Η Μάγισσα: «Ξέρω ότι εσύ έπνιξες το μωρό στο ποτάμι» - Η Πολυξένη ξεσκεπάζεται! Η Θεοφανώ βρίσκει τον φονιά της μητέρας της

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Ξέρω ότι εσύ έπνιξες το μωρό στο ποτάμι» - Η Πολυξένη ξεσκεπάζεται! Η Θεοφανώ βρίσκει τον φονιά της μητέρας της

Στα νέα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα, ο Μάρκος αποφασίζει να τιμωρήσει τον Τζανή και τη Μεταξία για την προδοσία τους, ενώ η Θεοφανώ καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια των απαγωγέων της και επιμένει να συναντήσει την Κυπριανή...

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Δευτέρα 12/2 Επεισόδιο 53

Η αποκάλυψη πως ο Τζανής και η Μεταξία είχαν παράνομο δεσμό, πέφτει σαν βόμβα στον πύργο των Γερακάρηδων. Το παράνομο ζευγάρι προσπαθεί να δικαιολογήσει τι έχει γίνει, αλλά και ο Αντρέι επιβεβαιώνει πως τους έχει πιάσει να ερωτοτροπούν στο κελάρι: «Δυστυχώς, η σχέση αυτή ισχύει, τους έχω δει κι εγώ και πολύ φοβάμαι πως ο θάνατος του μωρού έχει να κάνει με αυτή τη σχέση». Το σοκ για όλους μεγάλο! Ο Μάρκος ορμάει να χτυπήσει τον αδελφό του, ενώ η Μεταξία την Κερασίνα που τους «κάρφωσε»: «Θα σε σκοτώσω, σκύλα», της φωνάζει. Ολοι μπαίνουν μπροστά.

Ο Αντρέι με τον Κανέλλο παίρνουν τον Τζανή στο δωμάτιό του κι εκείνος τους σοκάρει όταν τους λέει: «Ηταν δικό μου το παιδί, δεν το σκότωσα εγώ!». «Τι είναι αυτά που λες, μωρέ αλαφροΐσκιωτε;», του λέει ο Κανέλλος κι εκείνος συνεχίζει: «Πρόσφατα μου το είπε η Μεταξία, όταν είδε ένα σημάδι στο κεφάλι μου και θυμήθηκε πως το μωρό είχε το ίδιο. Οταν έμαθε πως το είχε ο παππούς μου από τη μεριά της μητέρας μου, κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε το μωρό να ήταν του Μάρκου».

Στο μεταξύ, η Θεοφανώ προκειμένου να ξεφύγει από τον Μόφορη και τους άντρες του, με τη βοήθεια της μικρής Αννούλας καταφέρνει να το σκάσει από τη σπηλιά που ζούσε η μητέρα της και να βρει προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι του κοριτσιού. Ομως, εκεί πέφτει σε παγίδα και ξαφνικά βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη, με τη ζωή της να κρέμεται από μια κλωστή. Φυσικά, πίσω από αυτό κρύβεται η Κυπριανή, η οποία γνωρίζοντας για την εξαφάνισή της ήξερε πού θα μπορούσε να τη βρει: Εκεί όπου κρυβόταν και η Αναχίτ. Την ίδια ώρα, ο Βρώτσος καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την ερωμένη της Πολυξένης απαιτώντας να μάθει ποιος της ζήτησε να σκοτώσει τη Σιμώνη. Ενας μυστηριώδης άντρας κατευθύνεται προς το σπίτι που κρατείται η Θεοφανώ και η κοπέλα καταφέρνει να γλιτώσει -προς το παρόν- από τα δεσμά της.

Ο Αντρέι, σίγουρος πια για την ενοχή της Πολυξένης, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της: «Ξέρω πολύ καλά πως εσύ έβαλες να σκοτώσουν τη Σιμώνη, προσπάθησες να δηλητηριάσεις τη Θεοφανώ, αλλά και ότι έπνιξες το μωρό στο ποτάμι», της μιλάει ανοιχτά. «Δεν σε καταλαβαίνω! Τι ανοησίες είναι αυτές;», του απαντάει εμφανώς αναστατωμένη. «Μην το αρνείσαι! Το ερώτημα βέβαια που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί το έκανες ή μάλλον ποιος σε έβαλε να το κάνεις», επιμένει ο Αντρέι και εκείνη ταράζεται περισσότερο και κάνοντας τη θιγμένη φεύγει. Εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να την ξεσκεπάσει!

Τρίτη 13/2 Επεισόδιο 54

Την ίδια ώρα, σε άλλο δωμάτιο του πύργου, ο Μάρκος επιτίθεται στον Τζανή: «Μου έκανες τον θιγμένο αδελφό και με πρόδωσες κι εσύ κι εκείνη μαζί! Αλλά αυτή η ντροπή δεν θα περάσει έτσι, θα τιμωρηθείτε κι εσύ κι αυτή μαζί», είναι τα λόγια του και απαιτεί να τα μαζέψει και να φύγει από τον πύργο: «Τα μαζεύεις και ξεκουμπίζεσαι από εδώ μέσα! Φύγε και τράβα όπου θέλεις, ούτε που με νοιάζει! Χωρίς όπλα, χωρίς άντρες, χωρίς τίποτα! Εξαφανίσου», του φωνάζει και η Δαμιανή προσπαθεί να τον εμποδίσει: «Μάρκο, είσαι υπερβολικός! Νομίζω ο Τζανής έχει καταλάβει το μεγάλο λάθος που έχει κάνει, σίγουρα δεν θα επαναληφθεί, αλλά είναι αδελφός σου, δεν μπορείς να τον πετάς στον δρόμο».

Ο Μάρκος είναι ανένδοτος: «Μίλησα, μάνα! Αυτό θα γίνει και τέλος», της ξεκαθαρίζει και πάει να βρει τη Μεταξία, την οποία έχει μπουζουριάσει στο μπουντρούμι: «Γλίτωσε το παιδί μας από έναν άχρηστο πατέρα, είχες πει κάποια στιγμή, αλλά εγώ πιστεύω πως γλίτωσε από μια άχρηστη και ανίκανη μάνα», της λέει και την αφήνει με δάκρυα. Ο Τζανής προσπαθεί να βρει τρόπους για να επιβιώσει, αλλά η ζωή έξω από την ασφάλεια του πύργου προμηνύεται δύσκολη.

Δείτε επίσης: Αδιανόητο - Πουλάνε τον Τζανή σε σκλαβοπάζαρο!

Τα νέα για την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης του Τζανή και της Μεταξίας κάνουν τον γύρο της Μάνης και ο Μιχαήλ θεωρεί πως η καλύτερη λύση είναι να χωρίσουν η νεαρή Γερακάρισσα και ο γιος του. Ομως, ο Σπήλιος δεν δέχεται να διαλυθεί ο γάμος της Μεταξίας και του Μάρκου: «Ο γάμος αυτός δεν θα διαλυθεί, πάει και τελείωσε». «Δεν βλέπεις πού έχει φτάσει η κατάσταση; Δεν μπορούν να συνυπάρχουν όλοι μαζί στον ίδιο πύργο μετά από όσα αποκαλύφθηκαν», επιμένει ο Μιχαήλ, αλλά ο Σπήλιος είναι ανένδοτος: «Μιχαήλ, το πας φιρί-φιρί να σκοτωθούμε! Και ο γαμπρός σου ντρόπιασε την κόρη μου και το όνομά μας, αλλά το κατάπιαμε και δεν είπαμε κουβέντα, τώρα θα κάνετε κι εσείς το ίδιο». Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, όταν μάλιστα ο Δραγουμάνος, θυμωμένος για τον τρόπο που φέρθηκαν στην κόρη του, ακυρώνει τη συμφωνία που είχε με τους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες.

Η Θεοφανώ, τρομαγμένη και φοβισμένη, έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από τους απαγωγείς της, τρέχει στο μοναστήρι και ζητάει από την Αγάθη να τη φιλοξενήσει καθώς η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. «Τι έγινε, παιδί μου; Ποιος σε κυνηγάει;», τη ρωτάει και η Θεοφανώ της ζητάει μια μεγάλη χάρη: «Αγάθη, μάλλον βρήκα ποιος σκότωσε τη μητέρα μου! Οι Γερακάρηδες το έκαναν, από την αρχή τους υποψιαζόμουν, αλλά τώρα σιγουρεύτηκα. Ειδικά όταν αντίκρισα αυτή τη γυναίκα, τη μητέρα του Σπήλιου, ένιωσα το κορμί μου να ανατριχιάζει. Θα με βοηθήσεις να την ξεσκεπάσουμε;». Τότε η Αγάθη της λέει: «Τρελάθηκες, κόρη μου; Με την αρχόντισσα Κυπριανή θα τα βάλεις; Εχεις χάσει το μυαλό σου μου φαίνεται, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο» και η Θεοφανώ της απαντάει: «Βοήθησέ με να φτάσω στην αλήθεια! Εχε μου εμπιστοσύνη και ξέρω τι κάνω».

Τετάρτη 14/2 Επεισόδιο 55

Η Αγάθη αναγκάζεται να την ακούσει και να τη βοηθήσει, έτσι η Θεοφανώ παίρνει το ρίσκο και συναντά την Κυπριανή κατά πρόσωπο, αλλά η συζήτησή τους θα πάρει επικίνδυνη τροπή. Την ίδια ώρα, η Γερακίνα επιστρέφει στον πύργο των Γερακάρηδων και θα ανατρέψει ξανά τα δεδομένα, ενώ ο Βρώτσος παρακούει μια εντολή του Αντρέι, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Την ίδια ώρα, ο Φρίξος ενημερώνει τον Αντρέι για το πού βρίσκεται η Θεοφανώ κι εκείνος ξεκινάει να τη βρει στο μοναστήρι. Ομως, έχοντας η Θεοφανώ μια σημαντική πληροφορία στα χέρια της, αρχίζει την αναζήτηση για τον πατέρα της. Ο Αντρέι που μαθαίνει πως δεν είναι στο μοναστήρι, τρέμει από τον φόβο του μήπως της συμβεί κάτι κακό και προσπαθεί να την εντοπίσει.