Η γη της ελιάς: Τρόμος για την Μαρίνα και το παιδί - Ο Μάνος παίρνει αμφεταμίνες και γίνεται βίαιος

Η σκηνή που πάει να σκοτώσει άνθρωπο

Η γη της ελιάς: Τρόμος για την Μαρίνα και το παιδί - Ο Μάνος παίρνει αμφεταμίνες και γίνεται βίαιος

Εναν τελείως διαφορετικό και επικίνδυνο Μάνο θα δούμε σε επόμενα επεισόδια της σειράς «Η γη της ελιάς». Η αλλαγή αυτή θα προκαλέσει τον τρόμο στη Μαρίνα, που θα αρχίσει να φοβάται ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

Σύννεφα αρχίζουν να σκεπάζουν τον γάμο της Μαρίνας και του Μάνου. Η υπερβολική δουλειά που έχει πέσει πάνω στον Μάνο τον αναγκάζει να είναι μονίμως κουρασμένος ή να λείπει πολλές ώρες από το σπίτι. Η Μαρίνα δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την κατάσταση και νιώθει πως εκείνος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την ίδια.

Εκείνος της διαλύει κάθε υποψία, αλλά παράλληλα η πίεση που νιώθει από τη δουλειά αλλά και από τις έντονες καταστάσεις στο σπίτι με τη συμπεριφορά της Αμαλίας, τον οδηγούν στο να αρχίσει να παίρνει ξανά αμφεταμίνες. Και λέμε ξανά, καθώς ο ίδιος έπαιρνε και όταν ήταν φοιτητής. Ετσι, ο Μάνος αρχίζει σιγά-σιγά να εθίζεται στις αμφεταμίνες με αποτέλεσμα να αλλάξει και η συμπεριφορά του. Γίνεται νευρικός, οξύθυμος, και κάποιες φορές έχει βίαια ξεσπάσματα. κάτι που τρομάζει τη Μαρίνα, η οποία δεν μπορεί πια να αναγνωρίσει τον άντρα που αγάπησε και παντρεύτηκε.

Το άγριο ξέσπασμα του Μάνου στη δίκη της Χάιδως στην Γη της Ελιάς

Το περιστατικό εκείνο που θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία, αλλά και για τα μυαλά του Μάνου, θα γίνει στο δικαστήριο της Χάιδως. Ολα θα αρχίσουν όταν ο Μάνος κληθεί σαν μάρτυρας υπεράσπισής της. Τελειώνοντας την κατάθεσή του κι ενώ φεύγει από το δικαστήριο, ένας από την οικογένεια Βαφέα θα του φωνάξει και θα τον αποκαλέσει «ψεύτη». Ο Μάνος που έχει από πριν πάρει χάπι αμφεταμίνης, όταν ακούει αυτή τη φράση εξοργίζεται και ορμάει πάνω του.

Δείτε επίσης: Η Χάιδω θάβει και δεύτερο παιδί - Αυτό είναι το τραγικό τέλος του Φίλιππου

Οπως λέει το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, ο Βρεττάκος τον χτυπάει βάναυσα και ανελέητα και όσοι βρίσκονται μπροστά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν. Οι ψυχραιμότεροι επεμβαίνουν και προσπαθούν να εμποδίσουν τον Μάνο, ο οποίος αφήνει τον άντρα λίγο πριν τον σκοτώσει κυριολεκτικά. «Εχεις τρελαθεί; Τι σου συμβαίνει;», του φωνάζει η Μαρίνα στο σπίτι, τρομαγμένη από το περιστατικό κι εκείνος μετανιωμένος της λέει: «Εκανα λάθος, έχασα την ψυχραιμία μου που με είπε ψεύτη».

Η γη της ελιάς Μάνος Μαρίνα

Τότε ο Ισίδωρος του απαντάει: «Και έπρεπε να του ορμήσεις και να τον χτυπήσεις λες και είσαι κανένας αλήτης; Μάνο, καταλαβαίνεις πως κόντεψες να τον σκοτώσεις; Σύνελθε σε παρακαλώ αγόρι και ας ελπίσουμε πως δεν θα σου κάνουν καταγγελία μετά από αυτό που έκανες». Η Μαρίνα επιμένει: «Πολλά νεύρα και ξεσπάσματα έχεις τον τελευταίο καιρό. Ολα σου φταίνε και όλα σε ενοχλούν! Κοίτα να αλλάξεις γιατί αλλιώς θα πάρω το παιδί, θα φύγω και δεν θα μας ξαναδείς ποτέ», του φωνάζει και φεύγει στο δωμάτιό της. Ο Μάνος βλέπει πως παίρνει την κάτω βόλτα και θα παλέψει να διακόψει τις αμφεταμίνες προτού γίνει κάτι χειρότερο και διαλύσει την οικογένειά του.

Κόντρα Φίλιππου και Βασιλικής για την Αρετή

Η είδηση του τραγικού θανάτου του Τάσου από εμπρησμό στον φούρνο συνταράσσει την Αρεόπολη και όλοι σκέφτονται ως ένοχη την Αρετή, καθώς ήδη εκείνη τόσο καιρό απειλούσε πως θα του βάλει φωτιά! Η ίδια, όμως, αρνείται κάθε ανάμειξη και παρόλο που αυτή τη φορά λέει την αλήθεια, κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει. Βέβαια δεν βοηθάνε και τα στοιχεία που συλλέγουν οι Αρχές, καθώς το ένα μετά το άλλο συνηγορούν πως εκείνη είναι η ένοχη, όπως τα μπιτόνια με βενζίνη που αγόρασε μερικές μέρες νωρίτερα.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Αυτό είναι το τέλος των ζευγαριών - Γάμοι, χωρισμοί και δολοφονίες

Ιδιαίτερα αναστατωμένη είναι η Βασιλική, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα της έκαψε ζωντανό έναν άνθρωπο. Ομως, η μητέρα της τής ορκίζεται, όταν την επισκέπτεται στο τμήμα, ότι δεν έχει καμία σχέση με τον φρικτό θάνατο του Τάσου. Τα στοιχεία εναντίον της Αρετής είναι συντριπτικά και οι κάτοικοι της Αρεόπολης είναι διχασμένοι, αφού πολλοί από αυτούς πιστεύουν στην ενοχή της. Σε απόγνωση βρίσκεται η Βασιλική και απευθύνεται στον Λυκούργο για βοήθεια. Εκείνος όμως έχει ηθικούς ενδοιασμούς, αφού είναι σίγουρος ότι η Αρετή είναι ένοχη και δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Ο Μιλτιάδης επισκέπτεται τη Βασιλική για να της συμπαρασταθεί τη στιγμή που ο Φίλιππος της έχει γυρίσει εντελώς την πλάτη, γεγονός που την κάνει να αμφιβάλλει αρκετά για τον γάμο της. Η Αρετή οδηγείται στον ανακριτή και ο εισαγγελέας διατάζει την προφυλάκισή της. Ο Φίλιππος είναι σίγουρος πως η Αρετή είναι ένοχη κι αυτό μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Βασιλική.