Γη της ελιάς: Αυτό είναι το λυτρωτικό τέλος της Δήμητρας

«Θα του βάλω φωτιά και θα τον κάψω»

Γη της ελιάς: Αυτό είναι το λυτρωτικό τέλος της Δήμητρας

Η Δήμητρα δίνει τη χαριστική βολή στον Κουράκο. Αφού του λέει ότι έριξε το παιδί του κρυφά, του ανακοινώνει ότι θα αφοσιωθεί στη δουλειά και την καριέρα της και θα φύγει από τη Μάνη. Ο χωρισμός τους είναι δεδομένος και αναπόφευκτος στο τέλος της Γης της Ελιάς!

Γη της ελιάς: Δήμητρα και Κουράκος χωρίζουν

Όπως αναφέρει το TiVi Σίριαλ και η Μαρία Μεταξητινού, η Δήμητρα μιλάει για μια ακόμα φορά με τον Κουράκο και του ανακοινώνει: «Θέλω να σου πω κάτι και δεν θέλω να το μάθεις από αλλού», του λέει σοβαρά. Ο Γιώργης παγώνει και τη ρωτάει: «Τι άλλη έκπληξη μου κρατάς, έχω περιέργεια» και η Δήμητρα του ρίχνει τη βόμβα: «Αποφάσισα να φύγω, Γιώργη. Εχω μια πρόταση να πάω στην Αμερική για να κάνω μετεκπαίδευση», του λέει και τον αφήνει άναυδο και πληγωμένο. Ο αστυνόμος δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του: «Πλάκα μου κάνεις, έτσι; Δεν μπορεί. Κι εμείς; Η σχέση μας; Δήμητρα, σ’ αγαπάω και μ’ αγαπάς κι εσύ. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα», της λέει. Και η Δήμητρα του εξηγεί:

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς: «Δεν θα βγεις ζωντανή από εδώ» - Σφαδάζει στα χέρια κακοποιών η Δήμητρα

Ο Κουράκος και η Δήμητρα από την Γη της Ελιάς που χωρίζουν

«Δεν είπα ότι δεν με πειράζει. Δεν είπα ότι δεν σε αγαπάω, αλλά σου έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι με ενδιαφέρει πολύ η δουλειά μου και θα κάνω πάντα γι’ αυτή». Η απόφαση της Δήμητρας είναι ειλημμένη και μάλιστα έχει κανονίσει να φύγει πολύ σύντομα. Η μέρα φτάνει και η αστυνόμος αρχίζει να αποχαιρετά έναν-έναν τους γνωστούς και φίλους της. Η Μαρίνα πολύ συγκινημένη την αποχαιρετάει, αλλά το ίδιο και η Αλκμήνη και όλα τα κορίτσια που είχαν δεθεί τόσο καιρό. Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος είναι στην κυριολεξία διαλυμένος και δίπλα του έχει τον Ορέστη, ο οποίος κάνει τα πάντα για να του συμπαρασταθεί. Η μέρα που η Δήμητρα πρέπει να εγκαταλείψει τη Μάνη φτάνει. Η Δήμητρα μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει για την Αμερική, αφήνοντας τον Γιώργη ψυχολογικά ράκος.

Η Αρετή στη φυλακή για φόνο

Η Αρετή από την Γη της ελιάς

Η Αρετή δεν έχει ηρεμήσει με την κοροϊδία του Τάσου, αλλά οι κατάρες και οι επιθέσεις που του έκανε της φαίνονται λίγες, πολύ λίγες. Το μίσος για τον Τάσο συνεχίζει να την τρώει: «Θα του βάλω φωτιά και θα τον κάψω», λέει συνέχεια. Και φαίνεται ότι σοβαρολογεί, καθώς όντως ετοιμάζεται να κάψει τον φούρνο του Τάσου και μάλιστα προμηθεύεται βενζίνη, αλλά η Ασπασία τής χαλάει τελικά τα σχέδια. Ωστόσο, μετά από δύο μέρες μια μεγάλη φωτιά αναστατώνει το χωριό.

Η φωτιά είναι στον φούρνο του Τάσου, όπου έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής, τα οποία σβήνουν τη φωτιά, αλλά η καταστροφή είναι τεράστια και μάλιστα με θύμα τον Τάσο, που βρισκόταν μέσα στον φούρνο. Οι υποψίες όλων πέφτουν στην Αρετή, η οποία παντού έλεγε ότι θα τον κάψει. Η αστυνομία τη συλλαμβάνει σαν νούμερο ένα ύποπτη για τον εμπρησμό, αλλά και τη δολοφονία του Τάσου. Η Αρετή φωνάζει και χτυπιέται ότι δεν έβαλε αυτή τη φωτιά, αλλά η θέση της είναι πολύ δύσκολη και οδηγείται στο κελί.