Παγιδευμένοι: «Δεν είστε η μητέρα του παιδιού! Ποιανού είναι το παιδί;», «Εγώ σκότωσα τον πατέρα του, θα το πουλούσε» - Φρίκη στα επόμενα επεισόδια

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι: «Δεν είστε η μητέρα του παιδιού! Ποιανού είναι το παιδί;», «Εγώ σκότωσα τον πατέρα του, θα το πουλούσε» - Φρίκη στα επόμενα επεισόδια

Μία νέα εβδομάδα ξεκινά και αυτό σημαίνει πως δύο ολοκαίνουρια επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι, θα βγουν στον αέρα! Σε αυτά φαίνεται πως ο Δημήτρης και ο Ανδρέας πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου και τότε ο Γεράσιμος αποφασίζει να κάνει κίνηση-ματ για να σώσει τη μικρή Λίνα και ομολογεί τον φόνο του Άκη.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι

Δευτέρα 29/1 Επεισόδιο 29

Οι ανακρίσεις για την εύρεση του δολοφόνου του Aκη συνεχίζονται από τον Δημήτρη και τον Ανδρέα που έχουν και οι δύο εμπλεκόμενα συγγενικά τους πρόσωπα στην υπόθεση. Η Aννα δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι δικοί της άνθρωποι της έκρυβαν ένα τόσο μεγάλο μυστικό και φαίνεται αποφασισμένη να μην τους συγχωρήσει. Στο μεταξύ ο έρωτας του Σταύρου και της Αγγελικής δοκιμάζεται ύστερα από την ατυχή πρόταση γάμου, ενώ ο Σπύρος κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη για τη νοικάρισσά του και τον μικρό Μιχαήλ. Ετσι χτυπάει την πόρτα στη Μελίνα: «Γιατί μας είπατε ψέματα;», τη ρωτάει. «Δεν καταλαβαίνω», αποκρίνεται εκείνη. «Δεν είστε η μητέρα του παιδιού. Κοίταξα τα αρχεία του νοσοκομείου. Οι γονείς του είναι νεκροί. Ποιανού είναι το παιδί;», την ξαναρωτάει. «Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον πατέρα σας», είναι η απάντησή της.

Ο Σπύρος δεν χάνει καιρό και πηγαίνει και βρίσκει τον Γεράσιμο: «Ποια είναι η σχέση σου μαζί τους; Ποιοι είναι;», τον ρωτάει. «Οι γονείς τού παιδιού έχουν πεθάνει. Η μητέρα πρώτη. Κι εγώ σκότωσα τον πατέρα του με τα ίδια μου τα χέρια», του αποκρίνεται. Ο Σπύρος σοκάρεται: «Τι λες; Σκότωσες έναν άνθρωπο κι έφερες το παιδί του στο ίδιο μου το σπίτι;». «Μην κάνεις έτσι. Δεν έσωσα τη μητέρα του από το βασανιστήριο, αλλά έσωσα το παιδί. Θα το πουλούσε», του εξηγεί. «Εφερες ένα παιδί για να καθαρίσεις τα χέρια σου από το αίμα και να φύγεις», του φωνάζει ο Σπύρος. «Να φύγεις από αυτό το σπίτι τώρα».

Ο Γεράσιμος φεύγει από το σπίτι, ο Θοδωρής ακολουθεί τον παππού του και μαθαίνει το μυστικό που κρύβει τόσο καιρό. «Οι γιατροί μού δίνουν λίγο χρόνο ακόμα, αλλά αν έζησα τόσο είναι από την αγάπη σας. Το μόνο που μετράει είναι η οικογένεια. Μη γίνεις σαν κι εμένα. Το παιδί έχει αγνή ψυχή. Αυτή είναι η αλήθεια. Εχω λίγο καιρό. Και τώρα δεν έχω να χάσω τίποτα, αλλά η Λίνα έχει, γιατί είναι μικρή ακόμα», του λέει. «Φτάνει. Δεν θέλω να ακούσω άλλο», του απαντάει κλαίγοντας ο νεαρός. Στο μεταξύ οι σχέσεις των δύο οικογενειών δοκιμάζονται περισσότερο, με τη λύση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ακη να πλησιάζει όλο και πιο κοντά.

Τρίτη 30/1 Επεισόδιο 30

Η έρευνα για την εξαφάνιση της γυναίκας και της κόρης τού Φαίδωνα συνεχίζεται από την Αγγελική. Η κατάθεση της νύφης τού Φαίδωνα φαίνεται να είναι το κλειδί, μόνο που τελικά θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα κι αυτό γιατί αποκαλύπτεται ότι είναι ερωμένη του. Στο μεταξύ η αστυνομία βρίσκεται πια στα ίχνη των δύο οικογενειών και η σύλληψή τους είναι μονόδρομος. Η ομολογία, όμως, του ενός πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία. Κι αυτός είναι ο Γεράσιμος. Πηγαίνει μόνος του στις αρχές και παραδίνεται: «Θέλω να καταθέσω. Εγώ το έκανα. Εγώ σκότωσα τον Ακη», ομολογεί. «Πώς έγινε;», τον ρωτάει ο Σταύρος. «Χθες στην κατάθεσή μου είπα την αλήθεια αλλά όχι όλη. Οταν το έσκασε ο Ακης, χωριστήκαμε. Εγώ έφτασα τελευταίος. Ακουσα έναν ήχο. Πήγε να με πυροβολήσει. Μάλλον βρήκατε τη σφαίρα στον τοίχο. Πάλεψα καλά. Τον έπιασα από τον λαιμό και έμπηξα το μαχαίρι κάπου ανάμεσα στον λαιμό και στον ώμο. Επεσε στο έδαφος. Πήγε να σηκωθεί. Ηταν δυνατός. Και του έριξα στο κεφάλι. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Περίμενα να σκοτεινιάσει. Εβαλα το πτώμα στο αυτοκίνητο. Η αστυνομία με είδε. Ρωτήστε τους. Είχαν ακούσει τον πυροβολισμό. Το αυτοκίνητό μου είναι κάτω. Εχει αίματα στο πορτμπαγκάζ. Ελέγξτε το. Πήγα στη χωματερή. Γι’ αυτό άργησα στο δείπνο. Εκαψα μετά τα στοιχεία στην ταράτσα», καταλήγει. Ο Σταύρος δίνει εντολή να τον συλλάβουν.

Δείτε επίσης: «Ό,τι δε λύνεται κόβεται...» - Γεμάτη ερωτηματικά η ξαφνική αποχώρηση από την σειρά του ΑΝΤ1

Ο Θοδωρής κλαίει για τον παππού του που συνελήφθη και η Λίνα νιώθει ότι μέσα του την κατηγορεί γι’ αυτό. Τότε πάει στην Αννα. «Θεία, εγώ σκότωσα τον Ακη», της ομολογεί. «Της το είπα», λέει στη συνέχεια η μικρή στην Ειρήνη και τη Χρύσα. «Κι αν το πει στον Δημήτρη;», αναρωτιούνται εκείνες φοβισμένες. Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Ακη θα εξοργίσουν την Αννα ακόμα περισσότερο. Ομως εκείνη θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της ως συνήγορος υπεράσπισης, ακόμη κι αν αυτό ξέρει ότι θα είναι η αρχή του τέλους της σχέσης της με τον Δημήτρη, αφού όταν εκείνος μάθει την αλήθεια, θα θελήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη.