Η Μάγισσα: Ανατροπή! Δεν πεθαίνει η Θεοφανώ - Αυτό είναι το λυτρωτικό της τέλος στην σειρά

Και ναι, θα της συμβεί αυτό που θέλουν τόσο πολύ οι τηλεθεατές

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: Ανατροπή! Δεν πεθαίνει η Θεοφανώ - Αυτό είναι το λυτρωτικό της τέλος στην σειρά

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του περιοδικό Tv24, η Θεοφανώ στο φινάλε της σειράς Μάγισσα, του ΑΝΤ1, μπορεί και να πεθάνει αλλά... μπορεί και να ζήσει! Τι εννοούμε με αυτό; Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή...

Τραγικό δεν θα είναι μόνο το τέλος της Δαμιανής (δείτε εδώ περισσότερα), αλλά και της Κυπριανής με τη Θεοφανώ, για την οποία φαίνεται πως η προφητεία της τσιγγάνας θα βγει αληθινή. Συγκεκριμένα, της είχε πει: «Ούτε εσύ ούτε το παιδί θα ζήσετε. Εχεις μία ευκαιρία να μη συμβεί τίποτα από αυτά. Πρέπει να πολεμήσεις το κακό και να μην το αφήσεις να θεριέψει. Μόνο έτσι θα γλιτώσεις κι εσύ και το σπλάχνο σου. Θα πολεμήσεις με τα όπλα που έχεις, χρησιμοποίησε το χάρισμά σου». Ωστόσο την τελευταία στιγμή η κοπέλα θα αποφασίσει να αλλάξει τη μοίρα του παιδιού της προκειμένου να το σώσει! Ολα θα ξεκινήσουν όταν ο Τζανής εισβάλλει με τους Γερακάρηδες στον πύργο των Λασκαραίων και αναλαμβάνει τα ηνία της σειριάς του.

Από τη μυστική είσοδο που ξέρει ο νεαρός Λάσκαρης, οδηγεί τον Σπήλιο και τους άντρες του μέσα στον πύργο των αντιπάλων τους και τους πιάνουν κυριολεκτικά στον ύπνο. Οποιος εμφανίζεται μπροστά στους Γερακάρηδες θανατώνεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Η Θεοφανώ με το μωρό κρύβονται στον πύργο μέχρι που ο Τζανής με τον Σπήλιο την εντοπίζουν και την κλείνουν στο μπουντρούμι. Η ζωή μάνας και παιδιού κρέμεται από μία κλωστή καθώς όλοι θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση. Πρώτη και καλύτερη φυσικά η Κυπριανή: «Πρέπει να πεθάνει η μάγισσα και το διαβολογέννημά της!», λέει και η Δαμιανή διαφωνεί:

«Το μωρό είναι ένας Λάσκαρης δεν μπορούμε να το σκοτώσουμε». Η Θεοφανώ ζητά ως τελευταία χάρη να τη σκοτώσουν στο Ταίναρο, εκεί που έκαψαν και τη μάνα της. Ο Τζανής με τους Γερακάρηδες συμφωνούν. Κι ενώ όλα είναι έτοιμα για τη θανάτωσή της, την τελευταία στιγμή καταφέρνει να ξεφύγει τον κίνδυνο καθώς την εντοπίζει ο Αντρέι με τον στρατό που απέκτησε με τη βοήθεια του Δραγουμάνου και εννοείται πως κάνει τα πάντα για να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει και το νεογέννητο μωρό. Ο πόλεμος με τους Γερακάρηδες μαίνεται και η Θεοφανώ εκμεταλλευόμενη το χάρισμά της γλιτώνει ξανά και εξαφανίζεται με το μωρό της.

Η Κυπριανή λυσσά να τους βρει. Ημασταν οι πρώτοι που σας είχαμε αποκαλύψει πως η ισχυρή Γερακάρισσα εκτός του ότι είναι η κακιά μάγισσα, γνώριζε και πολύ καλά πως η Θεοφανώ είναι νόθο παιδί του άντρα της και αδελφή του Σπήλιου. Δύο αποκαλύψεις που η αδίστακτη γυναίκα θέλει διακαώς να κρύψει στο σκοτάδι. Η Κυπριανή καταφέρνει να την εντοπίσει μαζί με το μωρό. Στο μυαλό της Θεοφανώς έρχονται τα λόγια της τσιγγάνας και τότε αποφασισμένη να αλλάξει το πεπρωμένο του γιου της, αυτοθυσιάζεται προκειμένου να τον σώσει.

Η Μάγισσα: Ανατροπή! Δεν πεθαίνει η Θεοφανώ - Αυτό είναι το λυτρωτικό της τέλος στην σειρά

«Ξέρω γιατί θέλεις να με σκοτώσεις! Πίστευες δεν θα μάθαινα ποτέ την αλήθεια», της λέει η Θεοφανώ και η Κυπριανή της απαντάει: «Για ποια αλήθεια μιλάς, διαβολοθήλυκο;», τη ρωτάει. Η Θεοφανώ την κοιτάζει έντονα και της λέει ευθέως: «Ξέρω ότι είμαι το μπάσταρδο του άντρα σου», της αποκαλύπτει και η Κυπριανή σοκάρεται. Αυτό το μυστικό το ήξερε μόνο εκείνη για πάνω από 20 χρόνια! Εκεί για πρώτη φορά η Κυπριανή αποκαλύπτεται και ως... κακιά μάγισσα! Η μεγάλη μάχη ανάμεσα στο κακό (Κυπριανή) και το καλό (Θεοφανώ) έρχεται ξανά σε κόντρα μετά από πολλά χρόνια, από τον θάνατο της Αναχίτ.

Εκεί θα δούμε και για πρώτη φορά την Κυπριανή να αλλάζει το βλέμμα της και να γίνεται σκοτεινό και μαύρο, συμβολίζοντας το σκοτάδι, σε αντίθεση με της Θεοφανώς που τα μάτια της γίνονται λευκά ή έντονα πράσινα, συμβολίζοντας έτσι το φως! Η Θεοφανώ τότε καταλαβαίνει για ποιο λόγο είχε νιώσει τρόμο όταν την αντίκρισε πρώτη φορά και η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό θα είναι άνιση και τελικά και οι δύο θα πέσουν νεκρές! Ή μήπως όχι;

Μάγισσα: Το ανατρεπτικό φινάλε!

Σύμφωνα με το σενάριο το φινάλε της σειράς θα είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση. Η Δαμιανή και η Κυπριανή είναι δυο γυναίκες ισχυρές της σειριάς τους, οι οποίες όμως για να "προστατεύσουν" τις οικογένειές τους σκότωσαν τα εγγόνια τους και συνέχιζαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των παιδιών τους. Οπότε για εκείνες το να πεθάνουν στο τέλος και να τιμωρηθούν για όλα τα κρίματά τους (ή καλύτερα εγκλήματα) είναι δεδομένο! Η Λάσκαρη θα επιλέξει να το κάνει μόνη της, η Γερακάρισσα θα "τιμωρηθεί" από το πνεύμα της Αναχίτ, που για χρόνια έψαχνε να πάρει εκδίκηση! Όσο για την Θεοφανώ, όπως προαναφέραμε, ναι μεν θα πεθάνει αλλά εδώ είναι που οι σεναριογράφοι φαίνεται θα κάνουν τη μεγάλη ανατροπή! Κι αυτό γιατί οι τηλεθεατές θέλουν να δουν τη Θεοφανώ να δικαιώνεται και να μένει μαζί με τον Αντρέι. Έτσι δεν αποκλείεται στο τέλος να μας αποκαλυφθεί πως τελικά όλο αυτό που βλέπαμε ήταν ένα όραμα!