Ναυάγιο: «Άρα η Θεοδώρα είναι παιδί μου!» - Σοκ για τον Δημήτρη, Η Μαρία ''σπάει'' για πρώτη φορά τη σιωπή της

Οι εβδομαδιαίες (18/20-2) εξελίξεις για τη σειρά του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ναυάγιο: «Άρα η Θεοδώρα είναι παιδί μου!» - Σοκ για τον Δημήτρη, Η Μαρία ''σπάει'' για πρώτη φορά τη σιωπή της

Μην χάσετε τις εβδομαδιαίες (18/20-2) εξελίξεις για το Ναυάγιο! Λίγο πριν τον γάμο του Ιπποκράτη με την Ειρήνη, η Ευγενία επεμβαίνει και χαλάει σε όλους τη διάθεση. Ο Αγγελος ψάχνει απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο των γονιών του, την ώρα που ο Δημήτρης απαιτεί από τη Μαρία να παραδεχτεί πως η Θοδώρα είναι κόρη του.

Οι εβδομαδιαίες (18/20-2) εξελίξεις για το Ναυάγιο

Κυριακή 18-2 - Επεισόδιο 60

Η ανάμνηση του θανάτου της Κλαίρης βασανίζει τον Ιπποκράτη, που βλέπει ότι η Ειρήνη έχει ακόμα αμφιβολίες για τον γάμο. Παράλληλα, βλέποντας τον Πέτρο να πλησιάζει ολοένα και πιο «απειλητικά» τη γυναίκα που θέλει να κάνει δική του, αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει προκειμένου εκείνη να τον βγάλει οριστικά από τη ζωή της. «Δεν τον θέλω κοντά της, Δήμητρα. Είμαι σίγουρος πως της κάνει κακό, γιατί τη γυρίζει συνέχεια στο παρελθόν. Δεν θέλω η Ειρήνη να κάνει μαύρες σκέψεις σχετικά με το ναυάγιο και τον Απόστολο. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και ειδικά εκείνη που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί», θα πει στη γυναίκα που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον στο σπίτι του και εκείνη θα δεσμευτεί να μιλήσει στη μελλοντική του σύζυγο. «Εγνοια σας, κύριε Ιπποκράτη, και θα της μιλήσω. Η Ειρήνη σάς σέβεται και σας αγαπάει. Πήρε την απόφαση να σας παντρευτεί ύστερα από ώριμη σκέψη. Δεν θα αφήσει κανέναν να μπει ανάμεσά σας. Είμαι σίγουρη», θα υποστηρίξει στον αξιωματικό. Μόνο που στην πραγματικότητα η Ειρήνη δεν ξέρει αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον γάμο. Το μόνο που τη γεμίζει χαρά και το συζητάει ακόμα και με τον πατέρα της, είναι η επαφή με τον μικρό Ορέστη, που βλέπει τη διάθεσή του να έχει αλλάξει άρδην από τη στιγμή που του ανακοίνωσαν πως η Ειρήνη θα γίνει η νέα του μητέρα.

Ο καπετάν Στελής έρχεται ξανά σε επαφή με τον Πέτρο και έχοντας κοντά του τη φωτογραφία του, σιγουρεύεται πλέον πως είναι ο γιος της Λαμπρινής. Μόνο που ο Πέτρος επιμένει να του λέει ψέματα. «Μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλον. Το όνομά μου είναι Αντώνης και όχι Πέτρος. Λυπάμαι που δεν είμαι αυτός που ψάχνετε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο πατέρας μου είναι σε ίδρυμα, ενώ η μητέρα μου δεν ζει πλέον. Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω αλλά νομίζω πως ο Αντώνης που λέτε πνίγηκε στο ναυάγιο», ισχυρίζεται. Ο Στελής αμφισβητεί ξανά τα λόγια του αγοριού και του το λέει.

Ο Μάκης, έχοντας πειστεί πλέον ότι η Λίνα του λέει αλήθεια, ξεκινάει να τη διεκδικεί ξανά. «Εντάξει, ήταν λάθος μου αλλά τρελάθηκα όταν ο πατέρας σου είπε ότι ο Στέφανος είναι ο αρραβωνιαστικός σου. Ενιωσα ένα τίποτα, προδομένος και δεν ήθελα τη ζωή μου. Λυπάμαι για τον τρόπο που σου φέρθηκα κι αν είχα την ευκαιρία να γυρίσω τον χρόνο πίσω, σίγουρα θα καθόμουν να σε ακούσω. Σε αγαπάω, Λίνα, και ξέρω πως με αγαπάς κι εσύ», θα της πει από το τηλέφωνο αλλά τα λόγια του δεν θα πιάσουν τόπο. Λίγο αργότερα εκείνη θα πάει να τον βρει, αλλά δυστυχώς όχι για να τα βρουν ξανά. Η στενοχώρια του θα είναι τεράστια αλλά θα ορκιστεί να μην τα παρατήσει μέχρι να κάνει το κορίτσι αυτό ξανά δικό του.

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Το κρυφό παρελθόν του αποκαλύπτεται - Τα ίδια τα παιδιά του θα τον ξεμπροστιάσουν

Την ίδια στιγμή, το σοκ του Αγγελου είναι τεράστιο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί πως οι δικοί του κάηκαν ζωντανοί μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Νιώθει έτοιμος λοιπόν να ψάξει ακόμα πιο βαθιά για εκείνη τη μέρα που του άλλαξε τη ζωή και αρχίζει την έρευνα. Καθώς μαθαίνει πως οι γονείς του ήταν σε επικοινωνία με κάποιον θείο του, αποφασίζει να έρθει σε επαφή μαζί του για να μάθει όποια πληροφορία παραπάνω μπορεί και να οδηγηθεί στον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά. Ομως ο δρόμος μέχρι να φτάσει στην αλήθεια δεν θα είναι εύκολος για κανέναν. Το παρελθόν της οικογένειάς του φαντάζει σαν ένα άλυτο μυστήριο, όμως έχοντας την Βάσω στο πλευρό του, θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. «Θα κάνω ό,τι μπορώ, θα ψάξω και θα ρωτήσω στην Κρήτη. Μην ξεχνάς πως ο πατέρας μου γνωρίζει πολύ κόσμο και ίσως να μας φέρει σε επαφή με κάποιους. Δεν θα αφήσουμε το μυστήριο αυτό να μείνει άλυτο. Πρέπει να μάθεις τι συνέβη τότε στους γονείς σου και θα είμαι μαζί σου σε αυτό», θα του πει εκείνη με αγάπη.

Δευτέρα 19/2 - Επεισόδιο 61

Ο Βασίλης δεν σταματά να βοηθά τη Στέλλα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αναζητήσει εκείνο που της αξίζει. «Ο πόνος μου, Βασίλη, με οδήγησε εκεί. Στις μαύρες σκέψεις. Πίστεψα πως αν έκανα κακό στον Μάριο, θα κέρδιζα ξανά τον Κυριάκο μου, όμως έκανα λάθος. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να τον φέρει πίσω και αν μπορούσε να μου μιλήσει είμαι σίγουρη πως θα μου έλεγε να συνεχίσω για το καλό του παιδιού μας που θα έρθει στον κόσμο σε λίγους μήνες. Δεν ξέρω πώς άφησα τον εαυτό μου να οδηγηθεί εκεί. Χαίρομαι που με σταμάτησες», θα εξομολογηθεί στον άντρα που την έχει ερωτευτεί, ενώ θα του εξηγήσει πως είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει να συνεχίσει τη ζωή του. Ο Βασίλης θα συμφωνήσει μαζί της και οι δυο τους θα ψάξουν να του βρουν δουλειά για να βοηθήσουν στην οικογένειά του. Αντίθετα, ο Μιλτιάδης Παντελίδης χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πείσει τον Μάριο να της κάνει μήνυση. Ο πρώην υπάλληλος του Βασιλείου του λέει ότι δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία και ο δικηγόρος αρχίζει να απειλεί τους δικούς του ανθρώπους.

Πίσω στην Κρήτη, έχοντας ο Δημήτρης πάρει πίσω στη δουλειά τη Θοδώρα, βλέπει τυχαία σε κάποιο έγγραφο την ημερομηνία γέννησης της κοπέλας και ταράζεται αφού καταλαβαίνει πως η Μαρία είχε μείνει έγκυος πολύ πριν μπει ο Βλάσης Παπαδάκης στη ζωή της. Συνειδητοποιώντας λοιπόν πως η Θοδώρα είναι κόρη του, πηγαίνει να βρει τη Μαρία και η αλήθεια αρχίζει να βγαίνει στο φως.

Τρίτη 20/2 - Επεισόδιο 62

Το κουδούνι στο σπίτι του Ιπποκράτη χτυπάει και όταν εκείνος πάει να ανοίξει την πόρτα, θα δει απέναντί του την Ευγενία να του κάνει ξανά ερωτήσεις για τον θάνατο της Κλαίρης. «Τι θέλεις εσύ εδώ; Νομίζεις ότι κάνει καλό στον Ορέστη να σε βλέπει συνέχεια γύρω του και να θυμάται τη μητέρα του; Θέλω να προχωρήσω, όπως προχώρησε κι εκείνη όταν μας εγκατέλειψε κι έφυγε από το σπίτι», θα της πει κοφτά και όταν η Ευγενία αρχίσει να φωνάζει λέγοντάς του ότι έχει το ίδιο αίμα με τον γιο του και δεν μπορεί να της απαγορεύει την είσοδο, θα πάει κοντά τους η Ειρήνη. Θα ρωτήσει τι συμβαίνει τον μέλλοντα σύζυγό της και πριν ο Ιπποκράτης προλάβει να της πει δεκάδες δικαιολογίες, η Ευγενία θα της τονίσει πως πρέπει να σκεφτεί σοβαρά πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί του.

Στο μεταξύ, ο Μάκης και η Λίνα θέτουν τη σχέση τους σε νέα βάση και δείχνουν να είναι ευχαριστημένοι. Ο Δημήτρης πιέζει τη Μαρία για απαντήσεις κι εκείνη υποκύπτει στην πίεσή του και του αποκαλύπτει το μεγαλύτερό της μυστικό. Ο Πέτρος απελπισμένος με τον γάμο της Ειρήνης, κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τη συναντήσει και να της αλλάξει γνώμη. Πηγαίνει στην εκκλησία για να σταματήσει το μυστήριο, αλλά πλέον είναι αργά. Εκείνη τον βλέπει και ταράζεται αφού έχει αρχίσει να έχει δυνατά συναισθήματα για εκείνον.

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Η έκτακτη απόφαση του Mega - Αλλάζουν οι ημέρες προβολής

Ο Μάριος έρχεται σε επαφή ξανά με τη Στέλλα και της μιλάει ανοιχτά για τις πιέσεις που του ασκεί ο Μιλτιάδης Παντελίδης το τελευταίο διάστημα. Της εξηγεί πως αν δεν καταθέσει μήνυση εναντίον της για τη δολοφονική απόπειρα, θα κάνει κακό στην οικογένειά της και η Στέλλα που δεν θέλει να υπάρξει τέτοια εξέλιξη, του λέει ότι θα πάει να παραδοθεί για να σταματήσει τις απειλές. Ο άντρας τής τονίζει να μην το κάνει, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη και μάλιστα δεν θα διστάσει να το συζητήσει και με τον Βασίλη. Μόνο που οι εξελίξεις θα τους προλάβουν όλους και η Στέλλα δεν θα προλάβει να φτάσει ποτέ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της