To Προξενιό της Ιουλίας: «Είχατε σχέσεις πριν παντρευτεί;» - Σε σοβαρές υποψίες η Κυριακούλα! Το παιδί που έχει στα σπλάχνα της η Ιουλία είναι του Γρηγόρη

Οι εβδομαδιαίες (6/8-2) εξελίξεις για τη σειρά του Alpha

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
To Προξενιό της Ιουλίας: «Είχατε σχέσεις πριν παντρευτεί;» - Σε σοβαρές υποψίες η Κυριακούλα! Το παιδί που έχει στα σπλάχνα της η Ιουλία είναι του Γρηγόρη

Οι εξελίξεις της εβδομάδας (6/8-2) για τη σειρά Το Προξενιό της Ιουλίας θα είναι συγκλονιστικές. Την ώρα που ο Χρήστος μαθαίνει από τη Χάδω πώς έφυγε η μητέρα του από τη ζωή, η Κυριακούλα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού υποψιάζεται ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της Ιουλίας.

Οι εβδομαδιαίες (6/8-2) εξελίξεις για το Προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 6/2 - Επεισόδιο 44

Οι τριγμοί στο αρχοντικό Προβιού, δεν φοβίζουν τον Γιωργίκη, που έχει αποφασίσει να μην κάνει στον νέο του γάμο τα λάθη που έκανε στον παλιό. Την ίδια ώρα, στο σπίτι Ραζίνη, η νέα προσέγγιση Φιλιώς και Γρηγόρη, κάνουν την Κυριακούλα να αναρωτηθεί για το αν πρέπει τελικά να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το ενδεχόμενο να γίνει ζευγάρι ή όχι ο γιος της με τη Φιλιώ. Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να βρει στοιχεία για τον θάνατο του Φώτη, ο Κωστής Στασινόπουλος επισκέπτεται στις φυλακές τον Στράτο. Ομως, αντί να βρει απαντήσεις, θα αναγκαστεί να απαντήσει εκείνος στα ερωτήματα του υπόδικου. «Ερχεσαι εδώ και με ρωτάς για κάτι που δεν μπορώ να ξέρω από εδώ που είμαι, ενώ εγώ θα έπρεπε να ζητάω απαντήσεις. Θα κρατήσεις τη συμφωνία που κάναμε να μην πειράξεις κανέναν από την οικογένειά μου και να μην την ξαναενοχλήσεις; Εγώ κράτησα τον λόγο μου και παραδόθηκα. Εσύ;», τον ρωτάει ο Ραζίνης. Για να εκβιάσει τη συναίνεσή του τού θυμίζει τους ισχυρισμούς για το κουκούλωμα της υπόθεσης του θανάτου της γυναίκας του κουμπάρου του, Γιωργίκη Προβιού. «Τότε δεν είχε γίνει ξεκάθαρο αν ήταν όντως αυτοκτονία ή κάτι περισσότερο. Αρον άρον την κλείσατε την υπόθεση. Το θυμάσαι;», είναι τα λόγια του.

Το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό έχει αφήσει αμφιβολίες είναι κάτι που ανησυχεί όλους όσοι γνωρίζουν το μυστικό για το τι είχε γίνει στο αρχοντικό Προβιού. Και μπορεί ο Κωστής να έχει πειστεί από τον κουμπάρο του ότι η Ευγενία αυτοκτόνησε, αλλά μόνο και μόνο που υπάρχουν φήμες περί… κουκουλώματος τον αναστατώνει, αφού αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη των άλλων για την ακεραιότητά του.

Τα νέα για την εγκυμοσύνη της Ιουλίας αρχίζουν να διαδίδονται και ο Ζαφείρης τα μεταφέρει στην Κυριακούλα: «Ξέρεις κυρά, λένε πως η γυναίκα του Προβιού είναι έγκυος. Αλλά τόσο γρήγορα; Λες να είχαν βρεθεί οι δυο τους πριν τον γάμο;», αναρωτιέται. Τα λόγια αυτά βάζουν σε σκέψεις τη μάνα τού Γρηγόρη, η οποία σκέφτεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ο γιος της και η Ιουλία να είχαν βρεθεί ερωτικά πριν εκείνη παντρευτεί. «Λες το παιδί να είναι του γιου μου;», σκέφτεται με τρόμο και δεν θα ησυχάσει αν δεν μάθει.

Τετάρτη 7/2 - Επεισόδιο 45

Οι αποκαλύψεις της Χάδως στον Χρήστο για το πώς πέθανε η μάνα του, φέρνουν μια νέα μεγάλη κρίση στον Χρήστο, που αναρωτιέται γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν του έχει ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Η Ιουλία προβληματίζεται με τις αντιδράσεις του και θέλει να τον βοηθήσει. «Να ξέρεις ότι μπορείς να μου μιλήσεις για ό,τι θέλεις και να με εμπιστεύεσαι», του λέει, αλλά εκείνος, επηρεασμένος από αυτά που του έχει πει η Χάδω, θυμώνει με όλους και με όλα.

Ο αντίκτυπος που έχει η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο αρχοντικό στην Ιουλία, κάνουν τον Γιωργίκη να αναλάβει δράση, προκειμένου να βοηθήσει τον Χρήστο να αντιμετωπίσει τα θέματα της ενηλικίωσής του με πιο ώριμο τρόπο. Ομως η αντίδραση του Χρήστου θα είναι εντελώς απρόβλεπτη. Την ίδια στιγμή, η υποψία ότι ο Γρηγόρης και η Ιουλία είχαν γίνει ζευγάρι πριν από τον γάμο της με τον Προβιό, κινητοποιούν την Κυριακούλα. Η γυναίκα ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης και προσπαθεί να μάθει αν είχε συμβεί κάτι μεταξύ του γιου της και της κοπέλας. «Γρηγόρη, είχατε σχέσεις με την Ιουλία πριν παντρευτεί;». Εκείνος την κοιτάζει απορημένος. «Λέγε. Πρέπει να ξέρω. Είχατε; Μίλα γιατί θα τρελαθώ. Μίλα, μη μας βρει κανένα χειρότερο κακό. Κάνατε κάτι όσο ήσασταν μαζί;», του φωνάζει. Εκείνος όμως αρνείται να της απαντήσει. «Παράτα με. Τι είναι αυτά που ρωτάς;», της απαντάει έξαλλος με τη σειρά του και φεύγει. Ομως η Κυριακούλα αγωνιά και πλέον κανείς δεν της βγάζει από το μυαλό ότι το παιδί που έχει στα σπλάχνα της η Ιουλία είναι πολύ πιθανό να είναι του γιου της, να είναι το εγγόνι της.

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: Αποκάλυψη σοκ - Ρήγας και Γρηγόρης είναι αδέρφια

Πέμπτη 8/2 - Επεισόδιο 46

Ο Γιωργίκης προσπαθεί να τον ηρεμήσει, ζητώντας τη βοήθεια του Στασινόπουλου. Με αυτή την αφορμή, αλλά και για να καθησυχάσει την Ιουλία, ετοιμάζεται ν’ ανοίξει το σπίτι τους σε συναντήσεις και τραπέζια, και παρά τις αντιδράσεις της Χάδως, καλεί ως πρώτους και καλύτερους τους κουμπάρους του ζεύγους, τη Φιλιώ και την οικογένειά της. Πηγαίνοντας να τους προσκαλέσει, θα προκαλέσει άθελά του μια νέα συνάντηση του Γρηγόρη με την Ιουλία, που θα φέρει νέα ένταση και θα κάνει έξαλλη τη Στάσα, που τον απειλεί να μείνει μακριά από την κόρη της. Την ίδια ώρα ο Ζαφείρης, νιώθοντας τύψεις για τον θάνατο του Φώτη, αποφασίζει να πάει για εξομολόγηση στον Επιφάνειο. Ερχεται όμως αντιμέτωπος με μια αναπάντεχη αντίδραση του καλόγερου, ενώ η Φιλιώ προχωράει βήμα-βήμα στην κατάκτηση του Γρηγόρη