και τι θέλεις;», τον ρωτάει με ειρωνεία και αγένεια ο Χατζής. «Με λένε Ιάσονα κι έχω τελειώσει τη Νομική», του αναφέρει. «Θέλεις δουλειά;», τον ξαναρωτάει. «Πες ποιος είσαι», μπαίνει στη μέση η Υβόννη. Τότε ο νεαρός του λέει: «Είστε ο πατέρας μου». Ο Αλέκος πέφτει από τα σύννεφα. «Τι σου είμαι;», είναι η αντίδρασή του και γελάει. «Η μητέρα μου δούλευε στο γραφείο σας όταν ήταν 29 ετών». Ο Χατζής του εξηγεί ότι πολλοί δούλευαν τότε στο γραφείο του, όμως η Υβόννη του δείχνει μια φωτογραφία. «Είχατε σχέση;», τον ρωτάει. Εκείνος έκπληκτος της τονίζει ότι έχουν περάσει 29 χρόνια και πως δεν θυμάται και γυρίζει στον νεαρό: «Μεγάλωσες τόσα χρόνια χωρίς να ξέρεις ότι έχεις πατέρα. Δεν χρειάζεσαι πατέρα πια».

Η Αννα με τον Σωτήρη βρίσκουν τον Περικλή. «Ποια είσαι;», τη ρωτάει εκείνος. «Η αδελφή της Χρύσας που πήγες να εξαπατήσεις. Τι είσαι; Της μαφίας; Γιατί πυροβόλησες τον Νίκο;», τον ρωτάει. Εκείνος όμως πέφτει από τα σύννεφα. «Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μου μιλάς», της αναφέρει, αλλά εκείνη επιμένει για τη συμπλοκή τους, λέγοντας πως ο Νίκος του κατάφερε μια μαχαιριά στην κοιλιά πάνω στην πάλη τους προκειμένου να αμυνθεί. Ο Περικλής όμως τους βεβαιώνει ότι ο Νίκος λέει ψέματα για τον πυροβολισμό και της δείχνει ότι δεν έχει πάνω του καμία μαχαιριά. Η Αννα τότε πάει αποφασισμένη στο πατρικό της για να μάθει την αλήθεια. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης και ο Ανδρέας ερευνούν το κτίριο στο οποίο σκοτώθηκε ο Ακης. Οι δικοί τους έχουν κρύψει καλά τα ίχνη τους, αλλά όχι τόσο ώστε να μη βρουν στοιχεία. Ανακαλύπτουν φρέσκια λάσπη στον τοίχο και μια τρύπα από σφαίρα.

Τρίτη 23/1 - Επεισόδιο 28

Η Aννα ζητάει επίμονα από την οικογένειά της να της πει την αλήθεια. «Ποιος σε πυροβόλησε;», ρωτάει τον Νίκο. Η Ειρήνη μπαίνει μπροστά. «Πιστεύεις αυτόν τον Περικλή και όχι εμάς;», της φωνάζει. Η Αννα είναι έτοιμη να πάρει τηλέφωνο και να τα αποκαλύψει όλα στον Δημήτρη. Ο Γεράσιμος, όμως, θα είναι τελικά αυτός που θα της δώσει τις απαντήσεις που έψαχνε. «Μας αφορά όλους αυτή η υπόθεση», είναι τα λόγια του. Ο Δημήτρης με τον Ανδρέα ακολουθούν τα στοιχεία και φοβούνται ότι οι υποψίες τους θα βγουν αληθινές. Τα στοιχεία τούς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δικοί τους εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στη δολοφονία του Ακη. Ο Δημήτρης, καταρρακωμένος από τη συνειδητοποίηση αυτή, παραδίδει την υπόθεση στον Σταύρο και ξεκινάνε να παίρνουν καταθέσεις από όλα τα μέλη της οικογένειας, για το τι συνέβη τελικά την ημέρα που σκοτώθηκε Ακης.

Η Αννα αναλαμβάνει δικηγόρος υπεράσπισης των συγγενών των δικών της και του Δημήτρη. Η Ειρήνη ανακρίνεται: «Ο Ακης ήθελε να φύγει σαν να μην έκανε τίποτα. Δεν θα αποδιδόταν η δικαιοσύνη. Υπήρχε ένα φτυάρι. Το πήρα και τον χτύπησα στο κεφάλι. Με έσπρωξε και χτύπησα το κεφάλι μου στον τοίχο. Μας απείλησε με το όπλο. Αρπαξε τη Λίνα, πυροβόλησε τον Νίκο και κλώτσησε τη Χρύσα. Ολοι τρέξαμε στον Νίκο και τότε έφυγε», είναι τα λόγια της. Ολοι στη συνέχεια επαναλαμβάνουν την ίδια ιστορία. Ο Δημήτρης φωνάζει στον Θοδωρή: «Πόσες φορές θα το ξαναζήσουμε αυτό; Δεν έβαλες μυαλό; Δεν πήρες το μάθημά σου; Την επόμενη φορά θα σου γυρίσω την πλάτη».

Οι καταθέσεις και η υποψία

Ο Αλέκος αρνείται ότι ο Ιάσονας είναι γιος του, αλλά η Υβόννη είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει. «Να κάνεις ένα τεστ DNA», του λέει και συνεχίζει: «Και το παιδί ψάχνει δουλειά. Του ταιριάζει εδώ». Εκείνος αντιστέκεται αλλά δεν μπορεί να της φέρει αντίρρηση από τη στιγμή που πλέον την έχει ανάγκη και τον παίρνει στο γραφείο. Στο μεταξύ οι καταθέσεις όλων όσοι είδαν για τελευταία φορά τον Ακη συνεχίζονται. Φαίνεται πως είναι καλά προετοιμασμένοι, όμως δεν λένε την αλήθεια και ο Δημήτρης υποψιάζεται ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στην ιστορία από αυτά που αναφέρουν.