Famagusta Πρεμιέρα: «Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο...» - Καθήλωσε το πρώτο συγκλονιστικό επεισόδιο

Δείτε τα σχόλια στο Twitter

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Famagusta Πρεμιέρα: «Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο...» - Καθήλωσε το πρώτο συγκλονιστικό επεισόδιο

Πρεμιέρα έκανε απόψε η νέα σειρά του Mega, Famagusta, με το τηλεοπτικό κοινό να αναμένει με μεγάλη αγωνία την πολυαναμενώμενο επεισόδιο. Όπως αποδείχθηκε, ήδη από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η σειρά καθήλωσε τους τηλεθεατές (γνωρίστε εδώ τους πρωταγωνιστές).

Το πρώτο επεισόδιο, ξεκίνησε με τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, φέρνοντας στο προσκήνιο τις στιγμές βίας και πόνου που έζησαν οι Κύπριοι, το πρόσφατο 1974. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, περιουσίες χάθηκαν ενώ χιλιάδες ήταν εκείνοι που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και την πατρίδα τους.

Τόσο ο Ανδρέας Γεωργίου και η Βάνα Δημητρίου, όσο και οι πρωταγωνιστές της σειράς, αποτύπωσαν με εξαιρετική αυθεντικότητα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, καθηλώνοντας μικρούς αλλά και μεγάλους.

Τα σχόλια στο Twitter για την Πρεμιέρα του Famagusta

Οι χρήστες στο Twitter, εκθείασαν, το σενάριο, την σκηνοθεσία αλλά και τους ηθοποιούς που με τον τρόπο τους, μας μετέφεραν στο κλίμα και της εποχής αναβιώνοντας μνήμες από τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι συνάνθρωποί μας.

Δείτε εδώ τα σχόλια:

Η επίσημη ανακοίνωση του Mega

"Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η επιχείρηση «Αττίλας 2» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου.

Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ. Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια θα βγει στο φως.

Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια. Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21:00 ξεκινά στη μικρή οθόνη ένα ταξίδι στο παρελθόν που έχει στόχο να επαναλάβει το πιο πικρό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων Κυπρίων: Δεν Ξεχνώ!"