Σασμός: «Το τεστ DNA βγήκε αρνητικό!» - Όλη η αλήθεια για την Βασιλική

Οι εβδομαδιαίες (26-29/2) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Το τεστ DNA βγήκε αρνητικό!» - Όλη η αλήθεια για την Βασιλική

Στα νέα επεισόδια του Σασμού, η οικογένεια Σταματάκη δίνει ξανά δείγμα DNA και ενώ όλοι είναι σίγουροι πως θα κριθεί ένοχη η Βασιλική, τελικά απαλλάσσεται τον κατηγοριών. Η Καλλιόπη δεν σταματά να φοβάται για την υγεία του Αστέρη, τη στιγμή που ο μεγάλος της γιος θέλει να κάνει κάτι παράτολμο.

Οι εβδομαδιαίες (26-29/2) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 26/2 Επεισόδιο 77

Η Καλλιόπη είναι φανερά αναστατωμένη για την υγεία του Αστέρη και χωρίς να το πει σε κανέναν, κάνει μια ξεκάθαρη κουβέντα με τον Δημήτρη Μαραθάκη. Ο γιατρός της Ανω Ποριάς, μα πάνω απ’ όλα φίλος τής Καλλιόπης, την ενημερώνει πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά πως θα πρέπει να συνεχίσει να προσέχει τη διατροφή του μέχρι να σιγουρευτούν πως δεν ευθύνεται το ένα του νεφρό για τη λιποθυμία του. Εκείνη που θα ακούει για πρώτη φορά πως μπορεί να είναι αιτία η εγχείρηση που είχε κάνει ο γιος της για να σώσει την Αργυρώ, θα κλονιστεί. Ο Δημήτρης θα προσπαθήσει να την καθησυχάσει, όμως εκείνη δεν θα μπορεί να κρύψει την ταραχή της.

Το παραπάνω γεγονός όμως δεν θα είναι το μόνο που θα απασχολήσει την οικογένεια Σταματάκη. Ο Αντώνης θα ενημερώσει τον Μαθιό και τη Βασιλική πως πλέον δεν μπορεί να την προστατεύσει από τον Χρήστο. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο εισαγγελέας διέταξε να γίνουν ξανά τεστ DNA για να σιγουρευτεί ο ίδιος πως δεν ευθύνεται κανείς σας για τη δολοφονία του Λάζαρου. Την πρώτη φορά το αποφύγαμε, όμως, Βασιλική μου, αυτή τη φορά πρέπει κι εσύ να δώσεις δείγμα. Μακάρι τα πράγματα να ήταν αλλιώς και κυρίως μακάρι να είχαμε απέναντί μας την Αιμιλία. Εκείνη θα σε αντιμετώπιζε με μεγάλη ευαισθησία», θα πει και ο Μαθιός θα αρχίσει να φοβάται για το μέλλον της οικογένειάς του. «Εύχομαι να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός πως είσαι έγκυος αλλά και ότι πριν λίγους μήνες έχασες το παιδί σου», καταλήγει ο Φραγκιαδάκης πριν φύγει από το σπίτι τους. Η Βασιλική είναι έτοιμη να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε.

Ο Παύλος αποφυλακίζεται, γεμίζοντας χαρά τους πάντες στο χωριό. Πρώτη που θα πάει να συναντήσει θα είναι η Εύα, την οποία και θα ευχαριστήσει ξανά, ενώ θα περάσει και μια βόλτα από τη θεία του. «Κοπέλι μου, πόση χαρά μου έδωσες που επέστρεψες κοντά μας», θα του πει η γιαγιά Ειρήνη και εκείνος θα συγκινηθεί από την αγάπη που του δείχνει. Λίγο αργότερα, στο σπίτι της γιαγιάς θα πάει και ο Τηλέμαχος αφού θα έχει μια μεγάλη αποκάλυψη να τους κάνει.

Συγκεκριμένα, θα τους πει ότι πλέον κάθε φορά που καλεί στο κινητό του Αντρέα, αυτό είναι ανοιχτό, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον είναι ζωντανός αλλά κρύβεται. Ολοι θα χαρούν με την εξέλιξη αυτή, ωστόσο θα παραμένει άλυτο μυστήριο πού βρίσκεται ο αδελφός του. «Ισως να έχει επιστρέψει στην Τουρκία. Το ξέρεις πως ο Αντρέας έχει τρόπο να φύγει από όπου θέλει, όποια στιγμή το θέλει. Μη σου κάνει εντύπωση. Ισως να είναι ο τρόπος του για να σου πει ότι είναι καλά και δεν κινδυνεύει. Εσύ συνέχισε να τον καλείς», τον προτρέπει ο Παύλος. Μαρίνα και γιαγιά Ειρήνη θα χαμογελάσουν με ανακούφιση. Οταν ο Παύλος ρωτήσει τον Τηλέμαχο για το αν θα μοιραστεί αυτή την εξέλιξη με την Εύα, ο μικρός αδελφός του Αντρέα θα του πει ότι δεν την εμπιστεύεται πλέον.

Στο μεταξύ, η Αργυρώ μαθαίνει πως η Βασιλική βρέθηκε στο κρησφύγετο του Λάζαρου και συγκλονίζεται. Μιλάει με εκείνη, η οποία και της εξηγεί αναλυτικά τις κινήσεις της. Η Αργυρώ θα ταραχτεί αλλά θα της τονίσει πως ίσως στη θέση της να είχε κάνει το ίδιο. Κι ενώ ο Μαθιός με τη γυναίκα του προσπαθούν να συμφιλιωθούν με την αναπόφευκτη αποκάλυψη της αλήθειας, ένα απρόσμενο γεγονός θα έρθει για να ανατρέψει και πάλι τα δεδομένα.

Τρίτη 27/2 Επεισόδιο 78

Ο Αντώνης συγκρούεται άγρια με τον Χρήστο, με αφορμή τον επανέλεγχο DNA που ζήτησε ο τελευταίος για τον θάνατο του Λάζαρου. Ο Φραγκιαδάκης βλέπει τον κλοιό να στενεύει, καθώς όλα τα μέλη της οικογένειας Σταματάκη προσέρχονται εκ νέου στο τμήμα. Ο Τηλέμαχος ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο που φωτίζει την εξαφάνιση του Αντρέα υπό ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Την ίδια στιγμή, η Εύα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί από τον πλέον απρόσμενο άνθρωπο, ενώ η ζήλια της Θοδώρας για τον Γιώργο φουντώνει, οδηγώντας τη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η Καλλιόπη προτείνει μια λύση για να βγει η νύφη της από το αδιέξοδο, καθώς τα αποτελέσματα του τεστ πλησιάζουν. Ο Μαθιός, απελπισμένος ότι θα χάσει τη Βασιλική, που θα βρεθεί στη φυλακή, προτείνει μια απεγνωσμένη λύση στο πρόβλημα, που θα αφήσει τους πάντες έκπληκτους. «Ετσι μου έρχεται να σε πάρω και να φύγουμε μακριά. Να το σκάσουμε κάπου που δεν θα μας βρει κανείς», λέει στη γυναίκα της ζωής του και εκείνη του απαντά: «Δεν θέλω να πάω πουθενά. Θέλω να μείνω εδώ και να αντιμετωπίσω τις συνέπειες των πράξεών μου. Ο,τι και να γίνει, Μαθιό μου, μην ξεχνάς πως δεν προκάλεσα τον θάνατό του. Ατύχημα ήταν και οι Αρχές θα το καταλάβουν αυτό και θα με αφήσουν», θα προσπαθήσει να τον καθησυχάσει, αλλά ο Μαθιός δεν δείχνει να συμφωνεί.

«Δεν καταλαβαίνεις πως κάθε στιγμή μακριά σου θα είναι θάνατος για μένα;», θα της πει τελικά. Αστέρης και Αργυρώ επίσης θα προσπαθήσουν να τον ηρεμήσουν. «Μην το κάνεις, αδελφέ. Δεν γίνεται να το σκάσετε από μια τέτοια υπόθεση. Ο Γιακωβάκης θα σας βρει και έπειτα η Βασιλική έχει δίκιο. Δεν έκανε κάτι για να τη βάλει στη φυλακή», θα του θυμίσει με τη σειρά του. Η Καλλιόπη θα χαρεί που όλη η οικογένεια είναι μαζεμένη, αλλά την ίδια στιγμή θα κάνει δεύτερες σκέψεις για την υγεία του Αστέρη.

Δείτε επίσης: Τραγικές στιγμές για τον μικρό Πετρή - Αρρωσταίνει βαριά και μόνο ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει

Τετάρτη Επεισόδιο 79

Η Αργυρώ συζητά με τον Αντώνη για την κάλυψη που έκανε στη Βασιλική, αλλά χωρίς να το ξέρουν κάποιος τους ακούει. Η Μαρίνα καταλαβαίνει ότι ο άντρας της έχει καλύψει κάποιον εν ώρα υπηρεσίας αλλά όσο κι αν τον πιέζει για να μάθει, εκείνος της λέει πως ακόμα δεν μπορεί να της αποκαλύψει πρόσωπα και καταστάσεις. «Μαρίνα, σε εμπιστεύομαι περισσότερο από τον καθένα, όμως δεν είναι η ώρα για να μάθεις. Οχι γιατί φοβάμαι ότι θα μιλήσεις για την υπόθεση, αλλά γιατί δεν είναι σωστό για εκείνον που βοήθησα», της εξηγεί.

Η Θοδώρα φαίνεται στενοχωρημένη, σαν να μην αντέχει άλλο την απόσταση που έχει δημιουργήσει με τον Γιώργο, αλλά μια ξαφνική επίσκεψη θα τη βγάλει από αυτές τις σκέψεις. Η Καλλιόπη χωρίς να ρωτήσει κανέναν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα, τη στιγμή που ο Αντώνης ανοίγει τον φάκελο με τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.

Πέμπτη 29/2 Επεισόδιο 80

Η Μαρίνα κάνει μια συμφωνία με τη Θοδώρα, προκειμένου να μην προκαλέσουν τις υποψίες των γονιών της και του χωριού για τη σχέση τους. Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη σπεύδει στον Γιακωβάκη, ζητώντας του να αφήσει την οικογένειά της ήσυχη. Τα αποτελέσματα από τον επανέλεγχο του DNA των Σταματάκηδων κρύβουν μια μεγάλη ανατροπή, που θα φέρει αναταράξεις. «Είναι απίστευτο. Το τεστ της Βασιλικής είναι αρνητικό», θα πει ο Αντώνης στον Γιώργο, που θα διαβάζει ξανά και ξανά το χαρτί γιατί δεν θα πιστεύει το αποτέλεσμα. «Πώς γίνεται αυτό, Αντώνη; Αφού τα τεστ DNA δεν κάνουν ποτέ λάθος κι εσύ το ξέρεις καλύτερα από εμένα», θα του πει ο πιστός του συνεργάτης, όπως και όλη η οικογένεια Σταματάκη που θα ευχαριστεί για την καλή της τύχη.

Και έτσι, ενώ η Βασιλική για τον Χρήστο ήταν ένοχη για τον θάνατο του Λάζαρου, οι έρευνες θα αρχίσουν να στρέφονται αλλού. Η Εύα συνεχίζει το σατανικό της σχέδιο και μοιάζει να στοχοποιεί τον Μαθιό ως υπαίτιο για τον θάνατο του Ευθύμη και χωρίς κανείς να το γνωρίζει θα ετοιμάζει το επόμενό της χτύπημα. Μάλιστα έρχεται και σε επαφή με τον Μηνά για να τη βοηθήσει. Ο Τόλης βρίσκεται εκ νέου σε αδιέξοδο με τη Λεμονιά, την ώρα που στο σπίτι των Σταματάκηδων στήνεται γλέντι. Η Μαρίνα αντιμετωπίζει ευθέως τον Αντώνη και τον θέτει προ των ευθυνών του.

Ο νέος εισαγγελέας της Κρήτης πηγαίνει στο καφενείο του χωριού για να μάθει πληροφορίες για την οικογένεια Σταματάκη. Εκεί συναντά τον Παντελή, ο οποίος και φαίνεται πρόθυμος να του μιλήσει με σκοπό να τον βοηθήσει στις έρευνές του. Χωρίς να το καταλάβει θα στοχοποιήσει τον Μαθιό αναφέροντας για εκείνον ότι ο ξάδελφος του Στεφανή δεν φερόταν καλά στη Βασιλική, γεγονός που ήξερε. Ο Χρήστος θα τονίσει ότι χάρηκε για τη γνωριμία τους και ο αθώος καφετζής θα αρχίσει να κάνει όνειρα ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και επίσημα βοηθός του.