Γη της Ελιάς 17/3: «Ο Μιλτιάδης ήταν πιο κοντά μου» - Η Βασιλική κάνει το ξεκαθάρισμά της στον Φίλιππο

Όλα όσα θα δούμε σήμερα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς 17/3: «Ο Μιλτιάδης ήταν πιο κοντά μου» - Η Βασιλική κάνει το ξεκαθάρισμά της στον Φίλιππο

Απόψε 17/3 θα προβληθεί το νέο επεισόδιο για τη Γη της ελιάς με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές. Η Αριάδνη τα βρίσκει με τον Στάθη και μετακομίζουν μαζί στο σπίτι της Ιουλίας, την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης παραιτείται από την αναζήτηση της Ξένιας και ενημερώνεται ότι βγήκε το διαζύγιό του. Παράλληλα, η κατάσταση του Μάνου βγαίνει εκτός ελέγχου και η ρήξη με την οικογένειά του δεν αργεί...

Όσα θα δούμε σήμερα 17/3 στη Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 117

Η Αρετή, μετά την απόφαση του εισαγγελέα για την προφυλάκισή της, μεταφέρεται στις φυλακές κι εκεί γνωρίζει την Κούλα (Χριστιάνα Αρτεμίου), τη «συγκάτοικό» της στο κελί. Η Βασιλική, από τη μεριά της, δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την εξέλιξη και είναι συντετριμμένη. Αντίθετα, ο Φίλιππος δείχνει να χαίρεται που, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτώθηκαν την Αρετή.

Η Αριάδνη επιστρέφει στο σπίτι του Στάθη κι ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό της με τον Χρήστο, κάνει την καρδιά της πέτρα και παριστάνει πως είναι καλά για να μη δίνει αφορμές στον πατέρα της. Η Μαργαρίτα, μετά τις πληροφορίες που της έδωσε η Αννα για τη χήρα του Τάσου, αρχίζει να σκέφτεται πως ίσως η Αρετή βρίσκεται άδικα στη φυλακή και μοιράζεται τις σκέψεις της με τον Λυκούργο και τη Χάιδω: «Ρε παιδιά, εδώ που τα λέμε μπορεί η Αρετή να έλεγε διάφορα, αλλά δεν πιστεύω ότι το έκανε.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Μιλτιάδης και Βασιλική γίνονται ζευγάρι μετά τον θάνατο του Φίλιππου!

Κάτι άλλο έχει γίνει, να μου το θυμηθείτε», τους λέει. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος λαμβάνει νέο, ανυπόγραφο απειλητικό σημείωμα, αλλά αυτή τη φορά το βρίσκει η Αλκμήνη, ενώ ο Λυκούργος κάνει παράπονα στον Κουράκο: «Αστυνόμε, θα σε κακοκαρδίσω, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκες την υπόθεση του εμπρησμού, θεωρώ ότι ήταν επιπόλαιος. Δεν το έψεξες όσο έπρεπε», του τονίζει.

Δευτέρα 18/3 - Επεισόδιο 118

Η Αριάδνη, σε ακόμα μια κίνηση καλής θέλησης, πηγαίνει στη Βασιλική για να της συμπαρασταθεί και είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να προσεγγίσει επιτέλους την αδελφή της. Ο Παναγιώτης Βαφέας (Βασίλης Μιχαήλ), ο θείος του Σωτήρη, φτάνει στην Αρεόπολη, ενώ η Αρετή μαθαίνει για το παρελθόν της Κούλας για τα χαρτιά που ρίχνει και για την κομπίνα με τους ηλικιωμένους που τους παζάρευε ανύπαρκτες νύφες και οι δύο συγκρατούμενες έρχονται πιο κοντά.

Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος πιέζει τον Στάθη να πάρει την Αριάδνη και να μετακομίσουν στο σπίτι της Ιουλίας: «Δεν βρίσκω τον λόγο να πληρώνετε ενοίκιο. Εξάλλου η Αριάδνη είναι κόρη της Ιουλίας και έχει κάθε δικαίωμα να μένει στο σπίτι της μάνας της», του λέει. Παράλληλα, ο Μάνος εξομολογείται στη Μαρίνα κάποια πράγματα από το παρελθόν και η Μαρίνα ταράζεται, ενώ ο Κωνσταντίνος ζητάει αποδείξεις για τα κρυφά χαρτιά του εκβιαστή προκειμένου να του δώσει τα χρήματα.

Στο μεταξύ ο Παναγιώτης Βαφέας συναντά τον Φίλιππο: «Θα μου το πληρώσετε κι εσύ και η μάνα σου η φόνισσα», του λέει και ο Φίλιππος συγκρούεται μαζί του. Στη συνέχεια, ο Φίλιππος ενημερώνει τον Λυκούργο: «Είδα τυχαία τον Βαφέα. Βρίσκεται στην Αρεόπολη και μου επιτέθηκε, αλλά του απάντησα κι εγώ», του λέει και ο Λυκούργος... σκοτεινιάζει: «Φίλιππε, μακριά από αυτόν τον άνθρωπο. Θα τον βλέπεις και θα αλλάζεις δρόμο. Το κατάλαβες;», του λέει.