Μάγισσα: «Ψεύτρα, θα σε σκοτώσω» - Χύνεται αίμα! Ο Βρώτσος πεθαίνει την στιγμή της αποκάλυψης για τον πατέρα του Αντρέι & η Θεοφανώ πέφτει θύμα απαγωγής

Οι εβδομαδιαίες (5/7-2) εξελίξεις για τη σειρά του ΑΝΤ1

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μάγισσα: «Ψεύτρα, θα σε σκοτώσω» - Χύνεται αίμα! Ο Βρώτσος πεθαίνει την στιγμή της αποκάλυψης για τον πατέρα του Αντρέι & η  Θεοφανώ πέφτει θύμα απαγωγής

Οι εβδομαδιαίες (5/7-2) εξελίξεις για τη Μάγισσα θα φέρουν ανατροπές και εκπλήξεις. Ο Αντρέι θα φέρει όλους του Λασκαραίους αντιμέτωπους με τα λάθη τους, ενώ θα κάνει αποκαλύψεις και σχετικά με τον δολοφόνο του βρέφους, την ώρα που η Θεοφανώ έχει φύγει από τον πύργο και παλεύει να κάνει μια νέα αρχή. Όμως, τα προβλήματα την κυνηγούν και η ζωή της θα βρεθεί ξανά σε κίνδυνο.

Οι εβδομαδιαίες (5/7-2) εξελίξεις για τη Μάγισσα

Δευτέρα 5/2 - Επεισόδιο 50

Μετά τα τελευταία γεγονότα ανάμεσα στον Αντρέι και τον Μάρκο, αλλά και τη σοκαριστική αποκάλυψη πως ο Ρώσος αξιωματικός είναι ο γιος του Τζανέτου Λάσκαρη, αναγκάζουν τη Θεοφανώ να πάρει μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή της. Αποφασισμένη να μάθει τι έχει γίνει με τη μητέρα της, αλλά και φοβούμενη τα όσα θα συμβούν αν παραμείνει στον πύργο των Λασκαραίων, φεύγει από εκεί έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, με πολλές όμως αντιξοότητες. Ωστόσο στη διαδρομή της θα βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο στα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, της Αννούλας, που τη βοηθάει να στήσει την καινούρια της ζωή. Παράλληλα, αναβρασμός επικρατεί και στον πύργο των Γερακάρηδων, καθώς ο Θράσος ανακαλύπτει πως ο Μισέλ βλέπει ερωτικά τη Σκεύω και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλος χαμός. Ο Θράσος βράζει από την οργή του και ο Μισέλ φοβούμενος για τη ζωή του το σκάει από τους Γερακάρηδες και βρίσκει καταφύγιο στους Λασκαραίους.

Τρίτη 6/2 - Επεισόδιο 51

Ο Αντρέι δεν έκρυψε ποτέ την πίκρα του για τους γονείς που τον μεγάλωσαν και συγκεκριμένα για τον θετό πατέρα του που ποτέ δεν του έδειξε την αγάπη του. Τώρα που γνωρίζει όλη την αλήθεια, καταλαβαίνει και για ποιο λόγο του φερόταν έτσι. Στο μεταξύ, ο Γιάννης Βρώτσος μαθαίνει από τον γιο του τον Κοσμά: «Ο Ρώσος, ο Αντρέι Σιντόροφ, είναι ο γιος του Τζανέτου Λάσκαρη» κι εκείνος σοκάρεται. «Να πας, γιε μου, να μου τον φέρεις να τον συναντήσω! Θέλω να δω το παιδί του Τζανέτου», ζητάει ο Γιάννης και ο γιος του σπεύδει να ενημερώσει τον Αντρέι. Πράγματι, ο τελευταίος επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο άντρα, ο οποίος αρχίζει να κλαίει μόλις τον αντικρίζει από τις τύψεις που τον βασανίζουν για το κακό που είχε κάνει 30 χρόνια πριν στον Τζανέτο. «Σας παρακαλώ, μην κλαίτε», λέει ο Αντρέι, αλλά εκείνος του ψελλίζει: «Συγγνώμη για όλα, παιδί μου! Ημουν νέος, ταγμένος στον Μιχαήλ, δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ καθαρά! Συγγνώμη», του ξαναλέει και ο Αντρέι τον κοιτάζει σαστισμένος και τον ρωτάει: «Δεν καταλαβαίνω, για ποιο πράγμα μου ζητάτε συγγνώμη; Ο Μιχαήλ τι έκανε;», αλλά προτού προλάβει να τελειώσει τη φράση του, ο Γιάννης Βρώτσος πεθαίνει! Η νέα αυτή τραγωδία που χτυπάει ξανά την πόρτα των Λασκαραίων, είναι ικανή να φέρει στο φως και το μεγάλο μυστικό του Μιχαήλ. Οι τελευταίες κουβέντες του Γιάννη στον Αντρέι βάζουν σε σκέψεις τον τελευταίο για το τι προσπαθούσε να του πει. Ολα αυτά τον οδηγούν στο να σκέφτεται μήπως ο Μιχαήλ ευθύνεται για το τι απέγινε ο Τζανέτος! Ο χαμός τού πατέρα τού Βρώτσου, αλλά και το γράμμα που αφήνει πίσω του, προκαλεί αναταράξεις και ερωτηματικά στους Λασκαραίους. Ο Αντρέι το διαβάζει και πλέον σιγουρεύεται με τα μισόλογα του Γιάννη Βρώτσου πως ο Μιχαήλ ήταν εκείνος που ευθύνεται για όσα συνέβησαν στον Τζανέτο.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Ανατροπή! Η Κυπριανή είναι κακιά μάγισσα!

Ο Μισέλ που βρίσκεται τρομαγμένος ακόμα στον πύργο των Λασκαραίων, αρχίζει να αποκτά φιλίες με το υπηρετικό προσωπικό. Ανάμεσα στα άτομα αυτά είναι και ο Φρίξος, με τον οποίο αρχίζουν να μιλούν και για πιο ιδιαίτερα μυστικά, όπως αυτό της Κυπριανής. Συγκεκριμένα, όταν ο Μισέλ μαθαίνει για την ιστορία της Θεοφανώς και το παρελθόν της μητέρας της και ακούει το όνομα Αναχίτ, αμέσως θυμάται το γράμμα που είχε βρει στα σεντούκια των Γερακάρηδων και τότε λέει στον Φρίξο όλα όσα ξέρει: «Στο γράμμα ήταν ξεκάθαρο πως η αρχόντισσα Κυπριανή έψαχνε να βρει την Αναχίτ», λέει στον Φρίξο και ο τελευταίος αρχίζει να ενώνει τα κομμάτια του παζλ. Ο Μάρκος παίρνει μια απόφαση που θα ικανοποιήσει τη Μεταξία, αλλά θα δυσαρεστήσει τη Δαμιανή.

Τετάρτη 7/2 - Επεισόδιο 52

Η Θεοφανώ που ζει στη σπηλιά όπου γεννήθηκε και έζησε και η μάνα της, αποφασίζει να δώσει σημάδια ζωής καθώς όλοι ανησυχούν για εκείνη. «Είσαι καλά; Χρειάζεσαι κάτι;», τη ρωτάνε όλοι, αλλά εκείνη δεν θέλει κάποια βοήθεια. Ο Φρίξος της αποκαλύπτει ένα μυστικό: «Μου είπε αυτός ο Γάλλος των Γερακάρηδων ότι βρήκε ένα γράμμα, όπου η Κυπριανή είχε δώσει εντολή στον Σκλαβούνο να της βρει την Αναχίτ. Αυτό δείχνει πως οι Γερακάρηδες κάτι θα ξέρουν για το τι απέγινε η μητέρα σου», της λέει και εκείνη κρατάει το στοιχείο αυτό και αποφασίζει να το ψάξει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Κερασίνα θα βρεθεί μπροστά στο μυστικό για το οποίο χάθηκαν πολλές ζωές και η κόλαση είναι έτοιμη να ξεσπάσει. Πιάνει στα πράσα τον Τζανή με τη Μεταξία και είναι πια αποφασισμένη να τα διαλύσει όλα. «Δεν θα έριχνες ποτέ το βλέμμα σου πάνω στον Τζανή γιατί είσαι παντρεμένη με τον καπετάνιο, σωστά;», ρωτάει ειρωνικά η Κερασίνα τη Μεταξία και εκείνη της απαντάει: «Τι θέλεις να πεις; Δεν σε καταλαβαίνω». «Σας είδα, Μεταξία, στο κελάρι», της απαντάει η Κερασίνα και τότε η Μεταξία της λέει: «Και; Ζήλεψες; Που εμένα με ικανοποιεί, ενώ εσένα ούτε που σε πλησιάζει;». Η Κερασίνα τη χαστουκίζει: «Αυτό δεν θα περάσει έτσι», την απειλεί και φεύγει. Η κόντρα ανάμεσα στις δύο γυναίκες φτάνει στα άκρα και στο οικογενειακό γεύμα των Λασκαραίων, το ένοχο αυτό μυστικό θ’ αποκαλυφθεί και η φουρτούνα που θα ξεσπάσει θα καταπιεί όλο τον πύργο. «Η Μεταξία και ο Τζανής έχουν σχέση. Τους έπιασα στο κελάρι», λέει η Κερασίνα σε όλους και το σοκ είναι τεράστιο.

Η Μεταξία βράζει από θυμό και φωνάζει: «Ψεύτρα, θα σε σκοτώσω», ενώ όλοι προσπαθούν να την εμποδίσουν να επιτεθεί στην Κερασίνα. Ο Μάρκος εξοργίζεται, ενώ ο Τζανής προσπαθεί να αποδείξει πως τα λόγια της γυναίκας του δεν έχουν καμία βάση. Μέχρι που επεμβαίνει η Ρηνιώ: «Σταμάτα, Τζανή! Λέει αλήθεια, σας έχω δει κι εγώ με τη Μεταξία. Το ξέρει και η μάνα». Η αποκάλυψη αυτή θα φέρει ανυπολόγιστες συνέπειες, ενώ ο Αντρέι αποφασίζει να τους φέρει όλους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους και προχωράει σε μια αποκάλυψη που σχετίζεται με τη δολοφονία του βρέφους. Την ίδια ώρα, οι πειρατές του Μόφορη στρατοπεδεύουν στη σπηλιά που κρύβεται η Θεοφανώ και εκείνη με τη βοήθεια της μικρής Αννας καταφέρνει να ξεφύγει. Μαζί πάνε στο σπίτι που δολοφονήθηκαν οι γονείς του κοριτσιού και εκεί η Θεοφανώ θα έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια που ψάχνει τόσο καιρό. Η παγίδα αυτή όμως θα τη ρίξει στα χέρια των ανθρώπων της Κυπριανής..