Το προξενιό της Ιουλίας: «Κοιμόσουν μαζί του πριν το γάμο;», «Να τον πείσω ότι γεννήθηκε 7μηνίτικο!» - Το ξεσκέπασμα της Ιουλίας και η πρόταση γάμου

Οι εβδομαδιαίες (20/22-2) εξελίξεις για τη σειρά του ALPHA

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: «Κοιμόσουν μαζί του πριν το γάμο;», «Να τον πείσω ότι γεννήθηκε 7μηνίτικο!» - Το ξεσκέπασμα της Ιουλίας και η πρόταση γάμου

Οι εβδομαδιαίες (20/22-2) εξελίξεις στο Προξενιό της Ιουλίας θα αλλάξουν σημαντικά τη ζωή της Ιουλίας και όχι μόνο! Ο Γρηγόρης σίγουρος ότι η Ιουλία του είπε εξαρχής ψέματα για τον Προβιό, λογομαχεί μαζί της και προβαίνει σε μια κίνηση την οποία η Κυριακούλα φοβάται ότι αργότερα ίσως τη μετανιώσει πικρά. Έτσι προσπαθεί να τον αποτρέψει να πάρει μια βιαστική απόφαση.

Οι εβδομαδιαίες (20/22-2) εξελίξεις στο Προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 20/2 - Επεισόδιο 50

Μετά από έναν συζυγικό καβγά, ο Στασινόπουλος διαπιστώνει ότι οι κόρες του έχουν ξεπεράσει τα όρια που τους έχει βάλει. Ετσι αποφασίζει ν’ αναλάβει δράση για να ξαναμπεί τάξη στην οικογένειά τους. «Τέρμα τα σούρτα-φέρτα. Θα μου δίνετε λογαριασμό για το πού πάτε και τι κάνετε. Τους έχεις δώσει πολύ θάρρος, Κατερίνη, κι έχεις αφήσει αμολητά τα σχοινιά αλλά θα σας τα δέσω εγώ», τους φωνάζει. Οταν η γυναίκα του μένει μόνη με τις κόρες της, τους λέει: «Εχει δίκιο ο πατέρας σας. Το παρακάνατε. Φροντίστε να μην του δώσετε άλλα δικαιώματα. Στο τέλος εγώ τα ακούω». Σε αντίθεση με την κρίση στο σπίτι του Κωστή, το κλίμα στο αρχοντικό Προβιού είναι ευχάριστο και υπάρχει ηρεμία. Γιωργίκης και Χρήστος έχουν έρθει κοντά και οι δυο τους αποφασίζουν να επισκεφθούν μαζί τον Επιφάνειο στο μοναστήρι. «Θέλω επιτέλους να γνωρίσω αυτόν τον άγιο άνθρωπο που σου έχει κάνει τόσο καλό», του λέει ο πατέρας του. «Κι εγώ το θέλω. Θα δεις. Ο πατέρας Επιφάνειος έχει τον τρόπο του να σε ηρεμεί», του απαντάει ο Χρήστος. Η Ιουλία μένοντας στο σπίτι, έρχεται κοντά με τη Δέσπω, που της ζητά μια μεγάλη χάρη. «Σας παρακαλώ κυρία, πείστε τον κ. Προβιό να μη με διώξει. Θέλω να μείνω στο σπίτι και σας υπόσχομαι θα δουλεύω σαν σκυλί», της αναφέρει. Η κοπέλα υπόσχεται να το κάνει.

Η Χάδω επισκέπτεται ξανά το ορφανοτροφείο και αναζητώντας βοήθεια στα σχέδιά της, αποφασίζει να συναντήσει ένα πρόσωπο που έχει πρόσφατα έρθει στη Λάρισα και αναμένεται να ταράξει τα νερά. Είναι ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη για τα παιδιά που στέλνονται για υιοθεσία στην Αμερική. Την ίδια ώρα, ο Επιφάνειος επισκέπτεται έναν άνθρωπο από το παρελθόν του, που θα τον οδηγήσει σε μια μεγάλη ανατροπή και δεν είναι άλλος από τον Στράτο Ραζίνη στη φυλακή. Αυτός είναι ο μόνος που γνωρίζει ότι η Ευγενία, η πρώτη γυναίκα του Γιωργίκη, δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Στο μεταξύ η Στάσα, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, μοιράζεται το μεγάλο μυστικό τής Ιουλίας με το μόνο πρόσωπο που μπορεί να εμπιστευτεί, ενώ ο Γρηγόρης που ξεκινά τα μαθήματά του στην Αβερώφειο, βρίσκεται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Τετάρτη 21/2 - Επεισόδιο 51

Η Αλεξάνδρα μετά από μια σκληρή σύγκρουση με τον Απόστολο χωρίζει οριστικά, ενώ ο γιατρός Γκλαβάνης κάνει ερωτική εξομολόγηση στη Φιλιώ. «Από την πρώτη στιγμή που σας συνάντησα, ένιωσα αισθήματα για εσάς για τα οποία είμαι σίγουρος», της ομολογεί, αλλά εκείνη ευγενικά δεν του αφήνει ελπίδες. Και ενώ η επίσκεψη Επιφάνειου στις φυλακές θα έχει απρόβλεπτη εξέλιξη, η συμπλοκή του Ρήγα με τον Σωτηράκη που πιάνονται στα χέρια για τα μάτια της Βαγγελίτσας, περιπλέκει τόσο τα πράγματα, που προκαλεί την άμεση επέμβαση του Στασινόπουλου, που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν ο Δήμου του φέρνει σπίτι τη μικρή του κόρη. «Τι ρεζιλίκια είναι αυτά; Να μην έχω πρόσωπο να βγω στον κόσμο», της φωνάζει. Στην προσπάθειά του να ισορροπήσει την κατάσταση, ζητά βοήθεια από τη Στάσα, προκαλώντας της με τις εξομολογήσεις του αμηχανία και έκπληξη. «Στάσα μου, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, αλλά σε παρακαλώ πες στον γιο σου τον Ρήγα να μείνει μακριά από τον κόρη μου τη Βαγγελίτσα», είναι τα λόγια του.

Ο Γρηγόρης βλέπει την Ιουλία και δεν διστάζει, θυμωμένος όπως είναι, να έρθει μαζί της σε ρήξη. «Τα είχες με τον Προβιό όσο ήσουν και μαζί μου; Κοιμόσουν μαζί του πριν τον γάμο;», της φωνάζει. «Γρηγόρη, τι λες;», του απαντάει εκείνη. «Γι’ αυτό βιάστηκες να τον παντρευτείς; Ούτε τα σαράντα του πατέρα σου δεν είχαν περάσει καλά-καλά. Με κορόιδεψες. Γι’ αυτό δεν ήθελες να φύγουμε μαζί. Δεν θέλω ούτε να σε ξέρω. Σε λυπάμαι», συνεχίζει καθώς πιστεύει ότι του έχει πει από την αρχή ψέματα για τον Προβιό. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, οι προσδοκίες της Δέσπως να παραμείνει στο σπίτι του Προβιού διαψεύδονται, καθώς ένα απρόσμενο εμπόδιο της χαλάει τα σχέδια. Δεν είναι μόνο η Δέσπω, αλλά και η Στεφανία που δεν τη θέλουν στο αρχοντικό. Την ίδια στιγμή, στην προσπάθεια του Ζαφείρη να συνεφέρει τον Γρηγόρη, εκείνος, απαρηγόρητος και θυμωμένος καθώς είναι, κάνει μια κίνηση που εκπλήσσει τη Φιλιώ αφού της κάνει πρόταση γάμου και τη ρίχνει στην αγκαλιά του τη στιγμή που η Κυριακούλα τους κάνει τσακωτούς και σοκάρεται.

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: «Το παιδί είναι δικό σου» - Αποκλειστικά η σκηνή όπου η Ιουλία αποκαλύπτει τα πάντα στον Γρηγόρη

Πέμπτη 22/2 - Επεισόδιο 52

Ο Στασινόπουλος πάλι αποφασίζει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Σωτηράκη και αναλαμβάνει δράση με τη βοήθεια του υπενωμοτάρχη Δήμου. «Μην ξαναπλησιάσεις την κόρη μου γιατί θα έχουμε πολύ κακά ξεμπερδέματα», τον προειδοποιεί. Η Κυριακούλα μετά από το αρχικό σοκ όσων είδε να γίνονται μέσα στο ίδιο της το σπίτι, λιποθυμάει ξανά, κάνοντας τον Γρηγόρη ν’ ανησυχήσει για την υγεία της. Εκείνη όμως νοιάζεται μόνο για τον γιο της και προσπαθεί να τον αποτρέψει να πάρει μια απόφαση που μπορεί να μετανιώσει πικρά στο μέλλον. Στο μεταξύ η Στάσα υποδέχεται τον Ρήγα και τον μαλώνει για την επιπολαιότητά του να τσακωθεί με έναν άνθρωπο του υποκόσμου και να μπλεχτεί με την κόρη του Στασινόπουλου, ενώ εκείνος της υπόσχεται ότι θα συμμορφωθεί και θα προσπαθήσει να μην ξαναμπλέξει. Στο αρχοντικό Προβιού έρχεται η ώρα του αποχωρισμού για τις ανιψιές του Λεοντίου, την ώρα που ο Χρήστος εξομολογείται στον πατέρα Επιφάνειο τις σκέψεις του για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι και εκείνος τον καλεί να μείνει στο μοναστήρι. Στο καφενείο του Τυρνάβου, ο Γρηγόρης μιλώντας στην Αλεξάνδρα στο τηλέφωνο, της ανακοινώνει ένα νέο που θα την ξαφνιάσει δυσάρεστα, τον γάμο του.