Μάγισσα: «Θα την ξεμοναχιάσεις και θα την ξεκάνεις», «Εκείνη σκότωσε το μωρό!» - Το έγκλημα της Πολυξένης έγινε γνωστό! Θεοφανώ & Αντρέι βρίσκονται αιχμάλωτοι

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (19/21-2) για τη σειρά του ΑΝΤ1

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μάγισσα: «Θα την ξεμοναχιάσεις και θα την ξεκάνεις», «Εκείνη σκότωσε το μωρό!» - Το έγκλημα της Πολυξένης έγινε γνωστό! Θεοφανώ & Αντρέι βρίσκονται αιχμάλωτοι

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (19/21-2) για τη Μάγισσα θα φέρουν στις οθόνες σας πολλές ανατροπές! Όσο η Θεοφανώ και ο Αντρέι προσπαθούν να βρουν τον πατέρα της κοπέλας, ο υπηρέτης της Κυπριανής τους έχει πάρει στο κατόπι και προσπαθεί να τη σκοτώσει. Την ίδια ώρα ο Τζανής κινδυνεύει να πουληθεί ως σκλάβος, ενώ ο Βρώτσος αποκαλύπτει τους Λασκαραίους τα εγκλήματα της Πολυξένης.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Αυτό είναι το τραγικό τέλος του Μάρκου - Ο Τζανής του δίνει την χαριστική βολή

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (19/21-2) για τη Μάγισσα

Δευτέρα 19/2 - Επεισόδιο 56

Η Μεταξία επιστρέφει στον πύργο του πατέρα της, αποφασισμένη να χωρίσει με τον άντρα της: «Δεν τον αγαπάω, τον σιχαίνομαι! Και όλους εκεί μέσα», τους δηλώνει και ο Σπήλιος διαφωνεί κάθετα να χωρίσουν: «Δεν δέχομαι να χωρίσεις με τον Μάρκο! Αυτός ο γάμος δεν θα λήξει έτσι! Με ντρόπιασες στους Λασκαραίους και σε όλη τη Μάνη, θα κάνεις αυτό που σου λέω! Θα γυρίσεις στον άντρα σου και θα συνεχίσεις να είσαι η κυρά του. Και αυτό το απόβρασμα τον Τζανή δεν θα τον πλησιάσεις ποτέ ξανά! Το κατάλαβες;», της φωνάζει, ενώ η Κυπριανή συμπληρώνει: «Μέρεψε, Σπήλιο, είμαι σίγουρη πως η εγγόνα μου θα καταλάβει το λάθος της και θα πράξει το σωστό, αυτό που πρέπει να κάνει σαν σωστή σύζυγος και καπετάνισσα».

Στη συνέχεια γυρίζει στη Μεταξία και της λέει: «Εκανες ένα τραγικό λάθος, αλλά δεν θα διαλύσεις τον γάμο σου για τον Τζανή». Η Μεταξία επιμένει: «Μα δεν καταλαβαίνετε ότι δεν τον θέλω, δεν τον αγαπάω, δεν θέλω να ξαναδώ τον Μάρκο Λάσκαρη μπροστά μου», λέει και κλείνεται στο δωμάτιό της. Η Κυπριανή προσπαθεί να ηρεμήσει τον γιο της, όταν στο μεταξύ η Γερακίνα που έχει επιστρέψει στον πύργο, έχοντας μίσος για τους Γερακάρηδες αλλά και βλέποντας πόσο υποφέρει η κόρη της, θέλει να την πάρει μαζί της και να φύγουν. Ομως, η Μεταξία έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της και είναι αποφασισμένη να πετύχει αυτό που θέλει με όποιο κόστος. Κι ενώ η Μεταξία παλεύει να απαλλαγεί από τους Λασκαραίους, ο Τζανής καθημερινά ανακαλύπτει πόσο δύσκολη είναι η ζωή έξω από την ασφάλεια του πύργου, με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων.

Τρίτη 20/2 - Επεισόδιο 57

Ενας άγνωστος άντρας προσφέρεται να τον Τζανή, αλλά στη συνέχεια θα αποδειχτεί ο χειρότερός του εφιάλτης καθώς έχει σκοπό να τον «πουλήσει» ως σκλάβο σε μακρινή χώρα. Στο μεταξύ, ο Σπήλιος προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά με αθέμιτα μέσα! Ετσι, οι Γερακάρηδες στην προσπάθειά τους να γίνουν ισχυροί, προσκαλούν στον πύργο τα ξαδέρφια της Γερακίνας αλλά και τον Μισέλ. «Πατέρα, θα φέρεις αυτόν τον φράγκο ξανά εδώ μέσα; Ξεχνάς ότι προσπάθησε να μου κλέψει τη γυναίκα μου;», του λέει έξαλλος και ο Σπήλιος του απαντάει: «Θα γίνει αυτό που λέω κι εσύ θα καθίσεις στα αυγά σου! Μην τολμήσεις να τον πειράξεις θα με δεις όπως δεν με έχεις ξαναδεί! Θα γίνω ισχυρός και δεν θα μου χαλάσεις εσύ τα σχέδια για τις ζήλιες σου και τα καμώματά σου! Σου το ξαναλέω, μην τον πλησιάσεις». Ο Θράσος προκειμένου να κάνει το χατίρι στον πατέρα του, θα συγκρατήσει το μίσος του για τον Μισέλ, που γυρίζει στον πύργο των Γερακάρηδων με την ουρά στα σκέλια. «Προσπάθησα να ηρεμήσω τον γιο μου για να μη σε σκοτώσει. Με μία μου λέξη μπορώ να τον κάνω ξανά θηρίο και να σου κόψει το κεφάλι, γι’ αυτό θα μου πεις όλα όσα έμαθες και άκουσες στους Λασκαραίους. Μπρος, ξεκίνα, μίλα». Ο Μόφορης, που συνεχίζει τα κουρσέματα και τα πάρε-δώσε με πειρατές, αναγνωρίζει τον Τζανή στο σκλαβοπάζαρο και κάνει τα πάντα προκειμένου να τον «αγοράσει». «Θα έχω σκλάβο μου έναν Λάσκαρη! Τι τύχη είναι αυτή που μου ήρθε», λέει ειρωνικά στον νεαρό, που είναι εγκλωβισμένος και δεν μπορεί να ξεφύγει για να γλιτώσει. Από παιδί του Μιχαήλ και ένας από τους διαδόχους των Λασκαραίων, κατέληξε σκλάβος στα χέρια κακοποιών.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Σούπερ αποκλειστικό - Αυτοκτονεί στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς!

Τετάρτη 21/2 - Επεισόδιο 58

Ο Αντρέι καταφέρνει να βρει τη Θεοφανώ και εκείνη του εξηγεί όλα όσα έμαθε. «Η Κυπριανή Γερακάρη σκότωσε τη μάνα μου, Αντρέι. Μένει τώρα να το αποδείξω και να την εκδικηθώ! Αλλά πρώτα πρέπει να βρω τον πατέρα μου...». Εκείνος αποφασίζει να τη βοηθήσει και να μην την αφήσει μόνη της: «Θα έρθω μαζί σου, δεν πρόκειται να σε αφήσω ξανά μόνη σου». Μαζί αποφασίζουν να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά για να βρούνε πληροφορίες για τον πατέρα της. Στο μεταξύ, εκείνη του ζητάει να κοιτάξει κάποια από τα έγγραφα που άφησε ο Τζανέτος πίσω του και η Θεοφανώ ανακαλύπτει πράγματα που θα αναστατώσουν τον Αντρέι. Παράλληλα, η προφητεία μιας γριάς τσιγγάνας θα συγκλονίσει τη Θεοφανώ, ενώ ο υπηρέτης της Κυπριανής, που την έχει εντοπίσει, τους παρακολουθεί με σκοπό να τη σκοτώσει, όπως τον διέταξε η κυρά του.

Ομως, ο κίνδυνος για το ζευγάρι θα έρθει από αλλού, αφού όταν φτάσουν στη Μονεμβασιά θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν νέο εχθρό. Οι ίδιοι θα είναι φυλακισμένοι και η μοναδική ελπίδα τους είναι η γυναίκα που ήρθαν να επισκεφθούν στη Μονεμβασιά. Μόνο που ο διώκτης της Θεοφανώς καταφέρνει να την εντοπίσει και η ζωή της για ακόμα μια φορά κρέμεται από μια κλωστή. Στον πύργο των Λασκαραίων, το κλίμα απέναντι στη Δαμιανή είναι βαρύ και ο Μάρκος δείχνει για ακόμα μια φορά το σκληρό του πρόσωπο απέναντί της. «Η μάνα μου θα μένει πια στον πύργο, εδώ, κοντά μου», ανακοινώνει στο οικογενειακό τραπέζι αναστατώνοντας τη Δαμιανή. Ο Μιχαήλ προσπαθεί να τον συνεφέρει: «Μάρκο, πληγώνεις τη μητέρα σου με αυτό που κάνεις», του τονίζει, αλλά ο Μάρκος επιμένει φέρνοντας τη Δαμιανή στα όριά της.

Ο Βρώτσος αποφασίζει να φέρει ξανά στον πύργο τη Μαριώ, όπου αποκαλύπτει στον Μάρκο τις ραδιουργίες της Πολυξένης, ανοίγοντας μέσα στον πύργο των Λασκαραίων τον ασκό του Αιόλου. «Καταλαβαίνεις τι είναι αυτά που μου λες;», τη ρωτάει ο Μάρκος και εκείνη του λέει τρομαγμένη: «Σου λέω αλήθεια, καπετάνιε! Η Πολυξένη μού ζήτησε να βρω ανθρώπους να σκοτώσουν τη Σιμώνη, αλλά και δηλητήριο για να σκοτώσει τη Θεοφανώ». Ο Μάρκος είναι έξω φρενών, ενώ ο Βρώτσος του δίνει τη χαριστική βολή: «Η Θεοφανώ σε ένα όραμά της είδε την Πολυξένη να πνίγει το μωρό, Μάρκο». Πλέον ο κλοιός γύρω της στενεύει και δεν έχει παρά να παραδεχτεί πως εκείνη σκότωσε το μωρό. Αμέσως δίνεται εντολή να τη συλλάβουν και να την οδηγήσουν στο μπουντρούμι, διαφυλάσσοντας σθεναρά το ένοχο μυστικό της Δαμιανής.