Το Ναυάγιο: «Δεν ήξερα πως ο Αντώνης είναι αρραβωνιασμένος» - Αιμορραγεί ασταμάτητα! Θρήνος στο μαιευτήριο για την Ειρήνη και το αγέννητο μωρό της

Οι εβδομαδιαίες (10-12/3) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Δεν ήξερα πως ο Αντώνης είναι αρραβωνιασμένος» - Αιμορραγεί ασταμάτητα! Θρήνος στο μαιευτήριο για την Ειρήνη και το αγέννητο μωρό της

Στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, Ειρήνη και Στέλλα πηγαίνουν στο ίδιο μαιευτήριο. Ήρθε η ώρα να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους. Ο Δημήτρης φτάνει στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις, ενώ η παρουσία της αρραβωνιαστικιάς του Πέτρου στην αυλή, ταράζει τα νερά.

Οι εβδομαδιαίες (10-12/3) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 10/3 Επεισόδιο 70

Η Ειρήνη πηγαίνει στην αυλή και βλέπει πως δίπλα στον Πέτρο κάθεται μια γυναίκα που δεν έχει δει ξανά. Χωρίς καν να μπορεί να φανταστεί τι θα ακούσει, την πλησιάζει και η Φανή της συστήνεται ως η αρραβωνιαστικιά του. «Με συγχωρείτε, δεν ήξερα πως ο Αντώνης είναι αρραβωνιασμένος. Πίστευα πως θα είσαι απλά μια φίλη του, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν γνωρίζω για εκείνον. Οπως και να έχει, χάρηκα πολύ για τη γνωριμία, εγώ είμαι η φίλη του, η Ειρήνη. Γνωριστήκαμε στο ναυάγιο. Φαντάζομαι θα σου το έχει πει», θα τονίσει η κοπέλα, ενώ ο Αντώνης δεν θα ξέρει πώς να εξηγήσει στον έρωτα της ζωής του ότι ουδέποτε αρραβωνιάστηκε τη Φανή.

Η Ειρήνη φεύγει πικραμένη από την αυλή και η Φανή που παρατηρεί την ταραχή του, του λέει να μην τολμήσει να της πει την αλήθεια. Τουλάχιστον όχι πριν της δώσει τα χρήματα που της χρωστούσε ο πραγματικός Αντώνης, αλλιώς θα μιλήσει σε όλους για την αληθινή του ταυτότητα. «Είδα στο χέρι της βέρα. Αντί λοιπόν να ασχολείσαι με παντρεμένες γυναίκες, μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να βρούμε έναν τρόπο να περάσουμε καλά οι δυο μας;», τον ρωτάει λίγο αργότερα αλλά ο Πέτρος είναι ανένδοτος. «Θα κάνω ό,τι μου πεις, θα βρω τα λεφτά που σου έφαγε εκείνος αλλά δεν θα δεχτώ τίποτα παραπάνω», θα της ξεκαθαρίσει και η Φανή θα δείξει την απογοήτευσή της. Στο μεταξύ, οι φίλοι του στην αυλή νιώθουν περίεργα όταν μαθαίνουν πως ο Αντώνης είναι αρραβωνιασμένος αλλά δεν το είχε μοιραστεί μαζί τους τόσο καιρό.

Ο Αγγελος συναντάει τον θείο του και μαθαίνει την αλήθεια για τους γονείς του, την ίδια ώρα που ο Δημήτρης καταφθάνει στην Αθήνα για να σταματήσει τη Λίνα από τη δουλειά της. Είναι αποφασισμένος για όλα, αλλά πηγαίνοντας στο σπίτι των κοριτσιών, τα νεύρα του θα κατευνάσει η παρουσία τού Αγγελου. «Ποιος είσαι εσύ νεαρέ μου και τι θες στο σπίτι των κοριτσιών μου;», θα τον ρωτήσει βλέποντάς τον με τη στολή του Λιμενικού και η Βάσω θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις.

Ο Αγγελος του μιλά με κάθε ευγένεια, γεγονός που αρέσει στον αυστηρό πατέρα των κοριτσιών, ωστόσο όταν το αγόρι φεύγει από το σπίτι, ο Δημήτρης ζητά από τη Βάσω εξηγήσεις. «Είμαστε καλοί φίλοι, μπαμπά, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να μάθεις προς το παρόν», θα του πει για να τον αποφύγει και για καλή της τύχη η εμφάνιση της Λίνας θα τον κάνει να αλλάξει διάθεση και συζήτηση.

Την ίδια στιγμή, στο σπίτι του Ιπποκράτη επικρατεί αναστάτωση, καθώς η Ειρήνη αρχίζει να πονάει έντονα, γεγονός που ανησυχεί όλους. Ο Ιπποκράτης φωνάζει τη Μαριάννα, μια μαία που του έχουν συστήσει προκειμένου να προσφέρει στη γυναίκα του τις πρώτες βοήθειες. Κανείς δεν ξέρει πως ο ισχυρός άντρας στην πραγματικότητα έχει συνεννοηθεί μαζί της για να φέρουν μαζί εις πέρας την πλέον αποτρόπαιη πράξη με το νεογέννητο της Ειρήνης. Η Μαριάννα λοιπόν της λέει ότι θα τη βοηθήσει, ενώ στην πραγματικότητα είναι έτοιμη να της κάνει το μεγαλύτερο κακό που θα μπορούσε.

Κακό όμως ετοιμάζεται να κάνει και ο Μιλτιάδης Παντελίδης στον Γιώργη Κανελλάκη. Από τη μια, τον υποχρεώνει να πάρει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τον Βασιλείου για να πει τη δική του εκδοχή για το ναυάγιο του «Φοίνιξ», ενώ αποκαλύπτει στον Βασίλη ότι ο δημοσιογράφος ήταν ο εραστής της γυναίκας του.

Δευτέρα 11/3 Επεισόδιο 71

Ο Βασίλης δεν βλέπει μπροστά του από την οργή που έχει αρχίσει να τον κατακλύζει. Φτάνει στο γραφείο του Γιώργη, έτοιμος να του κάνει μεγάλο κακό και τον βρίσκει μαζί με τον Μιχάλη, να συζητούν για την επίμαχη συνέντευξη στον Βασιλείου. «Εσύ ήσουν, ρε, ο εραστής της Ασημίνας μου; Και είχες τα κότσια να μου το παίζεις φίλος όλο αυτόν τον καιρό; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Εγώ σε πίστεψα και μοιράστηκα μαζί σου προσωπικές μου στιγμές. Αλήθεια, ένιωθες καλά που με κορόιδευες;», του φωνάζει, ενώ τον χτυπάει στο στομάχι. Μάταια ο Γιώργης προσπαθεί να του εξηγήσει πως όταν την ερωτεύτηκε δεν ήξερε ότι ήταν παντρεμένη. Ο άντρας δέχεται ξύλο από τον σύζυγο της πρώην αγαπημένης του και ο Μιχάλης κάνει τα πάντα για να μπει ανάμεσά τους και να τους χωρίσει.

Στο μεταξύ, η αιμορραγία της Ειρήνης δεν λέει να κοπάσει και έτσι όλοι σιγουρεύονται πως η κοπέλα πρέπει να πάει εσπευσμένα στην κλινική. Η ώρα της γέννας έχει φτάσει αλλά η ανησυχία όλων είναι τεράστια που βλέπουν την Ειρήνη να υποφέρει από τους πόνους. Η ζωή της κοπέλας θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Πίσω στην αυλή, η Φανή σκορπά στη γειτονιά υποψίες για την ταυτότητα του Πέτρου, τον οποίο όμως απασχολούν σημαντικότερα προβλήματα και αυτό είναι η σχέση του με την Ειρήνη που πάει από το κακό στο χειρότερο από τη στιγμή που τον είδε με τη Φανή.

Λίγο αργότερα, ο Παντελίδης έχει μια κουβέντα με τον Γιώργη, τον οποίο και προσπαθεί να ταπεινώσει, αλλά ο δημοσιογράφος έχει ένα τελευταίο όπλο στη φαρέτρα του. Τον ενημερώνει λοιπόν πως ξέρει ότι βίασε την Αλίκη. «Νόμιζες ότι δεν θα το μάθαινε κανείς, ε; Πώς θα σου φαινόταν άραγε αν το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας είχε τίτλο “Ο Παντελίδης βίασε υπάλληλο της εφημερίδας μας”; Θα σου άρεσε; Οπως βλέπεις λοιπόν δεν πρέπει να τα βάζεις μαζί μου», του τονίζει ο Κανελλάκης και για πρώτη φορά ο Μιλτιάδης χάνει τα λόγια του.

Ο Βασίλης πηγαίνει έξαλλος στο σπίτι της Στέλλας και της ομολογεί πως ο Γιώργης ήταν ο εραστής της Ασημίνας. «Δεν ήταν φίλος τελικά, ήταν ένα φίδι που απλά με εκμεταλλεύτηκε για να μάθει πράγματα για τη σχέση μου μαζί της. Πρώτη φορά το ένστικτό μου πέφτει έξω, Στέλλα. Ξέρω ότι είχα αφήσει πίσω μου το παρελθόν αλλά η προδοσία του Γιώργη δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου», της εξηγεί. Εκείνη από τις φωνές του ταράζεται και σπάνε τα νερά της. Ο Βασίλης με όση ψυχραιμία διαθέτει, καλεί τον πατέρα της στο τηλέφωνο και στη συνέχεια την πηγαίνει στο μαιευτήριο.

Τρίτη 12/3 Επεισόδιο 72

Η ώρα της γέννας για την Ειρήνη αλλά και τη Στέλλα έχει φτάσει. Η Ειρήνη διώχνει τον Πέτρο από κοντά της, που φτάνει στο πλευρό της τελευταία στιγμή για να δει αν είναι καλά, χωρίς φυσικά να γίνει ευδιάκριτη η παρουσία του από τον Ιπποκράτη, ενώ λίγα δωμάτια πιο πέρα η Στέλλα ετοιμάζεται να μπει για καισαρική. Η γνωριμία του Αγγελου με τον Δημήτρη δεν πάει όσο καλά περίμενε η Βάσω.

Ο Αγγελος ανοίγει τα χαρτιά του και ο Δημήτρης έρχεται αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη, αφού καταλαβαίνει πως απέναντί του έχει το παιδί του ζευγαριού που έκαψε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. «Και πού να ξέρω εγώ, αγόρι μου, ποιος έκαψε τους γονείς σου; Στην Κρήτη δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Αλλού πρέπει να αναζητήσεις τις αλήθειες που ψάχνεις», θα ισχυριστεί και θα του κινήσει ακόμα περισσότερο τις υποψίες. Ο Αγγελος θα του πει ότι ήθελε απλά τη βοήθειά του, αλλά ο Δημήτρης θα συνεχίσει να είναι αντιδραστικός απέναντί του.

Η Φανή μέσα στο μεθύσι της αναφέρει το όνομα «Πέτρος» στη Χριστίνα, ενώ ο Γιώργης αναγκάζεται να πάρει τη συνέντευξη από τον Βασιλείου. Μόνο που δεν έχει σκοπό να τους αφήσει να τον ταπεινώνουν για πολύ ακόμη...

Ο Πέτρος μαθαίνει πως η Ειρήνη μεταφέρεται εσπευσμένα στην κλινική αλλά ξέρει πως αν πάει να τη δει θα μπει στο μάτι του Ιπποκράτη. Ετσι, μην μπορώντας να μάθει μόνος του αν η εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε καλά, βάζει τον καπετάν Στελή να της κάνει μια επίσκεψη για να μάθει την αλήθεια. Την ίδια στιγμή του εκφράζει τους φόβους του για τον άντρα που παντρεύτηκε και ο Στελής του υπόσχεται πως θα ψάξει όσο μπορεί τον άνθρωπο αυτόν που πήρε για άντρα της. «Θα ψάξω, παλικάρι μου, να βρω τι συμβαίνει με αυτόν τον άντρα. Είναι υποχρέωσή μου. Ο πατέρας της πριν φύγει με όρκισε να πάρω εγώ τη θέση του και να είσαι σίγουρος πως δεν θα αφήσω αυτό το κορίτσι να κινδυνεύσει. Πώς μπορώ άλλωστε να ξεχάσω πώς φέρθηκαν μαζί με τον Απόστολο στη Φωτεινούλα μου», θα τον καθησυχάσει.

Δείτε επίσης: «Μα τι λέτε;» - Δύσκολες ώρες για το μωρό της Ειρήνης που το έδωσαν στη Στέλλα κρυφά