Ο παράδεισος των κυριών (23/2): «Σταμάτα αυτή την τρέλα» - Ο Σίμος μαθαίνει ότι η Βικτώρια είναι μάνα του και καταρρέει

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο παράδεισος των κυριών (23/2): «Σταμάτα αυτή την τρέλα» - Ο Σίμος μαθαίνει ότι η Βικτώρια είναι μάνα του και καταρρέει

Απόψε 23/2 στον Παράδεισο των κυριών, ο Σίμος θα μάθει την αλήθεια για την ζωή του που θα τον "διαλύσει". Συγκεκριμένα, η Αμαλία θα του πει πως είναι γιος της Βικτώριας, την ίδια ώρα που η Μιράντα θα πέσει από τα σύννεφα μόλις μάθει από τον Ντίνο για το μενταγιόν που φορούσε στο γάμο της.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Ο παράδεισος των κυριών

Επεισόδιο 94

Δεν θα μάθει μόνο ο Σίμος γι’ αυτή τη συνάντηση, καθώς θα το πει στη Μιράντα: «Η Αμαλία μού είπε ψέματα και συναντήθηκε με τον Ντίνο. Πιστεύω ότι είναι μαζί κρυφά», ισχυρίζεται. Αμέσως μετά ο Σίμος στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τον λόγο που η Αμαλία του είπε ψέματα το προηγούμενο βράδυ, πέφτει πάνω σε αλήθειες που θα τον κλονίσουν βαθιά. «Εμαθα τα πάντα. Ξέρω ότι είσαι υπεύθυνος για τον φόνο της Νέλυς, ότι βρίσκεσαι πίσω από τον εμπρησμό στον “Παράδεισο”, ακόμα και ότι είσαι γιος της Βικτώριας», είναι τα λόγια της.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό: Ντίνος και Αμαλία φιλιούνται με πάθος - «Είμαι παντρεμένη κι εσύ ακόμα ο άντρας της μάνας μου»

Την ίδια στιγμή η Μιράντα προσπαθώντας να βοηθήσει τον Σίμο, μαθαίνει κάτι από τον Ντίνο για την Αμαλία που θα επιβεβαιώσει τους φόβους της: «Το μενταγιόν που της είχα χαρίσει, το φόρεσε μόνο και μόνο για να αισθανθεί ότι είχε κάποιον κοντά της», της λέει…

Τέλος, η Ζαχαρούλα αναλαμβάνει να μιλήσει στη Σύρμω ώστε να την πείσει να αφήσει πρώτα τα αδέλφια της να παντρευτούν: «Εγώ έναν άντρα αγάπησα, τον Βύρωνα, και δεν πρόκειται ν’ αγαπήσω άλλον. Δεν θέλω να χαλάσουν τη ζωή τους τ’ αδέλφια μου εξαιτίας μου», της ξεκαθαρίζει και την πείθει.

Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Καθώς οι υποψίες του Χριστόφορου για τη Βικτώρια αρχίζουν να φουντώνουν, αυτός και η Μιράντα αρχίζουν να έρχονται κοντά. Παράλληλα, ο Αποστόλης ζητά από τη Μάγια να ρίξει το παιδί, ενώ η Ματούλα χαροπαλεύει από το δηλητήριο της Στέλλας.

Ο γάμος της Ζαχαρούλας εξακολουθεί να είναι βασική προϋπόθεση στην οικογένεια της Σύρμως για να μπορέσουν να παντρευτούν στη συνέχεια και τα αδέλφια της. Ετσι η Τζένη προτείνει στον Πασχάλη να κλεφτούν και όλοι συμφωνούν εκτός από τον Μεμά: «Εγώ δεν συμφωνώ. Αν το μάθει η μάνα θα γίνει μεγάλος χαμός. Κάντε ό,τι θέλετε αλλά μη με μπλέκετε», τους λέει και για το μόνο που συμφωνεί είμαι να κρατήσει το μυστικό.

Η Πολυξένη έχει πει τα πάντα στον Χριστόφορο για τον Φώτη και το δηλητήριο, βάζοντάς του λόγια ότι η Βικτώρια μπορεί να του έριχνε δηλητήριο στο ποτό όταν πάθαινε τις καρδιακές κρίσεις. Ετσι ο Χριστόφορος μπαίνει στο δωμάτιό της για να ψάξει για το δηλητήριο. Φυσικά, η Βικτώρια έχει αντικαταστήσει το περιεχόμενο από τα μπουκαλάκια με βιταμίνες.

Ωστόσο, όταν η Βικτώρια πιάνει τον Χριστόφορο επ’ αυτοφώρω την ώρα που ετοιμάζεται να βγει από το δωμάτιό της, δεν του κρύβει τη δυσαρέσκειά της: «Χριστόφορε, κι εσύ; Δεν το περίμενα ποτέ από σένα να πιστέψεις αυτές συκοφαντίες», του παραπονιέται κι εκείνος βρίσκει μια δικαιολογία: «Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ενα βιβλίο έψαχνα που ήθελα να διαβάσω», ισχυρίζεται, αλλά δεν την πείθει. Στη συνέχεια ο Χριστόφορος στέλνει το φάρμακο που βρήκε στο δωμάτιό της για εργαστηριακό έλεγχο, αλλά τα αποτελέσματα θα τον κάνουν να αισθανθεί άσχημα που την υποπτεύθηκε.

Την ίδια ώρα, ο Σίμος δέχεται την επίσκεψη του Χρήστου, ο οποίος του λέει την αλήθεια για την καταγωγή του: «Γιος της Βικτώριας είσαι, Σίμο, που σε έκανε με έναν Εβραίο στρατιώτη», του λέει κι εκείνος καταρρέει και τον διώχνει εκνευρισμένος. Η Βικτώρια συνεχίζει να χειραγωγεί τον Δημοσθένη και τη Στέλλα ώστε να τους χρησιμοποιήσει ανάλογα με τους σκοπούς της... Ομως νέα στοιχεία έρχονται στο φως και σφίγγουν τον κλοιό γύρω της.

Ο Αποστόλης συναντάει τη Μάγια κι εκείνη του ανακοινώνει: «Είμαι έγκυος», αλλά εκείνος της συμπεριφέρεται απαξιωτικά: «Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να σε παντρευτώ. Δεν θα μπορούσα να κάνω οικογένεια με κάποια που έκανε αυτή τη δουλειά», της λέει και επιμένει: «Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να το ρίξεις. Θα σου δώσω όσα χρήματα χρειάζεσαι». Εκείνη εξαγριώνεται μαζί του: «Εντάξει, Αποστόλη, θα το ρίξω, φύγε όμως και μη σε ξαναδώ μπροστά μου», είναι τα λόγια της. Η δίκη της Αμαλίας εναντίον του Πάρη δημιουργεί μεγάλο άγχος και στις δύο πλευρές...

Η πλευρά του Πάρη νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς γνωρίζουν ότι ο νόμος είναι με το μέρος τους. Από την άλλη, η Αμαλία νιώθει ότι η δίκη αυτή είναι μάταιη και βρίσκει τη συμπαράσταση που θέλει μόνο στον Ντίνο... Την ίδια στιγμή, ο μυστικός γάμος της Τζένης με τον Πασχάλη διοργανώνεται κρυφά και όλοι όσοι βοηθάνε, ψάχνουν να βρουν τρόπους να μη μαθευτεί, έτσι ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Στο μεταξύ ο Πασχάλης βγαίνει από το σπίτι με το γαμπριάτικο κουστούμι, κάτι που φυσικά παρατηρεί η Σύρμω: «Πού πας έτσι εσύ καλέ, σαν γαμπρός;», του λέει και ο Πασχάλης παγώνει. Ευτυχώς ο Γεωργαρής βρίσκει μια δικαιολογία: «Είπαμε κι εμείς να βγούμε. Εχουμε κανονίσει να πάμε σε μια ταβέρνα», προσπαθεί να τη μπερδέψει και φεύγουν, ενώ η Σύρμω μένει απορημένη.

Τελευταία στιγμή κι ενώ όλοι έχουν πάει στον γάμο, η Σύρμω πιάνει τον Θωμά κι εκείνος αναγκάζεται να της πει την αλήθεια: «Μπρος έλα να σε πάω στην εκκλησία», της λέει. Η Σύρμω φτάνει στην εκκλησία κι όσοι τη βλέπουν παθαίνουν σοκ για το τι πρόκειται να συμβεί. Εκείνη όμως προχωράει αγέρωχη και στέκεται δίπλα στον γιο της την ώρα του μυστηρίου. Την ίδια ώρα η Αμαλία ενημερώνει τον Σίμο: «Σίμο, κάποιος τηλεφώνησε από το εξωτερικό και βρήκε τα στοιχεία του ανθρώπου που ψάχνεις» κι εκείνος παγώνει, ενώ η Αμαλία τον προτρέπει να της μιλήσει: «Σε μένα μπορείς να λες τα πάντα, γιατί εγώ μόνο μπορώ να σε καταλάβω», του επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η Βικτώρια συλλαμβάνεται για άλλη μια φορά καθώς ο Φώτης πηγαίνει στην αστυνομία και καταθέτει ότι η Βικτώρια πήγε να τον σκοτώσει. Θα κάνει όμως το λάθος να δώσει στη Στέλλα να κρύψει κάτι, που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε βρεθεί στα χέρια της. Συγκεκριμένα, πριν της περάσουν τις χειροπέδες, δίνει στη Στέλλα να κρύψει το δηλητήριο.

Κατόπιν η Στέλλα, τρελή από ζήλια για τη Μιράντα επειδή ο Χριστόφορος της δείχνει αδυναμία, της ρίχνει δηλητήριο μέσα στο φαγητό της. Ωστόσο η Μιράντα δεν τρώει και το φαγητό της κατά λάθος το τρώει η Ματούλα, η οποία πέφτει αναίσθητη. Η Στέλλα πανικόβλητη προσπαθεί να σώσει τη μητέρα της που έφαγε το δηλητηριασμένο φαγητό, αλλά είναι αργά. Η Ματούλα χάνει τις αισθήσεις της και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, η Ολγα αποκαλύπτει στον Πάρη τον λόγο που ο πατέρας του χώρισε με τη Μάγια, ελπίζοντας έτσι να συμφωνήσει και ο Πάρης να φύγει ο Αποστόλης από το σπίτι τους. Ο Πάρης, ενώ απογοητεύεται για άλλη μια φορά από τον πατέρα του, βλέπει τον λόγο του χωρισμού του σαν μια ευκαιρία για μια νέα αρχή στη ζωή του. Ταυτόχρονα, η Αμαλία είναι πολύ πιεσμένη από την κατάσταση της Ματούλας, τη σύλληψη της θείας της, αλλά κυρίως για τη δίκη του Πάρη και την απόφαση του δικαστηρίου…

Το βράδυ πριν τη δίκη της εναντίον του Πάρη, η Αμαλία επισκέπτεται τον Ντίνο στο σπίτι του καθώς έχει ανάγκη συμπαράστασης. Τα λόγια όμως που θα της πει θα την κάνουν νιώσει ακόμα πιο άσχημα: «Ο Σίμος έχει αισθήματα για σένα, Αμαλία. Σε παρακαλώ συνέχισε μαζί του αφού το διάλεξες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σε δω ερωτικά», της ξεκαθαρίζει...

Από την άλλη ο Πάρης, κι αυτός επίσης πολύ αγχωμένος για τη δίκη, εκφράζει στη Γεωργία την πραγματική του επιθυμία σε σχέση με την έκβαση του δικαστηρίου. Παράλληλα, ο Χριστόφορος και η Μιράντα δένονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, ενώ ο Μάρκος μιλάει ανοιχτά στη Δωροθέα με αφορμή μια ερώτηση που του κάνει για το μέλλον της σχέσης τους: «Δωροθέα, δεν μπορούμε να μείνουμε μαζί. Δεν έχω λύσει ακόμα τα προβλήματα με την οικογένειά μου», της λέει κι εκείνη θυμώνει… Τέλος, ο Αποστόλης κάνει μια κουβέντα με τον γιο του: «Μην κάνεις το ίδιο λάθος που έκανες με μένα», του τονίζει ο Πάρης και αυτό τον οδηγεί στο να πάρει την απόφαση να αποκαταστήσει τη Μάγια.