Ηλέκτρα (19/3): «Εάν έχεις κάποιο όπλο, το θέλω!» - Η κρίση στη σχέση τους την οδηγεί σε φόνο;

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ηλέκτρα (19/3): «Εάν έχεις κάποιο όπλο, το θέλω!» - Η κρίση στη σχέση τους την οδηγεί σε φόνο;

Το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαρτίου στο κανάλι της ΕΡΤ παίζει ολοκαίνουριο επεισόδιο της σειράς "Ηλέκτρα" (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει) και σε αυτό όλα δείχνουν πως τα περιθώρια στενεύουν και δύο πρωταγωνίστριες έρχονται σε πολύ δύσκολες αποφάσεις και καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Τι θα δούμε σήμερα (19/3) στην Ηλέκτρα - Επεισόδιο 96

Η Τιτίκα αποφασισμένη να αφήσει πίσω της την Αρσινόη και να φύγει στην Αθήνα προσπαθεί να πείσει τον γιο της να την ακολουθήσει. Η Φιλιώ ικετεύει την Ουρανία να μη συνεχίσει την προσπάθειά της να αθωώσει τον Βασίλη. Η Ουρανία καταλαβαίνει ότι κινδυνεύει. Ο Βρεττός δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της Δόμνας, η οποία αποφασίζει να θέσει την διαπραγμάτευση με δικούς της όρους.

Κι ενώ η Ηλέκτρα κάνει μια ειλικρινή συζήτηση με τις κόρες της, κάθε προσπάθεια του Παύλου να την προσεγγίσει ξανά, πέφτει στο κενό. Απελπισμένος, ο Παύλος αποφασίζει να της γράψει κάτι, χωρίς να περιμένει ότι θα πέσει σε λάθος χέρια, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα απ’ όσα μπορεί να λύσει.

Τα επόμενα επεισόδια της εβδομάδας

Επεισόδιο 97

Η Δανάη σφαδάζει από τους πόνους. Πρέπει να πάει άμεσα στο νοσοκομείο. Φεύγουν πανικόβλητοι, όλοι μαζί από το σπίτι. Ο Βρεττός πίνει, προσπαθώντας να πνίξει την πίκρα του για την εγκατάλειψη της Τιτίκας. Θα αντέξει η καρδιά του; Στο Βρεττέικο δέχονται ένα τηλεφώνημα από το φωτογράφο της Αρσινόης. Μετά την επίσκεψη του Μίμη στο φωτογραφείο του.

Η Δανάη επιστρέφει από το νοσοκομείο με το χέρι της στο γύψο. Κι η Νεφέλη, βρίσκει στο τετράδιό της ένα αρχινισμένο σημείωμα του Παύλου: “Αν πέσεις θα σε πιάσω, αν χαθείς θα σε βρω, αν πετάξεις θα γίνω αέρας…” Τα μάτια της βουρκώνουν.

Επεισόδιο 98

Η Ουρανία με το Μάρκο και το Νώντα, είναι αποφασισμένοι να ψάξουν στο φωτογραφείο για στοιχεία. Η Δανάη φεύγει από το σπίτι της για να πάει στο Νικόλα. Στο σπίτι όμως των Βρεττών, θα έρθει αντιμέτωπη με μια αλήθεια που της κρατούν κρυφή καιρό. Κι η ψυχή της θα λυγίσει. Η ψυχή της Νεφέλης πετά στα σύννεφα, σίγουρη, πλέον, πως ο κύριος καθηγητής την αγαπά.

Κι ο Παύλος βρίσκει κάτω από την πόρτα του ένα νέο σημείωμα. Που τον παγώνει. Ο Νικόλας οργανώνει μία πολύ επικίνδυνη συνάντηση η οποία έχει σχέση με τον παρελθόν του Παύλου. Ποιον θα συναντήσει; Τι φονικό σχέδιο θέλει να στήσει εναντίον του;

Επεισόδιο 99

Η Ουρανία μαζί με τους φίλους του Βασίλη καταστρώνουν ένα σχέδιο. Να ψάξουν τα αρνητικά από τα φιλμ φωτογραφιών της Πόπης, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν στην αποφυλάκιση του Βασίλη. Τι έχουν σκεφτεί; Θα τα καταφέρουν;

Στη φυλακή, οι συγκρατούμενοι του Βασίλη, ετοιμάζουν απόδραση. Ο Βασίλης είναι μετέωρος, θα αποδράσει τελικά; Ο Παύλος ενημερώνει την Ηλέκτρα για το προειδοποιητικό σημείωμα που έλαβε κι εκείνη αρχίζει να φοβάται για τη ζωή του. Ο Παύλος, θέλοντας να την καθησυχάσει, λέει πως κοιμάται μαζί με το όπλο του. Όμως, ο άνθρωπος από το παρελθόν του, με τον οποίο συναντήθηκε ο Νικόλας, είναι έτοιμος να δράσει!